Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ACTA EST FABULA!

Διαβάζω στον ηλεκτρονικό τοπικό τύπο, για τις αντιδράσεις που σημειώνονται λόγω της επικείμενης μεταφοράς του ΙΚΑ στο νέο κτίριο επί της λεωφόρου Κύμης, το οποίο ήδη λειτουργεί.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η μεταφορά σημαντικών υπηρεσιών από το κέντρο της Πόλης, θα δημιουργήσει προβλήματα και στους κατοίκους και στα καταστήματα και σε ό,τι τέλος πάντων σχετίζεται με τη λειτουργία του ΙΚΑ στο συγκεκριμένο χώρο.

Στην επιχειρηματολογία όμως που γράφεται, διαβάζουμε και κάποια περίεργα πράγματα!

Για παράδειγμα: Δηλώνει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Μπουζιάνης: ότι το νέο κτίριο δε διαθέτει αποχέτευση και αρκετά από τα απόβλητα απαιτούν ειδική επεξεργασία επειδή είναι ραδιενεργά.

Μα η επεξεργασία των ραδιενεργών αποβλήτων δεν εξαρτάται από το αν  το κτίριο είναι συνδεδεμένο ή όχι με κεντρική αποχέτευση. Συνεπώς, δεν είναι επιχείρημα, εκτός κι αν στο υφιστάμενο κτίριο του ΙΚΑ στο Κέντρο της Πόλης, που είναι συνδεδεμένο με την αποχέτευση, τα συγκεκριμένα απόβλητα τα αποχετεύουν  απευθείας στο δίκτυο, τότε πραγματικά η δήλωση είναι «καταπέλτης», «προκαλεί σοκ» κλπ κλπ αφού τα στέλνουν «αδιάβαστα» στο Σαρωνικό.
 
Μίας άλλης διάστασης επιχείρημα είναι, ότι το κτίριο δεν εξυπηρετείται καθόλου από συγκοινωνία.
Βρε εσείς που κάνετε ρεπορτάζ.

Υπάρχει συγκοινωνία: Το Χ40 και Χ41.
Εμείς, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, ότι είναι της πλάκας η συγκοινωνία που εξυπηρετεί το Ολυμπιακό Χωριό αλλά τόσα χρόνια δεν είδαμε και καμιά προσπάθεια από το Δήμο να βελτιωθεί και τώρα εσείς στην προσπάθειά σας να αποτρέψετε τη μεταφορά, παραπληροφορείτε τον κόσμο;
Έλεος!
Η αλήθεια βοηθάει και όχι η παραπληροφόρηση!

Caveant consules!

Βατοπεδινός!

13 σχόλια:

  1. /ετσι κι αλλιώς γιατρούς όπου και να είναι δεν θα έχει κι αυτό είναι κύριο και όλοι αυτοί που κόπτονται σήμερα είναι το μόνο που δεν λένε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός των πολύ σοβαρών που αναφέρεις, από την εποχή του τσέλιγκα -όπως τον αποκαλείς- είχαμε επισημάνει το παράδοξο στη μέτρηση της απόστασης του ΙΚΑ Ολ. Χωριού από το κέντρο του Μενιδίου. Αν την μετρήσεις απ' το Μενίδι προς στο Ο.Χ. είναι σημαντικά μεγαλύτερη απ΄ ό,τι αντίστροφα. Από πληροφορίες που έχω θα απασχολήσει σύντομα τον Χαρδαβέλα στις "Πύλες του Ανεξήγητου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λέτε να παίζει ρόλο ο αριθμός φ της χρυσής τομής και ο κωδικός αριθμός π;
    Μήπως υπάρχει και σχέση με τις πυραμίδες της Αιγύπτου;
    Είδομεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα μιλάς σαν ...ψεκασμένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λες να μας ψεκάζει το διπλανό Τατόι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ

    ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ( ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΑ ΚΤΕΛ )
    ΕΔΩ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΙΣ (Χ40-Χ41)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσωπικά θεωρώ ότι ΚΑΙ η νυν Δημοτική Αρχή δεν έχει καμία πρόθεση να καλυτερεύσει τα πράγματα στο Ολυμπιακό Χωριό. Μακάρι να κάνω λάθος και εδώ είμαι για να ζητήσω συγγνώμη σε αντίθετη περίπτωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνω και εγω βατοπεδινέ... αποκλειεται να θέλει να καλυτερευσει τα πραγματα εκει πανω.. γιατι να το κάνει άλλωστε.. σαμπως μενουν άνθρωποι εκει; Οχι φυσικά..
    Ρε αθρωποι...ειναι εκει μέσα αυτή η διοίκηση 1μιση μηνα.. δηλαδη όλα όσα δεν εγιναν σε τοσα χρονια θα γινουν σε λίγες βδομαδες; Τι καούρα σας έχει πιάσει; Η μήπως νομίζετε ότι μόνο το ολυμπιακο χωριό υπάρχει; Εχετε πάει σε άλλες περιοχές να δείτε τι προβλήματα υπάρχουν; Για κάντε μια βόλτα στο Πανόραμα.. για πηγαινετε στην Αυλίζα.. Για πηγαινετε στον αγιο γιαννη το ρωσο.
    Υπομονη συντροφοι... θα έρθουν καλυτερες μέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΥΝ και ΑΕΙ ...και εις τους αιώνας των αιώνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν ο κυρ Δήμαρχος δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με μας τους απάνω, δεν έχει παρά να δώσει εντολή στη ΔΕΗ να μην εισπράττει από μας φόρους και δημοτικά τέλη και δε θα τον ενοχλήσουμε πλέον!

    Υ.Γ. 1 πολύ καλά γνωρίζουμε τι προβλήματα έχει ο Δήμος αλλά προφανώς τα γνώριζε αυτά και ο κ. Δήμαρχος πριν κατέβει στις εκλογές και υπόσχονταν αυτά που υπόσχονταν.
    Υ.Γ. 2 Και επειδή γνωρίζω καλά τις περιοχές του Δήμου, δε θα βάλω στο ίδιο τσουβάλι την Αυλίζα με το Πανόραμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Vatopedine... σε διακρινει μια ακατανόητη επιθετικότητα. Ασε το χρονο να περασει και αν σε ευλογο διάστημα δε δούμε έργο μαζί σου θα ειμαι και εγώ. Αν θες ακουσε με. Χανεις το οποιο δίκιο με τόση επιθετικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ Σχολιαστή!
    Το θέμα δεν είναι προσωπικό για να χάνω το δίκιο μου και φυσικά εδώ δεν είμαστε για να χαϊδεύουμε αυτιά!

    Ζήσαμε μια τετραετία εγκατάλειψης από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και δυστυχώς οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν, ότι βαδίζουμε σταθερά στο δρόμο που χάραξε ο προηγούμενος.
    Η δικαιολογία παραμένει σταθερή! Δε σας παραλάβαμε ακόμη αλλά τους δημοτικούς φόρους και τα τέλη τα παραλαμβάνουν ανελλιπώς.

    Αγαπητέ Σχολιαστή. Πόσος χρόνος κατά την άποψή σου θεωρείται εύλογος για να διαπιστώσουμε ότι κάτι αλλάζει στην καθαριότητα του Ολυμπιακού Χωριού;

    Υ.Γ. Ας δούμε έργα και διαφορά αντιμετώπισης και εδώ είμαστε εμείς να την στηρίξουμε τη Δημοτική Αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι τραβάς Βατοπεδινέ κι εσύ!
    Γράφεις αραιά, σε βρίσκουν "χαλαρό", γράφεις πικρές αλήθειες, σε βρίσκουν "επιθετικό" και τσιτωμένο.
    Ψυχραιμία παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή