Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!

Ο ΣΚΟΧ λέει, καλεί σε ανοικτή συγκέντρωση στη πλατεία του Χωριού τους κατοίκους του Ο.Χ.. Ξαφνικά οι διοικούντες το Σύλλογο την "είδανε", αλλιώς και λειτουργούν ως μπαλκονάτοι νεοεκλεγέντες αρχηγίσκοι πολιτικού κόμματος και επιθυμούν τη δημόσια αναγνώριση και το χειροκρότημα του λαουτζίκου.

Αν υπάρχουν σοβαρά ζητήματα για το θέμα των σπιτιών μας, δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που αναφέρονται στο καταστατικό του Συλλόγου και να καλέσουν έκτακτη Γενική Συνέλευση των κατοίκων με το σοβαρό θέμα που χρήζει ενημέρωσης, να το συζητήσουμε και να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις μέσα από διαδικασίες που επιβάλλει το καταστατικό και υπαγορεύονται από την κρισμότητα του προβλήματος.

Η αντιμετώπιση των κατοίκων ως αγελαία μάζα, δείχνει νοσηρούς και επικίνδυνους για τα συμφέροντά μας εγκεφάλους και είναι βέβαιο, ότι οι σώφρονες κάτοικοι του Χωριού θα τους αντιμετωπίσουν αναλόγως, δηλαδή με πλήρη αδιαφορία.

Υ.Γ. Δεν αρκεί που αντιμετωπίζουμε σε μόνιμη βάση την πλήρη απαξίωση από τη Δημοτική αρχή, προστίθενται και οι μωροφιλόδοξοι νεόκοποι σωτήρες του Ολυμπιακού Χωριού, που κάποτε ούτε με το φανό του Διογένη είχες τη δυνατότητα να τους εντοπίσεις στο Ολυμπιακό Χωριό.



Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΔΥΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ!

Μία προσεκτική παρακολούθηση των δύο βίντεο, που δημοσιεύονται στο Ελεύθερο Βήμα και ο πιο αδαείς περί του γνωστού θέματος που αφορά την ίδρυση Δημοτικής Κοινότητας στο Ο.Χ. θα αντιληφθεί:
- Την απύθμενη υποκρισία του Δήμαρχου.
- Την απύθμενη θρασύτητα ενός εκ των Αντιδημάρχων.
- Την άγνοια του Δήμαρχου σε βασικές έννοιες της Ελληνικής γλώσσας
- Την αφέλεια κάποιων "ντόπιων" φωστήρων Δημοτικών Συμβούλων, που νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με τίποτε ταλαιπωρημένους και καταφρονημένους μουζίκους της τσαρικής Ρωσίας και οι οποίοι χρειάζονται τη βοήθεια των Προύχοντων του Μενιδίου, (κούνια που τους κούναγε).

Απλά οι νέες τεχνολογίες, (αφού έτρεξε πολύ νερό στο αυλάκι από την εποχή του Μαυρογιαλούρου), ξεβρακώνουν στην κυριολεξία, τους ντόπιους πολιτικάντηδες, που το σύνθημα της καθημερινότητάς των είναι το: "είπα ξείπα". Αυτό απομένει να το καταλάβουν, όχι οι κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού, (αυτοί ήδη έχουν "μαζέψει" τη γνώμη τους), αλλά οι υπόλοιποι Δημότες των Αχαρνών, ότι είναι καιρός  να ξαποστείλουν στο σπιτάκι τους στις επόμενες εκλογές, τους κατοικοεδρεύοντες επί μονίμου βάσεως στο Δημορχείο!

Είναι ντροπή για μια πόλη σαν τις Αχαρνές, να μη μπαίνουν μπροστά για να ηγηθούν αυτού του τόπου ικανοί πολίτες και αφήνουν το έδαφος για τους κάθε λογής μαυρογιαλούρους.
 
http://eleftherovima.wordpress.com/2011/04/02/%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%8C-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ: VERBA VOLANT ΑΛΛΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ΤΟ: SCRIPTA MANENT!

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας αυτό που αποτελεί σταθερή αξία, είναι οι προεκλογικές υποσχέσεις και η μη τήρηση αυτών μετεκλογικά είτε αυτές προέρχονται από υποψήφιους σωματείου της γειτονιάς είτε από υποψήφιους πρωθυπουργούς της Χώρας. Εξυπακούεται, ότι πρωταθλητές στην "υποσχετολογία", είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι.

Στη συνέχεια θα παραθέσουμε στον επιλήσμονα Δήμαρχο Αχαρνών ορισμένα αποσπάσματα από τις δημόσιες τοποθετήσεις του είτε σε συγκεντρώσεις είτε σε συνεντεύξεις για τις προθέσεις του όσον αφορά το Ολυμπιακό Χωριό. Τότε, την εποχή που "ψάρευε" ψήφους και υποψήφιους.

Ρεπορτάζ της ιστοσελίδας: http://www.acharnorama.gr στις 20 Ιουλίου το 2010.
....Ο υποψήφιος Δήμαρχος, Σωτήρης Ντούρος ξεκίνησε την τοποθέτησή του με τη ρητή διαβεβαίωση ότι θα ταχθεί ενάντια σε κάθε διαχωριστική γραμμή μεταξύ Ολυμπιακού Χωριού και Αχαρνών. Υπενθύμισε ότι ήταν μέλος στα Δημοτικά Συμβούλια της δεκαετίας του 1990, στα οποία δόθηκαν μάχες για τη χωροθέτηση του Ολυμπιακού Χωριού στην πόλη μας. Για το λόγο αυτό, αλλά για την εμφανή σημερινή αδιαφορία του Δήμου, εξέφρασε την ακόμα μεγαλύτερη δυσαρέσκειά του, καθώς συναισθηματικά συνδέεται με την ιστορία αυτού του τόπου.
....Τόνισε, ότι κύριο μέλημα πρέπει να είναι η παραλαβή του Ολυμπιακού Χωριού και παράλληλα η μετατροπή του σε οικισμό πρότυπο. 
............
Στα ίδια πλαίσια έμφαση θα δοθεί στην πολιτιστική αναβάθμιση η οποία θα επιτευχτεί με διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και κυρίως με την υλοποίηση της πρότασης για τη δημιουργία Πάρκου Ολυμπιακής Μνήμης, η οποία είχε ήδη κατατεθεί από το 1997 και παρέμεινε στα σχέδια! 

Σημείωση συντάκτη: Στη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το αίτημα των κατοίκων του Ο.Χ. για αυτοτελή οικισμό ο κ. Ντούρος στην αναφορά ομιλητή, ότι το Ο.Χ. είναι πρότυπος οικισμός αυτός ερμήνευσε το πρότυπο δηλαδή το υποδειγματικό ως Πρωτόγνωρο Οικισμό. Ουδέν σχόλιο για τις φιλολογικές γνώσεις του σε σχέση με την έννοια "πρότυπος"ούτε για την Βαρυμπόμπη, (γνωστή από τις ταβέρνες της), αν είναι πρότυπος οικισμός, όπως ισχυρίστηκε.


http://anatolikiattikinews.blogspot.gr
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος μιλάει στα “Νέα του Ολυμπιακού Χωριού”

Ερώτηση:
Ο «Καλλικράτης» ανάμεσα στις άλλες καινοτομίες του προβλέπει τη σύσταση και λειτουργία Δημοτικών Κοινοτήτων, σε οικισμούς με πληθυσμό περισσότερο των 2.000 κατοίκων, και τη σύσταση τοπικών οργάνων. Πώς και πότε μπορεί να λειτουργήσει αυτός ο θεσμός και για το Ολυμπιακό Χωριό;
Απάντηση κ.Ντούρου:
Σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» Δημοτικές Κοινότητες στους νεοσύστατους Δήμους, θεωρούνται οι Δήμοι και οι Κοινότητες που συνενώθηκαν. Έτσι και στον Δήμο Αχαρνών, Δημοτική Κοινότητα θα είναι ο Δήμος Θρακομακεδόνων. Με μελέτη – πρόταση που θα πραγματοποιηθεί σύντομα μετά το πέρας των Δημοτικών εκλογών, και φυσικά αν είμαστε Δημοτική Αρχή, θα τονίζεται προς τους αρμόδιους φορείς, η ανάγκη ο Δήμος Αχαρνών και λόγω έκτασης και λόγω πληθυσμού να χωριστεί και σε άλλες Δημοτικές Κοινότητες προκειμένου η παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες να είναι αμεσότερη και αποτελεσματική. Στην πρόταση αυτή θα είναι και το Ολυμπιακό Χωριό.
Σχόλιο: Πλάκα έκανε ο  άνθρωπος και οι άλλοι το πήραν σοβαρά και ζήτησαν να γίνουν Δημοτική Κοινότητα.  Δεν ήξεραν δεν ρώταγαν;
Ερώτηση:
Το ερώτημα είναι, στην περίπτωση επικράτησής σας, πώς θα αντιμετωπίσετε το Ολυμπιακό Χωριό με τις ιδιομορφίες και τα προβλήματά του; Τι γνωρίζετε γι’ αυτά;
Απάντηση:
 ......Φυσικά, οι ελλείψεις που υπάρχουν είναι πολλές. Η έλλειψη των κοινωνικών υποδομών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων όπως Κ.Ε.Π., Κ.Α.Π.Η., Σχολικές αίθουσες, Πνευματικό Κέντρο, Κέντρο Νεότητας, η εκμετάλλευση των αθλητικών εγκαταστάσεων, η εκμετάλλευση των υπαρχόντων μικροκαταστημάτων με τη λειτουργία καφενείων, αναψυκτηρίων ή άλλων χώρων ψυχαγωγίας, η ανέγερση του Ιερού Ναού αποτελούν για μας πρώτες προτεραιότητες και οι οποίες θα αντιμετωπιστούν με την συνεργασία των φορέων ου Ολυμπιακού Χωριού.

Ερώτηση:
Ποια είναι η τελευταία κουβέντα που θέλετε να απευθύνετε στους δύσπιστους - αλλά όχι και κακόπιστους - κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού;
Απάντηση:
Να ακούνε προσεκτικά όλα όσα τους λένε, καθώς επίσης να προσέχουν ιδιαίτερα και ποιοι τα λένε. Οι υποσχέσεις τηρούνται από εκείνους που πιστεύουν στις δεσμεύσεις τους κι αγωνίζονται για την υλοποίησή τους. 
Σχόλιο: Αν οι εκπρόσωποί μας πήγαιναν καλύτερα προετοιμασμένοι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δε νομίζω, ότι ο κ. Ντούρος θα είχε το θράσος να απαντήσει όπως απάντησε στο αίτημά μας για Δημοτική Κοινότητα.
Υ.Γ. Υπάρχουν και ηχητικά ντοκουμέντα για τους ξεχασιάρηδες!

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

H ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΑΚΑ!

Στο αίτημά μας για δημοτική κοινότητα ο κ. Δήμαρχος απάντησε:

«Πλάκα κάνετε; Η τύχη του Δήμου δεν είναι για παιγνίδι. Συνεννοηθήκαμε νομίζω. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει». 

Ο υποφαινόμενος για την τήρηση των προεκλογικών υποσχέσεων του κ. Δήμαρχου για το Ολυμπιακό Χωριό, (όπου έλεγε ό,τι ήθελε), δεν είχε καμία αμφιβολία, ότι επρόκειτο για κλασικές  πομφόλυγες και Φληναφήματα. Άλλωστε η σοβαρότητα του υποτιθέμενου προγράμματος της παράταξής του, (ειρήσθω εν παρόδω έχει "εξαφανιστεί" προ πολλού από το διαδίκτυο και αμφιβάλλω αν ενθυμείται κάποιος εκ του συνδυασμού του τι ακριβώς περιελάμβανε), φαίνονταν και από την περίφημη πρόταση της λιμνοδεξαμενενής όπου θα έλυνε ταυτοχρόνως το αντιπλημμυρικό και το κοινωνικό πρόβλημα της περιοχής. Και μόνο από αυτό κάποιος με στοιχειώδεις τεχνικές γνώσεις, θα αντιλαμβάνονταν, την "παπαριά". 

Γεγονός είναι, ότι οι δημότες τον πίστεψαν, τον εξέλεξαν, (άλλωστε η άλλη επιλογή είχε δώσει δείγματα γραφής για να μην τον ξαναεμπιστευτούν) και σήμερα "λούζονται" τις συνέπειες. Εμείς που υποπτευόμασταν, ότι οι υποσχέσεις του περί δημοτικής κοινότητας, πληθώρα κηπουρών να φροντίζουν την πράσινη ζώνη, τις βραβεύσεις συγχωριανών μας για τους περιποιημένους κήπους και άλλες παρόμοιες υποσχέσεις σε δημόσιες και ιδιωτικές ομιλίες, δεν ήταν παρά φούσκες και λόγια τα αέρα, "λουστήκαμε"  διάφορους χαρακτηρισμούς.

Πάντως η πλάκα είναι, ότι η τύχη του Δήμου στα χέρια της νυν δημοτικής αρχής πάει από το κακό στο χειρότερο και αυτό το επισημαίνει ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος των Αχαρνών, ο Τοπικός Τύπος, οι κάτοικοι των υποβαθμισμένων περιοχών λόγω της παραβατικότητας και της εγκληματικής δράσης διαφόρων ομάδων και να μην αναφερθώ σε δημοσίευμα όπου ο Δήμος Αχαρνών δεν αναφέρεται ως Δήμος αλλά κάπως αλλιώς.

Προφανώς θα υπάρχουν και ευχαριστημένοι, αυτοί όμως δεν κατοικοεδρεύουν στο Ολυμπιακό Χωριό.