Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ!


Σύμφωνα με την τελευταία στατιστική έρευνα της Eurostat, το 45% των Ελλήνων ηλικιών 16 έως 74 ετών, δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο και ως Χώρα είμαστε 24 στους 27 της Ε.Ε.

Η αναφορά αυτή γίνεται, διότι επιτέλους πρέπει να καταλάβουν κάποιοι στο Σ.Κ.Ο.Χ., ότι το τελευταίο μέσο ενημέρωσης των κατοίκων, θα πρέπει να είναι η ιστοσελίδα του Συλλόγου και γενικά το διαδίκτυο.

Όταν η κάθε ελληνική οικογένεια φθάσει στο επίπεδο της Σουηδίας και της Δανίας, τότε ναι, η κύρια ενημέρωση μπορεί να είναι το διαδίκτυο, τώρα όμως οι καιροί απαιτούν να μπουν σε εφαρμογή οι κλασικές μέθοδοι όπως: η ενημέρωση πόρτα πόρτα, οι πίνακες ανακοινώσεων, οι ανακοινώσεις σε κάθε κτίριο, οι ανακοινώσεις στα καταστήματα του Ο.Χ. κλπ κλπ. Είναι καθήκον των μελών του Δ.Σ. η ενημέρωση των κατοίκων με κάθε τρόπο σε φλέγοντα ζητήματα και όχι με τον πιο απρόσφορο και αδόκιμο τρόπο δηλαδή τις ξερές ανακοινώσεις στο διαδίκτυο.
Βεβαίως, θα απαντήσει κάποιος, ότι ο άρρωστος πάει στο γιατρό και όχι ο γιατρός στον άρρωστο. Δεν έχουμε  αντίρρηση για το δίκαιο αυτής της άποψης, με την προϋπόθεση όμως, ότι ο "άρρωστος" και γνωρίζει ότι υπάρχει γιατρός και έχει ενημερωθεί που αυτός κατοικοεδρεύει. Όμως, αν εμείς οι "γιατροί", δεν έχουμε τη διάθεση να διαθέσουμε χρόνο και κόπο σε βάρος της προσωπικής μας ζωής και της ζωής της οικογένειάς μας, για να δηλώσουμε την παρουσία μας στους "αρρώστους", τότε καθόμαστε μια χαρά στον καναπέ και δεν ασχολούμαστε με τα κοινά. Αντίθετα, αν πιστεύουμε, ως μέλη του ΔΣ, ότι ο ρόλος μας ΔΕΝ σταματάει στο τέλος της συνεδρίασης του ΔΣ αλλά έχει και λάντζα, ε  τότε κάνουμε και τη λάντζα! Δεν είναι ούτε υποτιμητικό ούτε ντροπή, το αντίθετο μάλιστα. Και είναι βέβαιο, ότι κανένας δεν προσδοκά κάποιο υλικό όφελος από την προσπάθεια αλλά απλά αισθάνεται την ηθική ικανοποίηση, ότι κάνει σωστά τη δουλειά του και είναι συνεπής απέναντι σε αυτούς που τον τίμησαν με τη ψήφο τους. Είναι τόσο απλό.

Καλή λοιπόν η «επανάσταση» από το διαδίκτυο αλλά από αποτέλεσμα γιοκ!

Δυστυχώς: Ad augusta per angusta!

Υ.Γ. Από στρατηγούς γεμάτος ο τόπος. Από στρατιώτες πάσχουμε.

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΤΣΕΛΙΓΚΑ!!

Διάβασα το όνομα και μπήκα στον πειρασμό να σχολιάσω!

Θύελα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η δημοσίευση της είδησης, ότι 110 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ζητούν αναδρομικά μερικές εκατοντάδες εκατ. ευρώ τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού υποφέρει από τις περικοπές, την ανεργία, την ανέχεια, τους κεφαλικούς φόρους και τα χαράτσια.

Μεταξύ των βαρύγδουπων ονομάτων που φιγουράρουν στον κατάλογο των πρώην βουλευτών όπως του Τζοχατζόπουλου, του Μαντέλη, του Δούκα, του Παυλίδη, του Τσιτουρίδη και άλλων πρώην εθνοπατέρων, οι οποίοι είτε ως υπουργοί με τις υπογραφές τους είτε ως συμπολιτευόμενοι βουλευτές με τη ψήφο τους, οδήγησαν το Λαό στην ανέχεια και τη Χώρα στην υποδούλωση, εντοπίζεται και το όνομα του πρώην Δήμαρχου των Αχαρνών, γνωστός και ως Τσέλιγκας.

Αυτός που αντί να πληρώνει το θαλασσοδάνειο του άλλου λεβέντη Δήμαρχου, "τόπαιξε" πρωτεργάτης του κινήματος  "Δεν πληρώνω", μέχρι που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και το ΔΝΤ εξανάγκασε την Κυβέρνηση να τα σκάσει με το έτσι θέλω και ο Δήμος σήμερα να βρίσκεται υπό επιτήρηση για τα καπρίτσια του Τσέλιγκα.

Αφού χάθηκε η τσίπα και δεν την βρήκαν άλλοι κι άλλοι, μην έχουμε την απαίτηση να την βρει ο Τσέλιγκας!!!!!

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ!


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η μάζωξη του Συλλόγου όπου κατά κύριο λόγο θα συζητιόταν το ζήτημα του λεγόμενου «χαρατσιού» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τους τρόπους αντιμετώπισης από τους δικαιούχους του ΟΕΚ. Ως γνωστόν η εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών μας θεωρεί επικαρπωτές άρα υπόχρεους της καταβολής του χαρατσιού και πρακτικά, πέρα από την προσωπική απόφαση του καθενός να μην πληρώσει το μόνο που μας απομένει να κάνουμε είναι ή να προσφύγουμε και εμείς στο ΣτΕ ή να αναμείνουμε την απόφαση του ΣτΕ όπου έχουν προσφύγει πολλοί σύλλογοι και μεμονωμένοι πολίτες κατά της επιβολής του χαρατσιού.

Για να αποφύγουμε όμως τις συνέπειες μιας διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ, σύμφωνα με την πρακτική που έχουν επιλέξει κάποιοι κάτοικοι του Ο.Χ. και προφανώς θα ισχύει, υπάρχει ένας τρόπος καταβολής της αξίας του ρεύματος και των υπολοίπων τελών μέσω των ΑΤΜ των συνεργαζόμενων με τη ΔΕΗ τραπεζών, όπου πληκτρολογούμε την αξία του ρεύματος χωρίς το χαράτσι. Η ΔΕΗ προφανώς δεν έχει το δικαίωμα να «κόψει» το ρεύμα.

Επίσης, μία άλλη υπηρεσία που θα μπορούσε να προσφέρει ο ΣΚΟΧ μέσω αυτής της συνάντησης, (ακόμη υπάρχει χρόνος), ήταν να βοηθήσει με τις διαδικασίες που απαιτούνται όσους κατοίκους έχουν το δικαίωμα της μη καταβολής του χαρατσιού και δεν είναι σε θέση να τα καταφέρουν μόνοι τους και υπάρχουν αρκετοί στο Χωριό.

Ο ΣΚΟΧ όμως κατά τα ελληνικά ειωθότα και τη ρήση Βαμβακούλα «να φτιάξουμε μία τριμελή επιτροπή από 5 – 6», από τη μάζωξη συγκροτήθηκε μια επιτροπή δηλαδή χαιρέτα μας τον πλάτανο με τις κρύες βρυσούλες και τώρα γίναμε σοφότεροι στο «ζήτημα χαράτσι».

Σχετικά με τον τρόπο συζήτησης στις συγκεντρώσεις του Συλλόγου, δεν μπορώ να πω!! Ο ΣΚΟΧ ακολουθεί πιστά την παράδοση της χάβρας των Ιουδαίων.
…….
«Μετά τη λήξη των προσευχών των Ιουδαίων,  υπήρχαν διαδικασίες διαβούλευσης για θέματα της εβραϊκής κοινότητας και ο τρόπος ψηφοφορίας ήταν δια βοής, ή εν πάση περιπτώσει η ομαδική συζήτηση που ίσως κατέληγε και σε φωνασκίες. Η έννοια της χάβρας έμεινε παροιμιώδης λόγω της λειτουργία αυτής».

Υ.Γ. Μήπως είναι καιρός να αλλάξουμε τον τρόπο συζήτησης;

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΖΩΟΦΙΛΟΙ MADE IN GREECE!


Ένα από τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού είναι η παρουσία μεγάλου αριθμού αδέσποτων σκύλων είτε από τη μεταφορά και εγκατάλειψη στο Χωριό από διάφορους «φιλόζωους» εντός και εκτός των τειχών είτε από την αναπαραγωγή τους εντός του Χωριού.  
Η ζωοφιλία είτε αυτών που κατέχουν σκύλους είτε αυτών που φροντίζουν τα αδέσποτα στη Χώρα μας μάλλον ανέκδοτο θυμίζει παρά υποτιθέμενους ευαίσθητους και πολιτισμένους ανθρώπους και αυτό αποδεικνύεται τόσο από το πλήθος των αδέσποτων που κυκλοφορούν, (προφανώς όχι από τους μη «φιλόζωους») όσο κι ότι ελάχιστοι εξ αυτών συλλέγουν, (όπως οφείλουν), τα περιττώματα των σκύλων τους, (μια βόλτα στην «πράσινη ζώνη» θα πείσει τον καθένα μας περί του λόγου το αληθές) αλλά και να διατηρούν το κατοικίδιο σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.       
Βεβαίως θα είχε ενδιαφέρον να διαπιστώσει κανείς, κατά πόσο αυτοί από τους Συγχωριανούς μας ιδιοκτήτες σκύλων, εφαρμόζουν τις παρακάτω διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας:
Στην Υ.Α. 280241/01.12.2003, Άρθρο 1, προβλέπεται η σήμανση και καταγραφή των σκύλων από τους ιδιοκτήτες τους, σύμφωνα με τα ακόλουθα:
  • Οι νέοι ιδιοκτήτες σκύλων οποιασδήποτε κατηγορίας και ηλικίας υποχρεούνται να σημαίνουν το σκύλο τους σύμφωνα με την παρ. 1α του άρθρου 2 του Ν.3170/2003.
  • Οι ήδη κατέχοντες σκύλο οποιασδήποτε κατηγορίας υποχρεούνται σε διάστημα 6 μηνών από την έκδοση της παρούσας Υπουργικής Απόφασης να σημάνουν το ζώο τους.
Θα είχε επίσης ενδιαφέρον να απευθυνθεί κάποιος στον αρμόδιο φορέα  για την τήρηση της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων των στοιχείων των σκύλων που έχουν σημανθεί δηλαδή στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, για να διαπιστώσει κατά πόσο οι διάφοροι ιδιοκτήτες σκύλων είναι κάτοχοι των απαιτούμενων πιστοποιητικών που εκδίδονται κατά τη σήμανση.
Ως γνωστόν, τα θέματα περί αδέσποτων ζώων ρυθμίζονται από το Ν. 3170/2003 «Ζώα συντροφιάς, αδέσποτα ζώα και άλλες διατάξεις». Με το νόμο αυτό εισάγονται συγκεκριμένες υποχρεώσεις για τους Δήμους, όσον αφορά τα αδέσποτα. Το άρθρο 7 του Ν. 3170/2003: Περισυλλογή αδέσποτων σκύλων, ρητά ορίζει, μεταξύ άλλων, και  τα ακόλουθα:
 · 3α. Οι σκύλοι που περισυλλέγονται, οδηγούνται στα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που ιδρύονται και λειτουργούν από τους δήμους, τις κοινότητες και τα ζωοφιλικά σωματεία σε ιδιόκτητους ή μη χώρους.[…]
· Οι σκύλοι που περισυλλέγονται οδηγούνται σε καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς, όπου υποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση και παραμένουν μέχρι να αναλάβει κάποιος ενδιαφερόμενος τη φιλοξενία τους. …….Οι σκύλοι που παραμένουν στο καταφύγιο, εφόσον σύμφωνα με γνωμάτευση του κτηνίατρου του καταφυγίου κρίνονται υγιείς, επιτρέπεται να επαναφέρονται στο φυσικό περιβάλλον, με απόφαση της αρμόδιας δημοτικής ή κοινοτικής αρχής, εντός των διοικητικών τους ορίων και κατά προτίμηση στην περιοχή από όπου περισυνελέγησαν, αφού προηγουμένως σημανθούν, καταγραφούν και υποβληθούν σε αποπαρασιτισμό, εμβολιασμό και στείρωση. Για την επαναφορά στο φυσικό περιβάλλον των αδέσποτων σκύλων λαμβάνεται υπόψη η πυκνότητα του πληθυσμού τους στην περιοχή όπου επαναφέρονται. Η επαναφορά δεν επιτρέπεται σε περιοχές με νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα, αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας και αεροδρόμια. […]
Επίσης σύμφωνα με το νέο Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα (Ν. 3463/2006) άρθρο 75γ, παράγραφος 10, στην αρμοδιότητα των Δήμων ανήκει, μεταξύ άλλων και «η περισυλλογή και εν γένει η μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα και η δημιουργία καταφυγίων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».
3.α. Οι σκύλοι που περισυλλέγονται, οδηγούνται στα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που ιδρύονται και λειτουργούν από τους δήμους, τις κοινότητες και τα ζωοφιλικά σωματεία σε ιδιόκτητους ή μη χώρους.
Επιπρόσθετα με την εγκύκλιο 258864/24.06.2007 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: «Τα αδέσποτα ζώα επιτηρούνται από τους Δήμους, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Α.Α.κ.Τ…….».
Είναι πασιφανές,  ότι κανένας Δήμος δεν εφαρμόζει το νόμο και  το μόνο που πρακτικά κάνει είναι να στειρώνει και να εμβολιάζει κατά περίπτωση κανένα σκύλο. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο υπεύθυνος για τα αδέσποτα του Δήμου της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του είχε το θράσος να  ομολογήσει ότι  το Ο.Χ. είναι χώρος - καταφύγιο των αδέσποτων που συλλέγονται σε άλλες συνοικίες του Δήμου.
Το θέμα των αδέσποτων σκύλων στο Ο.Χ. είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα αφού εκτός των άλλων αποτελούν κίνδυνο για τους πολίτες και κυρίως για τα παιδιά λόγω της επιθετικότητας που παρουσιάζουν και φυσικά θα πρέπει  να γίνουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου  αυτά που προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία.
Δεν είναι δυνατό να παραμένουμε απαθείς  και ως ΣΚΟΧ και ως μεμονωμένοι πολίτες. Αν κάποιοι θέλουν να διατηρούν κατοικίδιο, δικαίωμά τους αλλά να φροντίσουν να είναι νόμιμοι όπως άλλωστε ορίζει το σχετικό άρθρο του Ν.3170/2003 (ΦΕΚ 191 Α΄) και να γνωρίζουν ότι για παραβάσεις του άρθρου 2 επιβάλλονται και πρόστιμα.
Άρθρο 2 υποχρεώσεις ιδιοκτητών σκύλων
1.       Ο ιδιοκτήτης σκύλου υποχρεούται: α) να δηλώνει τον σκύλο του στο φορέα που είναι αρμόδιος για την τήρηση των σχετικών αρχείων και να μεριμνά για τη σήμανση και την καταγραφή του σκύλου του, μέσα σε προθεσμία οκτώ εβδομάδων από τη γέννησή του. β) να μεριμνά για την ευζωία και την ετήσια, τουλάχιστον κτηνιατρική εξέταση του σκύλου του, γ) να εφοδιάζεται με βιβλιάριο υγείας του σκύλου του, δ) να μην εγκαταλείπει αυτόν ε) να μεριμνά για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του σκύλου του
Επιτέλους ας σταματήσουμε την ασυδοσία των κατά επίφαση ζωόφιλων. Αρκετά με τη δήθεν ευαισθησία τους στα αδέσποτα, πού κάποιοι όμοιοι τους τα εγκαταλείπουν στο έλεος.
Βατοπεδινός!
Υ.Γ. Δε γνωρίζω αν τελικά έχει ψηφιστεί από τη Βουλή ο νέος νόμος για τα «Ζώα συντροφιάς, αδέσποτα ζώα συντροφιάς», που προβλέπει ακόμη περισσότερες υποχρεώσεις (άρθρο 5) και αυστηρά πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις για τους παραβάτες ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς αλλά και τους Δήμους και επιπρόσθετα καθορίζει επακριβώς σε ποιους χώρους μπορούν να διαμείνουν (άρθρο 8) και τις υποχρεώσεις των Δήμων (άρθρο 9).