Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΑΘΗΚΑΜΕ! ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ!


Επειδή εμείς δεν αποτελούμε ούτε ex officio ούτε εκ του μπακάλικου ερμηνευτές των Προεδρικών Διαταγμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά ως απλοί πολίτες, θα τοποθετήσουμε τα πράγματα, όπως εμείς τα κατανοούμε, μετά και από την πολύμηνη αναμονή μας στο ακουστικό, όπως άλλωστε μας προέτρεψε αναγνώστης του ιστολόγιου για το συγκεκριμένο θέμα.

Ας ξεκινήσουμε με το προφανές, όχι για άλλο λόγο, απλά επειδή κάποιοι αόκνως και τεχνηέντως προσπαθούν να το βγάλουν από το κάδρο και να ρίξουν αλλού το ανάθεμα. Εάν λοιπόν, είχε τη θέληση ο νυν Δήμαρχος να εγγράψει στα Φ.Α.Ο. από την αρχή το Ολυμπιακό Χωριό, ως αυτοτελή οικισμό, χωρίς να ακολουθήσουν οι θυελλώδεις συνεδριάσεις, οι ενστάσεις και οι λοιπές διαδικασίες περί της περιουσίας των προγιαγιάδων και προπαππούδων και άλλων παρόμοιων ευτράπελων επιχειρημάτων,  θα είχε γίνει και ουδείς θα ασχολείτο με το θέμα, δηλαδή αν τηρεί ή δεν τηρεί το Ο.Χ. τις προϋποθέσεις του Προεδρικού Διατάγματος για αυτοτελή οικισμό, πόσο μάλλον αν είμαστε και νόμιμοι!.

Επίσης, άνευ ενδιαφέροντος και ουσίας και εκτός μετάφρασης, είναι για μας η εγγραφή των Θρακομακεδόνων ως αυτοτελής οικισμός, αφού ως γνωστόν ήδη διαθέτουν τη σχετική αυτονομία ως Δημοτική Κοινότητα και τα όποια προνόμια απορρέουν από την ιδιότητα του πρώην Δήμου και δε νομίζω να έχει ασχοληθεί έστω και ένας κάτοικος των Θρακομακεδόνων με αυτήν την υπόθεση. Αυτούς άλλα πολύ σοβαρότερα ζητήματα τους απασχολούν.

Η Βαρυμπόμπη ήταν αυτοτελής οικισμός, τη διέγραψαν στην απογραφή του 2001, για λόγους που δε μας αφορούν, είναι δικό τους θέμα να το διερευνήσουν και «πήγαν να τους την κάνουν και πάλι» αλλά είχαν την τύχη να τους ξυπνήσουμε, όταν πήραν είδηση τις δικές μας ενέργειες. Η Βαρυμπόμπη μπορεί να παίζει το δικό της βιολί αλλά κανένας δεν της έκανε χάρη. Πήρε αυτό που δικαιούνταν. Ούτε κρύο ούτε ζέστη.

Όσον αφορά την υπόθεσή μας εδώ τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα μετάφρασης. Μερικοί τουλάχιστον από μας τους κατοίκους που υπογράψαμε την ένσταση, λάβαμε μια ηλεκτρονική επιστολή από το Σύλλογο (βλέπε Υ.Γ.), με την οποία μας ενημέρωναν, για κάποια εντολή που δόθηκε για να μην απογραφούμε ως αυτοτελής οικισμός, διότι το Ο.Χ. δεν πληροί τα κριτήρια (του Π.Δ.) και εκεί μείναμε μέχρι να μάθουμε για προσφυγή στο Σ.τ.Ε. και έχω την εντύπωση στο Σ.τ.Ε. καταφεύγουν οι πολίτες για να ακυρώσουν κάποιες αποφάσεις της Διοίκησης. Δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση, αν ισχύει το γεγονός, ότι δικαιωθήκαμε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, εμείς προσφεύγουμε στο Σ.τ.Ε.για να ακυρώσουμε μια θετική της απόφαση;;; Πρωτότυπο! Για να μη συνεχίζονται λοιπόν τα λάθη στη μετάφραση και για να μάθουμε επιτέλους όλοι την απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θα έπρεπε προ πολλού ο Σύλλογος, ως είχε υποχρέωση, να τη δημοσιοποιήσει στην ιστοσελίδα που διαθέτει, για να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι, που έδωσαν τα ωραία τους ευρώ, (μερικοί μάλιστα όχι μόνο παραπάνω αλλά και για άλλους) και να μη βρίσκονται χαμένοι στη μετάφραση του: «πληρούμε δεν πληρούμε τις προϋποθέσεις».

Αν λοιπόν, όπως ισχυρίζονται κάποιοι, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μας δικαίωσε και η ΕΛΣΤΑΤ, δε μας ενέγραψε στα Φ.Α.Ο., ως αυτοτελή οικισμό παράτυπα ή και παράνομα, ο Σύλλογος θα έπρεπε αρχικά να κινηθεί με εξώδικο ενάντια στην ΕΛΣΤΑΤ και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, να προβεί με τα διαθέσιμα νομικά μέσα στις ανάλογες ενέργειες για να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να γίνουν οι σχετικές διώξεις για όσους παρατύπησαν ή και παρανόμησαν. Αλλά εμείς άλλα διαβάζουμε στο δελτίο τύπου του Συλλόγου για αυτήν την υπόθεση. Και μη ξεχνάμε! «Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».

Η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Συλλόγου της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, είναι ηθική υποχρέωση προς όσους κατοίκους συμμετείχαν στην ένσταση και επιβάλλεται να αναρτηθεί άμεσα, για να μάθουμε επιτέλους την πραγματική μετάφραση των πραγμάτων και όχι την μπακαλίστικη. Με αυτή την πράξη πρέπει να γνωρίζουν οι ιθύνοντες του Συλλόγου, θα μας παρακινήσουν να δώσουμε ή να μη δώσουμε  επιπλέον χρήματα για τα  νέα έξοδα!  

Βατοπεδινός 

Υ.Γ
ΧΘΕΣ 14-6-11 ΠΗΓΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΑ Φύλλα Απογραφής Οικισμού ,ΤΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΔΕΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΣΑΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΕΛΙΚΑ.
ΑΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ Ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ, ΟΙ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
ΣΑΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ.
ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΠΗΓΕ ΕΝΤΟΛΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΗ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ
ΑΥΤΟΨΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΝΗΡΓΗΣΕ Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ.

Εύα Πασχαλίδου.


Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΡΗΣΗ: ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ!

Κυκλοφορούν διάφορες φήμες, ότι ορισμένες περιοχές του Δήμου Αχαρνών, οι οποίες γειτνιάζουν με το Ολυμπιακό Χωριό, δεν έχουν ενταχθεί στο ΓΠΣ των Αχαρνών και συνεπώς, κακώς δε μας όρισε η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια ως Αυτοτελή Οικισμό αφού η περιοχή δυτικά του Ο.Χ. (και της Λεωφόρου Κύμης δηλαδή Π.Ε. 19, Π.Ε.12 - ΙΚΑ, Βερόπουλος κλπ), είναι εκτός σχεδίου άρα τηρείται η  προϋπόθεση της απόστασης των 200 μέτρων και επομένως πρέπει  το Ο.Χ. να χαρακτηριστεί,  ως αυτοτελής οικισμός.
Επειδή πρόθεση του ΣΚΟΧ είναι να προσφύγει στο ΣΤΕ αλλά ως γνωστόν για αυτήν την πράξη απαιτούνται χρήματα και τα χρήματα δεν είναι  από την τσέπη κάποιου φιλάνθρωπου αλλά των  κατοίκων και επειδή, (κατά την άποψή μου), η υπόθεση είναι εκ προοιμίου χαμένη, αλλά ας δεχτώ και τη λαϊκή ρήση: η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, προτείνεται να ψάξει  ο Σ.Κ.Ο.Χ. καταρχήν για δωρεάν λύσεις για το ζήτημά μας.
Για παράδειγμα:
Να μελετήσουν πολύ καλά το ισχύον ΓΠΣ του Δήμου Αχαρνών ΦΕΚ 13/Δ/2004: Απόφαση 366/τροποποίηση ΓΠΣ του Δήμου Αχαρνών (Ν. Αττικής) και ιδιαίτερα: την παράγραφο 27 σημείο 1. Α. και α. και με λίγη καλή θέληση θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους πριν προβούν σε χρονοβόρες και ευρω-βόρες διαδικασίες.
Αν  πάλι θεωρούν, ότι  οι αποστάσεις που αναφέρονται στο άρθρο 3 του ΠΔ 168/2008 αφορούν τα κτίρια του ίδιου του Οικισμού (ενταγμένου ή όχι στο σχέδιο Πόλης) και όχι δύο γειτονικών οικισμών του ιδίου Δήμου, τότε, να ζητηθεί  γραπτή ερμηνεία του σχετικού ΠΔ από το νομικό τμήμα του αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών, για να μη ξοδεύονται τα χρήματα των κατοίκων που συνεισφέρουν στο ταμείο του Συλλόγου, στο γάμο του Καραγκιόζη σε περίοδο χαλεπών καιρών.   
Και αν τέλος πάντων δεν υπάρχει ξεκάθαρη ερμηνεία, δηλαδή αν τηρούμε ή δεν τηρούμε τις προϋποθέσεις του ΠΔ και αν η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ήταν ή δεν ήταν  νομότυπη, ας προσφύγουν στο ΣΤΕ με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 
Υ.Γ.1 Τώρα με το  WiFi  που έστησε ο Δήμος αρκεί ένα λάπτοτ για να έχουμε όλες τις πληροφορίες στη διάθεσή μας.
Υ.Γ. 2 Εφόσον λοιπόν ο αγώνας μας είναι να γίνουμε Δημοτική Κοινότητα, ας τηρήσει ο κ. Δήμαρχος την άλλη δυνατότητα, που δίνεται από τον Καλλικράτη, και την  οποία σε μία από τις θυελλώδεις συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου, ανέφερε. Και εμείς δε θα ξοδευόμαστε και ο κ. Δήμαρχος θα είναι συνεπής στις υποσχέσεις του.  
Εκτός θέματος
 Τι άραγε μήνυμα θέλει να μας στείλει ο Αντιδήμαρχος κ. Κόνταρης μέσω της συνέντευξής του στην τοπική εφημερίδα των Θρακομακεδόνων «Εν τη Πόλει», (Φύλλο Σεπτεμβρίου), περί αυτοτελών οικισμών και των προθέσεών μας για μελλοντική Δημοτική Κοινότητα; Δε γνωρίζει ο κ. Αντιδήμαρχος, ότι αυτό το υποσχέθηκε ο κ. Ντούρος; Αν δεν το γνωρίζει, ας ρωτήσει τον ίδιο!     


Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΦΙΛΟΤΙΜΟ!

Πληροφορήθηκα, για τη "διαμαρτυρία" με τη μορφή παραπόνου του κ. Δήμαρχου σε Δημότη, την ημέρα της καθαριότητας του Ο.Χ. από την πρωτοβουλία της Πολιτικής Προστασίας, ότι η συμμετοχή στη δράση στοίχισε στο Δήμο 15000 ευρώ για υπερωρίες, πετρέλαια, βενζίνες και λοιπά έξοδα.

Πέρα από το γεγονός της αμφισβήτησης του ποσού, που υποτίθεται, ότι ξόδεψε ο Δήμος, θα μπορούσαμε  στον κ. Δήμαρχο, να του θέσουμε και το παρακάτω ερώτημα:

κ. Δήμαρχε, προκειμένου να μη ξοδεύεται τόσα πολλά χρήματα σε αυτούς τους χαλεπούς οικονομικά καιρούς για το Δήμο, στον οποίο ηγείστε, να στέλνετε τους εργαζόμενους της καθαριότητας και τους κηπουρούς τις καθημερινές ούτως ώστε να γίνονται οι εργασίες χωρίς επιπλέον κόστος.

Επίσης, θα μπορούσε, όπως έχει κάθε δικαίωμα, να διεκδικήσει τα χρήματα από τον ΟΕΚ, (σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία), αφού προηγουμένως θα είχε καταγράψει το σύνολο των τετραγωνικών μέτρων των χόρτων που έκοψαν οι υπάλληλοι του Δήμου.

Πάντως, στη "διαμαρτυρία" του κ. Δήμαρχου μπορούμε να του υπενθυμίσουμε το γεγονός ενός εγγράφου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που υποχρέωνε το Δήμο να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για την κοπή των χόρτων στο Ολυμπιακό Χωριό. Και εμείς, (όπως έχουμε κάθε δικαίωμα) πιστεύουμε, ότι ο κ. Δήμαρχος αφού έκανε την ανάγκη φιλότιμο, συμμετείχε στην πρωτοβουλία της Πολιτικής Προστασίας και του Σκάι, καλύπτοντας κατά κάποιο τρόπο και την υποχρέωση που απόρρεε από το σχετικό έγγραφο.

Φαίνεται γενικώς, ότι η κουτοπονηρίστικη τακτική στη Χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, έχει πέραση, μέχρι που τελειώνουν τα ψέματα και αρχίζει το δράμα.      

Βατοπεδινός!

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΜΑΡΙΩΡΗ, Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ!


Λένε, ότι η έκφραση: «Όλα τάχει η Μαριωρή ο φερετζές της έλειπε» αναφέρεται σε κάποια κακάσχημη χωρική, την οποία άπαντες οι συγχωριανοί της γνώριζαν την «ομορφιά» της αλλά αυτή επέμενε να κρύψει το πρόσωπό της , αν και δεν είχε τίποτε να κρύψει. Με απλά λόγια κανένα αίσθημα περιέργειας ή τέλος πάντων θαυμασμού και απορίας για το πρόσωπο της Μαριωρής από τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ αλλά και αυτών των περιχώρων. .
Η φράση επίσης, «όλα τα είχε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε», έχει την ίδια σημασία με τη λαϊκή φράση «Τι του λείπει του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι». Και οι δύο αναφέρονται πάντως στη ματαιοδοξία του ανθρώπου, του Οργανισμού, του Δήμου, της Περιφέρειας και εν γένει της όποιας Κυβέρνησης, που βάζουν φερετζέ ή/και φούντα παρόλο που είναι, βασικά «κακάσχημοι» και «ψωραλέοι».
Αντί λοιπόν να κοιτάξουν να συμμαζέψουν τα ασημάζευτα, κοτσάρουν το φερετζέ και νομίζουν, ότι με αυτόν τον τρόπο δε θα τους πάρουν είδηση ούτε οι συγχωριανοί τους ούτε οι γείτονες αλλά ούτε και οι ψηφοφόροι τους!  
Βρε καημένοι, οι άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη τους φερετζέδες άλλα πράγματα έχουν ανάγκη. Και μόλις τους δώσεις τα άλλα, τα απαραίτητα και στοιχειώδη, δώστους για το κερασάκι στην τούρτα και τους φερετζέδες.

Βατοπεδινός!

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΓΙΟΚ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧOYN ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ!


Ως γνωστόν, το  υπουργείο Οικονομικών πλήρωσε τα δύο δάνεια, που είχαν πάρει από ξένες τράπεζες, οι Δήμοι Ζωγράφου και Αχαρνών, συνολικού ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρεται ότι τα ποσά που έχουν ήδη καταβληθεί από το υπουργείο, και όσα θα καταβάλλονται για την εξυπηρέτηση των δανείων, μέχρι την πλήρη εξόφλησή τους, θα  παρακρατούνται από τους πόρους των ΚΑΠ, που αναλογούν στους δύο δήμους. 

Πηγή: www.capital.gr

Δηλαδή η επιβράβευση του νυν Δήμαρχου στον Τσέλιγκα, ότι πολύ σωστά έπραξε  και εφάρμοσε το: «δεν πληρώνω το θαλασσοδάνειο», όχι μόνο πήγε στράφι αλλά ο νυν θα «φάει» το καζίκι των προηγούμενων αφού για  νέα έργα χρηματοδότηση γιοκ.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να σημειώσω, ότι πάντα υπάρχουν ευκαιρίες. Για παράδειγμα, πληροφορήθηκα, ότι για την κατασκευή ποδηλατοδρόμων η Ε.Ε. χρηματοδοτεί τη δαπάνη των στο σύνολό της, με την προϋπόθεση βέβαια της ύπαρξης οριστικής μελέτης.

Εφόσον λοιπόν, λεφτά  δεν υπάρχουν για  να δοθεί η μελέτη σε εξωτερικό γραφείο, τι απομένει; Να γίνει η μελέτη από το υφιστάμενο προσωπικό.

Όπως διαβάζω στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Αχαρνών, υπηρετούν 8 Πολιτικοί Μηχανικοί, 3 Τοπογράφοι και 1 Μηχ. Περιβάλλοντος. Αν επιπρόσθετα υπολογίσω και τη βοήθεια του νυν και πρώην Δήμαρχου (ως μηχανικοί0, η μελέτη για τους ποδηλατοδρόμους θα γίνει με ελάχιστα χρήματα και κυρίως χωρίς τις χρονοβόρες  γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την ανάθεση μελετών.

Επομένως, να μια καλή ευκαιρία για ένα έργο πρωτοποριακό και ωφέλιμο για τις Αχαρνές και πολλούς ενδιαφερόμενους θα προσελκύσει εκτός Αχαρνών και θα κατασκευαστεί χωρίς χρηματική δαπάνη του Δήμου.

Δεν πιστεύω, ότι τόσο ειδικευμένο προσωπικό να μη μπορεί να σχεδιάσει τη διαδρομή/ες και να φέρει εις πέρας μια μελέτη ποδηλατοδρόμου;

Βατοπεδινός!

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΑΙΣΩΠΟΣ, Η ΡΟΔΟΣ, Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ, ΤΟ ΑΛΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!


Ένας αθλητής από τη Ρόδο συνεχώς καυχιόνταν στους Αθηναίους, ότι σε αγώνες στη Ρόδο είχε κάμει ένα γιγαντιαίο άλμα. Και όπως ήταν φυσικό κανένας δεν πίστευε, ότι όντως είχε κάνει τόσο μεγάλο άλμα.

Ο Ροδίτης λοιπόν, τους παρακινούσε να πάνε στη Ρόδο και να ρωτήσουν τους θεατές, οι οποίοι υποτίθεται, ότι έχουν παρακολουθήσει τους αγώνες και είχαν δει ιδίοις όμμασι το άλμα.

Τότε ένας Αθηναίος πάει  στο σκάμμα και με το χέρι γράφει στην άμμο τη λέξη «Ρόδος».
Μετά γυρίζει προς τον κομπορρήμονα αθλητή και του λέει: «Αυτού γαρ και Ρόδος και πήδημα».

Μόλις δούμε λοιπόν και μετρήσουμε το πήδημα του όποιου Ρόδιου, ασμένως  θα ακολουθήσουμε!

Βατοπεδινός!

Υ.Γ. Ζητώ την κατανόηση του Αισώπου!

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΑΙΣΩΠΟΣ, Η ΑΛΕΠΟΥ, Η ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ!


Γνωστός ο  μύθος του Αισώπου «περί της κομμένης ουράς της αλεπούς», η οποία προσπάθησε να πείσει σε ολομέλεια των αλεπούδων και τις άλλες αλεπούδες  να κόψουν την ουρά τους για κρύψει τη δική της  ντροπή.

Λέω, λοιπόν, ότι δεν κόβουμε τις ουρές μας, για να βγουν οι αλεπούδες με τις κομμένες ουρές λάδι!

Ας προσπαθήσουν κάποιοι να μη γίνουν αλεπούδες, που χάνουν τις ουρές τους!
Διότι,  οι ολομέλειες των αλεπούδων μπορεί να κρύβουν εκπλήξεις! 

Βατοπεδινός!


Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ!

Διαβάζω στην ιστοσελίδα του  Αχαρνοράματος, ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δημ. Σύμβουλος κ. Τραβασάρος ήταν πυρ και μανία, λέει, κατά του ΣΚΑΪ, που αντί να ξεκινήσει αγώνα κατά των καταπατητών και των διαφόρων παράνομων ή μη δραστηριοτήτων στην Πάρνηθα, δραστηριοποιείται σε πρωτοβουλίες καθαριότητας και μάλιστα φαίνεται το συμπαθή κ. Δημ. Σύμβουλο, να τον πείραξε περισσότερο, γιατί ο ΣΚΑΪ συμμετέχει στην πρωτοβουλία ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ για την εν μέρει καθαριότητα του Ο.Χ., που ως γνωστόν θεσμικά είναι υποχρέωση του Δήμο Αχαρνών, του οποίου Δήμου, ο κύριος Τραβασάρος τυγχάνει να αποτελεί μέλος της αιρετής Διοίκησής του.


Επίσης, συνετό είναι να ενημερώσει κάποιος τον κ. Τραβασάρο, ότι για τις καταπατήσεις στο ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ και για τις παράνομες ή όχι κατασκηνώσεις της εκκλησίας στην Πάρνηθα, κανένας ΣΚΑΪ δεν είναι αρμόδιος για να τις καταγγείλει και να λάβει τα απαραίτητα νομικά μέτρα προστασίας της Πάρνηθας παρά μόνο το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ  και φυσικά σε αυτούς ανήκει και ο κ. Τραβασάρος.


Αντί λοιπόν να κοιτάξει  ο κ. Τραβασάρος τα του Δήμου του, ειρήσθω εν παρόδω, που αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν σε όλα τα επίπεδα, τον πειράζει τι κάνει και τι δεν κάνει ο ΣΚΑΪ και ο κάθε ΣΚΑΪ και ωρυόμενος μεταφέρει αλλού και τις δικές του ευθύνες. Αλλά που χάθηκε η τσίπα για να τη βρει ο κ. Τραβασάρος.  









Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΑΘΗΚΕ Η ΤΣΙΠΑ!


Δελτίο τύπου:

«Ο Δήμος Αχαρνών, σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Ολυμπιακού Χωριού, διοργανώνουν το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου καθαρισμό στην περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού. Ο καθαρισμός θα ξεκινήσει στις 09:00π.μ από την Α΄ Πύλη».

Τελικά οι άνθρωποι είναι τελείως ξετσίπωτοι!

Αντί να σιωπήσουν, (αφού εγκατέλειψαν στο έλεος το χώρο του Ολυμπιακού Χωριού όλο το Καλοκαίρι - και όχι μόνον αυτόν - για τον οποίον έχουν την αποκλειστική ευθύνη σε ότι αφορά την καθαριότητα), έβγαλαν δελτίο τύπου αυτοξεφτίλας!

Τουλάχιστον, αν είχαν την ευθιξία θα έγραφαν, ότι η πρωτοβουλία ήταν της Πολιτικής Προστασίας των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού και απλά ο ΣΚΑΪ κάνει την πολιτική του και ο Δήμος σύρθηκε εξ ανάγκης, (δεν αποκλείω και λόγω της παρουσίας της κάμερας),  για να πράξει αυτό, για το οποίο, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, εισπράττει κανονικά από τους κατοίκους το χρήμα.

Αλλά που χάθηκε η ντροπή για τη βρουν αυτοί!
Δεν τους αξίζει πλέον να ξοδεύουμε ούτε το σάλιο μας για φτύσιμο!

Βατοπεδινός!