Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥ!

Ως Υποψήφιος Ψηφιακός Δήμαρχος και συνεπής ως προς τις εξαγγελίες μου, καταθέτω ενώπιον των ψηφιακών αναγνωστών μου τις προτάσεις για τη συνολική ανάπτυξη του Δήμου Αχαρνών, χαράσσοντας μια νέα Αστική Πολιτική, ικανή να δημιουργήσει όλες εκείνες τις συνθήκες για ανατροπή της υφιστάμενης νοσηρής κατάστασης που επικρατεί στο Δήμο και κατ΄επέκταση και στο Ολυμπιακό Χωριό, για το οποίο έχουμε και ιδιαίτερη αδυναμία.
Χαρακτηριστικά στοιχεία της αστικής πολιτικής είναι η πρόσβαση των πολιτών στην εργασία, στην εκπαίδευση, στις υπηρεσίες και στην ψυχαγωγία, το αναβαθμισμένο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, η δυναμική και ανταγωνιστική οικονομική ανάπτυξη, οι καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες και η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών μέσω μιας εκσυγχρονισμένης δημόσιας διοίκησης. 
Αυτά τα ολίγα και αυτονόητα, που όμως τα στερούμεθα παντελώς.
Η βιώσιμη αστική ανάπτυξη μέσω του σχεδιασμού και της εφαρμογής Ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικής Ανάπτυξης θα επιτευχθεί με τα προγράμματα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ.
Ο Δήμος Αχαρνών εμφανίζει όλα εκείνα τα στοιχεία για να αποτελέσει επιλέξιμη περιοχή παρέμβασης ήτοι παρουσιάζει:  
Περιοχές κοινωνικού αποκλεισμού και φτώχιας (Περιοχές που παρουσιάζουν περιορισμένη οικονομική δραστηριότητα, ύπαρξη μακροχρόνιας ανεργίας, φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού και φτώχιας)
Περιοχές απότομης αλλαγής χρήσεων γης και δημιουργίας νέου αστικού χώρου (οι οποίες παρουσιάζουν: έλλειψη βασικών υποδομών και προσπελασιμότητας, έλλειψη ελεύθερων και διαμορφωμένων κοινόχρηστων χώρων και  αντικρουόμενες δραστηριότητες και χρήσεις γης)
Περιοχές αυθαίρετης δόμησης  (Περιοχές που δομήθηκαν αυθαίρετα και εντάχθηκαν εκ των υστέρων στο σχέδιο πόλης, οι οποίες παρουσιάζουν προβλήματα προσπελασιμότητας, συμβατών χρήσεων, καθώς και έλλειψη ελεύθερων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων και βασικών υποδομών).
 Περιοχές αστικής απαξίωσης (Περιοχές που χαρακτηρίζονται από υποβάθμιση του δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος που οφείλεται στην κακή κατάσταση του οδικού δικτύου ή των κοινόχρηστων χώρων, καθώς και στα υποβαθμισμένα χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος (ρέματα, χώροι πρασίνου κ.λ.π.).
Τέλος και το ίδιο το Αστικό Κέντρο των Αχαρνών που παρουσιάζει ποικίλα προβλήματα και αδυναμίες θα ενταχθεί σε αυτοτελές Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης.
Απ΄όλα τα παραπάνω έχει ο Μπαξές των Αχαρνών, συνεπώς ήταν και είναι ιδανική περίπτωση για εφαρμογή ολοκληρωμένων σχεδίων αστικής ανάπτυξης και όχι αποσπασματικών προεκλογικών πομφολύγων των Πραγματικών Υποψήφιων Δημάρχων του Δήμου Αχαρνών.
Αλλά αν έχεις Δημάρχους, οι οποίοι σκέπτονται από την αρχή το τέλος της θητείας τους και πως θα παραμείνουν στην καρέκλα, δεν πρόκειται ποτέ να σπάσουν αυγά για να κάνουν ομελέτα. 
Ο Αχαρναϊκός Λαός, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι για την καλυτέρευση της καθημερινότητας και μιας ποιότητας ζωής που να ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες απαιτούνται θυσίες και αποβολή οπισθοδρομικών νοοτροπιών και αντιλήψεων.
Χρήματα υπάρχουν εκεί που υπάρχουν!
Αρκεί και να θέλουμε!

    

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ!

Είναι λογικό οι Δημότες της Πόλης των Αχαρνών να αναμένουν τα προγράμματα και τα χρονοδιαγράμματα των Υποψηφίων Δημάρχων για να επιλέξουν τον κατάλληλο, σύμφωνα με τα κριτήρια του καθενός, (με την ευκαιρία θεωρώ ευτελή και λαϊκίστικη μέθοδο, την περίπτωση Υποψήφιου Δημάρχου που υπόσχεται κρατική γη ως "προσφορά γης" στις υπό ένταξη περιοχές στο Σχέδιο Πόλης, για να μην επιβαρυνθούν δήθεν οι πολίτες).

Οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι δεν έχουν πέσει από τον ουρανό ούτε είναι πρωτάρηδες στα ζητήματα του Δήμου. Άλλοι υπήρξαν Δήμαρχοι ή και Αντιδήμαρχοι άλλοι είναι νυν και εν πάση περιπτώσει έχουν διατριβήσει πολλά χρόνια στα δημοτικά πράγματα όπως για παράδειγμα ο κ. Κασσαβός που ανελλιπώς από το 1994 είναι δημοτικός σύμβουλος και γνωρίζουν πολύ καλά όλα τα ζητήματα του Δήμου και τις ανάγκες της Πόλης.

Επομένως άπαντες εφόσον έχουν τη γνώση άρα και τη δυνατότητα και το χρόνο για να διαμορφώσουν εγκαίρως πρόγραμμα που θα ιεραρχούσε τα προβλήματα και θα έβαζε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για να είναι σε θέση ο κάθε Δημότης να ελέγξει  την πορεία υλοποίησής των και σε περίπτωση θετικών αποτελεσμάτων να επιβραβεύσει το Δήμαρχο με μια νέα θητεία και όχι να περιμένουν την τελευταία στιγμή, έχοντας σαν δικαιολογία την αναμονή στις απαντήσεις των πολιτών στα ερωτηματολόγιά τους.

Συνεπώς δεν είναι ουσίας θέμα η ψευδεπίγραφη δημοκρατία των ερωτηματολογίων ούτε αν τα προγράμματα πιάνουν πολλές σελίδες ή είναι σε ιλουστρασιόν χαρτί και σε καλαίσθητη έκδοση αλλά αν αυτά που αναφέρονται είναι εφικτά, έχουν αυστηρό χρονοδιάγραμμα και είναι ιεραρχημένα σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες τόσο στα θεσμικά ζητήματα όσο και αυτά που αφορούν την καθημερινότητα του Δημότη.

Δυστυχώς όμως σε ένα μήνα και κάτι θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές και στην ουσία έχουμε σκόρπιες απόψεις και διακηρύξεις φύρδην μίγδην στο διαδίκτυο. Δεν αντιπαρέρχομαι του γεγονότος ότι οι Υποψήφιοι διεξάγουν προεκλογικό αγώνα αλλά μαζική γραπτή ενημέρωση εν είδη προγράμματος, δεν υπάρχει.

"Εις Φιλίππους όψει με"
 

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ!

Και το
φαίνεται ότι έχει αρκετό για να μας κάνει να γελάσουμε!


Έφερε τους κάτω έπανω ο Π. Φωτιάδης. Ψάχνει για ψηφοφόρους φαίνεται.

Ο ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ!

Διάβασα στην http://www.elpida-news.gr/, μια καταγγελία του ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ, (συγγνώμη του Τοπαλλιανίδη ήθελα να πω), για τα εκπτωτικά κουπάνια της παράταξης Ντούρου. Αυτό ως γνωστόν το έχω σχολιάσει.

Εκείνο όμως που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ναι μεν καταγγέλλει τον Ντούρο για τα κουπόνια, όμως ο ίδιος λέει το εξής:

"ψηφίζοντας Λαϊκή Συσπείρωση με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Τοπαλιανίδη, συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ και όλοι όσοι θέλουν πραγματικά Δωρεάν Παιδεία, σύγχρονη και σύμφωνα με τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας".

Δηλαδή ποια η διαφορά του με αυτόν πο καταγγέλει;
Ότι αυτός έχει καλύτερη και μεγαλύτερη προσφορά;
Διότι υποθέτω αυτή η προσφορά απαιτεί και ένα κόστος, που φαίνεται ότι το διαθέτει ή απλώς υπόσχεται φύκια για μεταξωτές κορδέλες;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΠΑΛΛΙΑΝΙΔΗΣ - Ο ΝΕΟΣ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ!

Διαβάζω δελτίο τύπου του Υποψηφίου Δημάρχου κυρίου Τοπαλλιανίδη και γεμίζω απορίες!
Αφού τα "χώνει" Δεξιά και Αριστερά, ερωτά τους Αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ: "Τι έκαναν στους Δήμους που είχαν την εξουσία"!

Και καλώς διερωτάται διότι μια από τα ίδια έκαναν αλλά το ίδιο ερώτημα θα θέσω και εγώ στον κύριο Τοπαλλιανίδη:

"Τι έργο προσέφεραν στους Δήμους που έχουν πάρει την εξουσία από το 1974 και εντεύθεν; ¨Εχουν να μας δείξουν κανένα Δήμο - Πρότυπο και σε ποιο Δήμο δεν έκαναν ρουσφέτια;"

Επειδή κύριε Τοπαλλιανίδη και οι Δήμαρχοι που εκλέγει το ΚΚΕ όπου και όποια περίοδο τους εκλέγει, ουδείς έχει να παρουσιάσει διαφορετικό έργο απ ότι οι υπόλοιποι δεξιοκεντρωοαριστεροί Δήμαρχοι. Ρουσφέτια στους δικούς μας, τις νόμιμες μιζούλες μας και τις ανακοινώσεις στήριξης των  αγώνων των απανταχού συντρόφων μας.  

Συνεπώς, κοίταξε να μας πεις ΕΣΥ τι θα κάνεις, αν εκλεγείς, γιατί προς το παρόν μόνο αερολογίες περί επανάστασης, μνημονίου, τρόικας, κατάργηση της εκμετάλλευσης από άνθρωπο σε άνθρωπο και άλλα τέτοια παρόμοια κουραφέξαλα μιας αποστεωμένης και ξύλινης γλώσσας  ακούμε και από ουσία μηδέν!

ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ!

Αφού λοιπόν ο υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών κύριος Τοπαλλιανίδης, άμα τη εκλογή του, θα καταργήσει την εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο, οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του ΚΚΕ επιτέλους θα βρουν την ελευθερία τους από την εκμετάλλευση της εργοδοσίας που πρώτη ήδη εφαρμόζει και το Μνημόνιο!

Καλά όλα αυτά τα κοινωνικοαπελευθερωτικά κηρύγματα και επιδιώξεις του κυρίου Τοπαλλιανίδη αλλά για το τι θα κάνει στο Δήμο Αχαρνών, έχει να μας πει τίποτε;
Αν όχι, ας μας προμηθεύσει τουλάχιστον τίποτε καλάσνικοφ, για να βγούμε στο Βουνό!

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ!

Στην περιοχή του Πανοράματος Αχαρνών υπάρχει το λεγόμενο Δημοτικό Κτήμα Αμυγδαλέζας, μια έκταση περί των 300 στρεμμάτων με εγκατελειμένες εγκαταστάσεις.

Για αυτό το θέμα έχουν να μας πουν τίποτε οι υποψήφιοι Δήμαρχοι;
Μήπως κάπως έτσι ονειρεύονται να "αξιοποιήσουν" τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού;

Θα υπάρξουν και φωτογραφίες των εγκατελειμένων εγκαταστάσεων εκ του σύνεγγυς!
Επίσης θα ακολουθήσουν και φωτογραφίες πως σέβονται οι Αχαρνείς τα πεζοδρόμια ενώ κτίζουν στη οικοδομική γραμμή.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΡΙΦΤΟΣ;

Μετά τη συστράτευση με τον κύριο Παναγιώτη Φωτιάδη των Ορθοδόξων Χριστιανών με επικεφαλής τον Πατέρα Τσάκαλο αλλά και άλλων εκλεκτών Χριστιανών, (μέχρι και σε εκδήλωση του Ιερού Ναού Κύριλλου και Μεθόδιου παραβρέθηκε ο κύριος Δήμαρχος) και την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει "ΘΕΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ", ο  υποψήφιος Δήμαρχος κύριος Στριφτός βρίσκεται σε δεινή θέση.
Προτάσεις:
1. Να κάνει τάμα στην Παναγία της Τήνου να φωτίσει τους Χριστιανούς να ψηφίσουν Στριφτό
2. Να προσφέρει γεύματα αγάπης στους φτωχούς πολίτες του Δήμου Αχαρνών
3. Να παρεβρίσκεται από τούδε και εμπρός σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις και πανηγύρεις των Ιερών Ναών με αυτόν τον τρόπο θα αποδυναμώσει τον Κασσαβό που όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη
4. Να ενδυναμώσει το θυμικό των γηγενών κατοίκων των  Αχαρνών και να τους θυμίζει καθημερινά: ότι ο Θέμης Οικονόμου δεν είναι γηγενής, δεν είναι γηγενής, δεν είναι γηγενής
5. Να παρακολουθεί ανελλιπώς τι εορτάζει καθημερινά η ανθρωπότητα ώστε να κάνει κάποια ανάλογη εκδήλωση όπως η ποδηλατιάδα του κυρίου Ντούρου
και τέλος
5. Να ζητήσει τη στήριξη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Ο κύριος Καρατζαφέρης θα τον στηρίξει αφού τον στήριξε και το 2006!

ΒΕΒΑΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο Π. ΦΩΤΙΑΔΗΣ!

Δημοσιογράφος: Από που βρε Vatopedine συνάγεις αυτό το συμπέρασμα και μάλιστα με τόση βεβαιότητα;
Vatopedinos: Μα φυσικά από τη σύνθεση του ψηφοδελτίου και ειδικότερα από ορισμένα πρόσωπα του ψηφοδελτίου.
Δημοσιογράφος: Δηλαδή;
Vatopedinos:Μα είναι δυνατόν με υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο τον πατέρα Τσάκαλο να μην κερδίσει τις εκλογές; Υπάρχει Δημότης Χριστιανός Ορθόδοξος που δε θα ψηφίσει "Παπα - Τσάκαλο"; Αδύνατον.
Δημοσιογράφεις: Αν είναι έτσι, έχεις δίκιο.


Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΣΑΣ!

Παραθέτω το δελτίο τύπου της Ν.Δ. για ένα και μόνο λόγο!
Για τους χαρακτηρισμούς που δίνει στα στελέχη που υποστηρίζει, θεωρώντας όλους τους άλλους υποψήφιους: ανήθικους, μη καταξιωμένους, ανάξιους, μη αυτοδιοικητικούς, και δεν πρόκειται να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της κοινωνίας και των πολιτών και ότι οι από πάνω υποδεικνύουν με φιρμάνι σουλτανικού τύπου ποιον πρέπει να στηρίξουν οι τοπικές κοινωνίες.
Λείπει μόνο η λέξη: ΔΟΞΑΣΤΕΜΕ!

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διεξάγονται σε περίοδο κρίσιμη για το μέλλον της χώρας και τη ζωή των πολιτών.
Οι θεσμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δοκιμάζονται. Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (σχέδιο «Καλλικράτης», περικοπή χρηματοδοτήσεων) έχει ωθήσει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ακινησία και αδιέξοδο.
Το κόμμα μας, η Νέα Δημοκρατία, δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης και στην ανάπτυξη της περιφέρειας.
Στηρίζουμε στελέχη που υπηρετούν αξίες και διαθέτουν ήθος και ικανότητες, προέρχονται από την αυτοδιοίκηση, είναι καταξιωμένοι στην κοινωνία και μάχονται για την ανάπτυξη του τόπου τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Σήμερα προτείνουμε στις αντίστοιχες τοπικές κοινωνίες τους!

Υ.Γ. Προφανώς η αντίληψη αυτή ισχύει για όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα, για να μη ξεχνιόμαστε!

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ!

Δηλαδή οι γηγενείς Νεοδημοκράτες κάτοικοι των Αχαρνών θα στηρίξουν Θέμη;
Να το δω και αυτό και ας φύγω από τη μίζερη τούτη ζωή του ΔΝΤ!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΧΡΙΣΜΑ!

Εδώ ο άνθρωπος δεν κατάλαβε ότι στα πλαίσια του "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" καμιά ελπίδα δεν είχε να παραμείνουν οι Θρακομακεδώνες ως ανεξάρτητος Δήμος και αντί να προσπαθήσει να έρθει σε συνενόηση με τις περιοχές που εν δυνάμει θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα νέο Δήμο, ο κύριος Οικονόμου έκανε δημοψηφίσματα.

Για αυτό επαναλαμβάνω: "Δεν αρκούν τα κομματικά χρίσματα, αν δεν υπάρχει ο πολιτικός νους που βλέπει μπροστά και όχι κοντόφθαλμα"!
Η προσωπική μου γνώμη για τον Υποψήφιο Εκλεκτό της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι μονίμως βλέπει το Δέντρο και μονίμως όπως είναι φυσικό κι επόμενο χάνει το Δάσος!
Οψόμεθα!

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ!

Επίσημος αγαπημένος της Νέα Δημοκρατίας για το Δήμο Αχαρνών ο κύριος Θέμης Οικονόμου!
Βρε τι θα δούμε ακόμη σε αυτόν τον τόπο!
Εδώ μέχρι Δημοψήφισμα προκήρυξε για να μην ενωθεί με τις Αχαρνές!
Τι άλλαξε από τότε;

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΥΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΜΑΛΩΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Ο Δήμος Αμαρουσίου σε μια έκταση στο ΟΑΚΑ, η οποία φαίνεται ότι του ανήκει, (ανεξάρτητα αν έγινε η διαμόρφωση με τα χρήματα του δύσμοιρου Ελληνικού  Λαού), ερίζει με τον ΟΑΣΑ για άγνωστους σε μας λόγους,  με αποτέλεσμα να κλείσει το χώρο στάθμευσης στο ΟΑΚΑ.

Συνέπεια αυτού του γεγονότος είναι ότι σήμερα δεν ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ με το Χ40 και Χ41. Δηλαδή το Ολυμπιακό Χωριό και αρκετοί εργαζόμενοι κάτοικοι των Αχαρνών είναι χωρίς συγκοινωνία.

Να μια ευκαιρία του Συλλόγου των Κατοίκων αύριο στις 24/09/2010 στις 07 και 30  με την επίσκεψη του Τηλεοπτικού Σταθμού Άλτερ για την εκπομπή του κ. Αυτιά να δώσει ανάγλυφα το τραγελαφικό της υπόθεσης, που όμως στερεί από δεκάδες εκατοντάδες κατοίκους τη δυνατότητα να πάνε στη δουλειά τους και να απαιτήσει εδώ και τώρα λύση.

Από τον Δήμαρχο Φωτιάδη και τους υποψήφιους Δημάρχους δεν περιμένω καμία προκοπή!

Εκεί που χρειάζονται έργα, είναι μόνο λόγια, άσε που είναι και βραδυφλεγείς! Και αν έχω άδικο, ιδού η Ρόδος ιδού κι το πήδημα.

Υ.Γ. Να μια ευκαιρία για το ΔΣ του Συλλόγου να δώσει σοβαρό και αξιοπρεπές στίγμα και να δικαιολογήσει την παρουσία του.

ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΑΛΕΠΟΥ!

http://www.acharnorama.gr/site/axarnes/akros_epituximeni_i_anoikti_sugkentrosi_tou_gianni_kassabou_.html

......Μία άκρως επιτυχημένη συγκέντρωση ήταν η χθεσινοβραδινή για τον Υποψήφιο Δήμαρχο Αχαρνών Γιάννη Κασσαβό και τον Συνδυασμό του «ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες», καθώς πάνω από 1.500 άτομα έδωσαν το παρών στο κάλεσμα του, στο VARIBOBI CLUB, στο Κτήμα Αλεπού, στην Αγ. Κυριακή της Βαρυμπόμπης.........

Στέκομαι σε ένα σημείο της ομιλίας του:


.....Πορεία η οποία στηρίζεται στη γνώση των προβλημάτων που αποκτήσαμε, τόσο εγώ με την δεκαεξάχρονη παρουσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και οι συνεργάτες μου που δραστηριοποιούνται επί χρόνια για την αντιμετώπιση τω ν προβλημάτων αυτής της πόλης......

Δηλαδή αφού είναι 16 χρόνια στο κουρμπέτι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης άρα συμμετείχε σε όλα αυτά που καταγγέλλει ήτοι:
στο ρουσφέτι, στην οικογενειοκρατία, στην αδιαφάνεια, στις οπισθοδρομικές νοοτροπίες και συμπεριφορές.

Αν δεν συμμετείχε τι έκανε όλα αυτά τα 16 χρόνια για να μη συμβαίνουν; 

Καμμιά αυτοκριτική;  κανένα αυτομαστίγωμα; κανένα συγγνώμη προς τον Αχαρναϊκό Λαό που έβλεπε αλλά τίποτε δεν έκανε ΔΕΝ ΕΧΕΙ;

Υ.Γ. Να περιμένουμε και τις Αλεπούδες Ψηφοφόρους να μας πουν την άποψή τους την ημέρα των εκλογών.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ!

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Απευθύνομαι σε Σας, ως ταπεινός κάτοικος του Ολυμπιακού Χωριού, με μια θερμή παράκληση:

Δώστε τους πόρους που αναλογούν στους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού από το 2006 έως και το 2010 στην αυτού Εξοχότητα Δήμαρχο του Δήμου Αχαρνών Παναγιώτη Φωτιάδη .

Επίσης θα πρέπει να δώσετε τους πόρους που αναλογούν από το 2004 έως το 2006 από την παραμονή στο χώρο του Ολυμπιακού Χωριού:
- των Αδέσποτων Σκύλων
- των Καρακαξών (Pica pica)
- των Περιστεριών
- των Δεκοχτούρων ((Steptopelia Decaocto)
- των Αρουραίων του δάσους (nesomys rufus)
Και γενικώς ότι κατά καιρούς στο διάστημα αυτό στάθμευε στο χώρο του Ολυμπιακού Χωριού.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Δεν είναι δυνατόν να μην ικανοποιήσετε  το αίτημα του Ικανού, Άξιου και επιτυχημένου Στελέχους του Κόμματός σας, τον οποίον, όπως είναι γνωστό και εχρήσατε επίσημο Υποψήφιο Δήμαρχο Δήμου Αχαρνών.

Πως ο Εξοχότατος Παναγιώτης Φωτιάδης θα κάνει έναν αξιοπρεπή και τίμιο προεκλογικό αγώνα χωρίς να έχει προηγουμένως ικανοποιηθεί το αίτημά του;

Με την Προσήκουσα Τιμή

Δούλος Σας

Vatopedinos

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝ, ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ!

Πρόσφατα ο Δήμαρχος Αχαρνών κύριος Παναγιώτης Φωτιάδης έκανε τον απολογισμό της 4ετίας του. Προσωπικά για τα έργα που αναφέρει ότι υλοποίησε, δεν έχω άποψη αλλά διαφορά στην καθημερινότητα στα 4 χρόνια που βρίσκομαι στο χώρο αυτό δε διαπίστωσα.

Τα πεζοδρόμια είναι της πλάκας έως ανύπαρκτα, Με την παραμικρή βροχή η πόλη πλημμυρίζει, η συγκοινωνία είναι για γέλια, παρόμοιες συνθήκες στάθμευσης στην πόλη συναντάς μόνο στην Κυψέλη και γενικά "τι να σου πρωτοθυμηθώ κρεμμυδάκι μου, κάθε μπουκιά και δάκρυ."
Εκείνο όμως το σημείο που καταντά απαράδεκτο και γελοίο είναι η αναφορά του για το Ολυμπιακό Χωριό:
Αντιγράφω: 


.....Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2006 η πολιτεία εγκατέστησε μέσα στον δήμο μας έναν ολόκληρο "δήμο"  10.000 κατοίκων ( Ολυμπιακό Χωριό ) χωρίς  αντίστοιχη χορήγηση  των απολογούμενων πόρων .

Δηλαδή ο ανύπαρκτος Δήμαρχος που εισπράττει επί 4 συναπτά έτη φόρους και Δημοτικά τέλη από τους  κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού  χωρίς ποτέ να είναι ανταποδοτικά όπως επιβάλλει η νομοθεσία, έχει το ΘΡΑΣΟΣ να ζητάει και τα ρέστα.

Ο ανύπαρκτος Δήμαρχος αντί να κάνει τεμενάδες στην Πολιτεία:
- που χάρη στην εγκατάσταση του Ολυμπιακού Χωριού, αξιοποιήθηκε μια ολόκληρη περιοχή που πριν ήταν πρίνοι και ασφάκες.
- Που χάρη στο Ολυμπιακό Χωριό αξιοποιήθηκε εμπορικά ένα μεγάλο τμήμα της Λεωφόρου Θρακομακεδόνων.
- Που χάρη στο Ολυμπιακό Χωριό δημιουργήθηκε η μεγάλη γέφυρα του Κηφισού και η Λεωφόρος Κύμης και εξυπηρετούνται χιλιάδες κάτοικοι των Αχαρνών καθημερινά καθώς και οι Θρακομακεδώνες.
- Με τη δημιουργία του Ολυμπιακού Χωριού οι Αχαρνές απέκτησαν 2 επιπλέον αστικές γραμμές, που αντί να εξυπηρετούν κυρίως τους κατοίκους του Χωριού, εξυπηρετούν στην πλειονότητά τους τους Αχαρνείς.

Ζητάει και τα ρέστα ο ανύπαρκτος Δήμαρχος.

ΘΑ ΤΑ ΛΑΒΕΙ ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΈΣ!


Μαύρο στον Μαυρογιαλούρο Φωτιάδη! 


ΑΦΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!

Διαβάζω στο http://politikinews.blogspot.com/ τα παρακάτω ωραία:

"ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ...όμως για μας έχει σημασία ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ Η ΨΗΦΟΣ ΣΑΣ ΧΑΜΕΝΗ. Συγγνώμην λοιπόν για την θέση των υποψηφίων στην ηλεκτρονική έκδοση, αλλά η ΠΟΛΙΤΙΚΗ για πολύ λίγους μπορεί να πει καλή κουβέντα και για τους τοποθετημένους εδώ, είναι σίγουρο πως μπορεί."

Καημένε Σωτήρη Ντούρο.
Με τόσους λίγους άξιους, που μετριώνται στα δάκτυλα των χεριών, πως θα διαφεντέψεις τις Αχαρνές;

Υ.Γ. Φταίει τάχα ο φονιάς;

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ: ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΑΠΑΝΗ!

Παρότι η σφαίρα είναι ένας καλός τρόπος περιγραφής της Γης, εν τούτοις το μοντέλο της επίπεδης Γης είναι ακόμη καλύτερο.

Για να περιγράψει κανείς την κατάσταση όλων των επιπέδων που συνιστούν την Πόλη των Αχαρνών, (με εξαίρεση το Λαό της), μόνο αν κάνει χρήση της πλήρουςς επιπέδωσης, (ισοπέδωσης), θα μπορέσει να αναδείξει αποτελεσματικούς και ρεαλιστικούς τρόπους διόρθωσης των πραγμάτων.

Και οι ρεαλιστικοί τρόποι επίλυσης των προβλημάτων πρέπει πρωτίστως να βασίζονται στην υφιστάμενη πραγματικότητα και στην ειλικρίνεια των συνεπειών που προκύπτουν από τις ενέργειες επίλυσης των προβλημάτων.

Για την οικονομία της συζήτησης θα αναφέρω ένα μόνο παράδειγμα:

Αν δεν ενημερώσεις τον κάτοικο των Αχαρνών ότι η λύση της παροχέτευσης των ομβρίων υδάτων, θα έχει, εκτός των άλλων, και σοβαρή κοινωνική δυσαρέσκεια για ορισμένους, και να είσαι αποφασισμένος να το κάνεις ανεξαρτήτου πολιτικού κόστους, διαφορετικά δεν πρόκειται ποτέ να το λύσεις οριστικά, θα παίρνεις ημίμετρα και οι Αχαρνές θα μετατρέπονται σε κάθε βροχόπτωση σε λιμάνι. Τελεία και παύλα

Για να σταθώ λοιπόν σε αυτό, μέχρι στιγμής δε διαπιστώνω αποφασιστικότητα από κανέναν  από τους Υποψήφιους Δημάρχους. Συνεπώς, και η επόμενη τετραετία θα κυλήσει στο θέμα αυτό στα επίπεδα: "μια από τα ίδια"!

Υ.Γ. Έχω την επίγνωση ότι αυτή η ιστοσελίδα δεν έχει ούτε το βάρος ούτε το μέγεθος ώστε να επηρεάζει καταστάσεις και να πείθει σε αλλαγή θέσεων αλλά είναι ένας από τους τρόπους έκφρασης  των προσωπικών απόψεων,  χωρίς να στερεί από κανέναν το δικαίωμα να διαφωνεί πλήρως ή και μερικώς με τις απόψεις αυτές. Κάποιοι Συμπολίτες μας, θεώρησαν σωστό να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια των Υποψηφίων Δημάρχων. Αφού το θεώρησαν αυτοί σωστό, καλώς έπραξαν. Προσωπικά, έχω την άποψη, ότι δεν είναι το μείζον, αν συμμετέχουν στο Νέο Δημοτικό Συμβούλιο και κάποιοι από το Ολυμπιακό Χωριό αλλά αν με συγκεκριμένα έργα έχει στόχο να αναδείξει η όποια Νέα Δημοτική Αρχή το Ολυμπιακό Χωριό. Διότι μόνο τα έργα πείθουν και όχι τα λόγια που ως γνωστόν είναι: "έπεα πτερόεντα" ακόμη και τα γραπτά!    

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΡΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ!

Α Κύριοι!
Δεν έχω απαντήσεις όσον αφορά τις σωματικές διαστάσεις των Υποψηφίων Δημάρχων καθώς και τι ακριβώς περιλαμβάνει το πρόγραμμα της καθημερινής γυμναστικής των ώστε να είναι σε φόρμα όχι μόνο στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα αλλά και στην μετέπειτα σκληρή προσπάθεια από το μετερίζι είτε του νικητή είτε του ηττημένου.

Επιπρόσθετα, δε σχολιάζω υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, που δεν έχουν ούτως ή άλλως κάτι να πουν!

Στις προτιμήσεις μου παραμένουν πάντα και σταθερά οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι! 

Υ.Γ. Πάντως μια υγιής γυμναστική για τους 9, (αν δεν κάνω λάθος), υποψήφιους Δημάρχους και για τους αμέτρητους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους θα ήταν,  να αναλάμβαναν καθημερινά τον ευπρεπισμό της Πράσινης Ζώνης.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Ποιος θα την κάνει;
Μα ο συνδυασμός  "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΧΑΡΝΩΝ" με υποψήφιο Δήμαρχο τον Βασίλη Τοπαλλιανίδη.
Ιδού:

«Το ψηφοδέλτιο ανατροπής κι ελπίδας της παράταξης, της παράταξης που παλεύει για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, του Μνημονίου, του «Καλλικράτη και του Ευρωμονόδρομου. Η παράταξη που χτίζει τη κοινωνική συμμαχία για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο» όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση της Παράταξης.

Δηλαδή το πρόβλημα των Αχαρνών ΔΕΝ είναι: Τα όμβρια, το κλείσιμο των ρεμάτων, η ανεργία, η εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά, η απόλυτη αναρχία στη δόμηση, τα χρέη, το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων κλπ κλπ κλπ αλλά  "ο Καλλικράτης", η  "Τρόικα", η Ε.Ε. κλπ κλπ κλπ.

Δηλαδή, αν βγει  Δήμαρχος Αχαρνών ο κύριος Βασίλης Τοπαλλιανίδης, στην  Ελλάδα θα εξαλειφθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο; Θα ανατραπεί ο Καπιταλισμός στη Χώρα; Θα φύγει η τρόικα; Θα αναλάβει η κυρία Παπαρήγα Πρωθυπουργίνα;

Οψόμεθα για τους σύγχρονους ερυθρούς Μαυρογιαλούρους!


                                              

ΠΟΙΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΠΟΙΟΝ!

Διαβάζω στην ιστοσελίδα του http://www.acharnorama.gr/ άρθρο του κυρίου Γεωργίου Δασκαλάκη Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με το συνδυασμό του κυρίου Σπύρου Στριφτού, στο οποίο αναφέρεται για τη σχέση των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού με τους Δημότες του Δήμου Αχαρνών.

Γράφει χαρακτηριστικά:

... . Κατέληξα λοιπόν σε δυο λόγους που μπορεί να δικαιολογούν αυτή την άποψη. Ο πρώτος δημιουργήθηκε από την αδιαφορία της παρούσας Δημοτικής αρχής για το Χωριό, γιατί κακά τα ψέματα, τέσσερα χρόνια, μόνο κάτι κούλουμα ήξεραν να κάνουν, κι από κει και πέρα, «και του χρόνου». Αυτός, κατά την άποψη μου, είναι και ο πραγματικός. Ο δεύτερος τώρα λόγος, για τον οποίο αναπαράγεται αυτή η άποψη, είναι κατά την γνώμη μου λίγο πονηρός. Ενώ ουσιαστικά τα παράπονα που έχουν οι κάτοικοι, είναι από την Δημοτική Αρχή, γίνεται μια αόριστη γενίκευση αυτού του προβλήματος, εμπλέκοντας όλους τους κατοίκους των Αχαρνών. Δηλαδή η καραμέλα: « οι Μενιδιατες δεν μας θέλουν και αφού εμείς ψωνίζουμε στα μαγαζιά τους και αυτοί δεν μας θέλουν, δεν τους θέλουμε κι εμείς».

και καταλήγει:

......Ας μην προσπαθούν ορισμένοι, επιτηδευμένα, να συντηρούν στεγανά ανάμεσα στους δημότες, η ακόμη και να τους ομαδοποιούν, με σκοπό να τους κατευθύνουν. Και τέλος πάντων, όταν τους φταίει ο Γάιδαρος, να μη βαράνε το σαμάρι!
Για όλο το άρθρο εδώ:
http://www.acharnorama.gr/site/axarnes/_den_isxuei_i_apoci_orismenon_oti_ato_menidi_den_8elei_tous_katoikous_tou_ol_xorioua_.html

Ως προς τη δεύτερη διαπίστωση, πράγματι δε νομίζω ότι τίθεται θέμα αντιπαράθεσης των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού με τους Κατοίκους της πόλης των Αχαρνών.

Πρέπει όμως να γνωρίζει ο κύριος Δασκαλάκης ότι το πρόβλημα της δυσπιστίας των Κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού, (οι οποίοι παρεμπιπτόντως δεν ήρθαν από άλλα μέρη της Χώρας, όπως ισχυρίζεται, αλλά από την Αθήνα, τον Πειραιά και τα περίχωρα του Λεκανοπεδίου. Επίσης, πλέον των 130 σπιτιών δόθηκαν σε κατοίκους του Δήμου Αχαρνών), δεν είναι συνέπεια μόνο της αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής, η οποία εισπράττει δημοτικά τέλη και φόρους χωρίς ανταποδοτικότητα,  όπως ορίζει η νομοθεσία, αλλά και του τοπικού τύπου, δημοσιογράφων και άλλων παραγόντων.

Κύριε Αναγνωστάκη
Όταν αποκαλούσαν οι τοπικές εφημερίδες των Αχαρνών το Ολυμπιακό Χωριό και τους κατοίκους του "Κόσσοβο" και "Κοσσοβάρους" ή "Εργατικές Κατοικίες Δημόγλη" και άλλα παρόμοια γραφικά, πιστεύετε ότι οι κάτοικοι θα αντιμετώπιζαν την πόλη θετικά;

Όταν διαβάζουμε σε εξαγγελίες υποψηφίων Δημάρχων, ότι θα δοθούν οι Αθλητικές εγκαταστάσεις στον Αχαρναϊκό ή θα δοθούν στη Νεολαία των Αχαρνών, ως να μην υπάρχει νεολαία στο Ολυμπιακό Χωριό, νομίζετε ότι οι κάτοικοι τρώνε κουτόχορτο και δεν καταλαβαίνουν ότι καμιά δημοτική αρχή δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθεί σοβαρά με το Ολυμπιακό Χωριό!

Να είστε βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων εξ αιτίας της εχθρικής συμπεριφοράς της Δημοτικής  Αρχής και του τοπικού τύπου, έχει γυρίσει την πλάτη και στην Πόλη και στους Υποψήφιους Δημάρχους.

Η αντιστροφή του κλίματος θα προέλθει μόνο μέσα από έργα και όχι από προεκλογικές διακηρύξεις, πόσο μάλλον σαν αυτές των κυρίων Κασσαβού και Στάμου για τις αθλητικές εγκαταστάσεις!

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ!

ΑΝΤΕ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΩ  ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ, ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΩ ΤΗΝ! ΗΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ΣΤΑΡΙ!
.......Στη συνέχεια δημοσιεύω το σχόλιο της κυρίας Χατζηδάκη - Βαβουρρανάκη, η οποία προφανώς γνωρίζει πολύ καλύτερα τα πράγματα και η άποψή της έχει την ανάλογη βαρύτητα.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ

Γιατί αυτό που συμβαίνει στις Αχαρνές, δεν έχει όριο, ούτε τέλος.

Γιατί η πόλη διοικείται επι σειρά ετών από μια και μόνο παρέα. Τόσο «παρέα», που έχουν αναπτυχθεί ακόμα και δεσμοί οικογενειακοί μεταξύ τους. Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση, είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα. Πανομοιότυπο και ανακυκλούμενο!

Πρόκειται περί Αυλής। Κάθε τετραετία, ουσιαστικά αναλαμβάνει νέα «σκοπιά» της ίδιας … «μεραρχίας».

Γιατί οι αληθινά ΑΞΙΟΙ πολίτες αυτού του τόπου, δεν έχουν καμία θέση στα κοινά, αφού ως τέτοιοι, κρίνονται απο την "παρέα" ως ΜΗΝ ΕΛΕΓΞΙΜΟΙ και πολεμώνται θανασίμως ή έως του σημείου να εγκαταλείψουν κάθε βλέψη για ενεργή συμμετοχή. Ρίξτε μια ματιά στο επίπεδο του δημοτικού συμβουλίου και θα καταλάβετε τι λέω..

Γιατί το τι ακριβώς συμβαίνει το βλέπει κανείς ΑΜΕΣΩΣ και το διαπιστώνει με μία μόνο ματιά: στην πάμπλουτη πόλη, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΔΟΜΗ. Η πάμπλουτη πόλη, είναι πνιγμένη μέχρι το λαιμό από κολοσσιαία …δάνεια!!

Γιατί εδώ και τετραετίες, χιλιάδες εργαζόμενοι, απορροφούν το μέγιστο μέρος του δημοτικού κορβανά. Πολλοί, είναι τιμίως και αξίως εργαζόμενοι. Πλείστοι όσοι είναι «πελάτες» του κάθε δημαρχαίου. Με αποτέλεσμα να υπάρχουν φατρίες. Το αποτέλεσμα φαίνεται «δια γυμνού οφθαλμού», δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω ανάλυση.

Γιατί το δημοτικό συμβούλιο στις συνεδριάσεις του λειτουργεί ως εξής:

1)τα ¾ του χρόνου του, αναλώνεται σε θέματα προσωπικού του δήμου. Διαρκώς, αδιάλειπτα και συνέχεια, χωρίς διακοπή και.. έλεος!! Παρ΄ όλα ταύτα και τις ατελείωτες ώρες συνεδρίασης, οι εργαζόμενοι στον δήμο πεινούν, αφού παραμένουν απλήρωτοι και επι ένα χρόνο!! Εγκλημα να προσλαμβάνεις ανθρώπους και να τους εξευτελίζεις με αυτό τον τρόπο. ΕΓΚΛΗΜΑ για το οποίο ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ. Η αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων είναι απλώς «άσσος στο μανίκι» για εξάσκηση πολιτικής της πλάκας και μόνον.

2)το ¼ του υπολειπόμενου χρόνου αναλώνεται σε αποφάσεις που λαμβάνονται μόνο για να καταγραφούν στα πρακτικά. Ουδέποτε υλοποιούνται και εάν προχωρήσουν σε υλοποίηση, αυτή μπορεί να κρατάει και… τετραετίες!!
..................................
η συνέχεια εδώ:

http://mariachadzidakisvavouranakis.blogspot.com/2010/08/blog-post_20.html

Μήπως άλλαξε τίποτε και δεν το πήραμε είδηση;

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ!

Καλές είναι οι εξαγγελίες για επίλυση του προβλήματος παροχέτευσης των ομβρίων υδάτων στην πόλη των Αχαρνών αλλά καλό θα είναι οι εξαγγέλοντες να στηρίζονται στην πραγματικότητα και να επισημαίνουν στον Αχαρναϊκό Λαό η επίλυση αυτού του ζητήματος στο σύνολό του, απαιτεί αρκετές 4ετίες θα έλεγα, σημαντική χρηματοδότηση που προφανώς, θα πρέπει να επιβαρυνθεί ο Κρατικός Προϋπολογισμός, πιθανόν κοινωνικές εντάσεις και αντιδράσεις καθώς και σειρά μελετών ώστε να ενταχθούν τα έργα σε συνχρηματοδοτούμενα προγράμματα. 

Ορίστε ένα βασικό νομοθέτημα για την περίπτωση που θα χρειαστούν επεμβάσεις στο υφιστάμενο υδρογραφικό δίκτυο: Ο Ν. 3010/2002 - Εναρμόνιση του ν. 1650/86 με τις οδηγίες 97/11/ΕΕ και 96/61/ΕΕ, διαδικασία οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα και άλλες διατάξεις  (Φ.Ε.Κ. :91/Α`/25.4.2002).

Η διευθέτηση των ρεμάτων δε θα πρέπει να είναι επιλεκτική αλλά να αφορά όλα τα ρέματα που διασχίζουν τα διοικητικά όρια του Δήμου και φυσικά θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται οι περιοχές της Βαρυπόμπης, των Θρακομακεδόνων καθώς και αυτή που ορίζεται μεταξύ της Λεωφόρου Κύμης και Καραμανλή.
Ο σχεδιασμός του δικτύου ομβρίων, κυρίως λόγω της άναρχης δόμησης, απαιτεί σύνθετη υδραυλική μελέτη, της οποίας πρέπει να προηγηθούν παρατηρήσεις που να ξεπερνούν το υδρολογικό έτος. Αν φυσικά επιθυμούμε σωστή και αποτελεσματική μελέτη.
Οψόμεθα!

Υ.Γ. Τελικά, φαίνεται ότι πολύ εύκολα δίνονται οι υποσχέσεις όπως και πολύ εύκολα ξεχνιούνται!
.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

3η ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ!

Εγώ ο άσημος και ανενεργός πολίτης του Ολυμπιακού Χωριού δεν είναι δυνατόν ως Υποψήφιος Ψηφιακός Δήμαρχος να αγνοήσω την περιβαλλοντική ευαισθησία του κυρίου Γιάννη Κασσαβού και θα φτιάξω το κιόσκι στο Παλαιοχώρι Πάρνηθας!

Α όλα κι όλα ο ευαίσθητος Περιβαλλοντολόγος κύριος Γιάννης Κασσαβός σωστά ενοχλείται από την κατασκευή του βιολογικού σταθμού στο Μον Παρνές!
Μα είναι δυνατό να στερήσουμε από τον υδροφόρο ορίζοντα τα πεντακάθαρα ύδατα της αποχέτευσης του καζίνου;

Ποτέ!!!!

Εδώ και τώρα κιόσκι στο Παλαιοχώρι!  
Υπόσχομαι στους συμπαθείς κατοίκους των Αχαρνών να εκπληρώσω την επιθυμία τους!

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΟΥΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!

Με που, ως υποψήφιος Ψηφιακός Δήμαρχος, δημοσίευσα την πρότασή μου για επίλυση του προβλήματος παροχέτευσης των ομβρίων υδάτων του Δήμου Αχαρνών, άμεση ήταν η απάντηση του συνδυασμού του Σωτήρη Ντούρου "Για την Πόλη μας".
Αν και δεν πρόκειται να επισημάνω τις αδυναμίες του εγχειρήματος Ντούρου, υπόσχομαι ότι αν υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα στις επόμενες εκλογές θα τον ψηφίσω.

Για λεπτομέρειες εδώ: http://www.giatinpolimas.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=118:2010-09-18-11-48-21&catid=22:2010-07-31-11-42-26&Itemid=43

Υ.Γ. Μήπως ο κ. Σωτήρης Ντούρος ζήλεψε τη δόξα Σαρκοζί;

ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΕΚΛΕΚΤΟΙ!

Διαβάζω σε ιστοσελίδα:
"Εκλεκτοί πολίτες συντάσσονται με την παράταξη "Για την Πόλη μας" του κ. Σ. Ντούρου.
Δηλαδή, για να έχω το καλό ερώτημα:

όσοι δε στηρίζουν την παράταξη του υποψήφιου Δήμαρχου Αχαρνών κυρίου Σωτηρίου Ντούρου δεν είναι εκλεκτοί συμπολίτες μας;

Τελικά φαίνεται ότι για να είσαι εκλεκτός, πρέπει να στοιχηθείς πίσω από την παράταξη του κ. Ντούρου!
Δηλαδή κάτι σαν Ντούρος και ξερό ψωμί!

ΝΕΑ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ!

Για την εξυγίανση, την αναμόρφωση ή και την επέκταση της Πόλης των Αχαρνών θα εκπονήσω νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο για να τεθεί υπό έλεγχο και να κατευθυνθεί η χωροχρονική ανάπτυξη της πόλης, με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα από τεχνική, οικονομική, κοινωνική, αισθητική και πολιτισμική άποψη.

Το νέο Ρ.Σ. θα διερευνήσει  την ευρύτερη περιοχή της πόλης, θα αναλύει την υπάρχουσα κατάστασή της, θα διατυπώνει τις εξελικτικές πολεοδομικές τάσεις, θα συνθέτει τις διάφορες Πολεοδομικές Λειτουργίες, θα διατυπώνει την πολιτική εφαρμογής τόσο Νομοθετικά όσο και ως προς την οικονομική και τεχνική υλοποίηση του Προγράμματος.

Για την υλοποίηση του νέου Ρ.Σ. και με δεδομένο ότι ως υποψήφιος Ψηφιακός Δήμαρχος δεν υπολογίζω το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό κόστος , διότι το αναμενόμενο αποτέλεσμα θα είναι πολλαπλάσιο και μόνο προς όφελος της Πόλης και των Κατοίκων της, θα εφαρμόσω στην πράξη πλέον, μέρος της άποψης Στιλιανού Παττακού, την οποία είχε εκφράσει στο παρελθόν για την πόλη της Αθήνας: "μπουλντόζες και ισοπέδωμα"!

Με μπουλντόζες λοιπόν θα διαπλατυνθούν όλοι οι κεντρικοί και ημικεντρικοί δρόμοι, θα δημιουργηθούν άνετα πεζοδρόμια για τους πολίτες και θα διανοιγούν νέοι δρόμοι ώστε η κυκλοφορία στην Πόλη να είναι ανάλογη των σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων.

Επειδή θα υπάρχουν ενστάσεις ως προς την εφαρμογή του Νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου, προκαλώ τους υποψήφιους Δημάρχους, να μας αναφέρουν με ποιο τρόπο και σχέδιο θα κάνουν ανθρώπινη πόλη αυτό το πολεοδομικό έκτρωμα που λέγονται Αχαρναί!

Υ.Γ. Εμείς θα είμαστε πάντα εδώ για να δούμε την εφαρμογή των πολεοδομικών σχεδίων του Νέου Δήμαρχου!

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΠΡΩΤΗ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ!

Ως ψηφιακός υποψήφιος Δήμαρχος έχω πολλές επιλογές!
Αλλά θα προσπαθήσω να μπω στα ουσιώδη!

Οι μη ψηφιακοί υποψήφιοι Δήμαρχοι στο βασικό πρόβλημα των πλημμυρικών καταστάσεων στο Δήμο Αχαρνών απαντούν με αντιπλημμυρικά έργα!
Εγώ ως μάγκας υποψήφιος Δήμαρχος απαντώ όχι σε αντιπλημμυρικά έργα, διότι αυτά απλώς δεν λύνουν κανένα πρόβλημα!
Τι προτείνω;
1. Υδραυλική μελέτη των υφιστάμενων ρεμάτων του υδρογραφικού δικτύου ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για διευθέτησή τους και να είναι σε θέση να δεχτούν ανάλογη πλημμυρικότητα σε περιπτώσεις ισχυρών βροχοπτώσεων.

Η υδραυλική μελέτη του υφιστάμενου υδρογραφικού δικτύου θα συνδυαστεί με μελέτη κατασκευής δικτύου ομβρίων σε πρώτη φάση στους κεντρικούς δρόμους του Δήμου Αχαρνών και να συνδεθούν με τα υφιστάμενα δίκτυα ομβρίων των όμορων Δήμων, τη Λεωφόρο Κύμης και την  Αττική Οδό!
Το όλο θέμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών που είναι και το αρμόδιο για τη χρηματοδότηση και την κατασκευή έργων αυτού του τύπου!

Είναι λογικό ως Δήμαρχος σε αυτήν την περίπτωση δε θα έχω ποσοστά!

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ!

Παρατηρώντας τις λίστες των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, αισθάνομαι την υποχρέωση ακόμη κι εγώ, ο ταπεινός και άσημος κάτοικος του Ολυμπιακού Χωριού, να δικαιώσω το μακαρίτη τον Τσαρούχη.

Πράγματι!
Στη Χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας του αείμνηστου Άγγελου Βλάχου ανθούν πολλά μπουμπούκια και  τελικώς είμαστε ό,τι δηλώσουμε!
Προσωπικά δηλώνω: Υποψήφιος Ψηφιακός Δήμαρχος Δήμου Αχαρνών και Περιχώρων!

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΕ, ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Στο διάστημα που ασχολήθηκα σοβαρά με τα ζητήματα που αφορούν το Δήμο Αχαρνών, διαβάζοντας δεκάδες ιστοσελίδες, ηλεκτρονικές εφημερίδες, συνεντεύξεις υποψηφίων, ανακοινώσεις και συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, διαπίστωσα ότι άπαντες εκτός της υφιστάμενης πλειοψηφούσας Δημοτικής Αρχής, αναφέρονται απαξιωτικά για τα πεπραγμένα της 4ετίας και παράλληλα αυτοί βλέποντας την απαράδεκτη κατάσταση, είναι πρόθυμοι, (αφού καταλάβουν την εξουσία), να αντιστρέψουν την κατάσταση επί τω βελτίστω!

Με άλλα λόγια: "Τίποτε δεν έγινε στο παρελθόν και ιδιαιτέρως επί της Δημαρχίας της νυν πλειοψηφίας αλλά ευτυχώς για τον Αχαρναϊκό Λαό, είμαστε εμείς εδώ και αφού αναλάβουμε τη Δημαρχία, τα πάντα θα γίνουν στην εντέλεια"!

Προσωπικά κρατώ υπερμικρόν κάλαθον για μελλοντικές πράξεις υπεραισιόδοξων υποψηφίων Δημάρχων αλλά βρε παιδιά, κόψτε κάτι και μην τα ρίχνετε όλα στον Φωτιάδη, διότι ούτε εσείς είστε αθώες περιστερές ή κάνω λάθος; 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ!

Για να πω την αλήθεια και εγώ είμαι ικανός να λειτουργήσω τις αθλητικές εγκαταστάσεις αρκεί να μην πληρώνω τα έξοδα συντήρησης!

Δεν είναι λοιπόν λογικό να ζητήσουμε από τους υποψήφιους Δημάρχους την άποψή τους , σχετικά με το που θα βρουν τα χρήματα για να συντηρήσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις;

Και όταν λέμε αθλητικές εγκαταστάσεις εννοούμε: το Κλειστό Γυμναστήριο, το Κολυμβητήριο, το Γήπεδο, τον περιβάλλοντα χώρο και επιπρόσθετα την προστασία των περιοίκων!

Υ.Γ. Εξαιρώ από την περίπτωση τον κύριο Στάμου. Αυτός έχει πρόταση. Θα τις παραχωρήσει στον Αχαρναϊκό! Συνεπώς δεν χρειάζεται χρήματα!

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΕΧΟΥΝ;

Μήπως ισχύει πάντα, ότι το καλό πράγμα αργεί να γίνει;

Δε νομίζω!
Διότι αν είσαι γνώστης των προβλημάτων δεν περιμένεις την τελευταία στιγμή να δώσεις την ολοκληρωμένη πρόταση στους Δημότες και αυτοί με τη σειρά τους να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να συγκρίνουν και να επιλέξουν βάση προγράμματος και όχι πολιτικής τοποθέτησης, γνωριμίας, συγγένειας κλπ παραμέτρων και που προφανώς δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στη διαδικασία των εκλογών γενικότερα αλλά και ειδικότερα σε αυτές για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Έχω όμως την εντύπωση ότι ισχύει περισσότερο η μικροπολιτική κουτοπονηριά παρά το: "Να μας πουν και οι πολίτες τη γνώμη τους"!
 

ΑΥΤΟΙ ΟΥΤΕ ΣΩΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ!!!

Από την ιστοσελίδα του Αχαρνοράματος


Σε βαθμό ιεροσυλίας έχει φτάσει πλέον η Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα η Δημοτική Επιχείρηση Νεκροταφείου Αχαρνών αφού δεν σέβονται πλέον ούτε τους νεκρούς μας, οι οποίοι με μία νεροποντή βγήκαν στην επιφάνεια! Η παράνομη επέκταση του Νέου Νεκροταφείου, για την οποία είχε καταγγελθεί ο Πρόεδρος κ. Σαββίδης με την πρώτη βροχή έφερε στην επιφάνεια τους νεκρούς μας............ όλο το ρεπορτάζ στο:
http://www.acharnorama.gr/site/axarnes/sok_xebrase_ta_feretra_i_neroponti_sto_n_nekrotafeio_axarnon.html 




ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΘΑ ΣΥΜΜΡΦΩΣΟΥΝ;

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ!

Αφού έγινε που έγινε αγώνας για ανεξάρτητο Δήμο, με τους τρόπους που έγινε και με τις δυσκολίες που υπήρχαν και με την αντίδραση πολλών κατοίκων, ένας δε θα μπορούσε να ηγηθεί σε ψηφοδέλτιο του Ολυμπιακού Χωριού;

Έτσι για το γαμώτο που λένε!
Να φανεί ότι η προσπάθεια για Ανεξάρτητο Δήμο είχε υπόβαθρο!
Δηλαδή αν γινόταν το Ολυμπιακό Χωριό ανεξάρτητος Δήμος, δε θα υπήρχαν υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι;

Η ΕΦΕΥΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ!

Τελικά αν έχεις μυαλό, θα βρεις τρόπους για να προσελκύσεις ψηφοφόρους στην προεκλογική σου καμπάνια, !

Η παράταξη του κυρίου Σ. Ντούρου "Για την Πόλη μας" προσφέρει στους κατοίκους της πόλης, 
Εκπτωτικό κουπόνι 10% για τη νέα σχολική χρονιά!
Άντε και σε άλλα με υγεία!

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΝΤΩΣ ΔΕ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΠΛΗΡΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ!

Να μην είμαστε αχάριστοι!
Κάτι έφτιαξε ο Δήμος Αχαρνών στο Ολυμπιακό Χωριό!
Πρωτότυπες πινακίδες με τις ονομασίες των οδών!
Το άκρον άωτον της καλαισθησίας!
Ιδιαίτερα ο τρόπος σύνδεσης!
Πρωτοποριακός!
Με σύρμα!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ!

Στα 4 περίπου χρόνια που ζω στο Ολυμπιακό Χωριό, είχα την ευκαιρία να αποκτήσω μια αρκετά καλή εικόνα για την κατάσταση των διαφόρων συνοικιών του Δήμου Αχαρνών. Ειλικρινά  ποτέ μου δεν πίστευα ότι οι Αχαρνές αποτελούν ακραίο παράδειγμα πολεοδομικής αναρχίας, τσαπατσουλιάς, αυθαιρεσίας και έλλειψης στοιχειωδών υποδομών όπως π.χ. δίκτυο ομβρίων.

Προσωπικά δεν γνωρίζω ποιος φταίει για τα χάλια της Περιοχής, εκείνο όμως που κατανοώ πολύ καλά είναι ότι για μας τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού δεν υπάρχει ελπίδα. βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης.

Στη συνέχεια δημοσιεύω το σχόλιο της κυρίας Χατζηδάκη - Βαβουρρανάκη, η οποία προφανώς γνωρίζει πολύ καλύτερα τα πράγματα και η άποψή της έχει την ανάλογη βαρύτητα.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ

Γιατί αυτό που συμβαίνει στις Αχαρνές, δεν έχει όριο, ούτε τέλος.

Γιατί η πόλη διοικείται επι σειρά ετών από μια και μόνο παρέα. Τόσο «παρέα», που έχουν αναπτυχθεί ακόμα και δεσμοί οικογενειακοί μεταξύ τους. Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση, είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα. Πανομοιότυπο και ανακυκλούμενο!

Πρόκειται περί Αυλής। Κάθε τετραετία, ουσιαστικά αναλαμβάνει νέα «σκοπιά» της ίδιας … «μεραρχίας».

Γιατί οι αληθινά ΑΞΙΟΙ πολίτες αυτού του τόπου, δεν έχουν καμία θέση στα κοινά, αφού ως τέτοιοι, κρίνονται απο την "παρέα" ως ΜΗΝ ΕΛΕΓΞΙΜΟΙ και πολεμώνται θανασίμως ή έως του σημείου να εγκαταλείψουν κάθε βλέψη για ενεργή συμμετοχή. Ρίξτε μια ματιά στο επίπεδο του δημοτικού συμβουλίου και θα καταλάβετε τι λέω..

Γιατί το τι ακριβώς συμβαίνει το βλέπει κανείς ΑΜΕΣΩΣ και το διαπιστώνει με μία μόνο ματιά: στην πάμπλουτη πόλη, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΔΟΜΗ. Η πάμπλουτη πόλη, είναι πνιγμένη μέχρι το λαιμό από κολοσσιαία …δάνεια!!

Γιατί εδώ και τετραετίες, χιλιάδες εργαζόμενοι, απορροφούν το μέγιστο μέρος του δημοτικού κορβανά. Πολλοί, είναι τιμίως και αξίως εργαζόμενοι. Πλείστοι όσοι είναι «πελάτες» του κάθε δημαρχαίου. Με αποτέλεσμα να υπάρχουν φατρίες. Το αποτέλεσμα φαίνεται «δια γυμνού οφθαλμού», δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω ανάλυση.

Γιατί το δημοτικό συμβούλιο στις συνεδριάσεις του λειτουργεί ως εξής:

1)τα ¾ του χρόνου του, αναλώνεται σε θέματα προσωπικού του δήμου. Διαρκώς, αδιάλειπτα και συνέχεια, χωρίς διακοπή και.. έλεος!! Παρ΄ όλα ταύτα και τις ατελείωτες ώρες συνεδρίασης, οι εργαζόμενοι στον δήμο πεινούν, αφού παραμένουν απλήρωτοι και επι ένα χρόνο!! Εγκλημα να προσλαμβάνεις ανθρώπους και να τους εξευτελίζεις με αυτό τον τρόπο. ΕΓΚΛΗΜΑ για το οποίο ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ. Η αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων είναι απλώς «άσσος στο μανίκι» για εξάσκηση πολιτικής της πλάκας και μόνον.

2)το ¼ του υπολειπόμενου χρόνου αναλώνεται σε αποφάσεις που λαμβάνονται μόνο για να καταγραφούν στα πρακτικά. Ουδέποτε υλοποιούνται και εάν προχωρήσουν σε υλοποίηση, αυτή μπορεί να κρατάει και… τετραετίες!!
..................................
η συνέχεια εδώ:

http://mariachadzidakisvavouranakis.blogspot.com/2010/08/blog-post_20.html

ΠΡΩΤΟΒΡΟΧΙΑ!

Έπεσε η πρώτη φθινοπωρινή βροχούλα και οι Αχαρνές μετατράπηκαν ως συνήθως σε μεσογειακό λιμάνι!

Αλλά να μη στενοχωριούνται οι κάτοικοι του Δήμου. Λίγη υπομονή και θα λύσουν το πρόβλημα οι πολλά υποσχόμενοι υποψήφιοι δήμαρχοι.

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΕΜΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ!

Από το εκλογικό πρόγραμμα του υποψηφίου Δήμαρχου Αχαρνών Π. Γρηγοριάδη προκύπτει μια πιο σεμνή προεκλογική υπόσχεση για τις πλατείες, τους κοινόχρηστους χώρους και τις αθλητικές εγκαταστάσεις.
Γενικά ο υποψήφιος Δήμαρχος υπόσχεται ότι θα προσπαθήσει να αλλάξει τη σημερινή εικόνα χωρίς να προσβάλλει τους κατοίκους όπως ο κύριος Κασσαβός, που θέλει να προσφέρει τις αθλητικές εγκαταστάσεις στα μενιδιατόπουλα λες και εμείς εδώ δεν έχουμε παιδιά ή όπως ο κύριος Στάμος που θέλει να τις προσφέρει στον Αρχαναϊκό!

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ;

http://www.acharnai.org/profiles/blogs/na-dothohun-sto-dhemo

....Να παραδοθούν, άμεσα, από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας(ΟΕΚ), στο Δήμο Αχαρνών, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού, ζήτησε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός.........Εμείς, ως αυριανή Διοίκηση του Δήμου, δεσμευόμαστε ότι θα αξιοποιήσουμε τα χρήματα των ασφαλισμένων του ΟΕΚ και θα αποδώσουμε άμεσα τις αθλητικές εγκαταστάσεις στη νεολαία των Αχαρνών, που διψά για άθληση και ψυχαγωγία.

Όπως μπορεί να κατάλαβει ο κάθε νοήμων κάτοικος του Ολυμπιακού Χωριού, ο κύριος Κασσαβός φαίνεται ότι αφενός αγνοεί την ύπαρξη του ΦΟΙΒΟΥ κι αφετέρου θεωρεί ότι το Ολυμπιακό Χωριό ούτε κατοικείται από δικαιούχους του ΟΕΚ ούτε ότι υπάρχουν παιδιά!

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ!

Αντιγράφω από το: http://politikinews.blogspot.com

ΕΝΟΨΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ "ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ.."

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: 170.000 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΗ ΚΑΤΑ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΗ ΚΑΤΑ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

1.ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΝ ΔΙΚΤΥΟΝ : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

2.ΑΠΟΡΡΟΗ ΟΜΒΡΙΩΝ : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

3.ΣΧΕΔΙΟΝ ΠΟΛΗΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΜΙΣΗ ΠΟΛΗ

4.ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΗΛΗ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΙΩΝ

5.ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

6.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΝΗΘΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

7.ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ: ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

8.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΛΑΪΚΟΣΥΝΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΝΤΑΧΝΤΙΡΝΤΙ

9.ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΘΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΔΩ ΚΑΙ .. ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ

10.ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΧΕΔΙΟΥ: ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

11.ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ : 1700 ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, ΣΤΕΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΜΕ … ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗ .. «ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ»!!

12.ΜΕΣΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ: ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ

13.ΑΓΟΡΑ: ΠΕΘΑΜΕΝΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ

14.ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

15.ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

16.ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΟΥΣ

17.ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΘΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ


ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ:

1.ΜΕΓΑΛΑ ΕΣΟΔΑ

2.ΤΕΡΑΣΤΙΑ , ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ ΧΡΕΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

3.«ΑΥΛΗ» ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ

4.ΚΛΙΚΕΣ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΩΣ «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ»

5.ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΛΙΚΕΣ «ΑΧΑΡΝΕΩΝ» ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΙΕΣ

6.ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗΛΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΝΤΟΠΙΩΝ ΓΡΑΙΚΩΝ

7.ΙΔΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΕ .. «ΑΝΑΚΥΚΛΟΥΜΕΝΗ» ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

8.ΠΑΛΗ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΥΓΙΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΟΣ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»

9.ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ: ΟΛΕΣ, ΟΣΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ

10.ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΕ «ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ» ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΑΚΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.

11.ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ/ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

Στο φύλλο της 23 Ιουνίου η τοπική εφημερίδα «Νέοι Στόχοι» παρουσίασε κύριο άρθρο με τίτλο «Από δήμαρχος ΚΛΗΤΗΡΑΣ» αναφερόμενος στον Σωτήρη Ντούρο, συνυποψήφιο του υποστηριζόμενου από την εφημερίδα Γιάννη Κασσαβού.






ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ!

ΑΧΑΡΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ-ΠΟΛΙΣ!

Βασική μου παράληψη!
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Στάμος. Ακόμη ένας σωτήρας του Δήμου Αχαρνέων.

Αντιγράφω από την τελευταία του ομιλία.!!!

.....Όμως εδώ να σταθούμε πως η παράταξη μας ξεκινώντας από ένα ΟΡΑΜΑ την- ΜΕΤΑΦΟΡΑ του Γηπέδου του Αχαρναικου στις έτοιμες Αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού η τις γειτονικές Λεκάνες-για να ελευθερωθεί η έκταση του παλαιού Γηπέδου και να μεταφερθούν εκεί και χρήσεις που θα ενώνουν τον δήμο μας με το Ολυμπιακό Χωριό, ανέδειξε το θέμα, ενημέρωσε του κατοίκους και τις άλλες παρατάξεις και το έκανε διεκδίκηση........

Τι να πω και τι να πρωτοθαυμάσω και βεβαίως τι έχουμε να ακούσουμε ακόμη από τους υποψήφιους δήμαρχους.

Γιατί να κάνει κανείς σχόλιο στην απύθμενη βλακεία, είναι λιγάκι δύσκολο!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΣΣΑΒΟΣ!

Συνάντηση με τον, ειδικό στα αντιπλημμυρικά έργα, καθηγητή Πανεπιστημίου Γιώργο Καραντούνια, ενόψει της σύνταξης του προγράμματος της παράταξης «ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες», είχε στις 31 Αυγούστου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός.

Δηλαδή για να το καταλάβουν και οι Μενιδιάτες που πλημμυρίζουν, ότι το πρόβλημά τους δεν είναι η ανυπαρξία δικτύου ομβρίων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου αλλά η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων!

Μα αν δεν κατανοούν το πρόβλημα στην πηγή του και τη διαδικασία επίλυσής του, είναι δυνατόν ποτέ να το λύσουν;

Η παροχέτευση των ομβρίων υδάτων αντιμετωπίζεται με έναν και μοναδικό τρόπο: Κατασκευή δικτύου ομβρίων αλλά ο κ. Κασσαβός ονειρεύεται αντιπλημμυρικά έργα, (που άραγε;) και σιγά μη φταίει η πυρκαγιά στην Πάρνηθα.

Αφού έκλεισαν ή στένεψαν όλα τα ρέματα χωρίς ταυτόχρονα κατασκευή δικτύου ομβρίων, περιμένουν να μην πλημμυρίζουν;
Κούνια που τους κούναγε.

Υ.Γ. και κύριε Κασσαβέ. Εσείς ως περιβαλλοντολόγος σας ικανοποιεί η αναγραφή του ονόματός σας στις γέφυρες της Λεωφόρου Κύμης και μάλιστα ανορθόγραφα; Δηλαδή η περιβαλλοντική σας ευαισθησία σταματάει στη μη κατασκευή βιολογικού σταθμού στο καζίνο;

ΑΧΑΡΝΕΣ! ΕΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΛΙΜΑΝΙ!

Προφανώς όλοι γνωρίζουμε ότι βασική προϋπόθεση για να έχει μια περιοχή λιμάνι, θα πρέπει να είναι παραθαλάσσια. Σωστά αλλά στους κανόνες υπάρχουν και εξαιρέσεις!
Ναι!
Υπάρχει μεσόγειο λιμάνι στη Χώρα μας!
Ναι!
Κύριοι σας παρουσιάζω τις Αχαρνές!
Η πόλη λιμάνι!
Σε κάθε μπόρα η πόλη γίνεται ένα απέραντο λιμάνι που συνδέεται με διάφορα κανάλια - δρόμους ανάλογα με αυτά της Βενετίας.
Απορώ γιατί στα προγράμματα των υποψηφίων δημάρχων δεν αναφέρεται η ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Σώματος για την εξυπηρέτηση των τροχοφόρων, όταν αυτά μετατρέπονται σε βάρκες.

Κύριε Ντούρο!
Εσείς που θα αλλάξετε ριζικά τις Αχαρνές το έχετε σκεφτεί;

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ!

Σας παρουσιάζω μερικούς υποψήφιους. Η παρουσίαση θα κλείσει με την οριστικοποίηση υποψηφιοτήτων.

Πρώτος και καλύτερος ο νυν Δήμαρχος Αχαρνέων Παναγιώτης Φωτιάδης. Χαρακτηρίζεται για το θάρρος του ή για το θράσος του. Να διεκδικεί δεύτερη θητεία σε μια καθόλα αποτυχημένη πρώτη θητεία μάλλον περί θράσους πρόκειται και όχι περί θάρρους!

Ο νυν Δήμαρχος Θρακομακεδόνων Θέμης Οικονόμου. Αυτός τουλάχιστον χαρακτηρίζεται από ένα προσόν. Κάνει έργα. Το αν λειτουργούν τα έργα, είναι μια άλλη υπόθεση.

Ο Γιώργος Λέκκαςπου ήταν ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές αλλά στη στροφή ο αντάρτης Φωτιάδης.

Ο Βασίλης Τοπαλλιανίδης υποψήφιος Δήμαρχος που ονειρεύεται να κάνει τις Αχαρνές πρότυπη κομμούνα κάτι ανάλογο με την πρότυπη πόλη του Ολυμπιακού Χωριού.

Ο Σωτήρης Ντούρος. Η ελπίδα των Ολυμπιακοχωριτών. Αυτός που σύμφωνα με τους υποστηρικτές κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού, που ακόμη δεν τον είδανε Γιάννη βάπτισαν, θα αλλάξει εκ βάθρων το Δήμο και θα μετατρέψει το Ολυμπιακό Χωριό από ρημαδιό σε Σύγχρονη Πρότυπη Πόλη.

Ο Δημήτρης Τσανικλίδης. Δεν έχω στοιχεία θα μάθω και θα ενημερώσω.

Ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης. Άλλος ένας υποψήφιος που φιλοδοξεί να μεταμορφώσει τις Αχαρνές.

Ο Γιάννης Κασσαβός. Τι να σας πω. Όπου γάμος και χαρά αυτός πρώτος. Φροντίζει να παραθερίσουν οι Μενιδιάτες στο Παλαιοχώρι Πάρνηθας και ο Δασάρχης δεν τους αφήνει να χτίσουν μερικά εξοχικά. Παλεύει όμως να μη γίνει ο Βιολογικός στο Καζίνο γιατί σου λέει χάνεται το λίπασμα στον υδροφόρο ορίζοντα της Πάρνηθας. Φυσικά πρώτος και στις θρησκευτικές εορτές. Όπου πανηγύρι πρώτος και καλύτερος ο υποψήφιος Δήμαρχος. Φαίνεται ότι βαδίζει στα χνάρια του μακαρίτη Αναγνωστόπουλου που δεν άφηνε κηδεία για κηδεία.

Πάντως φιλοδοξεί να λύσει το πρόβλημα των ομβρίων και των φτωχών στις Αχαρνές!

ΩΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ!

Η αναγκαιότητα της δημιουργίας αυτού του ιστολογίου έχει να κάνει με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Α΄και Β΄βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στόχος αυτού του ιστολογίου προς το παρόν θα είναι να κριτικάρει, να καυτηριάζει, να σατιρίζει και γιατί όχι να επαινεί τους πάμπολλους υποψήφιους Δημάρχους και Σύμβουλους για την εξουσία του τριταθλητή στα χρέη Δήμου Αχαρνέων.