Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΩΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ!


Πρόγραμμα εθελοντικής ψυχοθεραπείας – εργασιοθεραπείας κυρίως για μαθητές όλων των βαθμίδων αλλά και για τους δημότες που τις καθημερινές δεν εργάζονται, με πρωτοβουλία του ρηξικέλευθου Δήμαρχου Αχαρνών – Θρακομακεδόνων κ. Σωτηρίου Ντούρου ξεκινά με στόχο τον καθαρισμό της Πόλης.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι προφανείς:
  1. Οι μαθητές ξεχνούν την πείνα τους και ταυτόχρονα καλλιεργείται σε αυτούς  το πνεύμα του         εθελοντισμού και της αλληλεγγύης που τόσο πολύ το έχει ανάγκη η Χώρα μας όχι μόνο αυτήν την περίοδο της κρίσης αλλά και όταν θα παρέλθουν τα δύσκολα χρόνια.

2.  Οι μη εργαζόμενοι θα έχουν μια καλή ευκαιρία μέσω της εργασιοθεραπείας να ξεχάσουν την σημερινή τους κατάσταση της μη εργασίας.

Πάντα πρωτοπόρος σε ιδέες ο κ. Δήμαρχος: Από την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης, (τον άλλο στόχο δεν το γράφω για να μη θεωρηθώ ρατσιστής) έως τον καθαρισμό της πιο βρώμικης πόλης της Αττικής από τους μαθητές.
 
Με τον ήλιο τα βγάζω με τον ήλιο τα βάζω τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε.

Υ.Γ. Αλήθεια ποια είναι η άποψη των Καθηγητών και Δασκάλων για την πρωτοβουλία;



5 σχόλια:

  1. O μόνος που θέλει σίγουρα ψυχολόγο είσαι εσύ τελικά Βατοπεδινέ. Σε διακρίνει ένας ανεκδιήγητος αρνητισμός που πηγάζει από τον εξυπνακιδισμό σου. Το μεγαλύτερο σοκ κατά την ταπεινόυλα μου την άποψη θα ήταν αν σε εβαζαν να κάνεις διοίκηση.
    Κατά την άποψη μου πάντως αν και εσύ δεν είσαι διοίκηση θα μπορούσες στο εξής να τους προτείνεις. Δηλαδή σκέφτομαι, μήπως γράφεις αυτά που γράφεις στην αρχή, δηλαδή τα εσώψυχα σου, αλλά στη συνέχεια ας έχεις ένα δεύτερο μέρος με τις προτάσεις σου. Δηλαδή, αστεία η πρόταση του δήμου, αλλά εγώ προτείνω αυτό.
    Θα μου πεις δεν είμαι εγώ διοίκηση. Το ξέρουμε αυτό και ίσως ευτυχώς που δεν είσαι γιατί θα τρωγόσουν με τα ρούχα σου.
    Αλλά τέλος πάντων αυτή είναι πρόταση μου. Σκέψου και πες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Αναγνώστη
    Η επιστήμη για το σχόλιό σου σηκώνει ψηλά τα χέρια!
    Ή η πρόταση του Δήμου είναι αστεία ή οι μαθητές είναι άβουλα ζώα που θα τα βγάλουν εργάσιμη ημέρα οι δάσκαλοι και οι καθηγητές από τις αίθουσες του σχολείου για να μαζέψουν σκουπίδια, που είναι υποχρέωση του Δήμου.
    Αν εννοείς έτσι τον εθελοντισμό μάλλον βρίσκεσαι σε πλήρη σύγχιση!
    Λυπάμαι δεν μπορώ να σε βοηθήσω!

    Υ.Γ. Διαβάζοντας ορισμένα σχόλια κατοίκων του Δήμου Αχαρνών, δεν απορώ καθόλου γιατί αυτός ο Δήμος βρίσκεται στα χάλια που βρίσκεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτός από τα διάφορα φερέφωνα, τα οποία προσπαθούν να δικαιολογήσουν απίθανες αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής, που καμιά σχέση δεν έχει με αυτό που χαρακτηρίζεται εθελοντισμός,γιατί είμαι βέβαιος ότι στη ζωή τους ποτέ δε συμμετείχαν σε εθελοντικές δράσεις, υπάρχουν και τοπικές φωνές που δίνουν την πραγματική διάσταση του θέματος!

    Αντιγράφω από τον ιστότοπο: http://www.menidiatis.gr/2013/03/blog-post_911.html

    Tην καραμέλα του εθελοντισμού ανέσυρε, για να καλύψει την τεράστια ανεπάρκειά του στη Διοίκηση του Δήμου Αχαρνών, ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος.Αυτή τη φορά ο Δήμαρχος, επιχειρεί, για επικοινωνιακούς, αλλά και για ουσιαστικούς λόγους, να στρατεύσει τον κόσμο και κυρίως τη νεολαία, στην καθαριότητα της πόλης.... κλπ κλπ κλπ

    Υ.Γ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τουλάχιστον αναφέρεσαι σε αδέκαστη και αντικειμενική εφημερίδα. Συνέχισε έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι γεγονός, ό,τι δε μας συμφέρει, το θεωρούμε, ότι διάκεινται εχθρικά προς το πρωτοπόρο Δήμαρχο, που λύνει τα κοινωνικά προβλήματα με την κατασκευή λιμνοδεξαμενών.

    Μόνο που πραγματικότητα για την πλειοψηφία των δημοτών είναι λίγο διαφορετική, απλά τα κάθε λογής φερέφωνα προσπαθούν με κάθε τρόπο πρέπει να βγάλουν το ψωμί τους ακόμη και όταν η πραγματικότητα τους χτυπάει κατά μέτωπο.

    Στην προκειμένη περίπτωση απλά κτυπούν λάθος πόρτα. Η αφεντιά μου αυτούς τους απίθανους τύπους τους έχει γραμμένους στο μπακαλοδέφτερο και απλά το διασκεδάσει.

    Στην περίπτωση όμως που θα το απαιτήσει η περίσταση, γνωρίζει και τον καταήλληλο δρόμο και τον τρόπο που θα οδηγήσει τον κάθε κατεργάρο στον πάγκο του.

    Προς το παρόν όσο κι αν τα φερέφωνα φωνασκούν, ο Δήμος θα παραμένει βρώμικος, θα πλημμυρίζει σε κάθε μπόρα, οι καταστηματάρχες θα διαμαρτύρονται και θα τοποθετούν σάκκους με άμμο για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, η εγκληματικότητα μια χαρά θα κρατεί και το οδόστρωμα των δρόμων,(όπως γράφει άλλη ηλεκτρονική εφημερίδα), θα καταλαμβάνουν κυρίως οι τρύπες και θα συμμετέχει και λίγο άσφαλτος.

    Υ.Γ. Πράγματι, η επιστήμη σε αυτόν το Δήμο σηκώνει ψηλά τα χέρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή