Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΛΛΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ - ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Στις 10 Φλεβάρη φίλος Αναγνώστης, αναφερόμενος στην"Πράσινη Ζώνη",  μου γράφει:
Μετά από τόσο καιρό γκρίνιας, μήπως θα ήταν πρέπον από μέρους σου φίλε βατοπεδινέ να πεις και μια καλή κουβέντα για τη διαδικασία παράδοσης του Ολυμπιακού Χωριού;
Αν και ειμαι βέβαιος ότι κάτι έχεις ετοιμάσει!

Στις 04/09/2012 ο δημοσιογράφος Γιώργος Κεραμιτζόγλου του Σκάι εκτός των άλλων γράφει:
Σύμφωνα με τον δήμο Αχαρνών, την ευθύνη για τη συντήρηση του χώρου πρασίνου στο Ολυμπιακό χωριό έχει πλέον η Περιφέρεια Αττικής που θα πρέπει να αναθέσει και πάλι σε εργολάβους τη συντήρησή του. Τα στρέμματα είναι πάρα πολλά και ένας δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να αναλάβει το έργο.
Σύντομο ιστορικό:

Εκλέγεται ο κ. Ντούρος Δήμαρχος Αχαρνών!
Στην συνάντηση με την κ. Κοτίδου την τότε πρόεδρο του ΟΕΚ ζητεί την παραλαβή του Ολυμπιακού Χωριού κατά οικοδομικό τετράγωνο!
Του απαντούν, ότι αυτό έχει νομικό πρόβλημα.
Δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι ο κ. Ντούρος πήγε στη συνάντηση χωρίς να γνωρίζει, τι ακριβώς ισχύει για τα Οικοδομικά Τετράγωνα. Προφανώς για τα καταστήματα ενδιαφέρονταν!

Στη συνέχεια προσπαθεί να του παραχωρηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και εδώ δεν τον εμπιστεύτηκαν, γιατί άραγε;. Πάντως το περίεργο είναι, το πως θα τις συντηρούσε χωρίς ευρώ στο ταμείο του. Με αέρα κοπανιστό;

Βασικά, από τη στιγμή που ανέλαβε Δήμαρχος, εκείνο που δεν επιδιώκει με κάθε τρόπο για το Ο.Χ., είναι να παραλάβει τους κοινόχρηστους χώρους για τους οποίους εισπράττει φόρους και τέλη!

Στη συνέχεια αποφασίζει να ζητήσει την τροποποίηση του Πολεοδομικού Κέντρου του Ολυμπιακού Χωριού, (της μοναδικής πόλης που κτίστηκε από την αρχή έως το τέλος με βάση Πολεοδομική Μελέτη), χωρίς να μας λέει πως θα του χορηγηθεί από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΟΕΚ και ΟΕΕ; Ποιος θα χρηματοδοτήσει τις εγκαταστάσεις αλλά και ποιες θα είναι αυτές οι εγκαταστάσεις; Προφανώς όλα αυτά θα είναι κρυμμένα σε εκείνες τις περίφημες 500 σελίδες της Μελέτης!

Με λίγα λόγια! Ο Δήμος που έχει χρέη από θαλασσοδάνεια, που βρίσκεται σε επιτήρηση, που δεν αξιοποίησε τίποτε από τη μεταολυμπιακή περίοδο, (το μόνο που έμεινε, είναι κάτι πινακίδες που γράφουν: ΑΧΑΡΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣ),  που είναι ανίκανος να συντηρήσει την "πράσινη ζώνη" και πετάει το μπαλάκι στην Περιφέρεια, που είναι ανίκανος να μαζέψει τα κοντέινερ με τα σκουπίδια καθώς και διάφορα άλλα  κλαδιά, χόρτα και βαριά αντικείμενα  που έχουν στοιχειώσει στα πεζοδρόμια του Ολυμπιακού Χωριού, ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ:, (κατά την έκφραση του κ. Ντούρου), ΦΙΛΕΤΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΖΩΝΗΣ!
Και επειδή δεν έχει φράγκα, φαντάζομαι ποιοι θα μπορούν να το αναλάβουν!

Για αυτόν τον Δήμαρχο ισχύει η λαϊκή παροιμία:  Όλα τάχει η Μαριωρή, ο φερετζές της λείπει!

Βατοπεδινός!

Υ.Γ. 1 Φυσικά παρόμοια κατάσταση ισχύει και για τον υπόλοιπο Δήμο αλλά εκεί έχουν λόγο άλλοι, που απορώ πως ανέχονται τόσα χρόνια τόση υποβάθμιση!

Υ.Γ. 2 Κάποιοι έχουν την απαίτηση, ότι δεν πρέπει να γίνεται κριτική. Δηλαδή, σήμερα όπου η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων υποφέρει, πρέπει να υμνούμε τον Παπανδρέου, τον Παπαδήμο, το Σαμαρά και τα κόμματά τους που οδήγησαν τη Χώρα κι τους πολίτες της, στην πλήρη εξαθλίωση χωρίς καμιά προοπτική! ΔΕΝ ΣΦΑΞΑΝΕ!


2 σχόλια:

  1. Δε θα έπρεπε ο Φίλος Αναγνώστης να μου δικαιολογήσει την απόφαση του Δήμου, να εγκαταλήψει την πράσινη ζώνη; Επίσης δε θα έπρεπε να μου δικαιολογήσει γιατί ενδιαφέρεται μόνο για το "φιλέτο" του Πολεοδομικού Κέντρου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης θα μπορούσε ο Φίλος Αναγνώστης να με ενημερώσει γιατί ο κ. Ντούρος σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ερώτηση του κ. Θέμη Οικονόμου: "Ποιος είναι ιδιοκτήτης του Πολεοδομικού Κέντρου", απάντησε: " Ότι ο ΟΕΚ παραχώρησε για 49 χρόνια στις κατασκευάστριες εταιρίες, το χώρο"!
    Δηλαδή ένα καραμπινάτο ψέμα!
    Και ο κάθε νοήμων πολίτης θα ερωτούσε:
    Βρε Δημαρχάρα!
    Αφού είναι ήδη παραχωρημένο, εσύ πως θα άλλαζες τη χρήση γης;

    Υ.Γ. Αγαπητέ Φίλε Αναγνώστη. Αυτό που μου αρέσει στον κ. Ντούρο είναι η δήλωσή του, (όπως με ενημέρωσαν), στο Δημοτικό Συμβούλιο: "ότι ποτέ δε λέει ψέμματα".! Για αυτό εγώ στις επόμενες εκλογές, κάνοντας υπέρβαση, θα τον ψηφίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή