Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ!

Εφόσον οι υποσχέσεις δίνονται για να τηρούνται, όπως ισχυρίζονται οι πολιτικοί και οι δημοτικοί άρχοντες, ιδού μια ευκαιρία άμεσης τήρησης της υπόσχεσης από τον κ. Ντούρο και κατάρριψης του μύθου ότι οι υποσχέσεις δίνονται για να μην τηρούνται.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία και χωρίς πολλές τσιριμάντζουλες, με προεδρικό διάταγμα που καταθέτει ο εκάστοτε Ραγκούσης και με γνώμη του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου «μπορεί οικισμός που έχει απογραφή ως αυτοτελής να αποτελέσει Τοπική ή Δημοτική Κοινότητα».

Όπως είναι φυσικό και πολύ πιο λογικό αφού υποσχέθηκε προεκλογικά ο κ. Ντούρος στο κλειστό γυμναστήριο του Ο.Χ., ότι θα μας κάνει Δημοτική Κοινότητα, δεν έχει παρά να ξεκινήσει αυτός τη διαδικασία με πρώτο βήμα απόφαση το Δημοτικού Συμβούλιου και  στη συνέχεια να σταλεί μια εισήγηση στο αρμόδιο υπουργείο, ότι το Ο.Χ. πληροί τις προϋποθέσεις του 3852/2010 και να ζητήσει τη μετατροπή του σε Δημοτική Κοινότητα.

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Ντούρος είναι συνεπής στις υποσχέσεις του. Δεν του στοιχίζει οικονομικά και δίνει στον κ. Ραγκούση τη χρονική ευχέρεια  να συντάξει το Π.Δ. και να προβλέψει στον επόμενο προϋπολογισμό τα σχετικά κονδύλια που απαιτούνται.

Όλα τα άλλα είναι, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Βεβαίως, έχω και εναλλακτική πρόταση στα πλαίσια επίσης του 3852/2010, σε περίπτωση που υπάρξουν σοβαρά πολιτικά εμπόδια εκ μέρους του Υπουργείου, αλλά πρώτα πρέπει να εξαντληθεί η συγκεκριμένη περίπτωση, που είναι απλούστατη διαδικαστικά και εκφράζει τις επιθυμίες όλων των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού και του κ. Ντούρου προσωπικά..  

«Αυτού γαρ και Ρόδος και πήδημα»,

Βατοπεδινός

3 σχόλια:

  1. Σιγά ρε φίλε!
    Πολύ βιάζεσαι!
    Σε καμιά κατοσταριά τέρμινα θα γίνουν και τα κτήματα Δημόγλη Δημοτική Κοινότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί ο κ. Δήμαρχος να περιμένει καμιά διευκρινιστική εγκύκλιο!
    Και της μόδας είναι τώρα τελευταία και τρόπος υπεκφυγής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ως γνωστόν, για να εμπεδώσουμε την πρόθεση του κ. Ντούρου να κάνει το Ολυμπιακό Χωριό Δημοτική Κοινότητα, το επανέλαβε στη συνάθροιση των Υποψήφιων Δημάρχων και Περιφερειαρχών στο λεγόμενο "Βατοπεδινό" κτίριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή