Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΟΔΥΝΕΝ ΟΡΟΣ ΕΤΕΚΕ ΜΥΝ


Μετά  το πρόγραμμα του Υποψήφιου Δήμαρχου κ. Στριφτού, δόθηκε στη δημοσιότητα και το πρόγραμμα του  Υποψήφιου Δήμαρχου κ. Κασσαβού.

   Τι προβλέπει το Πρόγραμμα του κ. Κασσαβού για το Ολυμπιακό Χωριό
  
*       Θα αναβαθμίζει και θα βελτιώσει τις υπηρεσίες καθαριότητας
*        Θα συντηρήσει τους χώρους πρασίνου
*        Θα θέσει σε λειτουργία το κολυμβητήριο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις 
*       Υποστηρίζει τη λειτουργία Αστυνομικού Τμήματος
*       Θα συμβάλει στην ανάπτυξη του εμπορικού κέντρου με έμφαση στις εμπορικές λειτουργίες, στην αναψυχή και την κοινωνική εξυπηρέτηση

Ο κ. Κασσαβός είτε αγνοεί είτε κάνει πως αγνοεί, ότι αφενός οι αθλητικές εγκαταστάσεις, (εκτός του Κολυμβητηρίου) λειτουργούν, κι αφετέρου πριν ακόμη πατήσει κάποιο κουμπί για να πάρουν μπρος  προηγουμένως πρέπει να έρθουν στην κυριότητα του Δήμου. Αν όμως ήταν τόσο εύκολο θα τις είχε πάρει και η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Συνεπώς ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Κασσαβός εκτός της μεγαλοστομίας, δεν έχει κανένα πρόγραμμα που να προβλέπει τον τρόπο μεταβίβασης από τον ΟΕΚ στο Δήμο ΚΑΙ τη χρηματοδότηση για τη λειτουργία και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων. Φυσικά, και με επιδεικτικό τρόπο, αγνοεί την ύπαρξη των κατοίκων και των αθλητικών σωματείων που λειτουργούν στο Χωριό, διαφορετικά θα αναφέρονταν με ποιο τρόπο σκοπεύει να χειριστεί τα αθλητικά σωματεία και τους κατοίκους σε σχέση με τη χρήση των εγκαταστάσεων. 

Για την καθαριότητα κι εδώ φαίνεται να αγνοεί ο Υποψήφιος Δήμαρχος ότι για τους φόρους που πληρώνουν οι Δημότες ισχύει η ανταποδοτικότητα. Δηλαδή δεν μπορεί να υπόσχεται κάποιος Υποψήφιος  Δήμαρχος το αυτονόητο δηλαδή τις  υποχρεώσεις του Δήμου ως προς την καθαριότητα, τη συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων και τον δημοτικό ηλεκτροφωτισμό. 'Ελεος.

Επίσης στην περίπτωση της συντήρησης του πρασίνου κ. Κασσαβός φαίνεται, ότι αγνοεί την ύπαρξη της Πράσινης Ζώνης, όπως άλλωστε είναι χαρακτηρισμένη από το Π.Σ. του Ολυμπιακού Χωριού. Συνεπώς ούτε εδώ φαίνεται να έχει κάποιο σχέδιο, διότι γενικά η λέξη συντήρηση του πρασίνου, δεν καλύπτει σε καμιά περίπτωση την Πράσινη Ζώνη, για την οποία απαιτούνται πολύ περισσότερα πράγματα και κυρίως χρήματα για να είναι πράσινη και όχι φαιά όπως είναι σήμερα.

 Όσον αφορά το Εμπορικό Κέντρο αντί να χρησιμοποιεί τη λέξη «συμβάλλει», η οποία είναι άνευ ουσίας, διότι ούτε το έργο αποφασίζει ο Δήμος ούτε το χρηματοδοτεί άρα δεν μπορεί να συμβάλλει. Όμως θα μπορούσε να αναφέρει στο πρόγραμμά του  τι λέξη «πίεση» για να υλοποιηθεί το έργο.
  
Ένα ακόμη πρόγραμμα για το πρόγραμμα.

         

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ!

Μπορεί  ο Δήμαρχος Θρακομακεδόνων και Υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών Θέμης Οικονόμου να μην τα πάει καλά στις Δημοσκοπήσεις αλλά από βιντεοπαρουσίαση παίρνει άριστα.

Θαυμάστε στην ιστοσελίδα:
την εξαιρετική παρουσία σε βίντεο: Το χθες – Το σήμερα – Το αύριο!

Τι είχαμε  - Τι έχουμε  - Τι θα έχουμε!
(Το τι θα έχουμε, αν ψηφίσουμε για Δήμαρχο το Θέμη Οικονόμου)

Απορώ όμως βρε Θέμη, πως άφησες έξω από το «το σήμερα» τη σπουδαία δεντροφύτευση με  Quercus ilex που έχεις κάνει στους  Θρακομακεδόνες και την εξυμνούν άπαντες οι Θρακομακεδονίτες. Δε θα έπρεπε άραγε να την προβάλεις ως παράδειγμα;

Υ.Γ. Δεν πιστεύω οι άλλοι υποψήφιοι να μεταβούν στους Θρακομακεδόνες και αρχίσουν να βιντεοσκοπούν, τα μπάζα, τα σκουπίδια σε κάτι ξέφραγα οικόπεδα και την άσφαλτο «κύματα του Δουνάβεως» από τα έργα της αποχέτευσης;

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ!

Όταν σχεδιάστηκε να κτιστεί το Ολυμπιακό Χωριό, ως πρότυπη πόλη κλπ κλπ κλπ, σήμαινε αυτόματα μια πόλη που θα λειτουργούσε αυτόνομα και δε θα αποτελούσε μια συνοικία του Δήμου Αχαρνών. Για αυτό άλλωστε προβλέπονταν διάφορες υποδομές που την καθιστούσαν ούτως ή άλλως αυτόνομη. Άλλες από τις προβλεπόμενες  υποδομές έγιναν άλλες δεν έγιναν. Η ουσία όμως παραμένει η ίδια. Οτιδήποτε κατασκευάστηκε είναι πασιφανές ότι δεν κατασκευάστηκε ούτε προς χρήση των κατοίκων των Κουκουβαούνων ούτε για τους κατοίκους της Άνω Βρυσούλας αλλά προς χρήση των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού. Στις υποδομές αυτές ανήκουν και οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Και αυτό θα έπρεπε να το συνειδητοποιήσουν καλά οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι.

Είναι απορίας άξιο ότι οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι, όσοι τουλάχιστον έχουν αναφερθεί επισήμως είτε γραπτά είτε προφορικά, υπόσχονται τις εγκαταστάσεις στους άλλους σαν να μην υφίστανται κάτοικοι ή αθλητικά σωματεία στο Ολυμπιακό Χωριό. 

Αυξάνεται δε περισσότερο η απορία, όταν διαπιστώνεται ότι θέλουν μεν τις εγκαταστάσεις αλλά τη συντήρηση και γενικώς τα έξοδα λειτουργίας να τα αναλάβει η Πολιτεία.

Παρά το γεγονός ότι οι αντιδράσεις μας ως προς τις εξαγγελίες των Υποψηφίων Δημάρχων είναι χαλαρές, έχω την πεποίθηση ότι την κατάλληλη στιγμή, όποιος από τη Νέα Δημοτική Αρχή τολμήσει να αποκλείσει τα σωματεία και τους κατοίκους από την ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ, θα μας βρει απέναντι! Ελπίζω.

  

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!

Την Παρασκευή στις 5.00  η ΑΧΑΡΝΕΩΝ ΦΙΛΙΚΗ διοργανώνει ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ εκδήλωση στο χώρο του ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ.


ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!


Η ΕΠΙΛΟΓΗ!

Αφού η σύγκριση των Υποψηφίων Δημάρχων γίνεται με βάση τον τύπο του ΙΧΕ αυτοκινήτου τους που διαθέτει ο καθένας, πόσο στοιχίζει και τι κατανάλωση βενζίνης έχει ανά 100 χιλιόμετρα, τότε απαιτείται άπαντες να καταθέσουν τα στοιχεία του ΙΧΕ αυτοκινήτου τους για να έχουν οι ψηφοφόροι μέτρο σύγκρισης και βάση αυτών των στοιχείων να επιλέξουν τον κατέχοντα το οικολογικότερο, φτηνότερο και ασχημότερο αυτοκίνητο.

Υ.Γ. Οι Υποστηρικτές του κ. Ντούρου μια και είναι οι εκλεκτότεροι, ποιοτικότεροι και γενικώς οι άριστοι, ας των δείχνουν κιόλας. Διότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές όλο και στο κατινίστικο το ρίχνουν οι ποιοτικοί.  

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙΡΟΣ!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου των Κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού, έχει ακόμη χρόνο να συντάξει ένα υπόμνημα με τα ζητήματα που αφορούν το Ο.Χ. και να το παραδώσει στους Υποψήφιους Δημάρχους ούτως ώστε και να γνωρίζουν τις προτεραιότητες που θέτουν οι κάτοικοι στη Νέα Δημοτική Αρχή.

Τα ζητήματα είναι γνωστά και μερικά από αυτά αφορούν:

1. Την πράσινη Ζώνη
2. Τις Αθλητικές εγκαταστάσεις
3. Την καθαριότητα
4. Τη συντήρηση των φρεατίων όμβριων υδάτων 
5. Τον ηλεκτροφωτισμό

Και οτιδήποτε άλλο προκύπτει από τις υποχρεώσεις του Δήμου σε σχέση με τα τέλη και τους δημοτικούς φόρους καθώς και τους πόρους που αντιστοιχούν στους κατοίκους του Χωριού, οι οποίοι ως γνωστόν έχουν το χαρακτήρα της ανταποδοτικότητας.

Δηλαδή τόσο δύσκολο είναι και μας αρκούν οι διάφορες γραπτές ή προφορικές απόψεις των Υποψήφιων Δημάρχων, οι οποίες οι περισσότερες είναι και ενάντια στα συμφέροντά μας;

  

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΙΑΣ 4ΕΤΙΑΣ!

Σε καλαίσθητο φυλλάδιο κυκλοφόρησε ο Δήμαρχος Π. Φωτιάδης τον απολογισμό του έργου του, χρησιμοποιώντας μάλιστα και συνταγή ανώνυμου αναγνώστη του παρόντος Ιστολόγιου, ο οποίος του σύστηνε να εφαρμόσει στον απολογισμό το σύστημα: «πριν και μετά».

Πράγματι ο Δήμαρχος μας δείχνει την κατάσταση που επικρατούσε στο Δήμο Αχαρνών πριν αναλάβει και μετά το πέρας της επιτυχημένης 4ετίας του.

Το έργο του, όπως είναι φυσικό και επόμενο, θα εκτιμηθεί και θα αξιολογηθεί αναλόγως από τους κατοίκους/ψηφοφόρους της ευρύτερης περιοχής των Αχαρνών όπως και ανάλογη εκτίμηση - αξιολόγηση θα κάνουν και οι κάτοικοι – ψηφοφόροι του Ολυμπιακού Χωριού, οι οποίοι θα αξιολογήσουν το σοβαρό έργο του Δήμαρχου Φωτιάδη δηλαδή της πραγματοποίησης «Κούλουμα» στο  Ολυμπιακό Χωριό.

Πιθανόν ο κ. Δήμαρχος από υπερβολική σεμνότητα, δεν αναφέρει και το άλλο σπουδαίο έργο που υλοποίησε στο Ολυμπιακό Χωριό. Την τοποθέτηση των πινακίδων με τις ονομασίες των οδών. Καταπληκτική δουλειά παράδειγμα προς μίμηση από όλες τις Δημοτικές αρχές.

Ψηφίστε τον!
Για να έχετε και τη νέα χρονιά «Κούλουμα»!  

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΙ ΓΚΕΒΑΡΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ!

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα :
http://www.acharnews.gr/view.php?id=1076

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Β. Τοπαλλιανίδης, ο οποίος ως γνωστόν, θα καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο δήλωσε σχετικά με το Αρχαίο Θέατρο των Αχαρνών, (μάλλον ως εκκολαπτόμενος αρχαιολόγος), ότι:

"διατηρεί τις επιφυλάξεις του για τη γνησιότητα του Αρχαίου θεάτρου"

Μάλλον έχει κάνει υπερηχογράφημα και διαπίστωσε σκιές ως προς την ηλικία του Θεάτρου!

Δυστυχώς, αν και θα το ήθελα, αυτολογοκρίνομαι και δεν αναφέρω τη σχετική λαϊκή ρήση περί των Ιατρών, αν και  στην περίπτωση του Υποψήφιου Δημάρχου "κουμπώνει" τέλεια χωρίς το έτερον επάγγελμα.

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΓΛΕΙΨΙΜΑΤΟΣ!

"Οι εργαζόμενοι αποτελούν μοχλό ανάπτυξης του Δήμου"

Διάβασα στην ιστοσελίδα του υποψήφιου Δήμαρχου Αχαρνών Κασσαβού το τελευταίο δελτίο τύπου της παράταξής του, και αισθάνθηκα στομαχικό σοκ από το άκρατο γλείψιμο προς τους εργαζόμενους του ΔΗΜΟΥ.
Από πότε πρέπει να αισθανόμαστε υποχρέωση για τον εργαζόμενο που τον πληρώνει ο άγρια Φορολογούμενος Δημότης  γιατί κάνει ΣΩΣΤΑ την εργασία, που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ;

Τόσο πολύ! Μα τόσο πολύ ξεπεσμός για μερικές δεκάδες ψηφουλάκια;

Έλεος κ. Κασσαβέ!!!

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!

Οι  εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής θα αποτελέσουν ούτως ή άλλως κλειδί για τις μετέπειτα πολιτικές εξελίξεις όχι μόνο στο χώρο του κυβερνώντος κόμματος και της μείζονος αντιπολίτευσης  αλλά και στο χώρο της Αριστεράς.

Σε αυτή την εκλογική μάχη, θέλοντας και μη θέλοντας  αποδίδεται ιδιαίτερη πολιτική σημασία από όλες τις ηγεσίες των κομμάτων.

Η ηγεσία του  ΠΑΣΟΚ προσδοκά να είναι  νικητής στη  πολυπληθέστερη περιφέρεια της Χώρας ειδικά από τη στιγμή  που το σύνολο σχεδόν των Υποψηφίων Περιφερειαρχών κατέρχονται με «αντιμνημονιακή σημαία». Μια ήττα, σίγουρα θα κτυπήσει καμπανάκι. Απλά δε γνωρίζουμε πόσο δυνατό θα είναι.

Ο Σαμαράς ελπίζει να μπει στο δεύτερο γύρο το πουλέν του, αφού ήταν προσωπική επιλογή του. Ενδεχόμενη μη εισδοχή στο Β΄ γύρο, θα αυξηθούν  οι «κρυπτοντορικές» και οι «κρυπτοκαραμανλικές» φωνές και ο ίδιος θα αμφισβητηθεί σφόδρα για τις επιλογές του.

Εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί το ΛΑΟΣ και στο ΚΚΕ. Οι εκλογές στην Περιφέρεια δε θα σηματοδοτήσουν καμιά εξέλιξη αφού και τα δύο κόμματα παρά την υποτιθέμενη ιδεολογική τους διαφορά και τρόπο διοίκησή τους, παραμένουν προσωποπαγή και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ελέγχουν τις όποιες διαφωνίες ή διαφορετικές φωνές.  Εξάλλου δεν έχουν να προσφέρουν και τίποτε το ιδιαίτερο.  Το ένα απλώς λαϊκίζει και το άλλο ζει στο καβούκι του με στόχο τη διασφάλιση της παρουσίας του στα πολιτικά τεκταινόμενα της Χώρας χωρίς καμία προσφορά στους πολίτες. Με λίγα λόγια. Για το ΚΚΕ ισχύει το: Ex nihilo nihil!  

Στην άλλη Αριστερά, οι αναλυτές θεωρούν ότι θα υπάρχουν μετεκλογικές εξελίξεις, ιδίως στο χώρο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Η στήριξη συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ την κάθοδο του Αλαβάνου και η στήριξη Μητρόπουλου από το ΣΥΝ, δημιούργησε  πλήγμα στην ενιαία έκφραση του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά θα έχει ενδιαφέρον η μετεκλογική εξέλιξη των πραγμάτων.

Η Δημοκρατική Αριστερά και οι Οικολόγοι/Πράσινοι απλά θα καταμετρήσουν τις δυνάμεις των, ενώ τo γκρουμπούσουλο  «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» του φίλου μου του Άγγελου, ως συνήθως θα πάρει τους τρεις και τον κούκο. Ήθελα νάξερα από το 1989 δε βαρέθηκαν τα ίδια και τα ίδια;  

Τέλος υπάρχει η περίπτωση ΔΗΜΑΡΑ, που φαίνεται ότι θα είναι αυτός αντίπαλος του ΣΓΟΥΡΟΥ και με πολλές πιθανότητες να εκλεγεί στο Β΄ Γύρο

Εν αναμονή λοιπόν

Η 7η Νοέμβρη ultima ratio.

Υ.Γ. Η αυτού εξοχότης η αφεντομουτσουνάρα μου ήδη έχει ετοιμάσει το ψηφοδέλτιο με το σχετικό  τίτλο και τις κατάλληλες για την περίσταση φωτογραφίες. Θα κάνω τον κόπο να το τοποθετήσω στην κάλπη με την ελπίδα ότι θα γελάσουν τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής.

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΩΝ ΛΟΚΡΩΝ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ!

Η μόνη λύση που μας απομένει για να σωθούμε από την υποσχετολογία των Υποψηφίων Δημάρχων, (και Πρωθυπουργών θα συμπλήρωνα), είναι να εφαρμοστεί στο Δήμο Αχαρνών κατά το ήμισυ ένας εκ των νόμων των Επιζαφύριων Λοκρών και να αποτελέσει πιλοτικό πρόγραμμα για όλη τη Χώρα.

Ως γνωστόν ο Ζάλευκος, ο οποίος πρώτος καθιέρωσε το γραπτό ποινικό δίκαιο στους Επιζαφύριους Λοκρούς, καθιέρωσε κι ένα ειδικό άρχοντα που έφερνε την ονομασία "Κοσμόπολις" και ήταν ο καθ ύλη αρμόδιος για την ερμηνεία των νόμων.

Στην περίπτωση που κάποιος πολίτης αμφισβητούσε την ερμηνεία, που έδινε ο "Κοσμόπολις", είχε τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση στη συνέλευση των "Χιλίων", που αποτελούσε την ανώτατη κυβερνητική, δικαστική και νομοθετική αρχή. Στην ακροαματική διαδικασία που ακολουθούσε, αν δικαιώνονταν ο πολίτης τότε θανατώνονταν ο "Κοσμόπολις". Στην αντίθετη περίπτωση ο πολίτης, οποίος παρουσιαζόταν με θηλιά στο λαιμό, αυτοκτονούσε.

Προτείνω λοιπόν, να εφαρμόσουμε στο νέο Δήμαρχο Αχαρνών, μία Ζαλεύκεια παραλλαγή.

Στο γραφείο του Δημάρχου να τοποθετηθεί ικρίωμα όπου θα υπάρχει η αντίστοιχη θηλιά. Στην περίπτωση που στο τέλος της 4ετίας ο Δήμαρχος δεν έχει υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, να «αυτορρυθμιστεί» τραβώντας τη θηλιά.

Με αυτόν τον τρόπο ουδείς εκ των Υποψηφίων Δημάρχων δε θα υπόσχεται πολλά και μη υλοποιήσιμα έργα και ταυτόχρονα θα περιορίζεται σε αυτά που είναι δυνατόν να πραγματοποιήσει. Επιπρόσθετα στη διαδικασία της εκλογής θα συμμετείχαν Πολίτες με θάρρος, με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, με επίγνωση των υποχρεώσεων που ανελάμβαναν και επομένως δε θα υπολόγιζαν το πολιτικό κόστος κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγραμμάτων τους ενώ θα ήταν εξαναγκασμένοι να επιλέξουν για συνεργάτες  ό,τι καλύτερο διαθέτει η τοπική κοινωνία.

Συνεπώς με βάση την αρχή της δικαιοσύνης θα έχουν ρυθμιστεί «επί δικαίω» οι σχέσεις των πολιτών με τους υποψήφιους Δημάρχους.

Αφού λοιπόν υπόσχεσαι, σημαίνει ότι είσαι σε θέση να υλοποιήσεις τα υποσχεθέντα. Εάν δεν τα υλοποιήσεις σημαίνει ότι με δόλιο τρόπο υφάρπαξες τους ψήφους μας άρα «αυτορρυθμίσου».

Δηλαδή ipso facto!

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!

Το πουλέν της Νέας Δημοκρατίας στο Δήμο Αχαρνών σιγά σιγά ολοκληρώνει το Ψηφοδέλτιο! Ήδη έφθασε στους 55 υποψηφίους και όπως λέει και η παροιμία: "σιγά σιγά γίνεται η αγουρίδα μέλι", έτσι και του Θέμη το ψηφοδέλτιο προχωράει με αργά αλλά με σταθερά βήματα. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγει και τους διαρροές. Διότι ο Κασσαβός πάντα περιμένει στη γωνία με το δόκανο να τους αρπάξει.

Πάντως πρέπει να αναγνωρίσω ότι ο Θέμης είναι ένας Τζέντλεμαν.
Δε δίστασε να παραβρεθεί στα εγκαίνια του Π. Γρηγοριάδη και να του ευχηθεί καλή επιτυχία.
Α όλα και όλα!
Τηρεί ευλαβικά την προεκλογική του υπόσχεση!
"Τίμιος και χωρίς λάσπη" προεκλογικός αγώνας!
Όχι σαν κάτι άλλους που πετάνε τα μαχαίρια στους αντιπάλους, λες και εργάζονται ως  ζογκλέρ σε τσίρκο!

Υ.Γ. Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν ότι μετά βίας θα πιάσει το 3%  κρίνονται ως κακοήθεια!

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΗΓΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ!

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τιμία, πρέπει και να φαίνεται!

Διαβάζω στο facebook ανάρτηση - παραπομπή σε σχόλιο ηλεκτρονικής εφημερίδας του κ. Ντούρου για κλωτσοπατινάδα κάποιων υποψηφίων συμβούλων άλλου συνδυασμού!

Δηλαδή κατινιές ενός υποψήφιου Δήμαρχου που δηλώνει ότι κατέχει και το ποιοτικότερο ψηφοδέλτιο!

Δε θα αμφισβητήσω την ποιότητα των υποψήφιων συμβούλων του αλλά ο ίδιος είναι μια κυρά Κατίνα του κερατά!
Να τον χαιρόμαστε!

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΝ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΜΟΙΑΖΕΙ!

Το μόνο συνταραχτικό νέο είναι η ένατη Υποψηφιότητα για τη Δημαρχία!

Μου θυμίζει το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Μαρίας Ρεζάν «Με νοσταλγία… για μια ζωή έτσι, χωρίς πρόγραμμα».

Με τον ίδιο και απαράλλαχτο τρόπο βαδίζουν και οι 9 υποψήφιοι Συνδυασμοί προς την τελική αναμέτρηση. Άρτσι μπούρτζι και λουλάς. Κούφια λόγια και ουσία δε φαίνεται στον ορίζοντα ούτε με ματογυάλι. Άλλος θα καταργήσει την παραβατικότητα με λιμνοδεξαμενές, άλλος με παλαιστές και άλλος θα καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Όλοι καμαρώνουν  για την ποιότητα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων  αλλά αυτά που ακούγονται στο παρασκήνιο, θυμίζουν Σικελία.

Πάντως, μου προκαλεί εντύπωση και έντονο προβληματισμό η ποσότητα των υποψηφίων Δημάρχων, (για την ποιότητα γράφουν άλλοι, που γνωρίζουν και πρόσωπα και πράγματα)!

9 υποψηφιότητες για έναν προβληματικό, καταχρεωμένο, με ανυπέρβλητα προβλήματα Δήμο; Ούτε στο Δήμο Αθηναίων δεν έχουμε τόσες υποψηφιότητες!

9 ατρόμητοι Αχαρνοσωτήρες! Δεν τους φοβίζει ούτε η άναρχη δόμηση, ούτε η ανυπαρξία δικτύου όμβριων υδάτων, ούτε η μεγάλη παραβατικότητα, ούτε τα τεράστια χρέη και τα τόσα άλλα μικρά και μεγάλα συσσωρευμένα προβλήματα ! Ως νέοι Ηρακλήδες υπόσχονται κάθαρση του κόπρου του Αυγεία.     

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν και χθες!

Προσωπικά δε βλέπω καμιά διαφορά στο λόγο τους. Ακολουθούν τον ίδιο στείρο και ξύλινο προεκλογικό αγώνα, που χρόνια τώρα έχουμε συνηθίσει, στολισμένο με πισώπλατα μαχαιρώματα, λάσπη, ανώνυμες καταγγελίες και «υποσχετολογία».   

Και αφού δεν έλυσαν τα προβλήματα χθες, ποιος μας εγγυάται ότι θα τα λύσουν αύριο; Το παρελθόν τους;

Δεν μπορώ να πω ότι οι Αχαρνείς είχαν και θα έχουν Δημάρχους αυτούς που τους αξίζουν αλλά  είναι απορίας άξιο ότι οι πολίτες αυτής της Πόλης δεν μπορούν να αναδείξουν Πρώτο Πολίτη έναν ικανό, τίμιο και προπαντός άφθαρτο άνθρωπο, που να είναι μακριά από μικροσυμφέροντα και λαμογιές. Που να μην υπολογίσει το πολιτικό κόστος και να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο. Που να τολμήσει να βάλει μπουλντόζα εκεί που πρέπει. Που να εξαναγκάσει τους παρανομούντες να συμμορφωθούν.

Εάν πράγματι δεν υπάρχει, έτσι και αλλιώς ας υποδεχτούν στις 14 Νοέμβρη, για ακόμη μία φορά, έναν από τους ανακυκλωμένους υποψήφιους Δημάρχους.

Καλή όρεξη!

Υ.Γ. Η άποψη το μη χείρον βέλτιστον καθόλου δε με βρίσκει σύμφωνο.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Από τον Αναγνώστη Phtelia μου στάλθηκε για δημοσίευση στο ιστιολόγιό μου το παρακάτω κείμενο. Τηρώντας την αρχή της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης των ιδεών το παραθέτω.

Η κοινωνία έχει συχνά αρνητική στάση απέναντι στους ΡΟΜΑ, οι οποίοι έχουν υποστεί τις περισσότερες φυλετικές διακρίσεις στον προηγούμενο αιώνα. Είναι αλήθεια, ότι πρόκειται για φυλετική ομάδα με μορφωτικό επίπεδο έντονα διαφορετικό σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό και οι περισσότεροι ΡΟΜΑ ζουν ως πολύτεκνες οικογένειες σε ανθυγιεινές συνθήκες και χαμηλό βιοτικό επίπεδο. Η παραβατικότητα αποτελεί μέρος της ζωής τους,  κυρίως λόγο του υψηλού επιπέδου φτώχιας και άρνησης ή αδυναμίας να ενταχθούν σε τοπικές κοινωνίες, χωρίς η εγκληματικότητα να στιγματίζει αποκλειστικά και μόνο την φυλή των ΡΟΜΑ.

Οι ΡΟΜΑ είναι ένας μυστήριος και παράξενος λαός με τυχοδιωκτικό ασταθές τρόπο ζωής, ή σε διαρκή μετακίνηση ή εγκαταστημένος, λαός με ισχυρή παράδοση, με τη δική του γλώσσα και ενδυματολογική μοναδικότητα, με αυτοδίδακτους άριστους οργανοπαίκτες και υπέροχη μουσική και χορό, με ζωντάνια, λαός με αξιοπρόσεκτη διαφορετικότητα και πάθος για ελευθερία. Οι τοπικές κοινωνίες αντί να αξιοποιήσουν τη δεξαμενή του πλούσιου πολιτισμού των ΡΟΜΑ επιδιώκοντας την συνεργασία με την Συνομοσπονδία των ΡΟΜΑ ή με τους πολιτιστικούς συλλόγους τους αναδεικνύοντας τα θετικά στοιχεία αυτού του λαού που ήρθε τόσο κοντά μας, εντάσσοντας τον σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και επιμορφωτικές δραστηριότητες  της, βλέπουν μόνο την αρνητική πλευρά - που είναι η παραβατικότητά του. 

Ξεχνάμε, ότι  δεν είναι όλοι τους παραβατικοί. Πάνω στις πλάτες τους δεν κατασκευάζονται προεκλογικές  μυθιστοριογραφίες  με αβέβαιη αποτελεσματικότητα και λειτουργικότητα. Γι αυτό η κατασκευή λίμνης ανάσχεσης όμβριων υδάτων στις Αχαρνές με παράλληλη διάλυση του καταυλισμού των ΡΟΜΑ διώχνοντας  έτσι τους ανεπιθύμητους  τσιγγάνους χρήζει αναθεώρησης πρωτίστως για λόγους προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΡΟΜΑ. Οι ΡΟΜΑ, που ζουν στην Ελλάδα, είναι Έλληνες πολίτες και ως εκ τούτου έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους Έλληνες όπως και την ίδια υποχρέωση να τηρούν τους νόμους του κράτους, που προβλέπουν ποινές για κάθε είδους παραβατικότητα.

Το παράρτημα της  Διεθνούς  Αμνηστίας στην Ελλάδα καλά θα κάνει να ανοίξει τα μάτια της και να κοιτάξει τα προβλήματα των ΡΟΜΑ στην χώρα της, στην ίδια την πρωτεύουσα της και να μην κουνάει αυστηρά το δάκτυλό της σε άλλες χώρες της ΕΕ, που προσέφεραν πολύ περισσότερα στην αναβάθμιση του βιοτικού και μορφωτικού επιπέδου των δικών τους ΡΟΜΑ σε σχέση με την Ελλάδα. Τώρα λοιπόν έχει την ευκαιρία να κάνει μαθήματα τήρησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε κάποιους μάλιστα και υποψήφιους για ανώτατες θέσεις σε θεσμικά όργανα της χώρας.

Εξάλλου στις  15  Οκτωβρίου έληξε και η προθεσμία  που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη κυβέρνηση της Γαλλίας να δώσει εξηγήσεις για την απομάκρυνση των ΡΟΜΑ από την Γαλλία, αλλιώς θα προβεί σε κυρώσεις. Το Ευρωπαϊκό δίκτυο ενάντια στον ρατσισμό προειδοποίησε, ότι δημιουργείται η ατμόσφαιρα ατιμωρησίας των δράσεων κατά των ΡΟΜΑ. Καιρός είναι οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής  Ένωσης να προβούν σε αυτό το θέμα σε αποφασιστικά βήματα.

Υ.Γ. Αφήστε τους  ΡΟΜΑ να ζουν ελεύθερα, όπως προστάζει η φύση τους. Σεβαστείτε την διαφορετική εθνική καταγωγή τους. Δεν εντάσσονται εύκολα στις κοινωνίες των προδιαγραφών μας. Και κυρίως, δεν εντάσσονται με το ζόρι.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ!

Διαβάζω στο http://www.acharnorama.gr/ δηλώσεις του Υποψήφιου Δημάρχου κ. Σ. Ντούρου.

Θα σταθώ σε τρία σημεία:
1. "Γι’ αυτό δεν περνάει μέρα που να μην παρουσιάσουμε λύσεις και προτάσεις με σαφές περιεχόμενο και στοιχεία και όχι ευχολόγια".

Πάντως για να βρούμε τις λύσεις και τις προτάσεις του κ.Ντούρου μάλλον θα πρέπει να γίνουμε περιφερόμενο εκλογικό κοινό για να ακούσουμε που παρουσιάζει όλες αυτές τις προτάσεις και λύσεις, διότι εμείς το μόνο που διαβάζουμε είναι η κατασκευή της Λιμνοδεξαμενής για να λύσει το πρόβλημα των ΡΟΜΑ, γιατί το πρόβλημα των ομβρίων με τις συγκεκριμένες προτάσεις του ουδέποτε θα λυθεί.  

2. "Οι εκλογές και η μάχη των προβλημάτων κερδίζονται με προγράμματα, επάρκεια στελεχών και ικανότητες".

Καλά για το πρόγραμμα ακόμη δεν το είδαμε Γιάννη το βαπτίσαμε.

Όσον αφορά την επάρκεια των στελεχών και την ικανότητά τους, προσωπικά τους ανθρώπους δεν τους γνωρίζω, για να έχω άποψη επί αυτών των ιδιοτήτων των αλλά υποθέτω, για να το λέει ο κ. Ντούρος θα είναι βέβαιος όχι μόνο για την ικανότητα και επάρκεια των δικών του υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων αλλά και για την ανικανότητα και ανεπάρκεια των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων των άλλων παρατάξεων. Διότι διαφορετικά δηλαδή στην περίπτωση, ότι όλοι όλων των συνδυασμών είναι ικανοί και επαρκείς, τότε ως προς τι ο χαρακτηρισμός των δικών του Υποψηφίων, αν δεν έχει μέτρο σύγκρισης με τους άλλους υποψήφιους;  

3. «Για την πόλη μας» δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε καμία υπόγεια ή παρόμοια συνεργασία με άλλες παρατάξεις. ".

Για τη συνεργασίες στο Β΄γύρο, ο οποίος μετά βεβαιότητος θα υπάρξει, θα συστήναμε το εξής λαϊκό απόφθεγμα:  κ. Ντούρο. Μεγάλη μπουκιά φάτε, μεγάλο λόγο μη λέτε.

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΕΜΕΙΣ ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ!

Υποσχεθήκαμε φωτογραφίες και ρεπορτάζ για το Δημοτικό Κτήμα Αμυγδαλέζας, το οποίο από τη στιγμή που οριστικοποιήθηκε το ιδοκτησιακό καθεστώς το 1998, όλοι δήθεν αγωνίζονται για να το αξιοποιήσουν αλλά φευ!!!

Από το 1998 που η πρόταση του τότε Δήμαρχου Τάσου Μουστακάτου για κατασκευή πίστας "Φόρμουλα 1" που απορρίφθηκε, έπρεπ να περάσουν 6 ολόκληρα χρόνια για να ξαναπέσουν προτάσεις από τον τότε Δήμαρχο Στριφτό και που  προέβλεπε, μέσα από Διεθνή Διαγωνισμό, την ανάθεση κατασκευής θεματικού Πάρκου στο Δημοτικό Κτήμα Αμυγδαλέζα από  την Καναδική εταιρεία B. F. G. International Corp. αλλά έγινε του Κουτρούλη ο Γάμος.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αχαρνών Π. Φωτιάδης καταθέτει εξώδικο στην Δημοτική Αρχή, αναφορικά με την αξιοποίηση του κτήματος της Αμυγδαλέζας, το οποίο στάλθηκε στα πλαίσια κατά την άποψή του της προάσπισης των συμφερόντων του Δήμου και για να μη βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων.

Και το ζήτημα παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες.
                                                          Η ΕΙΣΟΔΟΣ!
 

Θάχει και συνέχεια!
Πάντως οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι το θυμούνται το κτήμα στις διάφορες προεκλογικές περιοδείες, μονο που μετά τοποθετείται ευλαβικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΕΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ!

Διαβάζοντας το δελτίο τύπου της Αγωνιστικής Προοδευτικής Κίνησης Θρακομακεδόνων, η οποία συμπράττει με το Λαϊκό Αγωνιστή Βασίλη Τοπαλλιανίδη, τον Τσε Γκεβάρα των Αχαρνών, μεταξύ των άλλων επαναστατικών αφορισμών διατυπώνει και τα εξής πρωτοποριακά:

1.  " η ανάπτυξη ενός Δήμου δεν εκφράζεται με έργα βιτρίνας και δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα στα όρια ενός Δήμου ή μιας Περιφέρειας"
και
2. "Ο λαός να συνειδητοποιήσει ότι η μόνη σταθερή αξία είναι η πάλη για την αλλαγή των συσχετισμών και την ανατροπή εκείνης της εξουσίας που θέλει τη συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια, που λειτουργεί σε βάρος της λαϊκής πλειοψηφίας, που δεν τοποθετεί στο επίκεντρό της τις σύγχρονες και συνολικές λαϊκές ανάγκες, την ισόμετρη οικονομική ανάπτυξη".

Δηλαδή κατά πρώτο τζάμπα ψηφίζουμε Δημάρχους και Περιφερειάρχες, διότι δεν είναι σε θέση να υλοποιήσουν αναπτυξιακά προγράμματα προς όφελος των Δημοτών και των πολιτών γενικότερα αφού η  κεντρική εξουσία στηρίζει την πλουτοκρατία και όχι το Λαό. Βεβαίως το ίδιο αντικειμενικά θα ισχύει και για τους Δημάρχους που εκλέγει το ΚΚΕ και κακώς συμμετέχει το ΚΚΕ στις αυτοδιοικητικές διαδικασίες αφού έτσι και αλλιώς άχρηστες  είναι.

Και κατά δεύτερο και σημαντικότερο, μας καλεί να καταργήσουμε, (υποθέτω όχι μέσω των αυτοδιοικητικών εκλογών), το υφιστάμενο  πολιτικοκοινωνικό σύστημα της Πλουτοκρατίας και να εγκαθιδρύσουμε τη Λαϊκή Δημοκρατία.

Με  τον ήλιο τα βγάζω με τον ήλιο τα βάζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!

Προγράμματα ακούω και προγράμματα δεν βλέπω, εκτός αν μας τα κρατούν για έκπληξη!

Βέβαια πρέπει να διευκρινίσω ότι συμμερίζομαι την άποψη που θεωρεί ότι το καλό πράγμα αργεί να γίνει αλλά επισημαίνω ότι πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να ωριμάσει το φρούτο στο δέντρο και να πέσει, πέρα από το γεγονός ότι υπάρχει και ο κίνδυνος να το φάνε οι καρακάξες πριν προλάβουμε να το καρπωθούμε!

Υ.Γ. Λέτε αδίκως τα ψάχνουμε στο διαδίκτυο και να υπάρχουν στα εκλογικά κέντρα των Υποψηφίων και πρέπει να τα επισκεφτούμε για να γνωριστούμε καλύτερα;

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ!

Η ανακύκλωση είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στην πολιτική είτε πρόκειται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε πρόκειται για την Κεντρική Πολιτική Σκηνή.

Σύμφωνα με το εγκυκλοπαιδικό λεξικό της "Πάπυρος  Λαρούς" η ανακύκλωση ορίζεται ως η δραστηριότητα κατά την οποίαν ένα προϊόν επαναχρησιμοποιείται ή επανεισάγεται στην παραγωγική διαδικασία από την οποία προήλθε.

Κατ΄επέκταση η ανακύκλωση στην πολιτική είναι η κατ΄εξακολούθηση εμφάνιση ή επανεμφάνιση κατά διαστήματα των ιδίων προσώπων (προϊόντων).
Για παράδειγμα η επανεμφάνιση των δύο εκ των 5 Υποψηφίων Δημάρχων το 1998.


Αν βέβαια προσθέσουμε και τη 15ετή παρουσία του Κασσαβού, την 10ετή τουλάχιστον του Τοπαλλιανίδη είτε ως Υποψηφίου Δημάρχου είτε ως Υποψήφιου Βουλευτού, την οκταετή του Θέμη Οικονόμου ως  Δήμαρχου και τη 17ετή  παρουσία του Π. Φωτιάδη είτε ως πολιτευτή είτε ως Βουλευτή είτε ως Δημάρχου, παίρνουμε μια έννοια της πολιτικής ανακύκλωσης των ίδιων προϊόντων στο Δήμο Αχαρνών.

Άντε καιρός να βγει και κανένα καινούργιο ΜΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΟ προϊόν στην περιοχή!

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ!

Ο φορέας υποστήριξης Ελληνικών Επιχειρίσεων Περιφέρειας Αττικής "ΕΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ"  σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί τους στόχους που πρέπει να δρομολογηθούν ούτως ώστε να αντιστραφεί το επιχειρηματικό κλίμα στην Πόλη των Αχαρνών.

Ένας από τους στόχους που θα εξυπηρετήσει προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και " Η άμεση φροντίδα του Ολυμπιακού Χωριού των Αχαρνών και μετατροπή του σε ιστορικό τόπο προσέλευσης επισκεπτών σε παγκόσμιο επίπεδο".

Για περισσότερα στην Ιστοσελίδα:

http://politikinews.blogspot.com/

και στο 4ο φύλλο Σεπτέμβρη.

Αυτοί που βλέπουν μακριά και το συμφέρον των Αχαρνών, κάνουν αντίστοιχα κια σοβαρές προτάσεις. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι μάλλον αγρούς αγοράζουν.

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ!

Από το φωτορεπορτάζ του Αχαρνοράματος!

http://www.acharnorama.gr/site/axarnes/polloi_oi_episimoi_apo_to_pasok_sta_egkainia_tou_panagioti_fotiadi_.html#

Πολλοί οι επίσημοι από το ΠΑΣΟΚ στα εγκαίνια του Παναγιώτη Φωτιάδη! 

Ιδού μερικοί εκ των επισήμων:


ΟΛΑ ΚΑΛΑ!

Φαίνεται ότι όλα βαίνουν καλώς στις Αχαρνές!
Για 4 χρόνια η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Τσέλιγκα, έλυσε όλα τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου και τώρα με τον αέρα της επιτυχημένης Δημαρχίας θα ολοκληρώσει το έργο της με τη νέα θητεία.
Τα πάντα έχουν μπει σε τάξη!
Πλημμύρες; Οικτρές συκοφαντίες των πολιτικών εχθρών του κ.Φωτιάδη!
Ιδού η αλήθεια: 
"....Με στρατηγικό σχεδιασμό θωρακίσαμε την πόλη με αντιπλημμυρικά έργα.
Ποιος δεν θυμάται το  τραγικό πρόβλημα που προκαλούσαν οι πλημμύρες στην πόλη μας κάθε χρόνο;"....     


Καθαριότητα; 
Η απάντηση του Δήμαρχου είναι αφοπλιστική: ".....Παραλάβαμε μια πόλη με σωρούς σκουπιδιών, με 3 απορριμματοφόρα. Σήμερα, η μεγάλη σε έκταση και σε πληθυσμό πόλη μας διαθέτει για πρώτη φορά  σύγχρονο στόλο οχημάτων με 22 απορριμματοφόρα και καθημερινή αποκομιδή καθώς και πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης με 1.000 κάδους. Τώρα, μπορούμε να μιλάμε για την εικόνα μιας σύγχρονης πόλης, που πιστεύει στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της χωρίς πλέον να ντρεπόμαστε γι’αυτήν......."

 Οικονομικά;
Ιδού η αλήθεια:
...ΜΟΝΟ το Σύνολο των  χρεών και των δανείων που μας παρέδωσαν ήταν 170 εκατομμύρια €. Οφείλετε λοιπόν να γνωρίζετε ότι από αυτά τα χρήματα δεν δαπάνησαν οι προκάτοχοι μας ούτε ένα σχεδόν ευρώ για υποδομές που τόσο είχε ανάγκη αυτή η πόλη.....
Πόσα είναι τα χρέη σήμερα; Θα το μάθουμε από τον επόμενο Δήμαρχο μια και ο Νυν σταμάτησε στα χρέη του προηγούμενου.

Μπορεί κανείς να αμφιβάλει για την κατασκευή νέου νεκροταφείου; Ορίστε τι λέει ο Δήμαρχος για να πάψουν οι καλοθελητές να τον απαξιώνουν.
"...Τιμήσαμε και είμαστε περήφανοι για αυτή τη δέσμευσή μας απέναντί σας, σεβόμενοι τις ιδιαίτερες ευαισθησίες σας, και προχωρήσαμε στη χωροθέτηση του 3ου Νεκροταφείου, επιλύοντας με αυτόν τον τρόπο ένα χρόνιο, χρονίζον θρησκευτικό και κοινωνικό πρόβλημα της περιοχής μας...."

Το ότι με την πρώτη καλή βροχή επέπλεαν τα φέρετρα, είναι δευτερεύον ζήτημα.
Τέλος για να μη μακρηγορώ για όλα τα επιτεύγματα του Δήμαρχου στη διάρκεια της 4ετίας μπορείτε να τα μελετήσετε, να τα εμπεδώσετε και φυσικά να του δώσουμε την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο του στην ιστοσελίδα:
http://www.acharnorama.gr

Υ.Γ. Πάντως για το Ολυμπιακό Χωριό μπορούμε να πούμε ότι ο Τσέλιγκας εφήρμοσε τακτική:  ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ και γενικώς επεκράτησε η σιωπή των αμνών!


ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟτΗΤΑΣ!

Δεν γνωρίζω τι πρεσβεύει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα!
Πάντως εδώ λέει κάποια πράγματα!
Κάτι θα γνωρίζει!
............
"Το πόσο τραγικοί είναι όλοι αυτοί που ισχυρίζονται πως θέλουν να «σώσουν» τις Αχαρνές, φαίνεται μέσα από τις αποφάσεις που λαμβάνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αποφάσεις που προσθέτουν προβλήματα, τακτικές που επιτρέπουν στην πολιτεία να «βλέπει» το Μενίδι σαν τον σκουπιδοτενεκέ της Αττικής".
........................
http://www.elpida-news.gr/news1.php?id=2726

Αυτοί δεν ενδιαφέρονται για το κέντρο της πόλης των θα ενδιαφερθούν για τους ξενοχωρίτες;

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΑΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Τελευταία άρχισα να διαβάζω τον τοπικό τύπο των Θρακομακεδόνων. Παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον και ιδίως τα άρθρα που εκφράζουν τις ανησυχίες  των κατοίκων για το μέλλον της Πόλης των σε σχέση με  τη νέα  κατάσταση που διαμορφώνεται από την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης». Για παράδειγμα στο τεύχος του Σεπτεμβρίου της τοπικής εφημερίδας «Εν τη Πόλει», ένας εκ των αρθρογράφων βαθιά προβληματισμένος αναρωτιέται: αφού μόνοι τους ως ανεξάρτητος Δήμος δεν κατάφεραν να διορθώσουν κάποια πράγματα, είναι δυνατόν να τα διορθώσει ο γεμάτος προβλήματα Δήμος Αχαρνών;

Και ανήσυχος διερωτάται, αν θα ολοκληρωθεί το αποχετευτικό σύστημα των Θρακομακεδόνων, αν θα φροντίζει για το μάζεμα των σκουπιδιών η νέα Δημοτική Αρχή, αν θα φροντίζει για τη συγκοινωνία, αν θα φροντίζει για την τήρηση της νόμιμης οικοδόμησης, για τα πεζοδρόμια, τα σχολεία, για τον εκχιονισμό κλπ κλπ.κλπ.

Και δικαίως ανησυχεί ο τέως Δημότης Θρακομακεδόνων και από τις 7 Νοεμβρίου Δημότης Αχαρνών, διότι πολύ καλά γνωρίζει τι συνέβαινε και τι συμβαίνει στο γειτονικό αλλά τώρα υποψιάζεται ή έστω φοβάται ότι όλα αυτά που ταλανίζουν το Δήμο Αχαρνών, θα εμφανιστούν και στο δικό του Δήμο.  

Βέβαια σε μας τους πρώην Εξωαχαρνίτες, δε μας προκαλεί εντύπωση. Διότι γνωρίζουμε καλά κι από πρώτο χέρι την "φροντίδα" που επέδειξε σε ολόκληρη την τετραετία η Δημοτική Αρχή για τις λίγες έως ελάχιστες υποχρεώσεις που είχε απέναντί μας.

Αλλά βρε παιδί μου να ανησυχούν κι οι Θρακομακεδόνες, αν και θα έχουν κάποια σημαντικά προνόμια ως πρώην Δήμος; Και όχι μόνο αυτό! Έχουν κι έναν Συνεταιρισμό που έχει δύναμη, περιουσία και αστικά δικαιώματα!

Αλίμονο σε μας τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού, που χωρίς ουσιαστική οργάνωση, θα είμαστε έρμαιο των περιστάσεων.


Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

O ΑΡΘΟΥΡ ΚΟΝΑΝ ΝΤΟΙΛ ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΝΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ!

Μετά την επιτυχή κατάληξη της τελευταίας του αποστολής και της επίλυσης του μυστηρίου: «Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα», ο Αρθούρ Κόναν Ντόιλ ανέθεσε νέα επικίνδυνη αποστολή στο Σέρλοκ Χολμς.

Να λύσει το επτασφράγιστο μυστικό ενός εκ των Υποψηφίων Δημάρχων Αχαρνών!
Υπήρξε ή δεν υπήρξε Δήμαρχος στο παρελθόν;
Και αν υπήρξε πόσο διάστημα υπήρξε;

Διότι το μυστηριώδες ερώτημα μακρόν χρόνον πλανάται, ως σκοτεινό νέφος, στην υπώρεια περιοχή της Πάρνηθας και να πάψει πλέον να ταλανίζει και να συσκοτίζει τους ατυχείς ψηφοφόρους.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ΦΩΣ!

Το πουλέν της Νέας Δημοκρατίας για τις Αχαρνές Θέμης Οικονόμου έπιασε 33ρι!
Ήδη ανακοίνωσε τους 33 πρώτους Υποψήφιους  Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού του «Όραμα και Ελπίδα για τους Αχαρνείς».

Αργά αλλά σταθερά ο Θέμης ακολουθεί τη συμβουλή του Θόδωρου Πάγκαλου: "Θέμη! Έχεις την ευκαιρία να πάρεις τη Δημαρχία από το Φωτιάδη"!

Α όλα κι όλα!
Εμάς στολίδι μας ανεβάζει, στολίδι μας κατεβάζει!
Και μπορεί να αφήνει μισά τα έργα στους Θρακομακεδόνες, θα έχει όμως την ευκαιρία ως Δήμαρχος, να αποτελειώσει τα ήδη μισοτελειωμένα έργα του ΟΕΚ  στο Ολυμπιακό Χωριό.

Αλλά κύριε Θέμη.
Έχω την εντύπωση ότι πάτε στη μάχη άσφαιρος!
Χωρίς Υποψήφιο από το Ολυμπιακό Χωριό; ξεχάστε το Β΄ Γύρο.

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΕΛΙΓΚΑ!

Μη ξεχάσουμε!
Σήμερα να παραβρεθούμε ως γνήσια πρόβατα στα εγκαίνια του "Ανεξάρτητου" Τσέλιγκα!
Δεν περισσεύει κανένα πρόβατο!

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ!

Από άρθρο της Ελευθεροτυπίας:
Μια τερατώδης μαύρη τρύπα, η πιο μεγάλη που έχει ποτέ βρεθεί, με μάζα 6,4 δισεκατομμύρια φορές τη μάζα του ήλιου μας, ανακαλύφθηκε στην «καρδιά» ενός σχετικά γειτονικού γιγάντιου γαλαξία, του Μ87, εντυπωσιάζοντας τους επιστήμονες που δεν περίμεναν να δουν κάτι τέτοιο


ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ!

Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΗΤΗΡ ΜΑΘΗΣΕΩΣ!

Και φυσικά ένας κούκος δεν έφερε ποτέ την Άνοιξη ούτε πρόκειται να τη φέρει!

Χθες στο σχόλιό μου «Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΑ Ή ΑΛΛΙΩΣ Ο ΥΠΝΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ!» μεταξύ των άλλων έγραφα για το Δ.Σ. του Συλλόγου τι έπρεπε να κάνει:

«Μα το αυτονόητο.
Κάλεσμα των κατοίκων σε Γενική Συνέλευση με θέμα ένα και μοναδικό:
Προτάσεις των Κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού προς το σύνολο των Υποψηφίων Συνδυασμών ώστε να αποτελέσουν στοιχεία του προγράμματός των.  
Δηλαδή:
Για τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις
Για την Πράσινη Ζώνη
Για την Καθαριότητα
Για τον Φωτισμό
Για το Αδριάνειο Υδραγωγείο
Για τοπική συγκοινωνία
Για την αστική συγκοινωνία
Για την Αστυνόμευση
Για τη Λαϊκή Αγορά
Για τον καθαρισμό των φρεατίων των όμβριων υδάτων»

Στη συνέλευση επί παραδείγματι οι αθλητικοί σύλλογοι του Ολυμπιακού Χωριού θα διατύπωναν τη θέση για τη διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων και οι κάτοικοι για όλα τα υπόλοιπα θέματα που μας αφορούν σε σχέση με το Δήμο και όχι μόνο αυτά αλλά και άλλα που μου διαφεύγουν.

Και γιατί έπρεπε να το κάνει τo ΔΣ του Συλλόγου;

Διότι καλώς ή κακώς αυτός είναι ο νόμιμος φορέας που εκπροσωπεί και θα εκπροσωπεί και στο μέλλον το Ολυμπιακό Χωριό. Οι συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς δε γίνονται με μεμονωμένα άτομα, διότι είναι αυτό που λέει η λέξη: «ΑΤΟΜΟ» και εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του. Αντίθετα ο Σύλλογος Κατοίκων, εν προκειμένω, εκπροσωπεί αντικειμενικά το σύνολο των Κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού είτε μας αρέσει είτε όχι και με αυτόν θα συζητήσει κάποιος φορέας σοβαρά και όχι με τον Χι Ψι κάτοικο.

Για να το κάνω πιο λιανά: Τίνος άποψη θα εκφράζει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών ο Χι Ψι εκλεγμένος σύμβουλος είτε της συμπολίτευσης είτε της αντιπολίτευσης; Μα είναι εύλογο! Τη δική του και ίσως κάποιων φίλων του.

Δηλαδή θα πρέπει να υποθέσω ότι θα κατέχει το αλάθητο του πάπα και επομένως ό,τι θα προτείνει και για ό,τι θα αγωνίζεται θα αντιπροσωπεύει εκ προοιμίου τουλάχιστον την πλειοψηφία των κατοίκων.

Οι τελικές προτάσεις της Γενικής Συνέλευσης θα ήταν ο μπούσουλας τόσο για το Σύλλογο όσο και για τους μεμονωμένους υποψήφιους.  

Αν φυσικά μιλάμε για δημοκρατικές διαδικασίες και όχι για ναπολεόντειες συμπεριφορές.

Είναι φανερό ότι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει άλλωστε η καθημερινότητα το έχει επιβεβαιώσει πάμπολλες φορές ενώ η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ αποτελεί το κλασικό παράδειγμα αποτυχίας αυτής της αντίληψης: Το να έχουμε δηλαδή κάποιον να μας εκπροσωπεί και να στηριζόμαστε σε αυτόν.  
   
Οι προτάσεις Στριφτού για το Ολυμπιακό Χωριό αποτελεί ατράνταχτη απόδειξη των ισχυρισμών μου. Ο κύριος Στριφτός έχει στο μυαλό του να "αξιοποιήσει" τους κοινόχρηστους χώρους δηλαδή να τους εκμεταλλευτεί εμπορικά. Ανεξάρτητα αν μπορεί να το κάνει ή όχι, η σκέψη του και μόνο αρκεί να μας προβληματίσει. Και ερωτώ: Ο Συμπολίτης μας που είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο συνδυασμό του Στριφτού τι προτάσεις έκανε για το Ολυμπιακό Χωριό; Ιδού η απορία.

Στο Δήμο Θρακομακεδόνων λειτουργεί Συνεταιρισμός των κατοίκων, ο οποίος κατέχει κάποια οικοδομικά τετράγωνα ενώ άλλα τα έχει παραχωρήσει στο Δήμο. Σήμερα μετά την κατάργηση του Δήμου Θρακομακεδόνων, στα πλαίσια του Συνεταιρισμού, αναπτύσσεται ένας προβληματισμός το πως θα  διαχειριστούν τη νέα κατάσταση σε σχέση με τα παραχωρηθέντα οικόπεδα αλλά και πως θα προστατεύσουν την ακίνητη περιουσία του Συνεταιρισμού και όχι μόνο. Κάτοικοι που στο παρελθόν αρθρογραφούσαν για τη μεταβίβαση της περιουσίας του Συνεταιρισμού στο Δήμο, τώρα άλλαξαν άρδην γνώμη και θεωρούν ότι ο Συνεταιρισμός πρέπει να ενισχυθεί και να αποτελέσει προπύργιο της προστασίας των συμφερόντων των κατοίκων. Φαίνεται αυτοί είναι κουτοί και δε στηρίζονται στους μεμονωμένους συμβούλους που σίγουρα θα εκλέξουν.

  
Όποιος δεν κατανοεί τα αυτονόητα είναι πρόβλημά του και όχι πρόβλημά μου.  

Και επίσης μου κάνει εντύπωση το πως μερικοί μια φορά φορούν ρεπούμπλικα και την άλλη τραγιάσκα. Όπως τους βολεύει δηλαδή. Αλλά να γνωρίζουν ότι το ζήτημα δε μένει ασχολίαστο από τους ανώνυμους  κατοίκους.

Υ.Γ. Φυσικό κι επόμενο είναι να ενοχλεί η ανωνυμία ως δικαιολογία, όταν αυτά που λέγονται ανωνύμως είναι καυτές αλήθειες.

Καλημέρα!

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΤΙ ΟΝΕΙΡΕΥΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΡΙΦΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ!

Την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου κυκλοφόρησε η εφημερίδα "Αδέσμευτη των Αχαρνών", η οποία σήμερα ήλθε στην κατοχή μου, οπότε και μπορώ να σχολιάσω.

Στη σελίδα 11 υπάρχει ο απολογισμός των έργων του κ. Στριφτού την περίοδο 2002 -2006. Τα έργα αυτά προσωπικά δεν μπορώ να τα εκτιμήσω ούτε και να τα κρίνω αντικειμενικά, θεωρώ όμως βέβαιο ότι θα τα εκτιμήσουν και θα τα κρίνουν οι κάτοικοι των Αχαρνών, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά την περίοδο αυτή και όπως είναι αναμενόμενο έχουν άποψη.

Στη σελίδα αυτή επίσης αναφέρεται και για τις δεσμεύσεις, (στην περίπτωση που εκλεγεί Δήμαρχος), τόσο για την ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών όσο και για το Ολυμπιακό Χωριό. Για το κυρίως πρόγραμμα θα ασχοληθώ σε άλλο μου σχόλιο, προς το παρόν θα αναφερθώ για τις δεσμεύσεις του που αναφέρει για το Ολυμπιακό Χωριό.

1. Πρωταρχικό στόχο βάζει να περιέλθει στην κατοχή του Δήμου το κτίριο του Βατοπεδίου, που όμως ως γνωστόν, με συμβολαιογραφική πράξη ανήκει στον κύριο Πολέμη. Δηλαδή ο κύριος Στριφτός δε γνωρίζει ποιος είναι σήμερα ιδιοκτήτης του κτιρίου που προοριζόταν για το Υπουργείο Εργασίας. Για τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού το πιο συμφέρον, (αν και δεν τους αφορά), θα ήταν να χρησιμοποιηθεί το κτίριο για το σκοπό που κτίστηκε και να το αναλάβει ο πραγματικός του ιδιοκτήτης το Υπουργείο Εργασίας. Η νομική περιπλοκή του θέματος αυτού είναι όμως σε τέτοιο βαθμό που η εξαγγελία του κ. Στριφτού είναι άνευ σημασίας και γράφτηκε για να γραφτεί.

2. Αύξηση σχολικών Αιθουσών. Μια κοινότυπη δέσμευση που θα έπρεπε να λυθεί προ πολλού, αλλά τέλος πάντων είναι μια δέσμευση και τη λαμβάνουμε στα υπόψη.

3. Άμεσες ενέργειες για την απομάκρυνση του υποσταθμού της ΔΕΗ. Το παρόν θέμα δεν αφορά το Ολυμπιακό Χωριό  διότι είναι εκτός του χώρου μας και αμφιβάλω αν γνωρίζει έστω και το 1%  που βρίσκεται ο Υποσταθμός.

4. Άμεση αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων. Εδώ σηκώνει πολύ νερό η συζήτηση. Κατά πρώτο ο κ.Στριφτός πιθανόν να μη γνωρίζει ότι οι εγκαταστάσεις με εξαίρεση το κολυμβητήριο αξιοποιούνται. Αν λοιπόν έχει συγκεκριμένο σχέδιο, να μας το γράψει, πως δηλαδή εννοεί την αξιοποίηση και φυσικά σε σχέση με τα υφιστάμενα αθλητικά σωματεία του Ολυμπιακού Χωριού και να το δημοσιοποιήσει, διαφορετικά λέει λόγια του αέρα χωρίς σχέδιο και όραμα. Από παρόμοια σχέδια έχουμε χορτάσει κύριε Στριφτέ. Και μη νομίσεις ότι είμαστε εύκολα θύματα. Φανφάρες και πολικαντιλίκια σε σημαντικά ζητήματα εδώ δεν περνάνε.

Όσον αφορά τους κοινόχρηστους χώρους χρησιμοποιεί μια απαγορευμένη λέξη: τη λέξη "αξιοποίηση". Τη μόνη αξιοποίηση που μπορεί να κάνει ο κύριος Στριφτός είναι στην περιουσία τη δική του και των συγγενών του, εδώ στο Ολυμπιακό Χωριό το μόνο που μπορεί να "αξιοποιήσει" είναι να ζωντανέψει και να καθαρίσει την πράσινη ζώνη και τις πλατείες. Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο.

5. Τέλος μας υπόσχεται ΚΑΠΗ. Καλοδεχούμενα.

Τελικό συμπέρασμα.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος κύριος Στριφτός όχι μόνο δεν έχει τίποτε ουσιαστικό να προτείνει για τα καυτά προβλήματα ου Ολυμπιακού Χωριού ούτως ώστε να το αξιοποιήσει προς όφελος όλου του Δήμου αλλά βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

Και εδώ θα ήθελα να σημειώσω γαι τον κύριο Βαλαβάνη το εξής: Ποια ήταν η συμβολή στις δεσμεύσεις κυρίου Στριφτού που του έθεσαν ή επέβαλαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού του που είναι  κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού;
Εγώ δεν βλέπω καμιά συμβολή. Το αντίθετο θα έλεγα!
Πάντως έχω την υπομονή και για τους άλλους Υποψήφιους Δημάρχους. Φυσικά στα γραπτά.