Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

ΚΥΜΗΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ!

Διάβασα τις  προάλλες, ότι κλιμάκιο του Δήμου  Αχαρνών επισκέφτηκε το Υπουργείο Υποδομών και συζήτησε για την κατασκευή  του λεγόμενου «κόμβου  της Λεωφόρου Κύμης».

Ως  γνωστόν, με την απόφαση  κατασκευής του Ολυμπιακού Χωριού στη σημερινή θέση, προέκυψε ζήτημα της πρόσβασης στο χώρο, αφού δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα. Το ζήτημα λύθηκε με την κατασκευή της Λεωφόρου Κύμης, μιας πολυέξοδης κατασκευής  λόγω των απαιτούμενων απαλλοτριώσεων αλλά και λόγω της σημαντικής δαπάνης για την κατασκευή γέφυρας στον Κηφισό.

Το κράτος πολύ σωστά προέβλεψε ότι  η Λεωφόρος Κύμης, να μην σταματήσει στη Γ’ είσοδο  του Ο.Χ. αλλά να επεκταθεί και να συνδέσει επιπλέον και τους Θρακομακεδόνες  ούτως ώστε οι κάτοικοι αυτής της περιοχής να έχουν μία επιπλέον «εύκολη» πρόσβαση προς την Αθήνα και τις άλλες περιοχές.

Οι κάτοικοι των Θρακομακεδόνων όμως δεν αρκούνται στη σημερινή κατάσταση και απαιτούν μια πιο ολοκληρωμένη λύση ούτως ώστε να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στη Λεωφόρου Κύμης και από την αριστερή πλευρά, που είναι σε γενικές γραμμές προβληματική.

Η λύση αυτή, όπως είναι φυσικό, απαιτεί χρήματα όχι μόνο για την κατασκευή αλλά και για απαλλοτριώσεις, τα οποία κάποιος πρέπει να τα διαθέσει, κρίνοντας φυσικά και με κριτήρια κόστους – οφέλους.

Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει τεχνικοοικονομική μελέτη που να δικαιώσει την επιλογή μιας τέτοιας κατασκευής και απορώ με την όλη πρεμούρα αυτής της υπόθεσης. Άλλωστε, όταν δεν έχει η Δημοτική Κοινότητα των Θρακομακεδόνων αποχέτευση αστικών λυμάτων και όμβριων υδάτων, η καθυστέρηση μερικών δευτερολέπτων κάποιων κατοίκων  αποτελεί τόσο σημαντικό πρόβλημα;

Τέλος πάντων, αν τόσο τους απασχολεί υπάρχει λύση. Κατά πρώτο να ανταλλάξει ο Συνεταιρισμός Θρακομακεδόνων μέρος των οικοπέδων  που διαθέτει με τους θιγόμενους οικοπεδούχους από την κατασκευή του κόμβου και κατά δεύτερο  να διαθέσει η Δημοτική Κοινότητα τα χρήματα που άφησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και από τους πόρους που τους  αναλογούν για να κατασκευάσει τον κόμβο.

Με την προτεινόμενη λύση δε θα επιβαρυνθούν οι υπόλοιποι Δημότες του Δήμου Αχαρνών, τη στιγμή μάλιστα που προέχουν πολύ σημαντικότερες ανάγκες του Δήμου.

1 σχόλιο: