Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ "ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ"!



Τελικά φαίνεται, ότι το καθεστώς της «Πράσινης Ζώνης» είναι κάτι σαν γόρδιος δεσμός. Σε κάθε δημοκρατικά ευνομούμενη Πολιτεία θα ήταν φυσικό η Διοίκηση, (στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος Αχαρνών), να είχε ενημερώσει προ πολλού  το Δ.Σ. του Συλλόγου των Κατοίκων του Ο.Χ., ποιες είναι η υποχρεώσεις του Δήμου για την «Πράσινη Ζώνη» και τι ακριβώς σήμερα ανήκει στη δικαιοδοσία του.

Φυσικά και εμείς, ως άμεσα ενδιαφερόμενοι, θα έπρεπε να είχαμε προβεί προ πολλού σε εκείνες τις ενέργειες, οι οποίες θα μας οδηγούσαν στην έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση.  

Οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, (χωρίς να είμαστε σε θέση να τις διασταυρώσουμε), τις δημοσιοποιούμε μήπως και βρεθεί μια άκρη για το καθεστώς της «πράσινης ζώνης» και για πρακτικούς λόγους.

1. Ότι ο Δήμος Αχαρνών έχει από το 2004 συμβατική υποχρέωση, να φροντίζει, καθαρίζει, κλαδεύει κλπ την «Πράσινη Ζώνη». Και αν είναι αλήθεια, γιατί τόσα χρόνια είχε αφεθεί στη μοίρα της; (Εννοείται, ότι την μεγαλύτερη ευθύνη στην περίπτωση αυτή την έχει η προηγούμενη δημαρχία του κ Φωτιάδη).

2. Ότι ο Δήμος Αχαρνών έχει παραλάβει μόνο τον ηλεκτροφωτισμό και τα πλακόστρωτα της «Πράσινης Ζώνης» και όχι το ίδιο το πράσινο; Κι αν είναι αλήθεια τότε σημαίνει, ότι σήμερα φροντίζει το πράσινο εξ αιτίας της συμβατικής υποχρέωσης και όχι γιατί την έχει παραλάβει εξ ολοκλήρου. Καλό θα είναι να έχουμε και μια απάντηση για το πότε θα παραλάβει και το πράσινο εφόσον ισχύουν τα παραπάνω.

3. Ότι ο Δήμος Αχαρνών δεν έχει παραλάβει τις γεωτρήσεις και ότι η διαχείριση της άρδευσης της «Πράσινης Ζώνης» ανήκει σε κάποια εταιρία, η οποία έχει διαθέσει προσωπικό προς τούτο.

Με λίγα λόγια, αν ισχύουν τα παραπάνω, πρόκειται για ένα αλαλούμ άνευ προηγουμένου και νομίζω, ότι είναι καιρός να παρθούν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες για να ξεκαθαριστούν αυτά τα ζητήματα.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ


Διαβάζω σχόλιο στο τελευταίο φύλλο της τοπικής εφημερίδας «Αχαρναϊκή», ότι όχι μόνο υπάρχει αμφιβολία για το ποιοι ιδιοκτήτες γης εισέπραξαν χρήματα για απαλλοτριώσεις και γιατί κάποιοι άλλοι δεν εισέπραξαν από το δάνειο των 18.732.000 ευρώ επί δημαρχίας Τσέλιγκα αλλά και ενστάσεις από το νυν Δήμαρχο, ότι κακώς πληρώθηκε, ότι πληρώθηκε.

Αν κατανόησα καλά τα γραφόμενα του άρθρου, το πρόβλημα του Τσέλιγκα δεν ήταν η «ταμπακέρα» δηλαδή να εξηγήσει ποιος πήρε τα χρήματα της απαλλοτρίωσης, γιατί πήρε αυτός ο ιδιοκτήτης και δεν πήρε ο άλλος και γιατί κοστολογήθηκε τόσο ακριβά η γη αλλά «τάχωσε» στη Πολιτεία, που τάχα μου έχει σκοπιμότητα και δεν προχωράει τις εντάξεις των περιοχών στο σχέδιο πόλης. Λες και η Πολιτεία είναι η κακιά μάγισσα που εκδικήθηκε τον Τσέλιγκα.

Απλά όλα αυτά δείχνουν, ότι τελικά η ιστορία των δανείων του Δήμου δεν απέχουν πολύ των γνωστών θαλασσοδανείων και αυτοί που σήμερα και για πολλά χρόνια ακόμη θα την πληρώνουν  τη νύφη, είναι οι κάτοικοι αυτού του ταλαίπωρου Δήμου ενώ οι υπεύθυνοι της όλης κατάστασης, πίνουν στην υγεία των κορόιδων.   

Βατοπεδινός

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ο ΕΠΑΙΝΟΣ!



Η ψηφιακή περσόνα του παρόντος ιστολογίου δε διακατέχεται από κανένα είδους σύμπλεγμα έναντι της Δημοτικής Αρχής, για τους απλούστατους λόγους, επειδή δεν προσβλέπει στην προσωπική προβολή και κάποιο συμφέρον, (για αυτό κρατά την ανωνυμία του), δε φιλοδοξεί να καταλάβει κάποιο αξίωμα στο Δήμο ή στο Ο.Χ. και δεν ανταγωνίζεται ούτε δημάρχους, ούτε αντιδημάρχους ούτε και δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι του είναι παντελώς άγνωστοι όπως και ο υποφαινόμενος σε αυτούς. Τα πάντα κρίνονται από τις πράξεις και μόνο από αυτές.

Ο στόχος μας είναι ένας και μοναδικός: Η καλυτέρευση της καθημερινότητάς μας. Αυτή η καθημερινότητα σχετίζεται με την καθαριότητα, με τις υποδομές, με τη συγκοινωνία και με τις υπηρεσίες ενώ οι απαιτήσεις μας σε αυτά τα ζητήματα, αρκούνται στα εφικτά από πλευράς του Δήμου στην παρούσα οικονομική και πολιτική συγκυρία.

Τη στιγμή που διαπιστώνουμε, ότι όχι μόνο τα εφικτά δε γίνονται αλλά αντίθετα από την αρχή της εγκατάστασή μας γίνονται προσπάθειες απαξίωσης του Ολυμπιακού Χωριού, τότε η αρνητική κριτική είναι φυσικό επακόλουθο.

Όταν όμως διαπιστώνουμε, ότι γίνονται θετικές προσπάθειες για την καλυτέρευση κάποιων πραγμάτων, όπως αυτή τη στιγμή που πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης και καθαρισμού στην «Πράσινη Ζώνη» από δυναμικό συνεργείο του Δήμου Αχαρνών, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να επαινέσουμε την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο και το Δήμαρχο για την πρωτοβουλία αυτή.

Παρόμοιες ενέργειες βοηθούν στην προσέγγιση των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού με το Δήμο ενώ αντίθετα κουτοπονηρίστικες ενέργειες όπως η κατάργηση του Πολεοδομικού Κέντρου του Ο.Χ., οδηγούν στην αντιπαράθεση και στην εχθρότητα.

Ελπίζουμε να υπάρξουν και στη συνέχεια παρόμοιες πρωτοβουλίες και εμείς εδώ είμαστε να τις επικροτήσουμε και να τις εκθεσειάσουμε.

Υ.Γ. Βεβαίως σε μερικά ζητήματα δεν αρκεί μόνο η πρωτοβουλία του Δήμου αλλά πρέπει και οι κάτοικοι να βάλουν το χέρι τους. Τουλάχιστον αυτοί που έχουν απέναντί τους την Πράσινη Ζώνη, θα μπορούσαν να καθαρίσουν το δικό τους τμήμα, που απαιτεί μια σακούλα σκουπιδιών και 20 λεπτά χρόνο. Προσωπικά πρωτοβουλία από το ΣΚΟΧ δεν περιμένω, διότι προς το παρόν κατατάσσονται στους «ρυπαντές» και όχι στους «καθαριστές».        

Βατοπεδινός

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΡΥΠΑΝΤΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

Ας κατανοήσουμε τις οικονομικές δυσκολίες του Δήμου λόγω θαλασσοδανείων υπέρ ψηφαλακίων και άλλων θεάρεστων έργων των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και να είμαστε συγκαταβατικοί με  τους εκλεγμένους Δημοτικούς Άρχοντες του ποιοτικού ψηφοδελτίου του κ. Ντούρου, διότι λόγω οικονομικής δυσπραγίας του Δήμου, δεν είναι σε θέση να αντιστρέψουν την κατάσταση της καμένης γης που παρέλαβαν και ειδικά τώρα που παραπαίει η ελληνική οικονομία και να προσφέρουν ως ανταπόδοση στους δημότες, αυτά τα ολίγα που δικαιούνται και απορρέουν από την καταβολή δημοτικών φόρων και τελών.

Αλλά πως να είναι κάποιος συγκαταβατικός στις περιπτώσεις σαν τις παρακάτω όπου μήνες τώρα στο πεζοδρόμιο της Πράσινης Ζώνης του Ολυμπιακού Χωριού έχουν σταθμεύσει 2 κάδοι και δεν εννοούν να κουνηθούν από το χώρο; Θαυμάστε τους!!! Άκουσα ότι δεν έχει ο Δήμος λόγω κατάσχεσης το ειδικό όχημα για τη μεταφορά τους. Επιτέλους ας δανειστεί από κάποιον άλλο Δήμο που έχει.




Αλλά και οι ντόπιοι άρχοντες δεν πάνε πίσω. Καλά τα πανηγύρια και οι χοροί μόνο που ξέχασαν να μαζέψουν όλα τα σκουπίδια. Άφησαν μερικές σακούλες για δείγμα. Οι αφίσες δεν υπάρχει λόγος να ξηλωθούν. Θα χρειαστούν για την επόμενη μουσική βραδιά!

Με τον ήλιο τα βγάζω
Με τον ήλιο τα βάζω
Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;