Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ!


Σύμφωνα με την τελευταία στατιστική έρευνα της Eurostat, το 45% των Ελλήνων ηλικιών 16 έως 74 ετών, δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο και ως Χώρα είμαστε 24 στους 27 της Ε.Ε.

Η αναφορά αυτή γίνεται, διότι επιτέλους πρέπει να καταλάβουν κάποιοι στο Σ.Κ.Ο.Χ., ότι το τελευταίο μέσο ενημέρωσης των κατοίκων, θα πρέπει να είναι η ιστοσελίδα του Συλλόγου και γενικά το διαδίκτυο.

Όταν η κάθε ελληνική οικογένεια φθάσει στο επίπεδο της Σουηδίας και της Δανίας, τότε ναι, η κύρια ενημέρωση μπορεί να είναι το διαδίκτυο, τώρα όμως οι καιροί απαιτούν να μπουν σε εφαρμογή οι κλασικές μέθοδοι όπως: η ενημέρωση πόρτα πόρτα, οι πίνακες ανακοινώσεων, οι ανακοινώσεις σε κάθε κτίριο, οι ανακοινώσεις στα καταστήματα του Ο.Χ. κλπ κλπ. Είναι καθήκον των μελών του Δ.Σ. η ενημέρωση των κατοίκων με κάθε τρόπο σε φλέγοντα ζητήματα και όχι με τον πιο απρόσφορο και αδόκιμο τρόπο δηλαδή τις ξερές ανακοινώσεις στο διαδίκτυο.
Βεβαίως, θα απαντήσει κάποιος, ότι ο άρρωστος πάει στο γιατρό και όχι ο γιατρός στον άρρωστο. Δεν έχουμε  αντίρρηση για το δίκαιο αυτής της άποψης, με την προϋπόθεση όμως, ότι ο "άρρωστος" και γνωρίζει ότι υπάρχει γιατρός και έχει ενημερωθεί που αυτός κατοικοεδρεύει. Όμως, αν εμείς οι "γιατροί", δεν έχουμε τη διάθεση να διαθέσουμε χρόνο και κόπο σε βάρος της προσωπικής μας ζωής και της ζωής της οικογένειάς μας, για να δηλώσουμε την παρουσία μας στους "αρρώστους", τότε καθόμαστε μια χαρά στον καναπέ και δεν ασχολούμαστε με τα κοινά. Αντίθετα, αν πιστεύουμε, ως μέλη του ΔΣ, ότι ο ρόλος μας ΔΕΝ σταματάει στο τέλος της συνεδρίασης του ΔΣ αλλά έχει και λάντζα, ε  τότε κάνουμε και τη λάντζα! Δεν είναι ούτε υποτιμητικό ούτε ντροπή, το αντίθετο μάλιστα. Και είναι βέβαιο, ότι κανένας δεν προσδοκά κάποιο υλικό όφελος από την προσπάθεια αλλά απλά αισθάνεται την ηθική ικανοποίηση, ότι κάνει σωστά τη δουλειά του και είναι συνεπής απέναντι σε αυτούς που τον τίμησαν με τη ψήφο τους. Είναι τόσο απλό.

Καλή λοιπόν η «επανάσταση» από το διαδίκτυο αλλά από αποτέλεσμα γιοκ!

Δυστυχώς: Ad augusta per angusta!

Υ.Γ. Από στρατηγούς γεμάτος ο τόπος. Από στρατιώτες πάσχουμε.

4 σχόλια:

  1. Regina rosas amat....

    H regina όμως καλά θα κάνει αντί να κρίνει και να επικρίνει να ρίξει μια μιατιά έξω από τα γραφεία του συλλόγου, στις στάσεις, στα stand των ανακοινώσεων και παντού μήπως και δεί τι "λάντζα" κάνουν μέλη του ΔΣ. Και αν της πέφτουν μακριά ας κοιτάξει στην είσοδο της πολυκατοικίας της την ανακοίνωση σε χαρτί Α3 μάλιστα μήπως και δεί κάτι τελικά.
    Σε Α3 μεγάλο χαρτί γιατί σε Α2 χαρτί που έμπαινε μέχρι τώρα , μπορεί να μην φαινόταν πολύ , να μην την έβλεπε καλά και για να μην ριπαίνει και την τζαμαρία της πολυκατοικία την αφαιρούσε αμέσως.
    Να δεί ότι και χρήμα ξοδεύουν κάποια άτομα από την τσέπη τους και διαθέτουν ατέλειωτες ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο για να κάνουν τις ενημερώσεις όλες γνωστές στον κόσμο.

    Αλλά αφού δεν είμαστε ούτε Σουηδία ούτε Δανία γιατί υπάρχει αυτό το blog?
    Ποιά η χρηστικότητά του αφού ότι το τελευταίο μέσο ενημέρωσης των κατοίκων, θα πρέπει να το διαδίκτυο όπως λέτε?

    Πάντως όποιος πονάει πάει στον γιατρό .
    Όταν όμως πάει στο γιατρό να του πεί τον πόνο του ο γιατρός ρωτά πολλά όπως ας πούμε " τι έκανες εσύ για το σώμα σου "
    Έ, όταν μας κάνουν αυτή την ερώτηση όλοι σωπαίνουμε γιατί ξέρουμε ότι με την αδιαφορία μας, τον ωχαδελφισμό μας και το "δεν βαριέσαι" καταντίσαμε να βλέπουμε την ζωή μας να χάνεται μέρα με την μέρα και ώρα με την ώρα.
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ.....

    και επαναφέρουμε σε πρώτο πλάνο το

    DUM SPIRO SPERO.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Το Μπλογκ αυτό υπάρχει για να το διαβάζεις εσύ, μήπως και κάνεις κάτι πιο αποτελεσματικό από τα μέχρι σήμερα ταρατατζούμ. Επίσης, δίνει συμβουλές πως να γράφονται σωστές επιστολές προς τις υπηρεσίες και όχι αλαμπουρνέζικα.
    2. Επειδή εμείς δε ζούμε στο Καρακουρούμ αλλά στο Ο.Χ. και επειδή βλέπουμε και τις στάσεις και τις τζαμαρίες των πολυκατοικιών και τις πινακίδες των ανακοινώσεων, μπορούμε να γράψουμε αυτά που γράφουμε. Εσύ μάλλον φαίνεται, ότι βλέπεις αυτά που θέλεις να δεις και όχι την πραγματικότητα.
    3. Αν λοιπόν καταξοδεύεσαι πολύ και παρακουράζεσαι, μπορείς να καθίσεις στο σπιτάκι σου και να μας αφήσεις εμάς τους "αρρώστους" να πεθάνουμε με την ησυχία μας. Μήπως σου ζητήσαμε να μας σώσεις και δεν το ξέρουμε; ή μήπως σε υποχρέωσε κανένας να κάνεις αυτό που κάνεις; Αλλά αφού θέλεις να το "παίξεις" αρχηγός, θα δεχτείς και την κριτική εμού του καναπεδάτου μπλογκέρ.
    4. Επειδή εσύ και οι άλλοι 10 του Δ.Σ. παρακουράζεστε, με την πρώτη ευκαιρία, θα σας στείλω μερικές πετσέτες για να σκουπίζετε τον ιδρώτα που χύνετε από την πολύ λάντζα. Προσέξτε όμως μην πάθετε υπερκόπωση και μείνει το Ο.Χ. χωρίς "σωτήρες".

    Μην παίρνεις λοιπόν πολύ φόρα και πιστέψεις, ότι μπορείς να οργανώσεις την "επανάσταση" ενάντια στους άλλους "χαρατσοσωτήρες" από το Ο.Χ., γιατί η προσγείωση θα είναι ανώμαλη.

    Και θα κλείσω με τη συμβουλή του Απελλή:Sutor ne supra crepida, ούτε πόντο παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την Ρώμη καλά πάς.
    Κάνε μια στάση στο ΟΧ όταν θα γίνουν εκλογές
    για να δούμε τότε πόσα "απίδια βάζει ο σάκκος σου" Ρωμαίε μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Αλλά αφού δεν είμαστε ούτε Σουηδία ούτε Δανία γιατί υπάρχει αυτό το blog?Ποιά η χρηστικότητά του αφού ότι το τελευταίο μέσο ενημέρωσης των κατοίκων, θα πρέπει να το διαδίκτυο όπως λέτε?"

    Μα αν είναι δυνατόν! Σοβαρά τώρα, συγχέεις την αποτελεσμάτικότητα εξέφρασης προσωπικής άποψης με την αποτελεσματικότητα ενημέρωσης αποφάσεων διοικητικού οργάνου (έστω συλλόγου);
    Τι σχέση έχει το πόσοι διαβάζουν αυτό το μπλόγκ ή τι επιρροή έχει με το πόσοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στις αποφάσεις του ΣΚΟΧ;

    Αυτό λέει ο άνθρωπος. Ότι δεδομένου των πρόσφατων στοιχείων για την περιορισμένη χρήση του ίντερνετ από Έλληνες, ο ΣΚΟΧ θα πρέπει να έχει υπόψη του ώστε τις αποφάσεις του να μην τις ανακοινώνει κυρίως από το διαδίκτυο, γιατί θα είναι λίγοι εκείνοι που θα τις διαβάσουν. Τι πιο απλό!

    Οπότε, δύο είναι τα ενδιαφέροντα ερωτήματα που βγαίνουν από την άποψη αυτή: α) το πόσες αποφάσεις από τις συνολικές δημοσιοποιεί ο ΣΚΟΧ μέσω διαδικτύου και πόσες με πιο άμεσους τρόπους και β) πόσοι μπαίνουν καθημερινά στην ιστοσελίδα του συλλόγου; Ο τύπος εδώ το πήρε κατ'αναλογία με την χώρα (σύμφωνα με τα στατιστικά) και φαντάζομαι με κάποια προσωπική έρευνα. Το επιχείρημα και η προτροπή στέκουν, δεν είναι υπερβολικά.

    Τέλος, είναι γελοία πια αυτή η επίθεση στα μπλογκ και κυρίως σε μπλογκ με σαφείς και εμπεριστατωμένες απόψεις. Τα μπλογκ δεν είναι δημοσιογραφικά όργανα, οπότε ο τρόπος που θα διαχειριστούν τις πληροφορίες τους δεν υπόκειται σε κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας (αντικειμενικότητα, αναφορά πηγών κ.ά). Άλλοι δεν το κάνουν. Ο τύπος εδώ χρησιμοποιεί και τις πηγές του για να τις δούμε και εμείς, ώστε τελικά να εκτιμήσουμε οι ίδιοι πως μετέφρασε τα δεδομένα. Ο αναγνώστης, όμως, διαλέγει να τα διαβάζει σύμφωνα με την κρίση του. Είναι τελείως ανόητη συνεπώς η επίθεση σύμφωνα με την οποία ο μπλογκερ είναι ένας πολυθρονάτος που κρίνει. Το ξέρουμε το Τι είναι! Αυτό που εμένα με ενδιαφέρει είναι Τι βρήκε από την πολυθρόνα του και αν αυτό με βοηθάει στο να ανακαθορίσω την περιγραφή αυτών που βλέπω και εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή