Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ο.Χ. ΠΡΟΤΥΠΗ ΠΟΛΗ!

Τελικά κατανοήσαμε με ποιον τρόπο ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας θα  μετατρέψει το Ολυμπιακό Χωριό σε Πρότυπη Πόλη, όπως άλλωστε ήταν τα φιλόδοξα σχεδιά του: δηλαδή όχι συνηθισμένες εργατικές κατοικίες στον ιστό μιας πόλης αλλά η μετατροπή μιας έκτασης σε σύγχρονη πόλη με τις υποδομές της, με τα πνευματικά και εμπορικά της κέντρα, με τις υπηρεσίες και γενικώς με όλα εκείνα που θα την έκαναν ικανή να λειτουργήσει τόσο αυτόνομα όσο και στον πολεοδομικό  ιστό της περιοχής.

Το πρώτο βήμα που αφορά το εμπορικοπολιτιστικό υλοποιήθηκε!.

Διαπιστώνοντας ο Ο.Ε.Κ. ότι οι κάτοικοι του Ο.Χ. στερούνται αφενός αγοράς που να ανταποκρίνεται στο βαλάντιό τους, (ως γνωστό η αγορά των Αχαρνών προσεγγίζει και ενίοτε ξεπερνά σε τιμές τις μπουτίκ του Κολωνακίου) κι αφετέρου πολιτιστικές εκδηλώσεις επιπέδου έχουν να γευτούν από την εποχή των κούλουμπων του πρώην Δήμαρχου Φωτιάδη, αποφάσισε να μετατρέψει το Ολυμπιακό Χωριό σε πολιτιστική - εμπορική Τεντούπολη.

Θεωρώ ότι το επόμενο βήμα του ΟΕΚ για να ολοκληρώσει τα ζητήματα της Πρότυπης Πόλης που αφορούν το εμπορικό – πολιτιστικό κομμάτι της, είναι να εγκαταστήσει το τσίρκο Μεντράνο και την εμποροπανήγυρη του Σχιστού.

Και πάλι συγχαρητήρια ΟΕΚ που μας σκέπτεσαι!

Vatopedinos

9 σχόλια:

  1. Μόνο που την απόφαση την πήρε η ... αναπτυξιακή επιχείρηση του Δήμου Αχαρνών προς δόξαν όχι του εμπορίου της τέντας αλλά μεγαλεμπόρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή η Αναπτυξιακή του Δήμου εκμεταλλεύεται περιουσία του ΟΕΚ, χωρίς την έγκριση του ΟΕΚ και χωρίς ο ΟΕΚ να εισπράξει χρήματα;
    Μου φαίνεταιπαράξενο!
    Γιατί σε αυτήν την περίπτωση το θέμα εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Εισαγγελέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η απόφαση είναι του ΔΣ της αναπτυξιακής του Δήμου Αχαρνών, τώρα ποιός θα βρει άκρη αν ξέρει η δεν ξέρει ο ΟΕΚ, "παιχνίδι" κάνει κι αυτός με τα λεφτά των εργαζόμενων. Καλοί και οι εισαγγελείς αλλά ας πάρει κι ο λαός κανένα κοντόξυλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένας πρότυπος τσαντιρομαχαλάς θα γίνουμε, μάλιστα και με δυσάρεστο ποδαρικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Ο.Χ. ΑΕ ΗΤΑΝ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΩΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η απόφαση, (η τελευταία της), της Δημοτικής Αρχής για στο χριστουγεννιάτικο παζάρι, η οποία λειτουργεί εις βάρος του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου των Αχαρνών είναι άλλο ζήτημα, όπως επίσης άλλο ζήτημα είναι και ο ιδιοκτήτης του παζαριού, ο οποίος λογικά ενδιαφέρεται για το συμφέρον του και όχι για την αισθητική του καθενός ή την εμπορική του ζημιά.

    Το ζήτημα όμως του ΟΕΚ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του χώρου, μας αφορά άμεσα, διότι αντί να κάνει αυτά που είναι υποχρεωμένος να κάνει, σύμφωνα με αυτά που προβλέπονται στο Π.Σ., αποφάσισε να κάνει το Ο.Χ. παζαροχωριό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. όταν όλα πανε από το κακό στο χειρότρο, θα ήταν τουλάχιστον ουτοπικό κάποιος να νομίζει ότι κάτι θα πάει καλά και μάλιστα χωρίς πίεση, άλλωστε η χώρα μας έχει μνημόνιο και όχι σύνταγμα πιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θα ξεκαθαρίσει το πράγμα, ΟΕΚ ανέθεσε στην επιχείρηση; τη διοργάνωση του παζαριού και η επιχείρηση με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου στον επιχειρηματία θα δούμε και τους όρους και προς τι η πρεμούρα, αφού σίγουρα θα γνώριζαν πως θα υπάρξουν αντιδράσεις και από την χειμαζόμενη τοπική αγορά, αν και αυτή από χρόνια θα έπρεπε να έχει κινηθεί με όσα προγραμμάτιζαν για το Μενίδι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανεξάρτητα από τη νομική πλευρά του θέματος, η άποψή μου είναι ότι ο επιχειρηματικός και εμπορικός κόσμςο των Αχαρνών αρκέστηκε σε μια ανακοίνωση και όχι στη δυναμική αντιμετώπιση του ζητήματος, θέτοντας δηλαδή το θέμα απευθείας στον Ρέππα ως τον αρμόδιο Υπουργό, για να ανατρέψουν την απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή