Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ Ή ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ;


Για να κατανοήσουμε το «φλέγον» και «ζωτικό» ζήτημα, (όπως φαίνεται από την πρεμούρα κάποιων), δηλαδή της αφαίρεσης της περίφραξης από το Ο.Χ., αναρωτιόμαστε:

Τι είδους συμβατική υποχρέωση είναι αυτή και μάλιστα με ποινική ρήτρα 800000 ευρώ, η οποία είναι απαιτητή  από τον εργολάβο που κατασκεύασε την περίφραξη, εάν δεν την αφαιρέσει 8 ολόκληρα χρόνια μετά την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων και 6 χρόνια μετά την παράδοση των σπιτιών στους δικαιούχους;

Η κατασκευή της περίφραξης ήταν υποχρέωση του ΟΕΚ για την προστασία του Ολυμπιακού Χωριού ή της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων για την προστασία των Αγώνων και των Αποστολών;

Διότι, εάν ήταν για το Ολυμπιακό Χωριό, είναι φυσικό να μην τίθεται θέμα  αφαίρεση της περίφραξης αφού για αυτό τοποθετήθηκε. Εάν ήταν για την προστασία των αθλητικών αποστολών, είναι φανερό, ότι καμιά δουλειά δεν έχει ο ΟΕΚ με το θέμα αυτό και είναι στη διάθεση των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού, να το χειριστούν. Εκτός και εάν κάποιοι οσμίστηκαν «μεζέ» με τους τόνους ανακυκλώσιμου υλικού και το ορέχτηκαν.

Αυτοί που σήμερα ζητούν να εφαρμοστεί η συμβατική υποχρέωση του εργολάβου, (όποιοι κι αν είναι αυτοί), γιατί δεν το ζήτησαν μετά το πέρας της Ολυμπιάδας ή έστω ο ΟΧΑΕ μετά την εγκατάσταση των δικαιούχων, για να έχουμε και εμείς οι κάτοικοι έναν υπεύθυνο συνομιλητή απέναντί μας και όχι το σημερινό χάλι;

Και διερωτώμεθα!!!!!!! Ζει ο εργολάβος; Είναι εν ενεργεία η εταιρία του; Ποιος εν πάση περιπτώσει είναι αυτός ο εργολάβος για να γνωρίζουμε και εμείς, ότι όντως θα είναι ο ίδιος που θα την αφαιρέσει και όχι τίποτε άσχετοι!   

Επίσης διερωτώμεθα!!

Ο ΟΕΚ αφού τόσο πολύ ενδιαφέρεται για την αφαίρεση της περίφραξης και μάλιστα όχι όλη, γιατί δεν ενδιαφέρεται να εφαρμοστούν άμεσα και οι συμβατικές υποχρεώσεις των κατασκευαστών που αφορούν τις εκατοντάδες κακοτεχνίες των σπιτιών μας αλλά και τις συμβατικές υποχρεώσεις του ίδιου του Οργανισμού για την οριστική τιμή του τετραγωνικού, για τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, για την παράδοση σπιτιών σε κάποιους ταλαιπωρημένους συμπολίτες μας λόγω της εγκατάστασης του Αστυνομικού Τμήματος, για την παράδοση των αδιάθετων σπιτιών σε δικαιούχους, για την παράδοση των κοινόχρηστων χώρων, για την κατασκευή του Πολεοδομικού Κέντρου, για τη λειτουργία των καταστημάτων, για την υπογειοποίηση των γραμμών της υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ και εν πάση περιπτώσει να μην «πιάσουμε» με κάθε λεπτομέρεια την εγκριμένη μελέτη εφαρμογής για το ΟΧ, η περίφραξη τους μάρανε;

Οι υπεύθυνοι του ΟΕΚ, που 8 χρόνια μετά και ύστερα από την κατάργηση του Οργανισμού, θυμήθηκαν την περίφραξη; ή μήπως κάποιος άλλος «ενδιαφερόμενος» επιμένει για άλλους σκοπούς δηλαδή το πλιάτσικο; Επίσης, αναλογίστηκαν, ότι το Ολυμπιακό Χωριό μετά την αφαίρεση της περίφραξης, θα είναι ξέφραγο αμπέλι και έρμαιο όλων αυτών που καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτικά έργα για τη συλλογή ανακυκλωμένων υλικών;    

Για να τελειώνουμε: Οι πάντες να είναι βέβαιοι, ότι σε περίπτωση που γίνει η αφαίρεση της περίφραξης, εάν δεν τηρηθούν οι διαδικασίες, που προβλέπονται για τη διαχείριση δημοσίου υλικού, θα έχουν λόγο τα αρμόδια προς τούτο θεσμικά όργανα και ο νοών νοείτω.     

Υ.Γ. 1 Επειδή κατοικούμε εντός των τειχών της Ιερουσαλήμ και επιπρόσθετα μας είναι γνωστές οι απόψεις επί του θέματος των κατοίκων  του Δημαρχιακού Μεγάρου, τους συνιστούμε φιλικά να ηρεμήσουν και να ασχοληθούν με τα εκατοντάδες προβλήματα του Δήμου.
Υ.Γ. 2 Επίσης και οι κατοικούντες στο κατάστημα της οδού Σαμπάνη, να προσέξουν, για κάθε ενδεχόμενο, διότι δεν τους βλέπω πολύ θερμούς.  

3 σχόλια:

  1. Φίλε ...βατοπεδινέ.....ελπίζω να ανοίξουν τα μάτια τους και τα αυτιά τους οι των υστερόγραφων.ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ..
    ΣΤΟ 1:...Έχοντας υπόψη :
    1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010
    2. Το με αριθμ. Πρωτ. 66257/28-07-2011 έγγραφο του Ολυμπιακού Χωριού 2004 Α.Ε.
    που αφορά στον ορισμό μελών επιτρόπων Διοικητικής Παραλαβής προς χρήση
    των έργων:
    · Κοινοχρήστων Χώρων του Οικιστικού Τομέα, του Οδοφωτισμού, των
    Δικτύων Ομβρίων, της Οδοποιίας και των Πεζοδρόμων (Τμήμα Α, Β, Γ και Δ)
    · Διαμόρφωση Ελευθέρων Χώρων του Ολυμπιακού Χωριού και λοιπά
    συμπληρωματικά έργα.
    3. Την με αριθμ. 826/2011 απόφαση Δημάρχου με την οποία ορίζεται ο Δημοτικός
    Σύμβουλος Παναγιώτης Γκίκας εντεταλμένος σύμβουλος με αρμοδιότητες την
    παραλαβή από τον ΟΕΚ των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού, τη
    γενικότερη επιτήρηση των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού και του
    περιβάλλοντος χώρου.
    4. Την με αριθμ. 1389/2011 Απόφαση Δημάρχου Αχαρνών, περί συγκρότησης
    Επιτροπής
    5. Την ανάγκη συγκρότησης επιτροπής.
    .........ΣΤΟ 2:

    "Το θέμα πλέον το έχει αναλάβει ο ΣΚΟΧ!
    Εχθές σε συνάντηση που είχε με κατοίκους ο Πρόεδρος ,ο Γεν Γραμματέας, ο Οργανωτικός Γραμματέας του ΣΚΟΧ, με πρωτοστάτες κατοίκους για την κίνηση,μας ενημέρωσαν πως εξεδώθη και κατετέθηι επίσημη ανακοίνωση-διαμαρτυρία του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ,μετά από δεύτερη σκέψη,όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ κ Πρόεδρος ΣΚΟΧ και αφού επανεβουλεύθη το Δ.Σ ΣΚΟΧ, αποφάσισαν να κινηθούν αναλόγως.Οι κάτοικοι με χαρά αποδέχθηκαν πολλά από όσα μίλησαν με το Δ.Σ αλλά επεσήμαναν και αιτιολόγησαν κάποια θέματα περί κειμένων και κινήσεων..Αμοιβαία αποδέχθηκαν κάποια θέματα και φυσικά το ευνόητο πλέον,πως παρά την αρχική διερευνητική στάση του Δ.Σ ΣΚΟΧ για το θέμα του μη ξηλώματος της περίφραξης,είναι αντιπρόσωποι του αιτήματος των κατοίκων και συμφωνούν να μην αποξηλωθεί η περίφραξη.Ενεργεί δε το Δ.Σ προς κάθε κατεύθυνση για το δίκαιο αίτημα .

    Δεδομένου πως αυτό το θέμα -της μη αποξήλωσης της περίφραξης με τα υφιστάμενα οικιστικά και άλλα δεδομένα ασφαλείας της πόλης μας-είναι και πάγιο αίτημα και όλων των άλλων φορέων και συλλόγων του Ο.Χ και δεδομένης της εντολής που υπάρχει από Γ.Σ να μην αφαιρεθεί η περίφραξη πρέπει το Δ.Σ ΣΚΟΧ να κινηθεί αναλόγως.
    ΆΡΑ: Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ αντιπροσωπεύει πλέον τους κατοίκους στην παραμονή της πείφραξης και έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων,ώστε να ενημερωθούν άπαντες και να ενεργήσει παν ότι απαιτείται για την θετική επίλυση του θέματος.
    Εμείς θα παρακολουθούμε το θέμα και θα είμαστε αρωγοί όπου χρειαστεί!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Αναγνώστη!
    Κάπως αργά δε σκέφτηκαν εκεί στο ΔΣ του ΣΚΟΧ να αναλάβουν πρωτοβουλία; Αν και πρωτοβουλίες που στηρίζονται σε μακροσκελή κείμενα χωρίς πράξη είναι δώρο άδωρο.

    Και πράξη δεν βλέπουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσωπικά είμαι κατά των συρματοπλεγμάτων και των πάσης φύσεως τοίχων, τειχών και περιχαρακωμάτων. Όλα αυτά είναι τελείως περιττά σε μία σύγχρονη ήρεμη ευνομούμενη τοπική κοινωνία.

    Επειδή όμως η πραγματικότητα απέχει πάρα πολύ απ' τον παραπάνω ευσεβή πόθο, τα συρματοπλέγματα -από τη στιγμή που υπάρχουν και δεν απαιτείται μέριμνα και κόστος για την τοποθέτησή τους- πρέπει να είναι το τελευταίο πράγμα που θα αφαιρεθεί απ' το Ο.Χ. Και φυσικά με την προϋπόθεση ότι θα εκλείψουν εντελώς οι λόγοι που μέχρι σήμερα επιβάλλουν τη διατήρησή τους.

    Οι λόγοι αυτοί έχουν αναπτυχθεί επαρκώς απ' τους κατοίκους, τόσο στο Δ.Σ. του ΣΚΟΧ, από το οποίο ζήτησαν στήριξη και ανάληψη πρωτοβουλίας, όσο και σε διάφορα παλαιότερα και νεότερα κείμενα. Και μόνο το γεγονός ότι απαοτελούν μια ανάσχεση στην είσοδο προβάτων αλλά και πολυάριθμων "λύκων", που ως γνωστόν γυροφέρνουν στην περιοχή μας, είναι αρκετό. Αλλά και μόνο από πλευράς ψυχολογίας των κατοίκων να το δει κανείς, και πάλι είναι σημαντικός ο λόγος διατήρησης, έως ότου οι άνθρωποι αισθανθούν ασφαλέστεροι.

    Όσο για τους εργολάβους, την πρεμούρα και τις ρήτρες, είναι κουραστικό να επαναλαμβάνουμε τα αυτονόητα: Ας ξεκινήσουν απ' αυτά για τα οποία έχουν κατηγορηθεί και για τα οποία έχει ήδη επιληφθεί ο Άρειος Πάγος, μετά από μηνυτήρια αναφορά, και όταν στο τέλος φτάσουν και στο συρματόπλεγμα... τότε χαλάλι τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή