Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ!

Περιδιαβάζοντας τις διάφορες ιστοσελίδες τοπικών εφημερίδων αλλά και των μεγάλων Δήμων, εκείνο που διαπιστώνει κανείς είναι, ότι ένα μέρος τουλάχιστον των Δημοτικών Συμβούλων όχι μόνο δεν έχει μελετήσει τον "Καλλικρατικό" νόμο, τον οποίον καλούνται να εφαρμόσουν στην πράξη αλλά φαίνεται ότι ούτε τον έχουν ξεφυλλίσει.

Το μεγάλο πατιρντί γίνεται με την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Όχι μόνο οι τρεις μεγαλύτεροι Δήμοι της Χώρας δεν έχουν εκλέξει Συμπαραστάτη αλλά ούτε και οι περιφερειακοί Δήμοι. Στη δε εκλογική διαδικασία γίνονται κάθε λογής ευτράπελα.

Το ποσοστό των ψήφων που πρέπει να λάβει ο υποψήφιος Συμπαραστάτης ήτοι τα 2/3, απαιτεί να υπάρχει μια γενικότερη αποδοχή του προσώπου. Συνεπώς το πρόσωπο που θα βρίσκει συμπαράσταση  στα διάφορα ζητήματα  ο Δημότης ή η Επιχείρηση, δεν μπορεί να είναι της συμπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης αλλά του Δημότη. Αυτό φαίνεται πεντακάθαρα, ότι δεν έχει κατανοηθεί από τα διάφορα δημοτικά συμβούλια και δείχνει ανεπιφύλακτα αφενός τη μη κατανόηση του νομοθετήματος που επιβάλλει το Συμπαραστάτη  και πρέπει κάποιος να καταστήσει σαφές στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, ότι η εκλογή του Συμπαραστάτη δεν είναι στη διακριτική τους ευχέρεια, αλλά υποχρέωσή τους.
Κατανοώ τη φιλοδοξία των ανθρώπων να προσφέρουν στα κοινά, (για αυτό άλλωστε είναι αξιέπαινοι), αλλά βρε αδερφέ για να προσφέρεις σωστά, δίκαια και αποτελεσματικά, πρέπει να έχεις γνώση των βασικών νομοθετημάτων που διέπουν το Α΄ και Β΄ βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αν δεν υπάρχει η γνώση τότε μοιραία θα συμμετέχεις σε μια ακατανόητη για σένα διαδικασία σε σοβαρά θέματα, θα ψηφίζεις ό,τι ψηφίζει ο αρχηγός της παράταξης είτε της συμπολίτευσης είτε της αντιπολίτευσης και γενικά θα αποτελείς έναν τυπικό μαϊντανό!

Αυτή η ιστορία με την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη δείχνει ότι πολλά Δημοτικά Συμβούλια  πιστεύουν, ότι στις τοπικές κοινωνίες που εκπροσωπούν, δεν υπάρχουν άτομα,  με γενικότερη εκτίμηση  και ικανά να γίνουν Συμπαραστάτες και μάλλον θεωρούν τον εαυτό τους ως το αφάν γκατέν της κοινωνίας.   
Να τους χαιρόμαστε!

Υ.Γ. Ιδιαίτερη κατηγορία αποτελούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι οποίοι απέχουν από τη διαδικασία και έχουν αναγάγει τον εαυτό τους, ως τον υπέρτατο Συμπαραστάτη του Λαού και συνεπώς δεν απαιτείται κανένας άλλος!
Δοξάστε τους!




6 σχόλια:

  1. οκ κατά τη γνώμη σου ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης (πλήρης τίτλος)θα μπορεί π.χ. να κάνει ότι δεν έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την 3μηνη αργία των εργαζόμενων του νεκροταφείου, της μονομετοχικής αναπτυξιακής ντε, θα μπορεί δηλαδή να μην διωχτούν και να συνεχίσουν τη δουλειά τους...ή θα πετύχει την μείωση των τελών για τους μικροεπαγγελματίες π.χ, πλάκα μας κάνετε; έμμισθη θεσούλα είναι, στα πλαίσια του συστήματος, της κοινωνικής συναίνεσης και της διαχείρησης της μιζέριας είναι. Καλό και αποπροσανατολιστικό ακούγεται το "συμπαραστάτης" του δημότη, αλλά συμπαραστάτης της πολιτικής του μνημονίου και του δημάρχου θα είναι. Τώρα όσον αφορά στη χολή για τους συμβούλους της Λαϊκής συσπείρωσης, άποψη και τοποθέτηση σου, το ποτάμι όμως δεν γυρίζει πίσω κι οστόσο διεκδίκησε κι εσύ τη θεσούλα, θα βγαίνει και το κατιτίς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Αναγνώστη!
    Κουκιά τρως κουκιά μαρτυράς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλύτερα να τα τρως και να τα μαρτυράς, παρά να τους τα προσφέρεις και μετά ...να μαρτυράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Σχολιαστή!
    Είναι αλήθεια ότι τα κουκιά που σερβίρει το "Κ"ΚΕ της Κανέλλη σου δίνουν τη δυνατότητα και να τα τρως και να τα μαρτυράς!
    Σε μένα είναι δυσνόητα.
    Δυστυχώς στη ζωή μου μόνο Μαρξ και Ένγκελς μελέτησα. Δεν είχα την ευκαιρία να μελετήσω Κανέλλη και Μαϊλη.
    Πάντως αναφαίρετο δικαίωμα της αστικής δημοκρατίας είναι να τρως ό,τι κουκιά σου σερβίρουν και ανάλογα να μαρτυράς, όπως καλή ώρα εσύ που μαρτυράς τα κουκιά της Κανέλλη!

    Υ.Γ. Περίεργο, Το παλιό ΚΚΕ αγωνιζόνταν για το Α' βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, το νέο "Κ'ΚΕ της Κανέλλη μάλλον το θεωρεί άσκοπο. Απορώ πως κάποιος συμμέτέχει σε θεσμούς τους οποίους δεν πιστεύει και κάνει τον μαϊντανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βατοπεδινέ, άλλος ο πρώτος ανώνυμος κι άλλος ο δεύτερος. Για να σχολιάσω αυτό που σχολίασα, ως δεύτερος, δεν είναι απαραίτητο να έχω κολλημένη κάποια ταμπέλα. Επιτέλους υποψιάσου πως υπάρχουν και πραγματικά ανένταχτοι!
    Λέω επιτέλους, γιατί αυτό το λάθος το έχεις ξανακάνει και αδικείς ανθρώπους με επιπόλαιες κρίσεις...
    Επίσης, "φοβού τους Δαναούς..." Ξέρω καλά τι σου λέω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Δεύτερε Σχολιαστή!
    Προσωπικά δεν κάνω ταυτοποιήσεις για να διαπιστώσω ποιος είναι ο ανώνυμος σχολιαστής. Όταν απαντώ, απαντώ στο πνεύμα του σχόλιου.

    Υ.Γ. Πάντως Αγαπητέ ευχαριστώ για την προειδοποίηση αλλά δε "τσίμπησα" δώρα από τους Δαναούς, όταν μου πρόσφεραν γνήσια "Δώρα" θα "τσιμπήσω" με τα μαϊμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή