Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

Σύμφωνα με το άρθρο 77 του «Καλλικράτη», θεσμοθετείται για πρώτη φορά ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, οποίος θα πρέπει να είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας και δεν μπορεί να είναι πρόσωπο που να εμπίπτει στα κωλύματα που ισχύουν για τους υποψήφιους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους.

Το σημαντικότερο είναι ότι η εκλογή του απαιτεί πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Δηλαδή θα πρέπει το πρόσωπο του Συμπαραστάτη του Δημότη να έχει τη σύμφωνη γνώμη και Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Η διαδικασία για την επιλογή του συμπαραστάτη θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών δηλαδή στο τέλος Φεβρουαρίου πρέπει να γνωρίζουμε το Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Επίσης με το άρθρο 179 θεσμοθετείται η θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης και ως προς το χρονοδιάγραμμα, τα προσόντα, τις υποχρεώσεις και τα κωλύματα, ισχύουν τα ίδια που ισχύουν για τον Συμπαραστάτη του Δημότη.  

Ελπίζουμε τα πρόσωπα που θα επιλεγούν τόσο για το Δήμο όσο και για την Περιφέρεια να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η θέση των και να χειριστούν τα θέματα των Πολιτών και των Επιχειρήσεων αντικειμενικά και ανεπηρέαστα.

3 σχόλια:

  1. δύο σε ένα; μπράβο κάτι σαν την "συναίνεση" των κοινωνικών εταίρων μοιάζει, αυταπατών συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ υπήρξε αυταπάτη η Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση των Μπολσεβίκων, στον Καλλικράτη θα κολλήσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και αφήνω στην άκρη την αυταπάτη του λεγόμενου Ελληνικού Κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή