Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ο.Χ. ΠΡΟΤΥΠΗ ΠΟΛΗ!

Τελικά κατανοήσαμε με ποιον τρόπο ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας θα  μετατρέψει το Ολυμπιακό Χωριό σε Πρότυπη Πόλη, όπως άλλωστε ήταν τα φιλόδοξα σχεδιά του: δηλαδή όχι συνηθισμένες εργατικές κατοικίες στον ιστό μιας πόλης αλλά η μετατροπή μιας έκτασης σε σύγχρονη πόλη με τις υποδομές της, με τα πνευματικά και εμπορικά της κέντρα, με τις υπηρεσίες και γενικώς με όλα εκείνα που θα την έκαναν ικανή να λειτουργήσει τόσο αυτόνομα όσο και στον πολεοδομικό  ιστό της περιοχής.

Το πρώτο βήμα που αφορά το εμπορικοπολιτιστικό υλοποιήθηκε!.

Διαπιστώνοντας ο Ο.Ε.Κ. ότι οι κάτοικοι του Ο.Χ. στερούνται αφενός αγοράς που να ανταποκρίνεται στο βαλάντιό τους, (ως γνωστό η αγορά των Αχαρνών προσεγγίζει και ενίοτε ξεπερνά σε τιμές τις μπουτίκ του Κολωνακίου) κι αφετέρου πολιτιστικές εκδηλώσεις επιπέδου έχουν να γευτούν από την εποχή των κούλουμπων του πρώην Δήμαρχου Φωτιάδη, αποφάσισε να μετατρέψει το Ολυμπιακό Χωριό σε πολιτιστική - εμπορική Τεντούπολη.

Θεωρώ ότι το επόμενο βήμα του ΟΕΚ για να ολοκληρώσει τα ζητήματα της Πρότυπης Πόλης που αφορούν το εμπορικό – πολιτιστικό κομμάτι της, είναι να εγκαταστήσει το τσίρκο Μεντράνο και την εμποροπανήγυρη του Σχιστού.

Και πάλι συγχαρητήρια ΟΕΚ που μας σκέπτεσαι!

Vatopedinos

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

Οι νέοι Δήμοι που δημιουργήθηκαν με τον «Καλλικράτη» θα είναι όντως μια σημαντική πρόοδος στην οργάνωση του Κράτους και της Κοινωνίας, αν τελικά  τα κατά Δήμους Δημοτικά Συμβούλια καταφέρουν και υλοποιήσουν τις αρμοδιότητες που τους παρέχονται όχι βεβαίως σε μια θητεία αλλά σε βάθος χρόνου, διότι απαιτούνται και χρηματικοί πόροι αλλά και εξειδικευμένο προσωπικό και είναι βέβαιο ότι πολλοί Δήμοι δεν έχουν  στη διάθεσή τους ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Θα το δούμε στην πράξη και φυσικά μεσοπρόθεσμα!    

Ενδιαφέροντα σημεία του νέου νόμου για τους εκπροσώπους Φορέων, Συλλόγων, επιχειρήσεων και των δημοτών! 

α) Ο Δήμος διοικείται από το δημοτικό συμβούλιο, την οικονομική επιτροπή, την επιτροπή ποιότητας ζωής, την εκτελεστική επιτροπή και τον δήμαρχο.

Σε αυτήν την παράγραφο εμάς ως δημότες μας ενδιαφέρει η επιτροπή ποιότητας ζωής, της οποίας τα καθήκοντα αναφέρονται στο άρθρο 73 του σχετικού νόμου και η οποία επιτροπή είναι αποφασιστικό και εισηγητικό όργανο άσκησης των σχετικών με την ποιότητα ζωής, τη χωροταξία, την πολεοδομία και την προστασία του περιβάλλοντος αρμοδιοτήτων του δήμου. Δηλαδή δεν είναι διακοσμητική επιτροπή.


β) Με το Άρθρο 76. Στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) κατοίκους συγκροτείται, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών του και εκδίδεται εντός δύο (2) μηνών από την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών, δημοτική επιτροπή διαβούλευσης ως όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες.
Στη συγκρότηση της επιτροπής θα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων καθώς και δημότες κατόπιν κληρώσεως.

Στην οποία δεν εννοείται να μη συμμετάσχει και εκπρόσωπος του ΔΣ του Συλλόγου των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού.

γ) Άρθρο 77  Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης.

Στο άρθρο 77 προβλέπεται ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στον οποίο μπορεί να προσφύγει ο κάθε Δημότης, Σύλλογος ή Επιχείρηση σε σχέση με τις δραστηριότητες και υποχρεώσεις του Δήμου. Θεωρώ ότι είναι μια σημαντική βοήθεια για το Δημότη.

δ) Άρθρο 94 Πρόσθετες αρμοδιότητες δήμων.

ε) Μία από τις πρόσθετες δραστηριότητες του Δήμου είναι και αυτή που αναφέρεται στο άρθρο 94 παράγραφος 28 και μας αφορά άμεσα:

Η περισυλλογή αδέσποτων σκύλων, καθώς και η ίδρυση ή βελτίωση εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων σκύλων.

Αυτά προς το παρόν!
Για όποιον ενδιαφέρεται θα βρείτε το νόμο στη διεύθυνση του Εθνικού Τυπογραφείου www.et.gr   ΦΕΚ  87/2000 τεύχος Α.


.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ!

ΕΘΝΟΣ της Παρασκευής 19/11/2010 και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα:
 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=42228969

"Το ανώτατο δικαστήριο επιδίκασε 175.000 ευρώ σε συγγενείς 64χρονης που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο, εξαιτίας φρεατίου του οποίου το σκέπαστρο είχε μετακινηθεί".

"Ο Αρειος Πάγος έκρινε ότι οι δημοτικές αρχές οφείλουν να κάνουν συνεχείς ελέγχους στα φρεάτια για να διασφαλίζονται η ελεύθερη διοχέτευση των ομβρίων υδάτων και η ασφαλής κυκλοφορία οχημάτων και πεζών".

Να και το σκεπτικό:

"Σε καμία περίπτωση οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να επαναπαυτούν στο γεγονός ότι υπάρχει τηλεφωνική γραμμή όπου οι πολίτες μπορούν να ειδοποιούν για τυχόν προβλήματα και έτσι να αδρανούν οι ίδιοι για τα καθήκοντά τους, μετακυλίοντας ουσιαστικά το έργο τους σε τρίτους. Κατά τον ΑΠ, οι υπάλληλοι παραμένουν οι μόνοι αρμόδιοι, δεν μπορούν να επαφίενται στην ευσυνειδησία των πολιτών και είναι αδιάφορο (σχετικά με την ευθύνη τους για αποζημίωση) το γεγονός ότι το δίκτυο αποχέτευσης μπορεί να είναι μεγάλο και η συχνή παρακολούθησή του θα απαιτούσε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων, που δεν υπάρχει.

Απλά πράγματα!

Για το θέμα των ογκωδών απορριμμάτων!

Οι περισσότεροι Δήμοι έχουν κάποιο 4ψηφιο τηλέφωνο όπως  ο Δήμος Αθηναίων, του Περιστερίου, Αμαρουσίου κλπ με το οποίο επικοινωνούν οι ενδιαφερόμενοι και γίνεται η σχετική παραγγελία.
Το αν δε συλλέγει ο Δήμος Αχαρνών τα ογκώδη και λοιπά απορρίμματα που προέρχονται είτε από την πράσινη ζώνη είτε από τους κήπους, δεν το γνωρίζω. Οφείλει όμως να το κάνει. Αφού δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, ο μόνος δρόμος είναι η καταγγελία στα αρμόδια όργανα.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ!

Για να μην υπάρχουν ασάφειες για το θέμα το ποιος είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση και καθαρισμό των φρεατίων των όμβριων υδάτων παραθέτουμε τη σχετική νομοθεσία:

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, οι οποίες εκδόθηκαν μετά την έναρξη ισχύος της ΥΑ Δ17α/06/52/ΦΝ 443/20-03-2007 του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., καθορίζονται οι οδοί που ανήκουν στην αρμοδιότητα συντήρησης των υπηρεσιών της οικίας Περιφέρειας και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.


Αρμόδιοι προς συντήρηση όλων των υπολοίπων δημοσίων οδών είναι οι Δήμοι και οι Κοινότητες στα όρια της διοικητικής τους περιφέρειας (άρθρο 7 N.3481/2-8-2006, ΦΕΚ 162/Α΄/2006).

Ειδικότερα για την Περιφέρεια Αττικής, η ευθύνη για τον καθαρισμό, συντήρηση και λειτουργία των φρεατίων υδροσυλλογής του δικτύου όμβριων υδάτων και των συνδετηρίων αγωγών με τους αποδέκτες, που βρίσκεται μέσα στα όρια της περιοχής ευθύνης της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας Α.Ε., μεταφέρεται από την 1η Ιανουαρίου 2008 στους οικείους Δήμους και Κοινότητες της Περιφέρειας Αττικής για την περιοχή αρμοδιότητάς τους, με εξαίρεση τις οδούς για τις οποίες η
αρμοδιότητα συντήρησης ανήκει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων και στην Περιφέρεια Αττικής (άρθρο 7 N.3481/2-8-2006, ΦΕΚ 162/Α΄/2006 - ΥΑ Δ17α/06/52/ΦΝ 443/20-03-2007, ΦΕΚ 398/Β΄/2007 - 4422/E.O./30-08-2007 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής, ΦΕΚ 1787/Β΄/06-09-2007).
Στους ανωτέρω Δήμους και Κοινότητες ανήκει επίσης η συντήρηση των καλυμμάτων των φρεατίων επίσκεψης των δικτύων ομβρίων, στο οδικό δίκτυο στο οποίο έχουν την ευθύνη συντήρησης. Θέματα χρηματοδότησης για τις ανωτέρω εργασίες ρυθμίζονται με άρθρο 8 του N.3481/2-8-2006 (ΦΕΚ 162/Α΄/2006).
Πληροφορίες στις παρακάτω ιστοσελίδες:


Στο ΦΕΚ 398 Β 2007 περιέχονται οι πίνακες με τους δρόμους που είναι υπεύθυνο το Υπουργείο Υποδομών.
Από τη διεύθυνση του Εθνικού Τυπογραφείου www.et.gr δίνονται όλα τα ΦΕΚ δωρεάν.

Κατά καιρούς και η Γεν. Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας εκδίδει εγκύκλιους για τη λήψη προληπτικών μέτρων που αφορούν ζητήματα αντιπλημμυρικής προστασίας, συνεπώς έχει λόγο στις περιπτώσεις που δεν λαμβάνονται τα προληπτικά μέτρα από τους αρμόδιους φορείς.

Εν κατακλείδι:

Το ΔΣ του Συλλόγου θα έπρεπε ήδη να έχει ζητήσει με έγγραφο από τις τεχνικές υπηρεσίες  του Δήμου Αχαρνών τον καθαρισμό και τη συντήρηση των φρεατίων του ολυμπιακού Χωριού όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Επιβάλλεται το έγγραφο να κοινοποιηθεί τόσο στη Γεν, Γραμ. Πολιτικής Προστασίας όσο και στη Γεν. Γραμ. Δημ. Έργων του Υπουργείου Υποδομών.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ!

Τέλος και ο Β΄ γύρος! Μας τελείωσε και ο Τσέλιγκας. Δε θα τα βάψουμε και μαύρα. Πήρε αυτό που το ανήκει.
Το μαύρισμα!
Θα του περισσέψει για το καλοκαίρι στην πλαζ!
Και εμείς αποφύγαμε την πίεση στα πλευρά μας από την πολύ αγάπη που επέδειξε στα 4 χρόνια της δημαρχίας του.

Για αυτές τις εκλογές θα πρέπει εμείς οι κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού να βγάλουμε και ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα και πρωτίστως αυτοί που ηγούνται του Συλλόγου, διότι σε αυτούς πέφτει το βάρος του συνομιλητή με τη Νέα Δημοτική Αρχή.

Κατά πρώτο, οι περισσότεροι υποψήφιοι αγνόησαν πλήρως το Ολυμπιακό Χωριό και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι δύο μονομάχοι του Β΄ γύρου. Αυτό δείχνει ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι ενδιαφέρονται για την ποσότητα  των ψηφαλακίων  της κάθε περιοχής και όχι για το συμφέρον της περιοχής, για το οποίο κόπτονται, ότι τους δίνει κίνητρο για να αφιερωθούν στα κοινά. Αυτό επίσης δείχνει ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι συνεχίζουν να  πολιτεύονται, στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται με τον «Καλλικράτη», με πεπαλαιωμένες αντιλήψεις.

Τα μπαστούνια, (εφόσον συνεχίσουν να σκέπτονται με αυτόν τον τρόπο), να είναι σίγουροι θα τα βρουν μπροστά τους.

 Οι δύο που συμπεριέλαβαν στο πρόγραμμά τους προτάσεις δηλαδή οι κ. Στριφτός και Κασσαβός, κρίνονται λίγες. Οι προτάσεις του Στριφτού εστιάστηκαν κυρίως σε δευτερεύοντα  ζητήματα ή που δεν μας αφορούσαν και σε αυτό που μας αφορούσε δηλαδή τους κοινόχρηστους χώρους, το είδε ως ευκαιρία εκμετάλλευσης και όχι φροντίδας.

Οι προτάσεις του Κασσαβού ήταν πιο προσεγμένες και εντός. Η δημοσιευμένη του όμως θέση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που είναι άκρως αντίθετη με τα συμφέροντα των κατοίκων του Ο.Χ., δεν αναιρέθηκε.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτής της εκλογικής μάχης που αφορούσε το Ολυμπιακό Χωριό, ήταν η αδράνεια του Δ.Σ. του Συλλόγου. Δεν διαμόρφωσε προτάσεις, δεν επέδωσε κανένα κείμενο προτάσεων στους Υποψήφιους Δημάρχους, δεν δέσμευσε κανέναν συνδυασμό. Δηλαδή δεν ακολούθησαν την πρακτική συλλόγων άλλων περιοχών των Αχαρνών, που και συνελεύσεις των κατοίκων συγκάλεσαν, παρουσία των υποψήφιων δημάρχων και συμβούλων και υπομνήματα με τις προτάσεις των τους επέδωσαν.

Περίεργη μπορώ να χαρακτηρίσω και τη στάση των υποψήφιων συμβούλων από το Ολυμπιακό Χωριό. Από κανέναν συνδυασμό δεν είδαμε να κάνουν οι υποψήφιοι σύμβουλοι κάτι ανάλογο με αυτό που έκαναν οι υποψήφιοι σύμβουλοι των Θρακομακεδόνων. Δηλαδή τη δημοσίευση των θέσεών τους για την περιοχή τους.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στην περίπτωση εκλογής των, ποιες θέσεις θα υποστήριζαν στα δημοτικά συμβούλια; Αν τις δικές τους, καλώς να τις υποστήριζαν, απλά δε θα αφορούσαν τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού αλλά την πάρτη τους.

Το χαμηλό ποσοστό που συνέλεξαν είναι απογοητευτικό αλλά αναμενόμενο και ελπίζω το πάθημα να γίνει μάθημα.

Το τελικό συμπέρασμα όμως παραμένει ένα και μοναδικό.

Τα συμφέροντα των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού σε σχέση με τη Δημοτική Αρχή, μπορεί να τα προωθήσει και να τα παλέψει αποτελεσματικά δυστυχώς ή ευτυχώς μόνο ο Σύλλογος Κατοίκων και κανένα μεμονωμένο πρόσωπο.

Για το αν είναι όμως αποτελεσματικός ή όχι ο Σύλλογος,  ισχύει το γνωστό κρητικό τετράστιχο:

Τα πορτοκάλια του χωριού
γεμίζουνε βαπόρι
ό, τι λογής είναι ο δήμαρχος
είναι κι οι ψηφοφόροι

Μη περιμένουμε κάτι διαφορετικό, αν συνεχιστεί η απαξίωση του Συλλόγου.

 Για το νέο Δήμαρχο θα τα πούμε ιδιαίτερα. Του αξίζει άλλωστε ιδιαίτερη αναφορά.

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ!

Για το κλείσιμο αυτού του κεφαλαίου στο ημέτερο BLOG, θα χρησιμοποιήσω μια μαντινάδα πίσω από την οποία κρύβεται και μια συγκεκριμένη ιστορία!

Τα προτοκάλια του χωριού
γεμίζουνε βαπόρι
ό,τι λογής είναι ο δήμαρχος
είναι κι οι ψηφοφόροι.

Και σε μια 5ετία
σε άλλα με υγεία!

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ!



Πριν αναφερθούμε στους δύο μονομάχους θα θέλαμε να δώσουμε ορισμένα στοιχεία για τους υποψήφιους που δεν έχουμε σχολιάσει.

Η κ. Π. Σεπετά δεν ασχολήθηκε με το Ολυμπιακό Χωριό, δικαίωμά της να το αγνοεί αλλά είναι προφανές ότι την αγνόησαν και οι Αχαρνές. Η διακήρυξή της είχε στοιχεία που προσωπικά με ξένισαν και θεωρώ ευτύχημα ότι δε θα συμμετάσχει στη Νέα Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Δ. Τσανικλίδης τόσο στην προεκλογική περίοδο όσο και στην εκλογική πέρασε απαρατήρητος.

Ο κ. Π Γρηγοριάδης, ο οποίος τουλάχιστον για το Ολυμπιακό Χωριό δεν ήταν αρνητικός και ελπίζω σε θέματα που αφορούν το Ο.Χ. να σταθεί αρωγός.

Ο κ. Θ. Οικονόμου, αν και αυτός είχε εκφραστεί θετικά για το Ο.Χ. όμως μπορούμε να του καταμαρτυρήσουμε την αρνητική στάση του για το Ο.Χ. στη διάρκεια της θητείας του και στο μόνο ζήτημα που ήθελε τη συνεργασία των φορέων τουΟ.Χ. ήταν στο να εκδιωχθεί το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο. Η στάση του θα φανεί στη συνέχεια.

Τέλος ο Β. Τοπαλλιανίδης δεν είχε τίποτε να προσφέρει όχι μόνο στο Ο.Χ. αλλά και σε όλες τις Αχαρνές. Εδώ ας μου επιτραπεί να σχολιάσω τη στάση του ΚΚΕ, του οποίου εκπρόσωπος στις Αχαρνές είναι ο κ. Τοπαλλιανίδης, (από Μπλογκ αγαπητού μου φίλου αλλά με δικά μου λόγια).
Το ΚΚΕ όσον αφορά τις δικές του επιχειρήσεις εφαρμόζει καπιταλιστικές πρακτικές, (απολύει εργαζόμενους για να μη χρεοκοπήσουν). Αντίθετα από τους καπιταλιστές απαιτεί σοσιαλιστική πρακτική, δηλαδή αυξήσεις και καμία απόλυση.
Για τις εκλογές την πρώτη Κυριακή αν δεν πάμε να ψηφίσουμε, (προφανώς του υποψηφίους του), είμαστε απολιτίκ. Αντίθετα τη δεύτερη Κυριακή καλούμαστε να απέχουμε ως στάση πολιτική.


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΟΝΑΜΑΧΟΥΣ!

Ούτε κρύο ούτε ζέστη.

Ο Τσέλιγκας είναι εχθρικός προς εμάς και στην περίπτωση που εκλεγεί θα πρέπει να είμαστε επιφυλακή από την πρώτη ημέρα. Ο «Καλλικράτης» προσφέρει τα όπλα για να τον υποχρεώσουμε να σεβαστεί, τόσο τα χρήματά μας όσο και τον τόπο αυτόν που κατοικούμε.
Επαναλαμβάνω!
Από την πρώτη ημέρα.

Για την περίπτωση του ηγέτη του λεγόμενου «ποιοτικού» ψηφοδελτίου είμαι επιφυλακτικός. Όταν μάλιστα παρατηρώ τη γνωστή φωτογραφία με την οποία προβάλλεται στις διάφορες ιστοσελίδες, νοιώθω ανατριχίλα. Προσωπικά δεν τσιμπάω. Και είμαι της άποψης στην περίπτωση που εκλεγεί, δεν πρέπει να του δώσουμε καθόλου χρόνο, τουλάχιστον σε αυτά που δεν απαιτούνται μελέτες, νομοθετικές ρυθμίσεις κλπ όπως καθαριότητα, φρεάτια όμβριων, συγκοινωνία και τα παρόμοια.

Για το ποιος πρέπει να εκλεγεί ας το αποφασίσει η πλειοψηφία των κατοίκων των Αχαρνών.  

Προσωπικά δεν αισθάνομαι να έχω το δικαίωμα να προτείνω, αν και έχω προτίμηση, έστω και κατ΄ ανάγκη.

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΤΑ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!

Οι τούρκικες λέξεις “alis” και “veris” σημαίνουν λαβείν και δούναι και στην καθομιλουμένη αλσιβερίσι "παίρνω και δίνω" δηλαδή δοσοληψία ή αλλιώς   «δούναι και λαβείν».

Το φαινόμενο αυτό δηλαδή του αλισβερισιού ή του «δούναι και λαβείν» ήταν και είναι έντονο στην περίοδο των διαφόρου τύπου εκλογών.

Στις περιόδους μάλιστα των βουλευτικών εκλογών αποκτά το μέγιστο. Για αυτό άλλωστε ο κ. Πάγκαλος μας τοποθέτησε όλους στο ίδιο τσουβάλι και εκφώνησε την περίφημη φράση: «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ» υπονοώντας βεβαίως ότι εσείς μας ψηφίζατε και εμείς σας διορίζαμε στο Δημόσιο.

Η ίδια βεβαίως τακτική δηλαδή του αλισβερισιού ακολουθείται και στις λεγόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές όπου οι αποτυχόντες συνδυασμοί πλευρίζονται για στήριξη στο Β΄ γύρο. Φυσικά δε βρίσκομαι στις συζητήσεις αλλά θεωρώ ότι δεν απέχει μακράν της αλήθειας η προσέγγιση να γίνεται πάντα  ή σχεδόν πάντα με ανταλλάγματα δηλαδή τυπικά αλισβερίσια.

Για αυτό το λόγο αφενός δε με ξενίζουν ανακοινώσεις του τύπου: ο τάδε υποψήφιος Δήμαρχος έσφιξε τα χέρια με τον τάδε αποτυχόντα για το Β΄ γύρο υποψήφιο Δήμαρχο κι αφετέρου έχω την ελάχιστη φαιά ουσία για να υποθέσω γιατί αυτόν και όχι τον άλλον.

Υ.Γ. 1 Βρε σεις υποστηρικτές των ποιοτικών. Η λάσπη που πετάτε είναι τουλάχιστον ποιοτική;
Υ.Γ. 2  Αυτό που μπορώ να πω για μας είναι το: «Μαύρο φίδι που μας έφαγε»!

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ!

Ας αρχίσουμε με εγκυκλοπαιδικές ερωτήσεις:

1. Τι είδους ιδιοκτησίας αθλητικών εγκαταστάσεων υπάρχουν σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία;

α. Τα 25 Εθνικά Γυμναστήρια, τα οποία υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και διοικούνται από Επιτροπές.

β. Δημοτικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις, (γήπεδα, κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητήρια κλπ)

γ. Αθλητικές Εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται και διοικεί η ΕΟΕ.  Πρόκειται για:  το στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης", το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο της Αθήνας, το Παναθηναϊκό Στάδιο με τις κάθε είδους εγκαταστάσεις και παραρτήματά τους και όλους τους περιβάλλοντες αυτά δημόσιους χώρους ΚΑΘΩΣ και κάθε άλλη αθλητική εγκατάσταση που παραχωρείται στην Επιτροπή.

δ. Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το οποίο αποτελεί ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου (Υπουργείο Πολιτισμού, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) και είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

ε. Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ). Εποπτεύεται από την ΓΓΑ.

Στ. Τις 11  Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, (αθλητικές και μη), τις διαχειρίζεται με την εποπτεία των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Πολιτισμού, η Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.
Τέλος
ζ. Ιδιωτικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις.

2. Ποιος χρηματοδοτεί τα παραπάνω εκτός των Ιδιωτικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων;

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, από τα έσοδά τους και όσον αφορά τις Δημοτικές Εγκαταστάσεις και από δημοτικούς πόρους.

Η χρηματοδότηση από τη Γ.Γ.Α. για αθλητικές εγκαταστάσεις που δεν ανήκουν άμεσα σε αυτή, γίνεται με βάση το:
Άρθρο 50
Επιχορηγήσεις

&2) Η Γ.Γ.Α. μπορεί να επιχορηγεί περιφερειακές δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμίδας και νομικά πρόσωπα που εποπτεύει για την αντιμετώπιση δαπανών οργάνωσης ή συμμετοχής σε αθλητικές διοργανώσεις, καθώς και για την εκτέλεση αθλητικών έργων ή για τη συντήρηση εγκαταστάσεων τηρουμένης της κείμενης νομοθεσίας. Η Γ.Γ.Α. μπορεί επίσης να επιχορηγεί τους παραπάνω φορείς για αθλητικούς σκοπούς που αφορούν την έρευνα και την επιμόρφωση, ύστερα από εισήγηση του Ε.Κ.Α.Ε.Τ. ή της Εθνικής Επιτροπής Σχολικού Αθλητισμού και Ολυμπιακής Παιδείας του άρθρου 58 του παρόντος. Οι επιχορηγήσεις αυτές βαρύνουν τα ειδικά έσοδα της Γ.Γ.Α..

Για παράδειγμα αναφέρω το Δήμο Καβάλας, Τα «Δημοτικά Γυμναστήρια Καβάλας» δηλαδή το νομικό πρόσωπο που διαχειρίζεται τους χώρους αυτούς, έχουν προϋπολογισμό περίπου 1.500.000 € και οι 900.000 € προέρχονται από το Κράτος και τα υπόλοιπα από τον Δήμο. Σημειωτέον, διαθέτουν
κολυμβητήριο και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δήμαρχου η ετήσια συντήρησή του στοιχίζει 900000 ευρώ.

3. Ποιος είναι ιδιοκτήτης των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού; 

Πέραν πάσης αμφιβολίας ο ΟΕΚ, ο οποίος έχει την ευθύνη της λειτουργίας και της συντήρησής των. Επίσης πρέπει να επισημάνουμε ότι η περιουσία του ΟΕΚ προέρχεται αποκλειστικά από τις εισφορές των εργαζόμενων. Η διεκδίκηση από τρίτο, εν προκειμένω το Δήμο Αχαρνών, περιουσιακών στοιχείων του ΟΕΚ και μάλιστα αμισθί και κυρίως να θέλει να εξαιρέσει την κατά προτεραιότητα άθληση των σωματείων και των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού αλλά και επιβολή εισιτηρίου, αποτελεί παράλογη απαίτηση και πιθανόν σε μια τέτοια περίπτωση η Διοίκηση του ΟΕΚ να έχει νομικό κώλυμα
 Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι ο ΟΕΚ και σε άλλες περιοχές έχει κατασκευάσει σε οικισμούς του αθλητικές εγκαταστάσεις όπως για παράδειγμα στο Πλατύ Ημαθίας.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Ο ΟΕΚ να λειτουργήσει και να συντηρήσει κανονικά τις εγκαταστάσεις.

Και καλό είναι η Διοίκηση του ΟΕΚ να προσέξει το πως θα χειριστεί το θέμα.

Υ.Γ. 1. Ο Υποψήφιος Δήμαρχος που υπόσχεται στους ψηφοφόρους του αθλητικές εγκαταστάσεις, θα του συνιστούσα, ας αξιοποιήσει το Δημοτικό Κτήμα της Αμυγδαλέζας που του ανήκει και ας αφήσει ήσυχη την περιουσία ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ!
Υ.Γ. 2. Υπάρχει επιφύλαξη όσον αφορά την επιχορήγηση της ΓΓΑ. Το βέβαιο είναι ότι επιχορηγεί τις εγκαταστάσεις που έχει παραχωρήσει στους Δήμους. Για άλλες εγκαταστάσεις που ανήκαν πάντα στους Δήμους πιθανόν όχι. Συνεπώς γεννάται επιπλέον το ερώτημα; Με τι χρήματα θα τις λειτουργήσει ο Δήμνος Αχαρνών;

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΟΥ Α΄ ΓΥΡΟΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!

Οι Αχαρνείς αποφάσισαν! Το δίδυμο που θα κονταροχτυπηθεί την επόμενη Κυριακή είναι:

Φωτιάδης  εναντίον Ντούρου και αντιστρόφως!

Σε πρώτη φάση μπορούμε να κάνουμε μερικές εκτιμήσεις:

1. Χάθηκε η ευκαιρία να λύσει ο Κασσαβός το πρόβλημα της άθλησης των Αχαρνοπαίδων στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού και επιπρόσθετα να δικαιώσει και τους διακιούχους του ΟΕΚ, (όχι βέβαια αυτούς που κατοικούν στο Ο.Χ. αλλά τους άλλους). Πάντως νέος είναι σε 5 χρόνια θα ξαναέχει την ευκαιρία. Είδες κυρ Γιάννη; Δεν αρκούν τα sms και το απανταχού παρών, θέλει και το κλικ.

2. Ευτυχώς  για τον υποσταθμό της ΔΕΗ, δε θα χρειαστεί να μετακομίσει μετά τη συντριβή του κ. Στριφτού και η περιουσία του Πολέμη δεν κινδυνεύει.

3. Το πουλέν του Σαμαρά έλαβε ψήφους 3 και τον κούκο και κατάφερε να μείνει στη Νέα Δημοτική Αρχή ως ένας και μοναδικός κούκος. θεωρώ ότι θα λυπήθηκαν αφάνταστα οι κάτοικοι των Θρακομακεδόνων.

4. Ο νέος Ρομπέν των Δασών και των απανταχού προλετάριων θα περιμένει μερικά χρόνια ακόμη έως ότου του δοθεί ξανά η ευκαιρία να καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

5. Για τη Σεπετά και τον Τσανικλίδη ουδέν σχόλιον. Αυτοί δεν ήταν υποψήφιοι Αχαρνείς. Αφανείς ήταν.

Τέλος, το παλικάρι του λαού το πάλεψε αλλά έμεινε στη στροφή. Χαρά οι Ρομά μιας και δε θα τους δείρουν οι παλαιστές του Γρηγοριάδη.

Για τους μονομάχους θα τα πούμε οσονούπω!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

  1   Κασσαβός Ιωάννης του Κωνσταντίνου / ΑΧΑΡΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ   15,39 %  - 5.627- 3      

  2   Ντούρος Σωτήριος του Κωνσταντίνου / ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ   19,29% 7.054 - 4      

  3   Στριφτός Σπυρίδων του Παναγιώτου / ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΧΑΡΝΩΝ   10,15%- 3.713 - 2      

  4  Τοπαλλιανίδης Βασίλειος του Γεωργίου / ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ   13,41%- 4.906 - 3      

  5   Γρηγοριάδης Παναγιώτης του Γεωργίου / ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ   12,33%- 4.510 - 3      

  6   Τσανικλίδης Δημήτριος του Γεωργίου / ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ   1,49% - 544        

  7  Οικονόμου Ευθύμιος (Θέμης) του Γρηγορίου / ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ  5,13% - 1.877  -1      

  8  Φωτιάδης Παναγιώτης του Γεωργίου / ΠΑΝΑΧΑΡΝΑΪΚΗ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ  21,16 % - 7.740 - 5      

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ!

 Και ήγγικεν η ώρα της αλήθειας για όλους!
Και αυτή τη φορά το υπερηχογράφημα δε δείχνει το τι θα προκύψει από την έγκυο κάλπη.

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ!

Έλαβα στο κινητό μου μήνυμα από τον κυρ Γιάννη τον Κασσαβό!

Τι να σου πω κυρ Γιάννη τι να σου μολογήσω!
Δε μ' αρέσει η γραβάτα σου, για αυτό και δε θα σε ψηφίσω!

Καληνύχτα κυρ Γιάννη μου!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΤΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ!

Στην Ιστοσελίδα της Παράταξης Ντούρου για το Ολυμπιακό Χωριό διαβάζουμε τα εξής:

"Το πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης «Για την πόλη μας» βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας.
Η παράταξη για την πόλη μας, καταρτίζει το πρόγραμμα της βασισμένη στις παρακάτω παραμέτρους:

Μέχρι την επόμενη εκλογική μάχη σίγουρα θα το έχει φτιάξει!



Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!! ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ!

Αφού η συμπαθής τάξη των δημοσιογράφων της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας αποκαλούν το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ - Χωριό - Φάντασμα, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα, ότι κατοικείται από κατοίκους - φαντάσματα.

Συνεπώς στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές οι κάτοικοι - φαντάσματα θα καταθέσουν για πρώτη φορά τη ψήφο τους και ο Δήμος Αχαρνών, ως παγκόσμια πρωτοτυπία, θα είναι ο πρώτος Δήμος που θα ψηφίσουν και τα φαντάσματα!

Ελπίζω πάντως ότι δε θα έρθει κάποιου η ιδέα να φωνάξει τους Γκοστ Μπάστερς και μας συλλέξουν!

Υ.Γ. Προσωπικά ως φάντασμα, προτιμώ να ζω στην Πόλη - Φάντασμα παρά στην Κυψέλη, στο Παγκράτι στου Ζωγράφου ή στις Κουκουβάουνες.

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ!

Στην παρακάτω ιστοσελίδα η κ. Χρυσούλα Χαλκίδη :

 http://www.doxthi.gr/topika/axarnai/751-2010-10-27-09-55-08

ανέβασε το παρακάτω άρθρο:   με τίτλο
"Στο πλευρό των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού τα μέλη της Π.Α.Κ.Π του Παναγιώτη Φωτιάδη".

Επειδή επί 4 συναπτά έτη ζήσαμε το πόσο στάθηκε στο πλευρό μας ο νυν Δήμαρχος Π. Φωτιάδης, ελπίζουμε να μην μας επιφυλάξει η μοίρα μας να έχουμε για ακόμη μία 5ετία στον πλευρό μας Δήμαρχο τον κ. Π. Φωτιάδη.

Έλεος!!!!!
Δε θέλουμε άλλη στήριξη!
Μας πόνεσαν τα πλευρά!

Υ.Γ. Όχι ότι προσδοκάμε κάτι περισσότερο από τους άλλους, αλλά τον Π. Φωτιάδη ήδη το γνωρίζουμε πολύ καλά.

GEΝΤLEMEN OF ACHARNES!

Όσο πλησιάζει η ύστατη ώρα των εκλογών τόσο αυξάνονται τα πισώπλατα μαχαιρώματα και τα κτυπήματα κάτω από τη μέση από τους Υποψήφιους Δήμαρχους.
Φυσικά το έργο, ως συνήθως, το αναλαμβάνουν τα διάφορα φερέφωνα και τα παπαγαλάκια.

Προσωπικά καμία απόδειξη δεν έχω για κανέναν και τίποτε δεν πιστεύω αλλά άπαντες οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, όταν θεωρούν ότι με τους σοφάδες που εκτοξεύονται εκατέρωθεν, θα πλειοδοτήσουν σε σεμνότητα, τιμιότητα και αξιοσύνη έναντι των "αντιπάλων" τους.

Τελικά η παράκληση του Θέμη, " .....Ας μη ρίξουμε το επίπεδο, γιατί κάτι τέτοιο απομακρύνει τους πολίτες από την πολιτική και αυτοδιοικητική ζωή του τόπου".... έμεινε σε ώτα μη ακουόντων.

Κρίμα!