Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ!

Αγαπητοί Αρχαιολόγοι!

Το θέμα δεν είναι ΜΟΝΟ η ενημέρωση και η εθελοντική εργασία κάποιων λίγων κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού έστω κι αν σε αυτό συνδράμουν ο Δήμος και ο ΣΚΟΧ . Διότι καλή η προσπάθεια αλλά απαιτούνται και μέτρα και έργα.
1. Μέτρο είναι να καταστεί σαφές ότι είναι αρχαιολογικός χώρος και όχι μπάτε σκύλοι κι αλέστε! Επειδή μέχρι τώρα, κανένας εκ των εγκεφάλων δεν είχε την ιδέα της τοποθέτησης κατά μήκος του Αδριάνειου Υδραγωγείου πινακίδες που να επισημαίνουν το χώρο, είναι μια καλή ευκαιρία για μια πρώτη δράση! Πινακίδες παντού.
2. Πλήρη αποκατάσταση του χώρου.
3. Περίφραξη επιπέδου Ολυμπιακού Χωριού.
4. Νυχτερινός φωτισμός και συναγερμοί.
και
5. Μόνιμη ενημέρωση των κατοίκων και περιπολίες από την Αστυνομία.

Πάντως ισχύει και στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!

Υ.Γ. Εντάξει, είπαμε στο μεγάλο τασάκι αλλά μου κάνει εντύπωση και απορώ, ότι κάποιοι κάτοικοι καθισμένοι στο μπαλκόνι του σπιτιού τους απολαμβάνουν εκτός των άλλων και το σκουπιδαριό που βρίσκεται ακριβώς απέναντί τους αλλά σε κοινόχρηστο χώρο, δεν τους ΜΠΟΥΡΑΝΕ τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ;
Vatopedinos!

4 σχόλια:

  1. Για του λόγου το αληθές ορίστε οι αρμοδιότητες του Τμήματος Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Αρχαιογνωστικής Έρευνας

    Περιγραφή - Αρμοδιότητες

    Στην αρμοδιότητα του Τμήματος υπάγονται τα θέματα που αφορούν:
    α) στη διατήρηση, προστασία, ανάδειξη, οργάνωση, διαμόρφωση και διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και ιστορικών τόπων, οι οποίοι έχουν κηρυχθεί διότι αποτέλεσαν τον τόπο εξαίρετων μυθικών γεγονότων ή γεγονότων που έλαβαν χώρα μέχρι το τέλος του 4ου αιώνα μ.Χ., στην προστασία του άμεσου φυσικού ή μη περιβάλλοντός τους, στον έλεγχο παντός έργου που επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία, στην επιστημονική μελέτη των συναφών ζητημάτων, στην κήρυξη, οριοθέτηση και αναοριοθέτηση αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών κατά τα ανωτέρω τόπων, μνημείων, στον καθορισμό ζωνών προστασίας, καθώς και στην προώθηση προς τα αρμόδια όργανα και Υπηρεσίες των απαλλοτριώσεων και καταβολών αποζημιώσεων για την στέρηση χρήσης ακίνητης περιουσίας για αρχαιολογικούς λόγους.
    β) στις σωστικές αρχαιολογικές ανασκαφές ή εργασίες, στην παρακολούθησή τους έως την τελική δημοσίευση των σχετικών αποτελεσμάτων και στη λήψη μέτρων προστασίας και τακτοποίησης των ανασκαφικών ευρημάτων.
    γ) στην αρχαιολογική μελέτη και παρακολούθηση των τεχνικών έργων και των έργων συντήρησης επί μνημείων ή πλησίον μνημείων και πολιτιστικών αγαθών, καθώς και στη διατύπωση γνώμης για την έγκριση μελετών και την εκτέλεση των έργων αυτών.
    δ) στην επιστημονική μελέτη και παρακολούθηση κινητών και ακινήτων αρχαιολογικών ευρημάτων που έρχονται στο φως λόγω της εκτέλεσης δημόσιων ή ιδιωτικών έργων.
    ε) στην εκπόνηση και παρακολούθηση της εφαρμογής προγραμμάτων προστασίας, ανάδειξης, διαμόρφωσης, αποκατάστασης και συντήρησης των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων.
    στ) στην παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων για την πραγματοποίηση καλλιτεχνικών και λοιπών πολιτιστικών εκδηλώσεων και στη χορήγηση σχετικών αδειών, σύμφωνα με το άρθρο 46 του Ν. 3028/2002.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη για τα Ελληνικά μου αλλά το ΜΠΟΥΡΑΝΕ δεν το γνωρίζω ....τα φώτα σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασικά σημαίνει το κτύπημα με τα κέρατα δύο αρσενικών τράγων ή κριαριών ή και ελαφιών.

    Μεταφορικά σημαίνει, ότι έρχονται αντιμέτωποι με τα σκουπίδια αλλά ενώ τα βλέπουν, ταυτόχρονα "στρίβουν", δεν "αγωνίζονται"!

    Είναι μια γνωστή έκφραση σε ορισμένη περιοχή της Ελλάδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ίσως δεν αντέχουν τα κέρατά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή