Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΕΦΥΡΙΑ - ΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΤΑΜΙΑ - ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙΑ!



Για μια ακόμη φορά μεγάλο τμήμα του Δήμου Αχαρνών έγινε «παραθαλάσσιο θέρετρο» χάρη στις πρόσφατες καταιγίδες που δημιούργησαν συνθήκες πλαζ Αστέρα Βουλιαγμένης. Μαύρο χιούμορ αλλά και πικρές αλήθειες αναδύονται κάθε φορά, που «ανοίγουν οι ουρανοί» και πλημμυρίζουν τους δρόμους του Δήμου προκαλώντας καταστροφές τόσο σε σπίτια όσο και σε καταστήματα.

Αμαρτίες που έχουν να κάνουν με τη μικροσυμφεροντολογική αντίληψη των προηγούμενων δεκαετιών, όπου άναρχα, κοντόφθαλμα, χωρίς σχέδιο και προοπτική στους ιδιοκτήτες γης, με την ανοχή βεβαίως των εκάστοτε δημοτικών αρχών και της Πολιτείας, τους επετράπη να κατακομματιάσουν τη γεωργική γη σε οικόπεδα και πουλώντας τα στους εσωτερικούς οικονομικούς μετανάστες, κατάφεραν στην κυριολεξία να «μπουρδελοποιήσουν» ολόκληρη την πόλη αφού νύχτα τα σπίτια φύτρωναν σα μανιτάρια.

Οι αμαρτίες πληρώνονται και το χειρότερο, οι λύσεις δεν είναι εύκολες και ούτε φαίνονται στον ορίζοντα, διότι απαιτούν πολλά χρήματα, κοινωνική συναίνεση αλλά και πραγματική θέληση για την επίλυση της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης. Χωρίς σπάσιμο αυγών, ομελέτα δε γίνεται. Και αυτή η κατάσταση θα τραβήξει χρόνια εφόσον η κατάσταση αντιμετωπίζεται στην καλύτερη περίπτωση αποσπασματικά και στην χειρότερη με προτάσεις τύπου λιμνοδεξαμενής, την οποία «σερβίρισε» προεκλογικά ο νυν Δημοτικός Άρχοντας.

Βατοπεδινός
 

3 σχόλια:

  1. Τυχεροί οι Μενιδιάτες!
    Πάλι τους δόθηκε η ευκαιρία να κολυμπήσουν δωρεάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως για να ευλογήσω και τα γένεια μου, πάλι με τη λιμνοδεξαμενή του Ντούρου ασχολείται ο τοπικός ηλεκτρονικός τύπος,λογικό μετά τη δημιουργία του παραλιακού Μενιδίου. Απλά, όταν ο υποφαινόμενος επεσήμανε την Ντούρεια προεκλογική παπαριά, με βρίζανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά!Γειάαααααα!
    Κυρ βατοπεδινέ ,με αυτά που γράφεις και λές πολύ θα σε κακοχαρακτήριζαν ως κακκόπιστο.Αλλά μάλλον δεν φταίει που ο Δήμος Αχαρνών δεν ενδιαφέρθηκε μέχρι τώρα να κατασκευάσει δίκτυο ομβρίων ή να ανακατασκευάσει και να καθαρίσει τα ρέματα και μάλλον δεν φταίει η άναρχη δόμηση και η εκμετάλλευση των χωμάτων των παππουδων και των γιαγγάδων μας,μάλλον δεν φταίει η τοπική και τοπικίστικη νοοτροπία των άλλοτε τσιφλικάδων και των καβαλαραίων ,μάλιστα φταίει η κλιματική αλλαγή,η ερημοποίηση του Ελλαδικού χώρου,η αύξηση των νότιων και δυτικών ανέμων,τα ρέματα που ήρθαν και μπήκαν κάτω από την άναρχη πόλη,τα σαθρά εδάφη που μπαζώθηκαν επειδή απέκτησαν γνώση των γραμμών Χάρτμαν και ζητούν διακιώματα επιφανείας και βάθους στην οικολογική εκτός σχεδίου δόμηση του Δήμου Αχαρνών,η αντίσταση της φύσης και του κόσμου όταν τους είπαν για αντιπλυμμυρικά έργα,το βουνό Πάρνης που ήρθε εκεί,ο εθνικός δρυμός της Πάρνηθας που κατακάηκε καιοι όμβροι που παρασέρνουν στην κατεβασιά τους ,ότι βρεθεί-φερτα υλικά. Αυτά όλα και τόσα άλλα φταίνε.
    Ας τα να πάνε.Καλλίτερα η θάλασσα.Ίσως έτσι ελπίζει η Δημοτική Αρχή
    πως θα μάθει να κολυμπάει στα βαθιά.Ίσως για αυτό ο Δήμαρχος ζητάει να αλλάξει το Γ.Π.Σ του Δήμου Αχαρνών στην περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού και να κάνει Ξενοδοχεία και καζίνο .Βλέπει θάλλασα μπροστά!Έχει τουριστικό παραθαλέσιο πνεύμα!
    Μη φάτε,έχουμε γλαρρόσουπα!
    Π.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή