Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ MADE IN DUROS!

Πριν καιρό σε αυτό εδώ το μπλογκ, ένας αναγνώστης σχολίασε γιατί δεν αναρτήσαμε θετικό άρθρο για την παραλαβή της πράσινης ζώνης από το Δήμο Αχαρνών. Προσωπικά, (αν και έχω χαρακτηριστεί από διάφορους, ότι διέπομαι από κακοπιστία προς το Δήμαρχο Αχαρνών κ. Ντούρο), είχα απαντήσει, ότι θα κρίνω εκ του αποτελέσματος. Με απλά λόγια, αν οι Υπηρεσίες του Δήμου εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους σε ζητήματα που αφορούν την καθαριότητα, τον καθαρισμό, το πότισμα των κοινόχρηστων χώρων και τον ηλεκτροφωτισμό δηλαδή στα ζητήματα για τα οποία εισπράττουν δημοτικούς φόρους, τέλη και ταπ, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να κρίνουμε θετικά το έργο του Δήμου αλλά και να παινέσουμε το Δήμαρχο, ότι πράγματι φροντίζει το Ολυμπιακό Χωριό.

Σχεδόν πριν ένα μήνα στάλθηκε από το Σύλλογο Κατοίκων, να γίνει κοπεί των χόρτων στους κοινόχρηστους χώρους για να μη κινδυνεύσουμε από πυρκαγιά, όπως συνέβη τον προηγούμενο χρόνο.

Μετά από ένα μήνα οι υπηρεσίες του Δήμου αποσπασματικά αντιμετωπίζουν το θέμα. Η "πράσινη ζώνη" θυμίζει κεφαλή κασιδιάρη. Οι εντεταλμένοι δημοτικοί υπάλληλοι έρχονται κάνουν πως βάζουν μπροστά τα εργαλεία, δήθεν δεν παίρνουν μπροστά και εξαφανίζονται.

Εμάς μας ενδιαφέρει να γίνονται οι εργασίες, που είναι υποχρέωση του Δήμου να γίνονται και δε θα γίνουμε επιστάτες των διαφόρων δημοτικών υπαλλήλων που δεν εκπληρώνουν τις υποχρέωσεις τους στις εργασίες που τους ανατίθενται.

Πάντως οι αρμόδιοι του Δήμου να είναι βέβαιοι, ότι σε κάθε περίπτωση πυρκαγιάς είτε στην πράσινη ζώνη είτε σε άλλους κοινόχρηστους χώρους, η αντίδραση θα είναι προς τους αρμόδιους εισαγγελείς, να είναι βέβαιοι για αυτό.

Υ.Γ. Δηλαδή ανώνυμε αναγνώστη, πρέπει να πανηγυρίζω για την παραλαβή της πράσινης ζώνης από το Δήμο και επιπρόσθετα να τους πλέξω το εγκώμιο;

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ!

Διαβάζω στο τελευταίο φύλλο της τοπικής εφημερίδας "ΔΕΚΕΛΕΙΑ", ότι θα γίνει συγκέντρωση κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού μετά από πρόσκληση του αρμόδιου Δημοτικού Σύμβουλου του Δήμου Αχαρνών για το Ολυμπιακό Χωριό κ. Παναγιώτη Γκίκα.

Καμιά αντίρρηση!

Και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός: " Κάλιο αργά παρά ποτέ"!

Όμως δε θα ήταν περισσότερο ωφέλιμη, δημιουργική και επωφελής για όλες τις πλευρές, αν προηγούνταν της  συνάντησης, ορισμένες ενέργειες εκ μέρους του κ. Παναγιώτη Γκίκα, με τις οποίες θα έβαζε σε τάξη ορισμένα από τα ζητήματα που μας αφορούν, όπως για παράδειγμα:

1. Να στείλει εργαζόμενους του Δήμου για την κοπή των χόρτων σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και κυρίως στην πράσινη ζώνη. Επίσης να στείλει τους αρμόδιους υπαλλήλους για το τακτικό πότισμα αυτών των χώρων.

2. Ως αρμόδιος Δημ. Σύμβουλος να φροντίσει άμεσα ώστε η λεωφορειακή γραμμή του Χ 504 να πυκνώσει αφού εξ αιτίας των εισηγήσεων του Δήμου ο ΟΑΣΑ κατάφερε να μας απομονώσει από εναλλακτικές γραμμές πρόσβασης στους χώρους δουλειάς. Είναι γνωστό, ότι η μόνη γραμμή που σήμερα εξυπηρετεί τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού για να μεταβαίνουν με φυσιολογικό τρόπο στις εργασίες τους είναι το Χ504.

3. Ως αρμόδιος Δημοτικός Σύμβουλος να φροντίσει να στείλει τα κατάλληλα οχήματα ώστε να μεταφέρουν τα κοντέινερ με τα σκουπίδια, τα οποία έχουν παραμείνει στο χώρο αρκετούς μήνες.

4. Επίσης ως αρμόδιος να φροντίσει να μαζέψει ο Δήμος τα αποκαΐδια από τις λεκάνες και να φροντίσει να μην επαναληφθεί το φαινόμενο αυτό! Ως γνωστόν, "το δις εξαμαρτάνειν ουκ ανδρός σοφού".

Αφού λοιπόν έχει υλοποιήσει αυτά τα ολίγα, στη συνάντηση θα "διαβουλευτούμε" για τα υπόλοιπα.

Συνεπώς, είναι δόκιμο να κατανοήσει ο κ. Παναγιώτης Γκίκας, ότι ερχόμενος με "άδεια" χέρια μάλλον δεν είναι διπλωματική κίνηση.

Μετά τιμής
Βατοπεδινός

      

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΚΟΧ!

Οι εκλογές τελείωσαν. Εκλέχτηκε νέο ΔΣ και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της συγκρότησης σε σώμα του νέου ΔΣ του ΣΚΟΧ η σύνθεσή του περιλαμβάνει νέους ανθρώπους στα διοικητικά πόστα. Αυτό είναι σχετικά καλό αφού ως νέοι θα έχουν και νέες ιδέες και φυσιολογικά θα είναι πιο ορεξάτοι και έχουν όλα τα εχέγγυα να πάνε το Σύλλογο ακόμη πιο πέρα.

Πριν αναφερθούμε στις προτάσεις μας, θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου, διότι φαίνεται να υπάρχει μια αποστασιοποίηση για την ανάληψη ευθυνών των δύο από τις 4 παρατάξεις. Πάντως οι κάτοικοι    ψηφίζοντας κατά την άποψή μου σοφά, έδειξαν ότι ισχύει η έκφραση ενός Συγχωριανού μας: "Ο λαός φτώχυνε δε χάζεψε". Και το νέο ΔΣ να μη ξεχνά: Μέλη του Συλλόγου είναι οι 371 κάτοικοι που είναι τακτοποιημένοι ταμειακά και ψήφισαν και όχι όλων των κατοίκων. Στο χέρι του ΔΣ είναι να γίνει επανάκαμψη με την επαναφορά στα ενεργά μέλη όλων των εγγεγραμμένων αλλά και όλων των δικαιούχων.

Επί της ουσίας.

Συνεχίζει να παραμένει κυρίαρχο το ζήτημα της τιμής του τετραγωνικού και για το οποίο σημειώνεται, ότι χρειάζεται οι χειριστές να το αντιμετωπίσουν με τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει το Ολυμπιακό Χωριό και όχι με τις άλλες περιπτώσεις του ΟΕΚ. Φυσικά και υπάρχουν κοινά ζητήματα, στα οποία μπορεί να υπάρχει κοινή γραμμή και κοινή αντιμετώπιση.
    
Η καθημερινότητα παραμένει ένα άλυτο πρόβλημα. Αυτή η καθημερινότητα εκφράζεται με τα ζητήματα της καθαριότητας και της συλλογής των απορριμμάτων, την αξιοπρεπή συγκοινωνία για τη μετάβαση στις δουλειές μας, όσοι από εμάς ακόμη έχουμε αυτό το προνόμιο, με την κοπή των χόρτων και το πότισμα των κοινόχρηστων χώρων, κυρίως στην πράσινη ζώνη, στο επιτέλους να τεθεί τέρμα στους βανδαλισμούς και στην απερίγραπτη κατάσταση των αδέσποτων σκύλων.

Η σχέση μας με το Δήμο Αχαρνών παραμένει προβληματική και όχι με ευθύνη μας. Θα πρέπει να  βρεθούν τα σημεία επαφής με τη Δημοτική Αρχή ΣΕ ΙΣΟΤΙΜΗ ΒΑΣΗ.

Συμβουλές και ας πάνε στον κάλαθο των αχρήστων.

1. Άρθρο 4 του  Νόμου 2730/99 : "Πολεοδομική Οργάνωση του Ολυμπιακού Χωριού". Μελετήστε το συγκεκριμένο άρθρο για να μην εξαγγέλλονται ανεφάρμοστες προτάσεις.
2. Εξασφάλιση της  Πολεοδομικής Μελέτης του Ολυμπιακού Χωριού από το ΥΠΟΜΕΔΙ, για να υπάρχει τεκμηριωμένη άποψη από το Σύλλογο για τους χώρους του Ο.Χ..
3. Οι Γενικές Συνελεύσεις πρέπει να πραγματοποιούνται με την αυστηρότητα που επιβάλλει το καταστατικό, να είναι σύντομες, ακριβείς στην ώρα έναρξης και να πάψουν να αποτελούν χάβρα Ιουδαίων με ευθύνη όλων μας. Και τότε ίσως συμμετέχουν οι κάτοικοι.
4. Οι συνδυασμοί που έδωσαν τα προγράμματά τους στη δημοσιότητα, καλό θα είναι να τα επανεξετάσουν, διότι διαπιστώνονται και ανέφικτες προτάσεις αλλά και διχαστικές.
5. Τα οικονομικά του Συλλόγου με τα 5 ευρώ το έτος θα είναι πενιχρά. Το ΔΣ όπως άλλωστε έχει δικαίωμα, θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα.

Τέλος, θα επαναλάβω για μία ακόμη φορά τη φράση του Συγχωριανού μας: "Φτωχύναμε δεν χαζέψαμε ". 

Αυτά και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας!