Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ MADE IN NTOUROU!

Αποφάσισε, λέει, το Δημοτικό Συμβούλιο των Αχαρνών τη μείωση των Δημοτικών Τελών κατά 0,05 στις οικίες των Αχαρνών δηλαδή από 1,05 σε 1,00. Παρότι υπηρετώ θετική επιστήμη, τυγχάνω λίγο τζιόρας στα μαθηματικά και προφανώς μπορεί να κάνω και λάθος στους υπολογισμούς:

Η μείωση που προβλέπεται για 61/365 ημέρες είναι της τάξης των 0,85 ευρώ. Δηλαδή στην περίπτωσή μου, 102 χ 1 χ 61/365 = 17,05 από 17,90 και περίπου 5 ευρώ όλο το χρόνο, (σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ πάντα).
Παράλληλα λέει, ότι επιβάλλεται ενιαίος δημοτικός φόρος της τάξης του 0,21/τ.μ.. Στην περίπτωσή μου 102 χ 0,21 = 21,42 ευρώ και δε γνωρίζω, αν πρόκειται για ετήσιο φόρο ή θα είναι ανά δίμηνο όπως όλοι οι δημοτικοί φόροι και τα τέλη. Δηλαδή, ότι τάχα μου ο καλός μας Δήμαρχος διαπιστώνει τα οικονομικά προβλήματα των Δημοτών και μας μειώνει τα Δημοτικά Τέλη αλλά από την πίσω πόρτα τραβάει και ένα χαράτσι παπακωσταντινέικο θέλεις; βενιζελικό θέλεις; αλλά όμως χαράτσι του κερατά και ΧΩΡΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ!

Σημειώνω δε, ότι αυτά που εισέπραττε παρανόμως επιπλέον ο Δήμος επί 4 χρόνια από τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού ουδέποτε τα επέστρεψε παρότι έχει πάρει σχετική απόφαση για επιστροφή τουλάχιστον ενός μικρού τμήματος των οφειλόμενων.

Προσωπικά δεν θέλω να κάνω σχόλια σε ποιους κάνει ρουσφέτι και ποιους χαρατσώνει, όλοι έχουν μυαλό, ας το σκεφτούν μόνοι τους.

Υ.Γ. Επειδή ο καθένας διαπιστώνει την οικονομική στενότητα του Δήμου για την οποία προφανώς και δεν ευθύνεται η παρούσα Δημοτική Αρχή αλλά αυτές είναι κουτοπονηριές και απορώ σε ποιους απευθύνονται άραγε για να τις μασήσουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου