Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Η ΝΕΑ ΚΕΡΑΤΕΑ!

Διαβάζω στη ιστοσελίδα!
http://www.otyposnews.gr 
Ότι ο Δήμος Αχαρνών θα "κηρύξει το πόλεμο" στο ΙΚΑ και θα γίνει "νέα Κερατέα", αν τελικά  όλες οι υπηρεσίες του ΙΚΑ μεταφερθούν από το κέντρο στο κτίριο στη Λεωφόρο Κύμης στο Ολυμπιακό Χωριό.
Διαβάζω επίσης και την επιχειρηματολογία!

Μάλιστα!


Επιτέλους πείσθηκα, ότι ο κ. Δήμαρχος σωστά παλεύει για τη γη της γιαγιάς του και του παππού του!


Βατοπεδινός!


Υ.Γ. Ευκαιρία ο κ. Δήμαρχος να βάλει μπροστά τη Δημοτική Συγκοινωνία για να καλυφθεί άνετα και ο ΣΚΑ και ο σταθμός της Δεκέλειας και το ΙΚΑ!


 

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ! ΜΥΘΟΣ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

Παρότι προσωπικά δεν έχω και μεγάλη υπόληψη στα μοντέλα και στις στατιστικές επεξεργασίες δεδομένων αλλά καμιά φορά μπορεί να λένε και την αλήθεια.

Με βάση μελέτη του Πανεπιστημίου Πειραιά για λογαριασμό του Οργανισμού Αθήνας με τίτλο:

«Προβολές του Πληθυσμού των Καποδιστριακών Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αττικής κατά Ηλικία και Φύλο: 2001-2021», το οποίο παραδόθηκε το Γενάρη του 2011 προβλέπει για τον Καλλικρατικό Δήμο Αχαρνών την παρακάτω πληθυσμιακή αύξηση:


   
                              2001      2006       2011      2016        2021        2021+Μ
Δήμος Αχαρνών  82.555   86.871    90.665   93.474     95.050     98.708
Με απλά λόγια!

Στατιστικά δε φαίνεται να πιάνει ο Δήμος της 100000 κατοίκους στην απογραφή του 2011 παρότι, (υποθέτω), δεν έχουν υπολογίσει τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού.

Υ.Γ. Συμμπεριλαμβάνονται οι Θρακομακεδόνες!
Μ= Μετανάστες




 









Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ!

Επί 4,5 χρόνια σιωπούσαν εισπράττοντας περί τις 300000 ευρώ τουλάχιστον παραπάνω από αυτά που δικαιούνταν. Επιπρόσθετα επί 8μηνο καθυστέρησαν ή απέκρυψαν να ενημερώσουν στους δικαιούχους του Ολυμπιακού Χωριού για τη διαδικασία.

Και τώρα ας αναφερθούμε λίγο στη διαδικασία!

Περίπου 2600 δικαιούχοι διαμερισμάτων και διαχειριστές των κτιρίων, θα πρέπει:
Άλλοι να χάσουν τουλάχιστον ένα ημερομίσθιο, άλλοι να πάρουν άδεια από την εργασία τους, άλλοι θα αφήσουν τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, (και δεν αναφέρομαι σε δικαιούχους είτε ανήμπορους είτε κάποιας ηλικίας) και όλοι αυτοί θα πρέπει να τρέχουν μεταξύ ΔΕΗ και Δημαρχείου για να τακτοποιήσουν μία παράλειψη;  κάποιων Δημοτικών υπαλλήλων; ενώ το σωστό θα ήταν το ζήτημα να το τακτοποιήσουν οι ίδιοι οι υπεύθυνοι αυτής της ιστορίας και να μην μας ταλαιπωρούν αδίκως.

Κατά τα άλλα δεν εισέπραττε ο κ. Φωτιάδης φόρους και τέλη από το Ολυμπιακό Χωριό.  

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Η ΦΑΠΑ ΜΕ ΤΟ Τ.Α.Π.!

5 χρόνια μας έπερναν φουσκωμένο ΤΑΠ και 8 μήνες σιωπούσαν, εφαρμόζοντας τη συνταγή:
Πολλοί θα το δουν, λίγοι θα το καταλάβουν!
Πάντως η διαδικασία επιστροφής δεν είναι και ό,τι το καλύτερο!










Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΛΛΑΓΗ ΡΟΤΑΣ!


Σύμφωνα με πληροφορίες είμαστε έτοιμοι για άμεση προσφυγή κατά της απόφασης του Δημ. Συμβουλίου των Αχαρνών!
  
Και υπογράφω και συμμετέχω σε χρήματα!
Βατοπεδινός!
Υ.Γ. Κάλιο αργά παρά ποτέ! 

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!

Πολλοί συγχωριανοί μου έχουν απορία για τους λόγους που οδήγησαν το Δημοτικό Συμβούλιο στην αρνητική απόφαση να δηλωθεί στα Φ.Α.Ο. το Ολυμπιακό Χωριό ως οικισμός. Μεγαλύτερη ακόμη είναι η απορία τους, αν αληθεύει, για την παρέμβαση βουλευτών και υπουργών για να παρθεί αυτή η αρνητική για το Ο.Χ. απόφαση.

Προσωπικά δεν μπορώ να αναζητήσω τις αιτίες της άρνησης παρά μόνο στις ίδιες τις δημοτικές παρατάξεις που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο και στη στάση τους που είναι πεντακάθαρα ενάντια στους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού και φυσικά για δικούς τους λόγους, δεν επιθυμούν τη δημιουργία Δημοτικής Κοινότητας στο Ο.Χ.

Βεβαίως, αυτός που φαίνεται προς το παρόν ανακόλουθος με τις προεκλογικές του εξαγγελίες είναι ο κ. Ντούρος, που ως υποψήφιος Δήμαρχος υποσχέθηκε δημόσια, ότι θα κάμνει το Ο.Χ. Δημοτική Κοινότητα. Δικαίωμά του να τηρήσει ή να μην τηρήσει τις υποσχέσεις του αλλά  ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του στον κατάλληλο χρόνο.

Ας αιτιολογήσω όμως τον τίτλο του άρθρου.

Ένα βασικό ερώτημα που θα μπορούσε να θέσει κάποιος στο Δημοτικό Συμβούλιο των Αχαρνών, στον τοπικό τύπο, στον επιχειρηματικό κόσμο, στους ιδιοκτήτες γης και στους κατοίκους είναι:

Ωφέλησε το Δήμο ή τον έβλαψε η εγκατάσταση του Ολυμπιακού Χωριού; 

Η απάντηση προκύπτει από τη σύγκριση της προ Ολυμπιακού Χωριού εποχής και της μετά.

Κατά πρώτο, με την ευκαιρία της κατασκευής του Ολυμπιακού Χωριού, κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη για οργανική σύνδεσή του με τους υφιστάμενους οικισμούς, εντάχτηκαν μεγάλες εκτάσεις στο ΓΠΣ αφενός αποτρέποντας τη συνέχιση της άναρχης δόμησης στις εκτός Σχεδίου περιοχές κι αφετέρου δημιουργήθηκαν σημαντικές υπεραξίες σε ιδιοκτήτες γης αλλά και δυνατότητες εξέλιξης περιοχών που αναμφίβολα θα περίμεναν πολλές 10ετίες για να αξιοποιηθούν. Για παράδειγμα το τέρμα της οδού Ιβίσκου, ήταν ένας τυπικός σκουπιδότοπος.  

Η κατασκευή της Λεωφόρου Κύμης, μία εκ των δύο αξόνων υπερτοπικής σημασίας στην ευρύτερη περιοχή, έδωσε διέξοδο όχι μόνο στους Θρακομακεδόνες αλλά και σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού εντός και εκτός του Δήμου που εξυπηρετείται με ασφάλεια και ταχύτητα καθώς και στο ΒΙΠΑ της περιοχής.

Η λεωφόρος Θρακομακεδόνων στην περιοχή του Πανοράματος εξελίχθηκε μετά την κατοίκηση του Ολυμπιακού Χωριού σε εμπορικό δρόμο προσθέτοντας στους ιδιοκτήτες υπεραξία αλλά και έσοδα στον εμπορικό κόσμο των Αχαρνών.  

Η εγκατάσταση 10000 και πλέον κατοίκων στο Δήμο Αχαρνών ενίσχυσε και  ενισχύει σημαντικά οικονομικά τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα της περιοχής, γεγονός που σε καμία άλλη περίπτωση δε θα συνέβαινε. Αναρωτήθηκε κάποιος από τους αλλοφρονούντες δημοτικούς συμβούλους πόσα χρήματα συνεισφέρουν στην τοπική αγορά οι κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού; Ας αναρωτηθούν.

Ο ΟΕΚ επίσης παραχώρησε στο Δήμο το δικαίωμα να κληρωθούν 138 (;) οικογένειες δημοτών  του Δήμου Αχαρνών, ως ανταποδοτικότητα για την εγκατάσταση του Ο.Χ..

Με όσα αναφέρονται παραπάνω είναι φανερό, ότι ο Δήμος Αχαρνών ωφελήθηκε και ωφελείται τα μάλα χωρίς να ξοδέψει μια δεκάρα. Αντίθετα, όλο αυτό το διάστημα με πρωτεργάτες αφενός μερίδα του τοπικού τύπου που απαξίωνε και συνεχίζει να απαξιώνει τους κατοίκους του Ο.Χ. και αφετέρου η 4ετή θητεία του πρώην Δήμαρχου, που υπήρξε σχεδόν καθ΄ ολοκληρία εχθρική, δημιούργησε αρνητικό περιβάλλον στις σχέσεις των δύο πλευρών. Δυστυχώς υπάρχουν σοβαρές επιφυλάξεις ως προς τις προθέσεις και της νυν Δημοτικής Αρχής.   

Είναι φανερό ότι όσο συνεχίζεται η εχθρική αντιμετώπιση της Δημοτικής Αρχής, απέναντι στα ζητήματα του Ο.Χ., ανάλογη θα είναι και η στάση των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού απέναντί της.

Τέλος, θεωρώ ότι η ρήση του Αλεξανδρινού ποιητή και επιγραμματοποιού Καλλίμαχου:«Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος» ισχύει και στη δική μας περίπτωση.

Βατοπεδινός

Υ.Γ. 1. Οι καταστηματάρχες, οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και γενικά των διαφόρων υπηρεσιών, συμμερίζονται τους αλαλάζοντες δημοτικούς συμβούλους προεξέχοντος του Δημάρχου «περί καταπάτησης της γης των προγόνων»;  
Υ.Γ.2 Για τους Κ.Α.Π. σιγά μην ωφεληθεί το Ολυμπιακό Χωριό. Εδώ αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός οι εισπράξεις από τα δημοτικά τέλη, τους Κ.Α.Π. θα δούμε;  
Υ.Γ. 3 Όσο οι κάτοικοι δεν βλέπουν καλές προθέσεις εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, δεν πρόκειται να αλλάξουν στάση και η αντιπαράθεση κανένα δεν εξυπηρετεί. Ας το καταλάβουν επιτέλους οι Δημοτικοί Άρχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες για την προ Ο.Χ. και μετά κατάσταση, εδώ: http://courses.arch.ntua.gr/el/proseggiseis_toy_efarmosmenoy_astikoy_sxediasmoy_sthn_ellada/askhsh_sxediasmoy/sxediasmos/geniko_poleodomiko_sxedio.html

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Η ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ!


Άκουσα, ότι ο κ. Δήμαρχος πρότεινε εφαρμογή της παραγράφου 5 του άρθρου 283 του Καλλικράτη για το ζήτημα του Ολυμπιακού Χωριού. Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Δήμαρχος μάλλον καπνογόνο κάλυψης πέταξε και όχι ότι πίστευε στην πρότασή του.
Για να μελετήσουμε λίγο το πρώτο μέρος της σχετικής παραγράφου:
«Με προεδρικό διάταγμα το οποίο εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ύστερα από σύμφωνη γνώμη των συμβουλίων των οικείων δημοτικών κοινοτήτων και γνώμη του δημοτικού συμβουλίου μπορεί να ανακαθορίζεται ο αριθμός και τα όρια των δημοτικών κοινοτήτων στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο των 100.000 κατοίκων»……….

Δηλαδή οι βασικές προϋποθέσεις είναι:

α) Η Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα που χάνει έκταση να δώσει σύμφωνη γνώμη σε κάθε περίπτωση και
 β) Ο πληθυσμός του Δήμου να είναι πάνω από 100000.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 ο Δήμος Αχαρνών είχε 75341 και η τότε Κοινότητα Θρακομακεδόνων 4780 δηλαδή σύνολο 80121.

Συμπέρασμα: που θα βρει τουλάχιστον 20000 δημότες ο κ, Δήμαρχος για να μπορέσει να εφαρμόσει την παράγραφο 5; Θα μαζέψει Πακιστανούς ή θα κάνει απογραφή και στα νεκροταφεία;

Ας υποθέσουμε όμως, ότι πληρείται η προϋπόθεση του πληθυσμού και της σύμφωνης γνώμης των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Αχαρνών, τότε ναι, θα μπορούσε να ανακαθοριστεί ο αριθμός των Δημοτικών Κοινοτήτων δηλαδή να προστεθεί ακόμη μία, δύο και δεκαδύο κοινότητες.

Αλλά εδώ ισχύει το ζήσε Μαύρε μου έως το Μάιο να φας χλωρό τριφύλλι, διότι ούτε τις 100000 χιλιάδες πληθυσμό μπορεί να πιάσει ο Δήμος αλλά ούτε φαίνεται ότι η Δημοτική Κοινότητα των Αχαρνών θα δώσει σύμφωνη γνώμη, όπως προκύπτει από την συμπεριφορά του Τοπικού Τύπου αλλά και διαφόρων δημοτικών συμβούλων και μάλιστα νέων, που έσκιζαν τα ιμάτιά τους για τη «γη των προγόνων» τους, τάχα μου.

Προσωπικά έχω την εντύπωση, ότι ο κ. Δήμαρχος θεώρησε, ότι μιλάει όχι σε Ολυμπιακοχωρίτες αλλά σε Κουτοχωρίτες!

Βατοπεδινός!  

Υ.Γ. Με βάση την πληροφόρηση που έχω, Θεωρώ υποχρέωσή μου να εκφράσω ευχαριστίες για τη στάση κυρίως του κ. Γρηγοριάδη, ο οποίος δείχνει το πόσο ανοικτόμυαλος είναι όσο και στον κ. Οικονόμου για τη  θετική τους στάση.    

ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ!

Παραθέτω 3 βασικές παραγράφους από το δελτίο της Στατιστικής Υπηρεσίας για την απογραφή κτιρίων, οι οποίες παράγραφοι αποδεικνύουν την αδυναμία να απαντήσουν οι διαχειριστές επί των ερωτημάτων της καταγραφής των κτιρίων.

Τα ερωτήματα στη διεύθυνση:
http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/General/NWS_DT_CENSUS_BUILD_02_2011_GR.pdf   τα οποία πρακτικά όσοι είμαστε διαχειριστές δεν μπορούμε να απαντήσουμε.

1. Ποιο είναι το αντικείμενο της Απογραφής Κτιρίων; H συγκέντρωση πρόσφατων στοιχείων για τον οικοδομικό πλούτο της Χώρας και συγκεκριμένα η καταμέτρηση όλων των κτιρίων της Χώρας, με αναφορά στη βασική τους χρήση, στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώς και σε άλλα χαρακτηριστικά τους.

2. Ποιός θα συμπληρώσει τα ειδικά ερωτηματολόγια; Εντεταλμένος συνεργάτης της ΕΛΣΤΑΤ, ο Τομεάρχης, θα ζητήσει τις πληροφορίες για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων, κατά προτίμηση από τον ιδιοκτήτη του κάθε κτιρίου ή το διαχειριστή. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, οι πληροφορίες μπορεί να ζητηθούν και από κάποιο ένοικο του κτιρίου, εφόσον βέβαια αυτός τις γνωρίζει.

3. Ο απογραφέας θα επισκεφθεί τα νοικοκυριά που κατοικούν στα κτίρια; όχι  ο απογραφέας κατά την Απογραφή κτιρίων δε θα επισκεφθεί τα νοικοκυριά, θα συνεργαστεί μόνο με τον διαχειριστή ή θυρωρό του κτιρίου ή με κάποιον ιδιοκτήτη ή ένοικο ο οποίος θα είναι σε θέση να απαντήσει στις ερωτήσεις.

Συνεπώς:
1. άμεση ενέργεια.
Το ΔΣ του Συλλόγου απευθύνεται άμεσα στην στατιστική υπηρεσία,

Διεύθυνση: Πειραιώς 46 και Επονιτών, 185 10 Πειραιάς.
Τηλέφωνα: Τηλεφωνικό Κέντρο: 213 135 2000

και ενημερώνει την αρμόδια υπηρεσία ότι η καταγραφή των κτιρίων του Ολυμπιακού Χωριού πρέπει να γίνει μέσω του ΟΕΚ, ο οποίος όχι μόνο έχει όλα τα κατασκευαστικά στοιχεία αλλά είναι και ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ και ο μόνος αρμόδιος να δώσει ολοκληρωμένη απάντηση, με την υποσημείωση ότι οι διαχειριστές των κτιρίων του Ολυμπιακού Χωριού δεν είναι σε θέση να συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια., διότι δεν έχουν στα χέρια τους τα απαιτούμενα στοιχεία.

2. άμεση ενέργεια.
Το ΔΣ του Συλλόγου απευθύνεται άμεσα στον ΟΕΚ και τον ενημερώνει για το ίδιο θέμα και ζητεί να αναλάβει ανάλογη ο πρωτοβουλία προς την ΕΛΣΑΤ για την απογραφή των κτιρίων του Ολυμπιακού Χωριού, δηλαδή να στείλει το φάκελο των κτιρίων.

Πάρτε μπροστά!

Βατοπεδινός!


Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΩΝ ΛΟΚΡΩΝ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ - EΠΑΝΑΛΗΨΗ!

Στις 20 Οκτωβρίου του 2010 είχα αναρτήσει το παρακάτω κείμενο:
Η μόνη λύση που μας απομένει για να σωθούμε από την υποσχετολογία των Υποψηφίων Δημάρχων, (και Πρωθυπουργών θα συμπλήρωνα), είναι να εφαρμοστεί στο Δήμο Αχαρνών κατά το ήμισυ ένας εκ των νόμων των Επιζαφύριων Λοκρών και να αποτελέσει πιλοτικό πρόγραμμα για όλη τη Χώρα.
Ως γνωστόν ο Ζάλευκος, ο οποίος πρώτος καθιέρωσε το γραπτό ποινικό δίκαιο στους Επιζαφύριους Λοκρούς, καθιέρωσε κι ένα ειδικό άρχοντα που έφερνε την ονομασία "Κοσμόπολις" και ήταν ο καθ ύλη αρμόδιος για την ερμηνεία των νόμων.

Στην περίπτωση που κάποιος πολίτης αμφισβητούσε την ερμηνεία, που έδινε ο "Κοσμόπολις", είχε τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση στη συνέλευση των "Χιλίων", που αποτελούσε την ανώτατη κυβερνητική, δικαστική και νομοθετική αρχή. Στην ακροαματική διαδικασία που ακολουθούσε, αν δικαιώνονταν ο πολίτης τότε θανατώνονταν ο "Κοσμόπολις". Στην αντίθετη περίπτωση ο πολίτης, οποίος παρουσιαζόταν με θηλιά στο λαιμό, αυτοκτονούσε.
Προτείνω λοιπόν, να εφαρμόσουμε στο νέο Δήμαρχο Αχαρνών, μία Ζαλεύκεια παραλλαγή
Στο γραφείο του Δημάρχου να τοποθετηθεί ικρίωμα όπου θα υπάρχει η αντίστοιχη θηλιά. Στην περίπτωση που στο τέλος της 4ετίας ο Δήμαρχος δεν έχει υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, να «αυτορρυθμιστεί» τραβώντας τη θηλιά.
Με αυτόν τον τρόπο ουδείς εκ των Υποψηφίων Δημάρχων δε θα υπόσχεται πολλά και μη υλοποιήσιμα έργα και ταυτόχρονα θα περιορίζεται σε αυτά που είναι δυνατόν να πραγματοποιήσει. Επιπρόσθετα στη διαδικασία της εκλογής θα συμμετείχαν Πολίτες με θάρρος, με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, με επίγνωση των υποχρεώσεων που ανελάμβαναν και επομένως δε θα υπολόγιζαν το πολιτικό κόστος κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγραμμάτων τους ενώ θα ήταν εξαναγκασμένοι να επιλέξουν για συνεργάτες  ό,τι καλύτερο διαθέτει η τοπική κοινωνία.

Συνεπώς με βάση την αρχή της δικαιοσύνης θα έχουν ρυθμιστεί «επί δικαίω» οι σχέσεις των πολιτών με τους υποψήφιους Δημάρχους.

Αφού λοιπόν υπόσχεσαι, σημαίνει ότι είσαι σε θέση να υλοποιήσεις τα υποσχεθέντα. Εάν δεν τα υλοποιήσεις σημαίνει ότι με δόλιο τρόπο υφάρπαξες τους ψήφους μας άρα «αυτορρυθμίσου».

Δηλαδή ipso facto!

Στην περίτπωση εφαρμογής της Ζαλεύκειας παραλλαγής ο νυν Δήμαρχος μετά από 96 ημέρες θητείας θα εύρισκε τους προγόνους του και οι οποίοι θα είχαν μια καλή ευκαιρία να τους ενημερώσει για τους "νέους καταπατητές" της γης των.

Υ.Γ. Απορία!!! Οι απόγονοι του Αδριανού δεν πρέπει να διεκδικήσουν κομμάτι του Αδριάνειου Υδραγωγείου από το Ολυμπιακό Χωριό;

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΡΕΚΒΙΕΜ!


Μια τελευταία ανάρτηση για το θέμα! 

Επειδή έχω εκφράσει την άποψή μου πολύ καιρό πριν για: το αν υπάρχει σχέση της απογραφής με την ανακήρυξη Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας ενός οικισμού και δε θα την επαναλάβω. Πάντως είτε έτσι είτε αλλιώς το θέμα της ανακήρυξης μιας περιοχής σε Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα σύμφωνα με τον "Καλλικράτη" είναι αποκλειστικό δικαίωμα του αρμόδιου Υπουργείου και μόνο. Η γνώμη του οικείου Δήμου μπορεί να ληφθεί υπόψη αλλά δεν είναι δεσμευτική. Τελεία και παύλα.  Με απλά λόγια: αν υπάρξει πολιτική απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου να γίνει το Ολυμπιακό Χωριό Δημοτική Κοινότητα, θα γίνει είτε το θέλει η Δημοτική Αρχή είτε όχι.

Βεβαίως, καθόλου δεν υποτιμώ  την περίπτωση, που ο οικείος Δήμος, στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος Αχαρνών, το ζητήσει με έγγραφό του από το αρμόδιο Υπουργείο, διότι είναι φανερό, ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα έως βεβαιότητα να υλοποιηθεί το αίτημα.

Όταν  οι προθέσεις γίνουν πράξη, θα λάβει ο καθένας μας την αρμόζουσα απάντηση. Διότι, ως γνωστόν, το αποτέλεσμα μετράει και όχι οι καλές προθέσεις και υποσχέσεις.

Σχετικά με την απογραφή των Φ.Α.Ο..
Όποιος ανατρέξει στις αποφάσεις των Καλλικρατικών Δήμων για τους Φ.Α.Ο., θα διαπιστώσει, ότι έχουν καταγραφεί πάμπολλοι μικροί και μεγάλοι οικισμοί ως αυτοτελείς, που έχουν δημιουργηθεί μετά την τελευταία απογραφή. Επίσης, υπήρξαν αντιδράσεις από διάφορους δημοτικούς συμβούλους ότι υπάρχει πιθανότητα να γίνουν οι αυτοτελείς οικισμοί τοπικές ή δημοτικές κοινότητες, εν τούτοις οι τελικές αποφάσεις ήταν θετικές ως προς την απογραφή των νέων αυτοτελών οικισμών. 

Πάντως  θεωρώ απίθανο να μην έχει αντίστοιχο Φ.Α.Ο για τις προηγούμενες απογραφές ο Δήμος Αχαρνών.

Με την απογραφή πληθυσμού το 1961 αναγνωρίστηκε ο οικισμός Ζοφριά, (το σημερινό Ζεφύρι) με 542 κατοίκους ως οικισμός και εν συνεχεία εντάχθηκε στο δήμο Αχαρνών. Το 1967 ανεξαρτητοποιήθηκε από τις Αχαρνές έγινε αρχικά Κοινότητα και μετά Δήμος. Μήπως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου φοβήθηκε ότι θα συμβεί κάτι παρόμοιο και αρνήθηκε να δηλώσει στους Φ.Α.Ο το Ολυμπιακό Χωριό ως αυτοτελή οικισμό;

Υ.Γ. Προσωπικά, όπως μου σύστησε πριν καιρό αναγνώστης του μπλογκ, αναμένω στο ακουστικό μου. 

Βατοπεδινός! 

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΟΙΚΙΣΜΟ!

http://attikosparatiritis.wordpress.com/

4 νέους αυτοτελείς οικισμούς καθόρισε ο Δήμος Λαυρεωτικής

........
Απόσπασμα από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαυρεωτικής
Αριθμός Απόφασης: 23/2011
Η κα Πρόεδρος, εισηγούμενη το 19ο θέμα ημερήσιας διάταξης, έθεσε υπόψη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου τα εξής:
Σύμφωνα με το Π.Δ. 168/2008 και την …, προκηρύχθηκαν να διενεργηθούν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ. ΣΤΑΤ.) κατά το έτος 2011, οι Γενικές Απογραφές κτιρίων και πληθυσμού – κατοικιών…
Σύμφωνα με τα ανωτέρω και για την απρόσκοπτη εκτέλεση των Απογραφών, είναι αναγκαίο το Δημοτικό Συμβούλιο, με απόφασή του, να εξετάσει όλους τους αυτοτελείς οικισμούς που καθορίσθηκαν κατά την απογραφή του 2001, για να διαπιστωθεί η σημερινή κατάσταση αυτών και να καθορίσει τους αυτοτελείς οικισμούς του Δήμου Λαυρεωτικής, σε επίπεδο Δημοτικής και Τοπικής Κοινότητας…
Αποφασίζει
ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ: Να καθορισθούν ως νέοι Αυτοτελείς Οικισμοί της Δημοτικής Κοινότητας Λαυρεωτικής του Δήμου Λαυρεωτικής, καθόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 3 του Π.Δ. 168/2008, οι ακόλουθοι Αυτοτελείς Οικισμοί:
1. Άγιος Γεράσιμος.
2. Πέρδικα.
3. Πάνορμος και
4. Εργατικές Κατοικίες Άγιος Ιωάννης Ρώσσος.
Αναθέτει τα περαιτέρω στον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Λεβαντή.
Το παραπάνω Πρακτικό συντάχθηκε, αναγνώστηκε, πήρε αριθμό 23/2011 και υπογράφεται ως ακολούθως:
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ
Πηγή: http://christosloulas.wordpress.com/

ΟΙ ΑΝΟΙΚΤΟΜΥΑΛΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ!

Από την ιστοσελίδα των Λακωνικών Νέων!

ΠΛΟΥΜΙΤΣΑ – ΓΚΙΟΤΣΑΛΙ – ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΚΑ – ΚΟΚΚΙΝΙΑ
Πρόταση ΔΣ για χαρακτηρισμό των παραπάνω περιοχών ως αυτοτελών οικισμών του Δήμου Ευρώτα

 Με πρωτοβουλία της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ευρώτα, κατά τη συνεδρίαση της 19ης Ιανουαρίου 2011, ετέθη προς συζήτηση το ζήτημα ανακήρυξης ως αυτοτελών οικισμών -εν όψει της απογραφής του 2011- των παρακάτω περιοχών:
  Ειδικότερα, ομόφωνα ψηφίσθηκε η πρόταση του αντιδημάρχου κου Δ. Διαμαντάκου να χαρακτηριστεί η <<ΠΛΟΥΜΙΤΣΑ>>, γενέτειρα του αείμνηστου ποιητή και πεζογράφου Νικηφόρου Βρεττάκου, ως αυτοτελής οικισμός.
  Παράλληλα, ομόφωνα ψηφίστηκε και η πρόταση - πρωτοβουλία του αντιδημάρχου κου Ηλία Παναγιωτακάκου, για το χαρακτηρισμό της -ως αυτοτελούς οικισμού- περιοχής <<ΓΚΙΟΤΣΑΛΙ>>, που ανήκει στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Δημητρίου, του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Νιάτων.
  Τέλος, ομόφωνα ψηφίστηκαν και οι προτάσεις των κκ. Ιω. Πλατανίτη, αντιδημάρχου και Γ. Σούμπαση, δημοτικού συμβούλου, να χαρακτηριστούν ως αυτοτελείς οικισμοί οι περιοχές <<ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΚΑ>> και <<KOKKINIA>> αντίστοιχα, που ανήκουν στον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Έλους.