Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ MADE IN DUROS!

Πριν καιρό σε αυτό εδώ το μπλογκ, ένας αναγνώστης σχολίασε γιατί δεν αναρτήσαμε θετικό άρθρο για την παραλαβή της πράσινης ζώνης από το Δήμο Αχαρνών. Προσωπικά, (αν και έχω χαρακτηριστεί από διάφορους, ότι διέπομαι από κακοπιστία προς το Δήμαρχο Αχαρνών κ. Ντούρο), είχα απαντήσει, ότι θα κρίνω εκ του αποτελέσματος. Με απλά λόγια, αν οι Υπηρεσίες του Δήμου εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους σε ζητήματα που αφορούν την καθαριότητα, τον καθαρισμό, το πότισμα των κοινόχρηστων χώρων και τον ηλεκτροφωτισμό δηλαδή στα ζητήματα για τα οποία εισπράττουν δημοτικούς φόρους, τέλη και ταπ, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να κρίνουμε θετικά το έργο του Δήμου αλλά και να παινέσουμε το Δήμαρχο, ότι πράγματι φροντίζει το Ολυμπιακό Χωριό.

Σχεδόν πριν ένα μήνα στάλθηκε από το Σύλλογο Κατοίκων, να γίνει κοπεί των χόρτων στους κοινόχρηστους χώρους για να μη κινδυνεύσουμε από πυρκαγιά, όπως συνέβη τον προηγούμενο χρόνο.

Μετά από ένα μήνα οι υπηρεσίες του Δήμου αποσπασματικά αντιμετωπίζουν το θέμα. Η "πράσινη ζώνη" θυμίζει κεφαλή κασιδιάρη. Οι εντεταλμένοι δημοτικοί υπάλληλοι έρχονται κάνουν πως βάζουν μπροστά τα εργαλεία, δήθεν δεν παίρνουν μπροστά και εξαφανίζονται.

Εμάς μας ενδιαφέρει να γίνονται οι εργασίες, που είναι υποχρέωση του Δήμου να γίνονται και δε θα γίνουμε επιστάτες των διαφόρων δημοτικών υπαλλήλων που δεν εκπληρώνουν τις υποχρέωσεις τους στις εργασίες που τους ανατίθενται.

Πάντως οι αρμόδιοι του Δήμου να είναι βέβαιοι, ότι σε κάθε περίπτωση πυρκαγιάς είτε στην πράσινη ζώνη είτε σε άλλους κοινόχρηστους χώρους, η αντίδραση θα είναι προς τους αρμόδιους εισαγγελείς, να είναι βέβαιοι για αυτό.

Υ.Γ. Δηλαδή ανώνυμε αναγνώστη, πρέπει να πανηγυρίζω για την παραλαβή της πράσινης ζώνης από το Δήμο και επιπρόσθετα να τους πλέξω το εγκώμιο;

7 σχόλια:

  1. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Δήμο καλά κρατούν. Πανηγύρια, γιορτούλες, και φεστιβάλ σε μπόλικη δόση. Με τα δύσκολα θέματα της καθαριότητας κανείς δεν ασχολείται και ειδικά στο Ολυμπιακό χωριό, που όπως φαίνεται δεν το υπολογίζει πια κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως ο Δήμαρχος στις δημόσιες σχέσεις είναι άπαιχτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ουτοπία είναι μέγιστο πρόβλημα Βατοπεδινέ. Πάψε να ζητάς συνεχώς από τον δήμο και γενικά από τους άλλους. Καμία τοπική αυτοδιοίκηση δε μπορεί να δώσει επαρκείς λύσεις ειδικά τώρα.
    Τα εγκώμια τα πλέκουν μόνο οι γλύφτες. Εσυ είσαι στο αντίθετο άκρο. Είσαι μόνο κριτική για όλους και για όλα. Και κυρίως κακόπιστη κριτική. Αν η κριτική σου συνδυαστεί με προτάσεις ίσως πας σε ένα καλύτερο επίπεδο χρησημότητας ως δημότης και ώς ανθρωπος που επιθυμείς να δεις κατι καλύτερο για τον τόπο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Αναγνώστη!
    Όπως καλά επισημάνατε ακριβώς επειδή ο ψηφιακός ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ δεν είναι γλύφτης και όσο αυτός ο Δήμος θα αντιμετωπίζει το Ολυμπιακό Χωριό ως παρία, σε αυτό εδώ το βήμα θα ασκείτε κριτική και μόνο κριτική και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό του επιθέτου "Κακόπιστος". Και αν ξανασυμβεί η αχρεία πράξη των τεχνικών υπηρεσιών να κάψει σκουπίδια στις λεκάνες, κάποιοι θα βρεθούν στον εισαγγελέα.

    Αγαπητέ Αναγνώστη!

    Οι αντιλήψεις τύπου: "Εδώ ήταν τα χωράφια των παπούδων μας" σε μας δεν περνάνε. Διότι όχι μόνο γνωρίζουμε τι ακριβώς ήταν εκεί που κτίστηκε το Ο.Χ. αλλά γνωρίζουμε ακριβώς και το χρήμα που έπεσε για τους "παραγωγικούς" πρίνους και σχίνους.
    Και επιπρόσθετα έχουμε επίγνωση, ποιος κέρδισε και τι κέρδισε από την κατασκευή του Ο.Χ..

    Συνεπώς δε θα κάνουμε τι χάρη να σιωπούμε στην απραξία του Δήμου στις υποχρεώσεις του για τις οποίες εισπράττει ζεστό χρήμα ή στις αντιδράσεις τύπου:"αυτοτελής οικισμός δεν πρόκειται να γίνει το Ο.Χ., όσο ζω".

    Πρέπει επιτέλους να κατανοήσει η Δημοτική Αρχή, ότι με άλλο τρόπο πρέπει να μας προσεγγίσει και όχι με αυτόν που μέχρι σήμερα προσπαθεί. Και όσο συνεχίζει να μας αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο, πάντα θα μας βρίσκει απέναντι. Στο χέρι του Δήμου είναι να αλλάξει.


    Αγαπητέ Αναγνώστη!

    Ο Βατοπεδινός ως φυσικό πρόσωπο και με ονοματεπώνυμο, τεκμηριωμένες γραπτές προτάσεις σε πλαίσια διαβούλευσης του Δήμου έχει κάνει και μάλιστα κάποιες από αυτές έχουν υιοθετηθεί αυτούσιες. Scripta manent.

    Συνεπώς, όταν δε γνωρίζετε τα πραγματικά γεγονότα καλό είναι να είστε και λίγο επιφυλακτικός στις εκφράσεις, αν και προσωπικά καθόλου δε με ενοχλεί, όταν με υβρίζουν για ζητήματα για τα οποία έχω δίκιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. A. μάλιστα. Πρόκειται λοιπόν για ένα δήμο ο οποίος δεν εχει κλειστά αυτιά. Μόνος σου είπες ότι κάποιες από τις προτάσεις σου έγιναν αποδεκτές. Για τις υπόλοιπες που κάνεις μήπως ο δήμος δεν είναι αρνητικός, αλλά υπάρχει αντικειμενική αδυναμία;
    Εγώ προτείνω αντί να βρίζεις κάθε φορά τον duros, με επιχειρήματα που φανερώνουν πως έχεις παντελή αγνοια της πραγματιότητας να πας εκεί να τον βρείς και να συζητήσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Αναγνώστη!

    Το γεγονός, ότι ο μελετητής της συγκεκριμένης διαβούλευσης έκρινε τις προτάσεις μου τεκμηριωμένες και εποικοδομητικές όντως είχε και τα μάτια του και τα αυτιά του ανοικτά για προφανείς λόγους. Το έτοιμο και καλοψημένο φαγητό δεν το πετάνε.

    Όσον αφορά τις αδυναμίες του Δήμου, σας πληροφορώ ουδόλως με απασχολεί, διότι ούτε πήρε δάνειο ο Δήμος για να κατασκευάσει έργα υποδομής στο χώρο μας ούτε για διορισμούς από πόρτες και παράθυρα για κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού ούτε ζητάμε κάτι περισσότερο από αυτό που επιβάλλει η σχετική νομοθεσία για τα ανταποδοτικά τέλη. Και αν δεν γνωρίζετε τι σημαίνουν ανμταποδοτικά τέλη, να ρωτήσετε τον κ.Ντούρο να σας ενημερώσει.

    Συνεπώς. Δεν παρακαλάμε για τα δικαιώματά μας αλλά τα απαιτούμε.

    Κατανοητόν;

    Υ.Γ.1 Αγαπητέ Αναγνώστη. Για το αίσχος της χωματερής που έφτιαξε ο Δήμος στις Λεκάνες, έχετε να πείτε τίποτε ή πάλι φταίνε τα δάνεια και οι διορισμοί των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών;
    Υ.Γ.2 Πάντως ο κ. Ντούρος στις προεκλογικές υποσχέσεις είναι απλόχερος. Υστερεί λίγο στην υλοποίηση των υποσχέσεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας αφήσουν επιτέλους οι βολεμένοι καρεκλοκένταυροι (γιατί περί αυτών πρόκειται) τη χιλιογλυμένη καραμέλα της οικονομικής κρίσης, που πλήττει ιδιαίτερα τους Ο.Τ.Α. κ.τ.λπ. Παραείναι εύκολη και απλοϊκή δικαιολογία. Ας αφουγκραστούν και την κοινωνία λίγο!

    Ο κόσμος εγκαλεί το Δήμο και προσωπικά τον κ. Δήμαρχο, όχι γι' αυτά που είναι αδύνατο να κάνει ελλείψει πόρων, αλλά για πλήθος άλλων που απλώς χρειάζονται καλύτερη μελέτη και οργάνωση. Εάν κάτι έχει κόστος, είναι η αποτίναξη προσκολημένων παρασίτων, "φίλων" και "παραγόντων", που χάριν δικών τους μικροσυμφερόντων καταπατούται κι εμποδίζονται συμφέροντα χιλιάδων δημοτών.

    Αυτή εξάλλου δεν ήταν η βασική προεκλογική εξαγγελία του κ. Ντούρου; Για αυτά ακριβώς δεν κατηγόρησε (δικαιολογημένα) τις προηγούμενες δημοτικές αρχές; Και φυσικά γι' αυτό το λόγο προτιμήθηκε απ' τον αχαρναϊκό λαό. Με την προσδοκία ότι αφού εντόπισε τις πηγές του κακού, θα τις καταπολεμούσε κι όλας...

    Αντί αυτών στο Δήμο εξακολουθούν να εργάζονται φιλότιμα και παραγωγικά ελάχιστοι (τα αιώνια θύματα) και η πλειοψηφία των "ξύπνιων" εξακολουθεί να ζει σε βάρος συναδέλφων και δημοτών.

    Αλήθεια, πόσα χρήματα χρειάζονται για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση; Ποιο κονδύλι περιμένουμε για να ξεριζωθούν οι πελατειακές και άλλες συναφείς σχέσεις; Πόσα χρήματα θα κοστίσει η ανακύρηξη του Ολυμπιακού Χωριού σε Δημοτική Κοινότητα; Πόσα χρήματα χρειάζονται για καλύτερες και ορθολογικότερες συγκοινωνίες; Σοβαρολογούν όταν ισχυρίζονται ότι δεν επαρκεί το προσωπικό να φροντίσει τις βασικές και στοιχειώδεις ανάγκες της καθημερινότητας, όχι μόνο του Ο.Χ. αλλά και του Δήμου ολόκληρου;

    Βεβαίως δεν είναι απαραίτητο όλα όσα γίνονται ή παραλείπονται να είναι όλα εκ του πονηρού. Υπάρχει και η ανεπάρκεια, υπάρχει και η ανικανότητα, ενώ σε αρκετούς περισσεύει η βλακεία και η κουτοπονηριά. Από την άλλη, δε λείπουν βέβαια οι φιλότιμοι και οι ικανοί. Είναι αριθμητικά τόσο λίγοι όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή