Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ!


Πραγματικά αδυνατώ να κατανοήσω γιατί πρέπει να μεσολαβεί ένα μεταβατικό διάστημα 3 μηνών για τη μεταβίβαση των παλαιών Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών στις νέες. Και ο «Καλλικράτης» ακολούθησε την πεπατημένη. Φανταστείτε να γίνονταν το ίδιο και στις Εθνικές εκλογές. Παράδοση της εξουσίας την 1η Ιανουαρίου όπως γίνεται στους Δήμους καις τις Περιφέρειες, σε μια περίοδο που το μόνο που δεν επιτρέπεται είναι η αδράνεια και η καθυστέρηση.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξάγονται ταυτόχρονα με τις εκλογές του Ευρωκοινοβουλίου ήτοι την 1η εβδομάδα του Ιουνίου και  η  εγκατάστασή τους θα γίνεται την πρώτη (1η) Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Δηλαδή 3 μήνες μπάχαλο όπως ακριβώς το ζούμε σήμερα. Αδράνεια, σκουπίδια παντού, υποχρεώσεις που τρέχουν,  αποφάσεις μηδέν κλπ κλπ.

Οι αποτυχόντες Δήμαρχοι αγρόν αγοράζουν, (γιατί άλλωστε να νοιάζονται από πίττα που δεν τρώνε), τα προβλήματα διογκώνονται και χρεώνονται οι νέες Δημοτικές Αρχές επιπρόσθετα βάρη. Μερικές φορές δε, παίρνονται αποφάσεις που μπορεί να είναι αντίθετες με το πρόγραμμα της νέας Δημοτικής Αρχής.

Πάρτε παράδειγμα το Δήμο Αχαρνών. Ο Τσέλιγκας την «κοπάνησε» και για τη νέα Δημοτική Αρχή αυξάνονται τα ήδη πάμπολλα προβλήματα.

Τεσπά θα δούμε!  

4 σχόλια:

  1. αποφάσεις αντίθετες γιατί; ΠΑΣΟΚ είναι και οι δύο...εκτός από τους "ανεξάρτητους" της ΝΔ με το νέο δήμαρχο και είναι αρκετοί λέγεται, ωστόσο η πολιτική ίδια είναι δεν θα τα "χαλάσουν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το μεταβατικό μπάχαλο θα ακολουθήσει το μπάχαλο της καμένης γης, της πίστωσης χρόνου, του Καλλικράτη, της μείωσης πόρων κ.λ.π. γνωστά όλα σαν από καρμπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο "αντίθετες" αναφέρομαι γενικά και όχι ειδικά!
    Αλλά ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει σχετική διαφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχετικά με τη συνέχεια του "μπάχαλου" πάντα ο χρόνος είναι αυτός που θα δείξει. Όπως πάντα!
    Προσωπικά δε θα προεξοφλήσω αλλά θα είμαιεδώ καιρού επιτρέποντος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή