Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ο "ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ"

Τελικά οι πολιτικοί δεν παίζονται!

Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ και νυν υποψήφιος βουλευτής του αντωνάκη του σαμαρά, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως αρχηγός της πανελλαδικής οργάνωσης μαθητών "ελεύθεροι μαθητές", στη συνέχεια έγινε Γενικός Γραμματέας της νεολαίας ΕΠΕΝ, κατόπιν ίδρυσε το κόμμα Ελληνικό Μέτωπο και τέλος πήδησε στο καράβι του Καρατζαφέρη, έγινε υπουργός του Παπαδήμου και τώρα το παίζει "αντιστασιακός" και "προστάτης" της ελευθερίας των μη νόμιμων οικονομικών και λοιπών μεταναστών, (μεγάλη πλάκα έχει, όταν αναμοχλεύει κάποιος την προϊστορία  του ανδρός), στις προθέσεις του άλλου "αντιστασιακού" Χρυσοχοϊδη, μήπως κονομήσει κανένα ψηφαλάκι από τους εναπομείναντες οπαδούς της ΝΔ στο Μενίδι και Θρακομακεδόνες!

Υ.Γ.1 Ο δε Χρυσοχοϊδης προσδοκά ψηφαλάκια από  τους εναπομείναντες οπαδούς του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθηνών.
Υ.Γ.2 Ο επόμενος πρωθυπουργός, (όποτε κι αν υπάρξει), να τοποθετήσει το Μάκη Βορίδη στο Πολιτικής Προστασίας, είμαι βέβαιος ότι έχει τον "κατάλληλο" τρόπο για να επιλύσει το ζήτημα των λεγόμενων "λαθρομεταναστών".
Υ.Γ.3 Βεβαίως να μη ξεχάσω, αντίσταση κάνει και η αναμορφώτρια της Ελληνικής Παιδείας Εύη!
Υ.Γ.4 Αλήθεια, πότε θα σταματήσουν να απασχολούν οι "διαμαρτυρόμενοι" επιχειρηματίες, γαιοκτήμονες, μαγαζάτορες και κάτοικοι του Δήμου Αχαρνών "λαθρομετανάστες" στις εργασίες των; 

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

ΟΙ «ΛΑΘΡΑΙΟΙ», ΟΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ «ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ»!

Αυτό το διάστημα μεγάλος ντόρος γίνεται από τις κινητοποιήσεις και τις δυναμικές αντιδράσεις από τους γηγενείς κατοίκους των Αχαρνών με επικεφαλής τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αχαρνέων, εξ αιτίας της πρόθεσης του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη, να χρησιμοποιήσει, ως «προσωρινή» εγκατάσταση των εισερχόμενων παράνομα στη Χώρα αλλοδαπών κατοίκων, στο χώρο της Ακαδημίας Αξιωματικών Αστυνομίας στη θέση: «Αμυγδαλέζα».

Προσωπικά, αφενός ως κάτοικος του Ολυμπιακού Χωριού και αφετέρου ως εσωτερικός μετανάστης της Αττικής και μόνιμος κάτοικος Αθηνών από το 1966, έχω μερικές απορίες, που δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να τις απαντήσω  και τι τέλος πάντων συμβαίνει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας!

Κατά πρώτο, όσοι κατοικούν στο Λεκανοπέδιο της Αττικής κυρίως από τις 10ετίες 1950 και 1960, γνωρίζουν καλά την οικοπεδοποίηση των ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ του Μενιδίου, την αγορά αυτών εκ χιλιάδων Ελλήνων εσωτερικών μεταναστών εξ επαρχίας και «τη εν μία νυκτί» οικοδόμησή των, κυρίως σε περίοδο εκλογών. Οι νεώτεροι των γενεών, μετά την «πτώση του σιδηρούν παραπετάσματος», γνωρίζουν την επίσης εκ νέου οικοπεδοποίηση, αγορά και οικοδόμηση της εκτός σχεδίου πόλεως περιοχής του Μενιδίου από τους παλιννοστούντες «Ρωσοπόντιους».

Με απλά κατανοητά και χωρίς φκιασίδια λόγια, οι κάτοικοι της ΜΕΝΙΔΙΑΤΙΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ, την «κομμάτιασαν» κατά περιόδους σε μερίδια των 180 έως 220 πήχεων, εν συνεχεία την πούλησαν σε ντόπιους και σε παλιννοστούντες Έλληνες, για να κτίσουν το «κεραμίδι» τους αλλά πάντα αυτή η γη ήταν ΕΚΤΟΣ Πολεοδομικού Γενικού Σχεδίου και η οικοδόμηση ήταν πάντα λαθραία και σε συνεργασία, προφανώς με τα πληρωμένα «στραβά μάτια».

Κατά δεύτερο, σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τη δημιουργία του Ολυμπιακού Χωριού στα χωράφια του παππού και της γιαγιάς των γνωστών Μενιδιατών, όπως μας είπε ο κύριος. Δήμαρχος στο Δημοτικό συμβούλιο και χωρίς οικονομικό αντίκρισμα, όπως προσφάτως έγραψε τοπική ιστοσελίδα.

Κατά τρίτο, οι ίδιοι λοιπόν άνθρωποι, οι οποίοι χρησιμοποιούν στα εναπομείναντα στρέμματα γεωργικής γης, στις βιοτεχνίες, στα καταστήματα, στις οικοδομές, στις εργασίες κήπου και γενικά σε εργασίες μιας ημέρας τους αλλοδαπούς, γίνονται «θηρία ανήμερα» για το θέμα του προσωρινού (υποτίθεται) στρατοπέδου παράνομων μεταναστών στην «Αμυγδαλέζα».  

Λυπάμαι, και ανεξάρτητα από την προσωπική μου θέση για την αντιμετώπιση της αθρόας παράνομης εισβολής κατοίκων χωρών της Ασίας, της Αφρικής και της Ευρώπης, αλλά θεωρώ παράλογο και αδιανόητο, αφενός, ως κάτοικος Αχαρνών αλλά μη γηγενής Αχαρνεύς, πολλάκις προσβεβλημένος από τις δηλώσεις και συμπεριφορές των Δημοτικών Αρχών του Δήμου Αχαρνών κι αφετέρου αναλογιζόμενος το παρελθόν και τα συμβαίνοντα στο χώρο αυτό, να στηρίξω τις αντιδράσεις των γηγενών κατοίκων του Μενιδίου. Επιπρόσθετα θα τόνιζα, ότι για αυτούς αρμόζει το βιβλικό: «Ουαί Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί..».

Υ.Γ. Κύριε Δήμαρχε! Διάβασα στην ιστοσελίδα: www. menidiatis.gr, ότι στείλατε εξώδικο, με το οποίο καλείτε την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να σεβαστεί το δικαίωμα της κυριότητας, επί του κτήματος της Αμυγδαλέζας, το οποίο έχει αναγνωριστεί, με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, στο Δήμο Αχαρνών. Για τα συγκεκριμένα δικαιώματα, θα έκανα τουλάχιστον προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα για την παύση των εργασιών, διότι το εξώδικο στην προκειμένη περίπτωση μάλλον για το θεαθήναι γίνεται και όχι επί της ουσίας αφού θα πρέπει να ακολουθήσει και άλλη νομική πράξη. Όπως δήλωσε κάποτε και ο Σαλιαρέλης: όταν κατάλαβα την «αξία» των εξώδικων, τα πέταγα στο καλάθι των αχρήστων.
Αγαπητοί Γηγενείς Αχαρνείς! Για μένα ισχύει, η γνωστή δήλωση του κωμωδιογράφου Αντισθένη, την οποία δημοσιοποίησε προ αμνημονεύτων ετών στην Αττική Γη: «Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δε αλήθεια».