Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – Η ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΛΥΣΗ!


Επιτέλους οι κάτοικοι του Ο.Τ. 12 αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, για να δώσουν μόνοι τους τις λύσεις σε ζητήματα που αφορούν τους κοινόχρηστους χώρους του Τετραγώνου και όχι μόνο. Συνεπείς στο ραντεβού, που έδωσαν την περασμένη Κυριακή, συναντήθηκαν ξανά στην πλατεία του τετραγώνου και μέσα από το διάλογο που αναπτύχθηκε για τα γνώριμα, χρονίζοντα και δυσεπίλυτα προβλήματα, αποφάσισαν να παρέμβουν αποφασιστικά για την επίλυσή τους, έχοντας υπόψη τις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι μας λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στη Χώρα, την αδιαφορία μερικών από μας για το χώρο έξω από το σπίτι μας και την αδιαφορία των αρμόδιων για τα ζητήματα που απαιτούν την παρουσία τους.

Μπορεί να είμαστε άγνωστοι μεταξύ μας και διαφορετικοί αλλά μας ενώνει ο κοινός χώρος στον οποίο ζούμε και μεγαλώνουν τα παιδιά μας. Είναι φανερό και παρήγορο το γεγονός της συνειδητοποίησης πολλών από μας, ότι πρέπει κατά κάποιο τρόπο να βασιστούμε πρωτίστως στις δικές μας δυνάμεις για  να έχουμε θετικά αποτελέσματα.    

Για την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών  θεωρήθηκε επιβεβλημένη η εκλογή Διαχειριστή Τετραγώνου, που θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για τη συνέχιση των απαιτούμενων ενεργειών.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ!


Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Συλλόγου των Κατοίκων του Ο.Χ. προς τον Υπουργό Οικονομικών 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ                                                             ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
                                                                                      ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
                                                                             Κου ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
Ολυμπιακό Χωριό  29-9-11 
Θέμα:  ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ΔΕΗ
Σχετικά με την επιβολή του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ  , αιτούμαστε τα ακόλουθα:


a) Να εξαιρεθούν οι κατοικίες του Ολυμπιακού Χωριού από το τέλος αυτό διότι ανήκουν σε φορέα του δημοσίου και όχι στους προσωρινούς  χρήστες  που τις κατοικούν δυνάμει προσωρινών παραχωρητηρίων, και οι οποίοι δεν είναι ιδιοκτήτες αλλά απλοί χρήστες, και χρήστες των ακινήτων ως την οριστική παραχώρησή τους από τον ΟΕΚ


β) Να μας ενημερώσουν με ποιο τρόπο θα εξοφλήσει ο ΟΕΚ τα τέλη που τον βαρύνουν, δεδομένου ότι οι κάτοικοι/ένοικοι του Ο.Χ. αδυνατούν λόγω των οικονομικών συνθηκών να το καταβάλουν οι ίδιοι για λογαριασμό του ΟΕΚ, και με ποιο τρόπο η πολιτεία θα εξασφαλίσει τη συνέχιση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις κατοικίες Ο.Χ. που ανήκουν στην  ιδιοκτησία της


γ) Επίσης αν αλλάξει το μέτρο περί  φοροαπαλλαγής  των δανείων  πρώτης κατοικίας να συμπεριληφθούν  και οι κατοικίες του Ολυμπιακού Χωριού επειδή εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία βάση της κλήρωσης και την διάθεση τους  σε δικαιούχους του ΟΕΚ οι οποίοι δίδουν κάθε μήνα ένα συμφωνηθέν ποσόν  στον λογαριασμό του ΟΕΚ , μέχρι να εκδοθεί το οριστικό τίμημα των σπιτιών  και ορισθεί η τελική δόση των κατοικιών .
Αναμένοντας την θετική απάντησή σας επί των αιτημάτων μας 
Διατελούμε μετά τιμής 
 ΓΙΑ ΤΟ  ΔΣ
Η πρόεδρος                                                            Ο.Γ.Γραμματέας
Πασχαλίδου Εύα                                                       Γκικάκης Βασίλης 


Η απόλυτη σύγχυση να πω;
Η δολοφονία του Συντακτικού να πω;
Το δε γνωρίζουμε τι ακριβώς ζητάμε να πω;
Ειδικά στο σημείο (γ) άραγε τι θέλει να πει ο ποιητής;


Το σημείο (β) σε τι στοχεύει εφόσον με βάση το σημείο (α), ζητάμε να εξαιρεθούν οι κατοικίες του Ο.Χ. άρα σε αυτή την περίπτωση δε θα πληρώσουμε κανένα τέλος για να μας το επιστρέψει ο ΟΕΚ και συνεπώς γιατί να μας κόψουν το ρεύμα και ζητάμε εξασφάλιση από την Πολιτεία; Μήπως εμμέσως πλην σαφώς προτρέπουμε τους κατοίκους να μην πληρώσουν τη ΔΕΗ;   


Για σοβαρευτείτε και όταν στέλνετε έγγραφα σε δημόσιους οργανισμούς και Υπουργεία, επειδή δεν εκπροσωπείτε τον εαυτό σας αλλά όλους τους κατοίκους, να είναι τουλάχιστον στοιχειωδώς κατανοητά και όχι άρτσι μπούρτσι και λουλάς!  Εν ανάγκη ζητείστε βοήθεια! Δεν είναι ντροπή!