Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΓΑΔΕΣ!



Ο θυμόσοφος λαός, (προφανώς όχι τυχαία), υποστηρίζει ότι: «αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει» και κάποιοι νομίζουν ότι με το υποβαθμίζουν και να δυσφημούν το Ο.Χ. με τη χρήση διαφόρων απαξιωτικών κοσμητικών επιθέτων, στις συνεντεύξεις των διαφόρων καναλιών, δημοσιογράφων και λοιπών ΜΜΕ, θα καταφέρουν να στρέψουν το ενδιαφέρον της Πολιτείας  για το Ολυμπιακό Χωριό για την επίλυση των υπαρκτών προβλημάτων του μέσω της δυσφήμησης και της υπερβολής.

Στοιχειοθετώ ορισμένες εκφράσεις που κυρίως προέρχονται από τους συμπολίτες μας σε εκπροσώπους των ΜΜΕ:

«Στο έλεος της εγκατάλειψης βρίσκεται το Ολυμπιακό Χωρίο έξι χρόνια μετά τη λάμψη των αγώνων του 2004», «πόλη φάντασμα που ρημάζει από την αδιαφορία», «…έχουμε καταντήσει οδός Αθηνάς…»*, «Το όνειρο έγινε εφιάλτης», «Ζούμε στο επίσημο γκέτο της Αθήνας», « …υπνωτήριο σε στρατώνα..», «….και ανήκουμε όλοι σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού….», «….Σε κατάρρευση οδηγείται με γοργό ρυθμό το Ολυμπιακό Χωριό..», «…Το Ολυμπιακό χωριό ……είναι μια ακυβέρνητη πολιτεία 10.000 κατοίκων, ένα χωριό φάντασμα, απομονωμένο…….. μια νεκρή πλατεία, ……μηδενική κοινωνική ζωή,….. μια γκρίζα ζώνη….»

Και ολοκληρώνω με την υπερφίαλη δήλωση ενός θεσμικού προσώπου του Ο.Χ.: «Το Ολυμπιακό χωριό δυσφημεί την Ελλάδα έτσι όπως έχει καταντήσει».

Ας ξεκινήσω από την τελευταία βαρύγδουπη δήλωση: Δηλαδή το Ο.Χ. έχει «καταντήσει» έτσι που κατάντησε γενικά και αόριστα ΜΟΝΟ από την αδιαφορία της Πολιτείας; Δηλαδή εμείς δε βάλαμε το χεράκι μας προς αυτήν την κατεύθυνση; Αγαπητέ Θεσμικέ Εκπρόσωπε «τα μεταξωτά βρακιά θέλουν επιδέξιους κώλους» αλλιώς καθόμαστε στο σπιτάκι μας και δεν το «παίζουμε παράγοντες»..

Όταν διαμαρτύρεται ο χι κ. Λυκειάρχης για τα ξηλωμένα καλοριφέρ, τους γραμμένους τοίχους και τις βρώμικες αίθουσες, ευθύνεται γενικώς η Πολιτεία; Αυτός και υπόλοιποι εκπαιδευτικοί δεν έχουν καμία ευθύνη; Έλεος κύριε Λυκειάρχα.

Δηλαδή γενικώς κάποιοι θέλουν να μας πείσουν, ότι το ζήτημα των βανδαλισμών είναι συνέπεια της ανίας αυτών που το κάνουν; Δηλαδή το οικογενειακό περιβάλλον δεν έχει καμία ευθύνη; Δηλαδή θέλουν να μας πείσουν, ότι εκεί που διαβίωναν  προηγούμενα, είχαν κινηματογράφους, αίθουσες διασκέδασης, καφετέριες, γήπεδα και λοιπές αθλητικές εγκαταστάσεις άμεσα στη γειτονιά τους και είχαν όλη την άνεση εκτόνωσης της περίσσειας ενέργειας; Ας μειδιάσω.

Δηλαδή μήπως ισχυρίζομαι ότι δεν έχει ευθύνη η Πολιτεία; Βεβαίως έχει, αλλά πρέπει να αποδώσουμε «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» και όχι συλλήβδην μόνο στον Καίσαρα.

Η Πολιτεία, (δηλαδή η Κεντρική Κυβέρνηση και ο ΟΕΚ), ευθύνεται για τον τρόπο που αντιμετώπισε τα καταστήματα, για τη μη κατασκευή του Πολεοδομικού Κέντρου, για την ιστορία του κτιρίου του Βατοπεδίου, για την συγκοινωνία, για τη φύλαξη αλλά η μεγαλύτερη και περισσότερο σημαντική ευθύνη που της ανήκει, είναι για το γεγονός ότι το Ολυμπιακό Χωριό δεν έγινε Δήμος.

Για τα υπόλοιπα έχουμε βάλει και εμείς το χεράκι μας. Στην πλήρη αδιαφορία έως εχθρική στάση του Δήμου Αχαρνών απέναντι στις υποχρεώσεις του, ουδέποτε απαντήσαμε θεσμικά δηλαδή στα αρμόδια κρατικά όργανα που προΐστανται του Δήμου. Τουναντίον, έχουμε αφήσει από το 2006 τη Δημοτική Αρχή στο απυρόβλητο. 6 χρόνια πηγαινοέρχονται τα ΜΜΕ στο Ολυμπιακό Χωριό, δεκάδες συνεντεύξεις, ερωτήσεις στη Βουλή, επιστολές κλπ κλπ αλλά τίποτε κατά του Δήμου, ο οποίος μόνο να εισπράττει τα δημοτικά τέλη, τους φόρους και τα ΚΑΠ από μας, θεωρεί ως υποχρέωσή του και τίποτε περισσότερο και δε φτάνει αυτό αλλά ζητάει και τα ρέστα.

Επίσης ας αναφερθούμε και στην προσωπική στάση του καθενός μας είτε είμαστε σε κάποιο θεσμικό όργανο του Ο.Χ. είτε όχι. Γενικά μας κατέχει αδιαφορία για ό,τι κινείται και ζει πέρα ακριβώς από τα όρια του κτιρίου που ζούμε. Μερικοί δε από μας, ούτε για τους κοινόχρηστους χώρους που ανήκουν αποκλειστικά στο κτίριό μας δεν ενδιαφερόμαστε πόσο μάλλον για τους άλλους κοινόχρηστους χώρους. Κάποιοι άλλοι θεωρούν, ότι τα πεζοδρόμια και η πράσινη ζώνη είναι χώροι στάθμευσης φορτηγών, συρόμενων και ΙΧΕ.

Η φιλοσοφία που μας διέπει είναι: «αφήστε να βγάλει άλλος το φίδι από την τρύπα», όταν πέφτουν στην αντίληψή μας, πράξεις και παραλείψεις που είναι σε βάρος των υπολοίπων με συνέπεια τη διαιώνιση μιας κακής νοοτροπίας: «ότι δεν είναι δικό μου ας καεί». 

Τέλος προσωπικά δηλώνω, ότι παρά τα υπαρκτά προβλήματα, τη διαμονή μου στο Ολυμπιακό Χωριό, που ούτε φάντασμα είναι, ούτε γκέτο, ούτε υπνωτήριο στρατώνα, δεν την αλλάζω με την Αθήνα, την Καλλιθέα, το Μοσχάτο, το Αιγάλεω, το Κερατσίνι κλπ κλπ, έστω και για να μην πέσει το σπίτι μου και με «πλακώσει», και πιστεύω ότι κανείς δε μας εμποδίζει, εφόσον οι συνθήκες διαβίωσης είναι δυσβάστακτες, όπως παρουσιάζονται στα δημοσιογραφικά και ηχητικά ντοκουμέντα των ΜΜΕ, να επανέλθουμε στην προτεραία μας κατάσταση.  

Βατοπεδινός.

*  "Οδός Αθηνάς" δηλαδή πιάτσα γυναικών ελευθέρων ηθών!!!!

Υ.Γ. Είναι γνωστό ότι στις 3 Σεπτέμβρη υπάρχει μία πρωτοβουλία για το Ολυμπιακό Χωριό. «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα».


        


3 σχόλια:

  1. Υ.Γ. στο Υ.Γ: Πόσες Ρόδους ακόμα πρέπει δείξουμε για να γίνει επιτέλους αυτό το πήδημα, ρε Βατοπεδινέ; Τα κανάλια-καθαριστές, συγνώμη αλλά, δεν αποτελούν καμία Ρόδο. Όπως συμφωνώ και με το άρθρο 5+ χρόνια τώρα όλοι έχουν δείξει το ποιόν τους. Πολλοί λίγοι εργάζονται για το Ο.Χ και αρκετοί από αυτούς με ιδιοτέλεια. Και οι ίδιες φωνές συνεχίζουν να μιλάνε και δυστυχώς ακούγονται μόνο από τους ίδιους. Δεν κουνάει πολύ το πράμα. Ένα σημαντικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει κοινότητα. Όχι συνοχή και παπαριές. Κοινότητα! Ένας χώρος όπου οι άνθρωποι όχι μόνο μένουν δίπλα-δίπλα, αλλά κυρίως κάθονται και λύνουν συλλογικά (χωρίς φωνές) τα εκφανή (πόσο φως να αντέξουν πια!) προβλήματα και να συντελέσουν στην πολιτιστική αναμόρφωση και Πρ ο σ τ α σ ί α του χώρου αυτού. (Για τρόπους προστασίας είπες ήδη, σπίτια, οικογένειες, σύλλογοι κοκ) Και μη ξεχνάμε ότι τα ονόματα (σχεδόν) σε κάθε σπίτι είναι σφραγισμένα. Πια ξέρουμε ποιοι θα είναι οι γείτονές μας και ποιοί οι γείτονες των παιδιών μας. Εμείς και εμείς είμαστε. Άιντε, κουνηθείτε να το φτιάξουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ένα σημαντικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει κοινότητα. Όχι συνοχή και παπαριές. Κοινότητα!"

    ΑΚΡΙΒΩΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντρέπομαι.Και επειδή ντρέπομαι,συνεχίζω σκυφτός,σκυφτός να καθαρίσω.Καθαρίζοντας τον τόπο,ίσως καθαρίσω και την ντροπή μου.
    Και ευχαριστώ που με κάνετε να ντρέπομαι ακόμα και για πολύ ακόμα.Όσο ακόμα μπορώ, να είμαι σκυφτός και να καθαρίζω.

    Όταν σηκωθώ,χωρίς ντροπή ,θα πηδήξω.Και επειδή η Ρόδος είναι μακριά ,θα πέσω πιο κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή