Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ!

Διαβάζω από το http://www.acharnews.gr/ ότι η 5η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών την Τρίτη 22/2/2011 άρχισε λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα να ασχολείται με τα τακτικά θέματα!

Είναι γνωστό ότι στις μεταμεσονύχτιες συνεδριάσεις της Βουλής, οι επιτήδειοι περνούσαν τις κατάλληλες για τον εαυτό τους φωτογραφικές τροπολογίες, ρυθμίσεις και λοιπές "εξυπηρετήσεις"!

Δε θεωρώ ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και εδώ αλλά είναι δυνατόν τις πρώτες πρωινές ώρες να πέρνονται αποφάσεις για σοβαρά θέματα;

Οι ίδιοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι το βρίσκουν λογικό;

  

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ!

1. Πρόσφατα Συμπολίτης μας μου έλεγε, ότι ο Δήμος δεν εισπράττει Δημοτικά Τέλη και Δημοτικούς φόρους και ότι η ΔΕΗ τα αποδίδει στον ΟΕΚ και  όχι στο Δήμο Αχαρνών. Αυτή η πληροφορία δεν έχει ακουστεί για πρώτη φορά και κατά καιρούς  διαδίδεται.

Συνεπώς υπάρχει ηθική υποχρέωση να διευκρινιστεί το ζήτημα από το ΔΣ του ΣΚΟΧ ούτως ώστε να μη δημιουργούνται εσφαλμένες απόψεις και να εκφράζονται γραπτά ή προφορικά άδικες προς το Δήμο κατηγορίες για την πλημμελή καθαριότητα και τον ανεπαρκή  δημοτικό φωτισμό αφού δεν εισπράττει τα ανταποδοτικά τέλη.

Δεν αναφέρουμε στους  Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.), οι οποίοι μοιράζονται στους Δήμους εκτός των άλλων προϋποθέσεων ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ).

Παρένθεση: (η απογραφή των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού έχει να κάνει με τα μελλοντικά έσοδα δηλαδή τους Κ.Α.Π. που μπορεί να εισπράξει ο Δήμος και η Δημοτική Κοινότητα- αν γίνουμε).
2. Όπως έγραψα στο προηγούμενο άρθρο μου, η παράγραφος 6 του άρθρου 283 του νόμου που διέπει τη συγκρότηση του Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναφέρει ότι οι απογραμμένοι ως αυτοτελείς οικισμοί  μπορούν να γίνουν Τοπική ή Δημοτική Κοινότητα.

Είναι γνωστό ότι στη Χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική έχουν δημιουργηθεί διάφοροι αυτοτελείς οικισμοί: Κλασικά παραδείγματα το Ντράφι, η Διώνη, ο Νέος Βουτσάς, ο Άγιος Σπυρίδωνας Πικερμίου κλπ κλπ. Έχω την εντύπωση ότι ο Νομοθέτης έχοντας αυτές τις περιπτώσεις υπόψη του, δίνει την ευκαιρία να αποκτήσουν οντότητα στα πλαίσια των Καλλικρατικών Δήμων και πολύ σωστά έπραξε.

Το Ολυμπιακό Χωριό αποφασίστηκε, εντάχτηκε στο ΓΠΣ του Δήμου Αχαρνών, κατασκευάστηκε και κατοικήθηκε με βάση συγκεκριμένες νομοθετικές πράξεις όπως Π.Δ., Κ.Υ.Α και Υπουργικές αποφάσεις, με απογραφές δικαιούχων, κληρώσεις και τέλος κατοικήθηκε από συγκεκριμένους κατοίκους. Επιπρόσθετα τα κτίρια του Ολυμπιακού Χωριού, ως αυτοτελές σύνολο καταγράφηκαν στο κτηματολόγιο από τον ΟΕΚ.

Ακόμη και οι πέτρες γνωρίζουν το Ολυμπιακό Χωριό και όχι μόνο οι Ελληνικές.

Να θυμίσω επίσης, ότι το Ολυμπιακό Χωριό διαφημίστηκε από κυβερνητικούς παράγοντες αλλά και χαρακτηρίστηκε ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ  με το Π.Δ. 2819/2000 και έχουν γραφτεί και ειπωθεί διάφορα και φυσικά δεν περιμένουμε καμιά απογραφή για να χαρακτηριστούμε ως οικισμός!

Άλλωστε με το Πρότυπη Πόλη βγήκαμε μπαϊράκι για να γίνουμε Ανεξάρτητος Δήμος.

Και επειδή διαισθάνομαι πρακτικές τύπου: Δεν είμαστε οικισμός αλλά με την απογραφή θα γίνουμε, καλό είναι να γίνει γνωστό ότι:
ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ!
Το Ολυμπιακό Χωριό ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΕΣΑ. 

Υ.Γ. Ν. 2730/25-6-99 (ΦΕΚ 130 Α')

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:
…….
Άρθρο 2

(ζ) «Στη θέση Λεκάνες του Δήμου Αχαρνών χωροθετείται το Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο μετά την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων θα αναπτυχθεί οικιστικά ως περιοχή γενικής κατοικίας και ως πολεοδομικό κέντρο με επιτρεπόμενες χρήσεις αυτές των άρθρων 3 και 4 του από 23.2/6.3.1987 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 166 Δ')».
Αθήνα, 24 Ιουνίου 1999
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος!

Αυτά!

Και έχουν γνώση οι φύλακες!
"Ουκ έστιν παν πρόσφατον υπό τον ήλιον"!
Βατοπεδινός!

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

CARPE DIEM!

Επειδή το Ολυμπιακό Χωριό είναι ένα prolem sine matre creatam και διοικητικά, όπως είναι φυσικό, βολοδέρνεται μεταξύ ενός υπό κατάρρευση Οργανισμού και ενός αδύναμου οικονομικά Δήμου, δεν υπάρχει άλλη λύση παρά η ανάληψη πρωτοβουλίας από το Σ.Κ.Ο.Χ. για απευθείας επαφές με τον πλέον αρμόδιο για το θέμα δηλαδή τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Όπλο του ΣΚΟΧ είναι η καθολική επιθυμία των κατοίκων, η δημόσια τοποθέτηση του νυν Δημάρχου κ. Ντούρου «ότι θα μας κάνει Δημοτική Κοινότητα» και η σχετική νομοθεσία.

NOMOΣ ΥΠ’ΑΡΙΘ. 3852/2010

Άρθρο 283
…………………………
& 6. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και γνώμη του οικείου δημοτικού
συμβουλίου, μπορεί οικισμός που έχει απογραφεί ως αυτοτελής να αποτελέσει τοπική ή δημοτική κοινότητα.

Η επιστροφή σε αυτοδιοικητικά πρότυπα του παρελθόντος, ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας, ήδη προχθές θα έπρεπε να έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία των επαφών με τους αρμόδιους, για την επίλυση του θέματος, πριν μας σαρώσει κανένας δεύτερος «Καλλικράτης» και χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα..

Σπεύδε έστω και βραδέως!

Βατοπεδινός!

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΡΙΛΑΞ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

Διάβασα  στο μπλογκ http://eleftherovima.wordpress.com/, ότι ο Τσέλιγκας, (με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου φυσικά), είχε ζητήσει την έγκριση 29 θέσεων εργασίας με σύμβαση έργου. Η Περιφέρεια τελικά ενέκρινε 8 και η Νέα Δημοτική αρχή πράττοντας σοφά προκηρύσσει ΜΟΝΟ 3 θέσεις ήτοι 2 Τεχνικών Ασφαλείας των εγκαταστάσεων και ενός Γιατρού εργασίας, απορρίπτοντας τις άλλες 5 θέσεις εργασίας!

Τι είχε ζητήσει, εκτός των άλλων, ο αθεόφοβος Τσέλιγκας και ενέκριναν φαιδροπορτοκαλεώτες της Περιφέρειας;

Αντιγράφω από το Ελεύθερο Βήμα:

• Ένας (1) ειδικός για τον εντοπισμό & την καταγραφή αδέσποτων σκύλων με έργο τον εντοπισμό και την καταγραφή αδέσποτων σκύλων με συνολική αμοιβή 12.635,66 €.
• Ένας (1) ειδικός για την περισυλλογή αδέσποτων σκύλων με έργο την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων με συνολική αμοιβή 12.635,66 €.
• Ένας (1) ειδικός για την εκπαίδευση αδέσποτων σκύλων με έργο την εκπαίδευση των αδέσποτων σκύλων με συνολική αμοιβή 12.635,66 €.

Μπροστά ο καταγραφέας και εντοπιστής αδέσποτων, πίσω ο μπόγιας με την απόχη και παραπίσω ο κτηνίατρος και τσουπ μια χιλιάρα το μήνα για τους σκυλοσυλλέκτες και θεραπευτές!

Υ.Γ. Αλήθεια, οι άλλες θέσεις που δεν εγκρίθηκαν τι να αφορούσαν άραγε;

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΡΙΛΑΞ!

Κάποτε
ο Τσέλιγκας εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι το Ολυμπιακό Χωριό είναι χαρακτηρισμένο σαν γενική κατοικία. Υποθέτω, θα είχε στο μυαλό του εξευγενισμένα σχέδια αξιοποίησης των ελεύθερων χώρων και της ζώνης πρασίνου, όπως μερικές βιοτεχνιούλες, κάμποσες αποθηκούλες άντε και κανένα εργοστασιάκι.
Πρέπει να επισημάνω, ότι η σκέψη του ήταν πιο προχωρημένη από την πεζή πρόταση του προκατόχου του στο Δημαρχιακό Θώκο, ο οποίος πρότεινε αστικοποίηση όλου του χώρου πάνω από το Ολυμπιακό Χωριό αλλά ο Ο.Ρ.Σ.Α. τούριξε μια ξεγυρισμένη χλαπάτσα και τον χαρακτήρισε ως περιαστικό πράσινο, (εντάξει πουρνάρια, μπάζα και μαντριά υπάρχουν αλλά η επλίδα πεθαίνει τελευταία).
Πάντως προς το παρόν έχουμε απαλλαχτεί από τις φαεινές ιδέες των τέως!
Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία, ότι ο πρώην και ο νυν Δήμαρχος, (ως Μηχανικοί, ο πιλότος δικαιολογείται), γνωρίζουν άριστα τη διαδικασία του Πολεοδομικού Σχεδιασμού δηλαδή: για την πολεοδόμηση ορισμένης περιοχής απαιτείται πολεοδομική μελέτη, η οποία πρέπει να εναρμονίζεται με τις κατευθύνσεις του Γ.Π.Σ. και στη συνέχεια να υλοποιείται με την εκπόνηση και κύρωση της πράξης εφαρμογής, η οποία πράξη εφαρμογής, όσον αφορά τα έργα υποδομής, κάνει και μερικές 10ετίες να εφαρμοστεί.
Το τελευταίο συμβαίνει κυρίως από έλλειψη χρηματικών πόρων των Δήμων που απαιτούνται για να κατασκευαστουν οι δρόμοι, οι πλατείες, τα δίκτυα και γενικώς οι υποδομές ή μερικές φορές κι από μικροσυμφέροντα ιδιοκτητών.
Και μετά;
Μετά, άντε τροποποιηθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κανένα τετραγωνάκι, να βολευτεί κανένας ιδιοκτήτης.
Πάμε στα δικά μας χαλαρά χαλαρά!
Μετά το προεδρικό διάταγμα «Σχεδιασμός, ολοκληρωμένη ανάπτυξη και εκτέλεση Ολυμπιακών Έργων και άλλες διατάξεις», ακολούθησε υπουργική απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ, η οποία αφορούσε την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Αχαρνών (Ν. Αττικής), η οποία καθόριζε τα παρακάτω:
Τον καθορισμό χρήσεων γης στην Πολεοδομική ενότητα 18 όπως φαίνεται στο χάρτη Π.1. σε κλίμακα 1:10.000 και ειδικότερα:

* Γενικής κατοικίας

* Πολεοδομικού κέντρου σε έκταση 200 στρεμμάτων.

* Κοινόχρηστου πρασίνου

* Χώρου περίθαλψης για τη δημιουργία Πολυκλινικής σε έκταση 5 στρεμμάτων

* Χωροθέτηση υποσταθμού ΔΕΗ σε έκταση 15 στρεμμάτων

* Χωροθέτηση αθλητικών εγκαταστάσεων.
Η ακριβής χωροθέτηση των παραπάνω χρήσεων έγινε στο επίπεδο πολεοδομικής μελέτης. Και μετά κατασκευάστηκε το Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο λόγω ότι προηγουμένως ήταν χωράφια και αλάνες και όχι ψηφοφόροι, εφαρμόστηκε σε όλα τα επίπεδα, αυτά που προβλέπονται από την πολεοδομική νομοθεσία.

Για τους διάφορους εκκολαπτόμενους και έμπειρους πολεοδόμους που κυκλοφορούν, θέτω στη διάθεσή τους δωρεάν υδρόφιλες πετσέτες για τον ιδρώτα που θα χύσουν στη διαδικασία τροποποίησης της πράξης εφαρμογής του Ο.Χ.!

Ριλάξ παίδες!
Βατοπεδινός!

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ACTA EST FABULA!

Διαβάζω στον ηλεκτρονικό τοπικό τύπο, για τις αντιδράσεις που σημειώνονται λόγω της επικείμενης μεταφοράς του ΙΚΑ στο νέο κτίριο επί της λεωφόρου Κύμης, το οποίο ήδη λειτουργεί.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η μεταφορά σημαντικών υπηρεσιών από το κέντρο της Πόλης, θα δημιουργήσει προβλήματα και στους κατοίκους και στα καταστήματα και σε ό,τι τέλος πάντων σχετίζεται με τη λειτουργία του ΙΚΑ στο συγκεκριμένο χώρο.

Στην επιχειρηματολογία όμως που γράφεται, διαβάζουμε και κάποια περίεργα πράγματα!

Για παράδειγμα: Δηλώνει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Μπουζιάνης: ότι το νέο κτίριο δε διαθέτει αποχέτευση και αρκετά από τα απόβλητα απαιτούν ειδική επεξεργασία επειδή είναι ραδιενεργά.

Μα η επεξεργασία των ραδιενεργών αποβλήτων δεν εξαρτάται από το αν  το κτίριο είναι συνδεδεμένο ή όχι με κεντρική αποχέτευση. Συνεπώς, δεν είναι επιχείρημα, εκτός κι αν στο υφιστάμενο κτίριο του ΙΚΑ στο Κέντρο της Πόλης, που είναι συνδεδεμένο με την αποχέτευση, τα συγκεκριμένα απόβλητα τα αποχετεύουν  απευθείας στο δίκτυο, τότε πραγματικά η δήλωση είναι «καταπέλτης», «προκαλεί σοκ» κλπ κλπ αφού τα στέλνουν «αδιάβαστα» στο Σαρωνικό.
 
Μίας άλλης διάστασης επιχείρημα είναι, ότι το κτίριο δεν εξυπηρετείται καθόλου από συγκοινωνία.
Βρε εσείς που κάνετε ρεπορτάζ.

Υπάρχει συγκοινωνία: Το Χ40 και Χ41.
Εμείς, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, ότι είναι της πλάκας η συγκοινωνία που εξυπηρετεί το Ολυμπιακό Χωριό αλλά τόσα χρόνια δεν είδαμε και καμιά προσπάθεια από το Δήμο να βελτιωθεί και τώρα εσείς στην προσπάθειά σας να αποτρέψετε τη μεταφορά, παραπληροφορείτε τον κόσμο;
Έλεος!
Η αλήθεια βοηθάει και όχι η παραπληροφόρηση!

Caveant consules!

Βατοπεδινός!

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ!

Εφόσον οι υποσχέσεις δίνονται για να τηρούνται, όπως ισχυρίζονται οι πολιτικοί και οι δημοτικοί άρχοντες, ιδού μια ευκαιρία άμεσης τήρησης της υπόσχεσης από τον κ. Ντούρο και κατάρριψης του μύθου ότι οι υποσχέσεις δίνονται για να μην τηρούνται.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία και χωρίς πολλές τσιριμάντζουλες, με προεδρικό διάταγμα που καταθέτει ο εκάστοτε Ραγκούσης και με γνώμη του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου «μπορεί οικισμός που έχει απογραφή ως αυτοτελής να αποτελέσει Τοπική ή Δημοτική Κοινότητα».

Όπως είναι φυσικό και πολύ πιο λογικό αφού υποσχέθηκε προεκλογικά ο κ. Ντούρος στο κλειστό γυμναστήριο του Ο.Χ., ότι θα μας κάνει Δημοτική Κοινότητα, δεν έχει παρά να ξεκινήσει αυτός τη διαδικασία με πρώτο βήμα απόφαση το Δημοτικού Συμβούλιου και  στη συνέχεια να σταλεί μια εισήγηση στο αρμόδιο υπουργείο, ότι το Ο.Χ. πληροί τις προϋποθέσεις του 3852/2010 και να ζητήσει τη μετατροπή του σε Δημοτική Κοινότητα.

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Ντούρος είναι συνεπής στις υποσχέσεις του. Δεν του στοιχίζει οικονομικά και δίνει στον κ. Ραγκούση τη χρονική ευχέρεια  να συντάξει το Π.Δ. και να προβλέψει στον επόμενο προϋπολογισμό τα σχετικά κονδύλια που απαιτούνται.

Όλα τα άλλα είναι, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Βεβαίως, έχω και εναλλακτική πρόταση στα πλαίσια επίσης του 3852/2010, σε περίπτωση που υπάρξουν σοβαρά πολιτικά εμπόδια εκ μέρους του Υπουργείου, αλλά πρώτα πρέπει να εξαντληθεί η συγκεκριμένη περίπτωση, που είναι απλούστατη διαδικαστικά και εκφράζει τις επιθυμίες όλων των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού και του κ. Ντούρου προσωπικά..  

«Αυτού γαρ και Ρόδος και πήδημα»,

Βατοπεδινός

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ!

"Ξεύρεις την χώραν που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα
που κοκκινίζ' η σταφυλή και θάλλει η ελαία;
Ω δεν την αγνοεί κανείς,
είναι η γη η ελληνίς."

Και αυτοί πάντως που δεν την αγνοούν καθόλου και είναι βέβαιοι ότι πάντα στη Χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας κατοικούν άνθρωποι, τους οποίους έχουν ψυχολογήσει μια χαρά, είναι οι πολιτικοί, που ενώ προεκλογικά δίνουν διάφορες υποσχέσεις, γνωρίζοντας πολύ καλά, ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να εφαρμόσουν τίποτε από αυτά που υπόσχονται αλλά έχουν έτοιμες και τις κατάλληλες δικαιολογίες για να μας πείσουν, ότι δε φταίνε αυτοί, ότι δε γνώριζαν, ότι τέλος πάντων προσπαθούν να κάνουν κάτι αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να εκπληρώσουν τίποτε από αυτά που υποσχέθηκαν λόγω δυσμενών συνθηκών και καταστάσεων.

Κλασικό παράδειγμα το προεκλογικό σλόγκαν του Παπανδρέου: «Λεφτά Υπάρχουν». Το τι υπήρχαν ή δεν υπήρχαν άπαντες το γνωρίζουμε πολύ καλά από αυτό που ζούμε ως Χώρα και ως άτομα.

Το ίδιο σύστημα και στο Δήμο Αχαρνών. Μία πρωία μας είπαν: Λεφτά γιοκ άρα και έργα γιοκ.
Αλλά αφελώς θα ρωτήσουμε εμείς οι φαιδροπορτακαλεώτες:
Καλά δε γνώριζαν οι διεκδικητές του Δήμου τίποτε για το φόνο;

Εδώ βούιζε ο κόσμος για τα χρέη, για τα δάνεια, για τους απλήρωτους υπαλλήλους κλπ κλπ. και αυτοί τι έκαναν αγρούς αγόραζαν ή είχαν βουλωμένα αυτιά;

Αγαπητοί Συγχωριανοί!
Ό,τι υποσχέθηκαν, ξεχάστε τα!

Θέλουμε βελτίωση της Πράσινης ζώνης; Η απάντηση είναι σαφής: "Δεν έχει παραλάβει ακόμη ο Δήμος το Ολυμπιακό χωριό"!

Θέλουμε βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού;
Η απάντηση παραμένει ίδια και απαράλλαχτη: "Δεν έχουν παραλάβει ακόμη το Ο.Χ.".

Όπου συμφέρει, αυτό το τσιτάτο θα είναι μόνιμη επωδός: «Δεν έχουμε παραλάβει ακόμη το Ο.Χ.»!

Θέλουμε τοπική συγκοινωνία; Μα το είπαμε! Δεν υπάρχουν λεφτά!

Θέλουμε να γίνουμε Δημοτική Κοινότητα; «Θα σας κάνουμε, αλλά επειδή και άλλες περιοχές το θέλουν, θα πρέπει να δούμε το θέμα σφαιρικά. Φυσικά, υπάρχουν  και κάποιες δυσκολίες όπως: χρειάζεται πολιτική απόφαση, χρήματα, προσλήψεις υπαλλήλων, εκλογές και άλλα τέτοια όμορφα και δαπανηρά πραγματάκια. Για αυτό κάντε υπομονή και θα το αντιμετωπίσουμε το ζήτημα εν ευθέτω χρόνω στα πλαίσια του Καλλικράτη». Κάτι σαν την παροιμία: «Ζήσε Μαύρε μου ως τον Μάη και θα φας χλωρό τριφύλλι».

Μα θα ρωτήσετε! Έχουμε σε κάτι να προσδοκάμε;
Βεβαίως! Να μας μαζεύουν καμιά φορά τα σκουπίδια μας.

Αγαπητοί Συγχωριανοί!

Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει από μας και μόνο από μας. Να φροντίσουμε μόνοι μας λοιπόν το περίγυρό μας, γιατί βοήθεια δε θα έλθει από πουθενά.

Οι υποσχέσεις θα ανανεωθούν στις επόμενες εκλογές. Αυτό σας το εγγυώμαι! Είναι σαν τις παλιές ελληνικές ταινίες, που μονίμως παίζονται στην Ελληνική τηλεόραση.

Υ.Γ. Και μη νομίζετε ότι αυτά ισχύουν μόνο για μας. Για όλες τις Αχαρνές ισχύουν συμπεριλαμβανομένων και των Θρακομακεδόνων.

Βατοπεδινός!

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ!

Γράφει "η καθημερινή" στην ιστοσελίδα της:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_2_04/02/2011_431210

Τα χρέη του ΙΚΑ προς τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ, οι οφειλές του Οργανισμού προς τις τράπεζες για την επιδότηση του επιτοκίου ανέρχονται στα 600 εκατ. ευρώ, από τα οποία σε περίπου 150 εκατ. υπολογίζεται το χρέος για τα επισκευαστικά. Ταυτοχρόνως, εκκρεμούν 90 αγωγές εργολάβων, που διεκδικούν περίπου 100 εκατ. από συμβάσεις του Ολυμπιακού Χωριού.
Φεσωμένος ο ΟΕΚ είναι λογικό να φεσώσει και ο ίδιος τους διάφορους! Δηλαδή οι εργαζόμενοι πληρώνουν ΟΕΚ και ο ΟΕΚ δεν εισπράττει ούτε ευρώ και  το ΙΚΑ μάλλον τα ρίχνει στη γνωστή μαύρη τρύπα της "ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης".

Από φεσωμένο ΟΕΚ και ως τα μπούνια χρεωμένο Δήμο, κλάφτα Χαράλαμπε!

Αγαπητοί Συγχωριανοί!
Ευρωπαϊκό Έτος εθελοντισμού έχουμε, άντε να βάλουμε μόνοι μας κανένα χεράκι!