Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ!

1. Πρόσφατα Συμπολίτης μας μου έλεγε, ότι ο Δήμος δεν εισπράττει Δημοτικά Τέλη και Δημοτικούς φόρους και ότι η ΔΕΗ τα αποδίδει στον ΟΕΚ και  όχι στο Δήμο Αχαρνών. Αυτή η πληροφορία δεν έχει ακουστεί για πρώτη φορά και κατά καιρούς  διαδίδεται.

Συνεπώς υπάρχει ηθική υποχρέωση να διευκρινιστεί το ζήτημα από το ΔΣ του ΣΚΟΧ ούτως ώστε να μη δημιουργούνται εσφαλμένες απόψεις και να εκφράζονται γραπτά ή προφορικά άδικες προς το Δήμο κατηγορίες για την πλημμελή καθαριότητα και τον ανεπαρκή  δημοτικό φωτισμό αφού δεν εισπράττει τα ανταποδοτικά τέλη.

Δεν αναφέρουμε στους  Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.), οι οποίοι μοιράζονται στους Δήμους εκτός των άλλων προϋποθέσεων ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ).

Παρένθεση: (η απογραφή των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού έχει να κάνει με τα μελλοντικά έσοδα δηλαδή τους Κ.Α.Π. που μπορεί να εισπράξει ο Δήμος και η Δημοτική Κοινότητα- αν γίνουμε).
2. Όπως έγραψα στο προηγούμενο άρθρο μου, η παράγραφος 6 του άρθρου 283 του νόμου που διέπει τη συγκρότηση του Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναφέρει ότι οι απογραμμένοι ως αυτοτελείς οικισμοί  μπορούν να γίνουν Τοπική ή Δημοτική Κοινότητα.

Είναι γνωστό ότι στη Χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική έχουν δημιουργηθεί διάφοροι αυτοτελείς οικισμοί: Κλασικά παραδείγματα το Ντράφι, η Διώνη, ο Νέος Βουτσάς, ο Άγιος Σπυρίδωνας Πικερμίου κλπ κλπ. Έχω την εντύπωση ότι ο Νομοθέτης έχοντας αυτές τις περιπτώσεις υπόψη του, δίνει την ευκαιρία να αποκτήσουν οντότητα στα πλαίσια των Καλλικρατικών Δήμων και πολύ σωστά έπραξε.

Το Ολυμπιακό Χωριό αποφασίστηκε, εντάχτηκε στο ΓΠΣ του Δήμου Αχαρνών, κατασκευάστηκε και κατοικήθηκε με βάση συγκεκριμένες νομοθετικές πράξεις όπως Π.Δ., Κ.Υ.Α και Υπουργικές αποφάσεις, με απογραφές δικαιούχων, κληρώσεις και τέλος κατοικήθηκε από συγκεκριμένους κατοίκους. Επιπρόσθετα τα κτίρια του Ολυμπιακού Χωριού, ως αυτοτελές σύνολο καταγράφηκαν στο κτηματολόγιο από τον ΟΕΚ.

Ακόμη και οι πέτρες γνωρίζουν το Ολυμπιακό Χωριό και όχι μόνο οι Ελληνικές.

Να θυμίσω επίσης, ότι το Ολυμπιακό Χωριό διαφημίστηκε από κυβερνητικούς παράγοντες αλλά και χαρακτηρίστηκε ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ  με το Π.Δ. 2819/2000 και έχουν γραφτεί και ειπωθεί διάφορα και φυσικά δεν περιμένουμε καμιά απογραφή για να χαρακτηριστούμε ως οικισμός!

Άλλωστε με το Πρότυπη Πόλη βγήκαμε μπαϊράκι για να γίνουμε Ανεξάρτητος Δήμος.

Και επειδή διαισθάνομαι πρακτικές τύπου: Δεν είμαστε οικισμός αλλά με την απογραφή θα γίνουμε, καλό είναι να γίνει γνωστό ότι:
ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ!
Το Ολυμπιακό Χωριό ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΕΣΑ. 

Υ.Γ. Ν. 2730/25-6-99 (ΦΕΚ 130 Α')

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:
…….
Άρθρο 2

(ζ) «Στη θέση Λεκάνες του Δήμου Αχαρνών χωροθετείται το Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο μετά την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων θα αναπτυχθεί οικιστικά ως περιοχή γενικής κατοικίας και ως πολεοδομικό κέντρο με επιτρεπόμενες χρήσεις αυτές των άρθρων 3 και 4 του από 23.2/6.3.1987 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 166 Δ')».
Αθήνα, 24 Ιουνίου 1999
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος!

Αυτά!

Και έχουν γνώση οι φύλακες!
"Ουκ έστιν παν πρόσφατον υπό τον ήλιον"!
Βατοπεδινός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου