Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΚΟΜΗ!

Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης πρακτικά απέτυχε. Ένας θεσμός που έδινε τη δυνατότητα της διευθέτησης κάποιων ζητημάτων μεταξύ των Δημοτών, των Επιχειρήσεων και των Υπηρεσιών του οποιοδήποτε Καλλικρατικού Δήμου, να επιλύονται και μέσω αυτού του θεσμού ούτως ώστε να αποφεύγονται χρονοβόρες διαδικασίες μέσω δικαστηρίων ή και άλλων γραφειοκρατικών διαδικασιών, δεν βρήκε συμπαραστάτες στη συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων.

Πρακτικά αυτό σημαίνει και ανεξάρτητα από τις αναμφισβήτητες αδυναμίας της νομοθεσίας πάνω στο θεσμό , (ασάφειες ως προς τα προσόντα και το επίπεδο εκπαίδευσης των υποψηφίων, η δυνατότητα κατάθεσης των υποψηφιοτήτων ως και στο παρά πέντε κλπ κλπ), ότι τόσο η συμπολίτευση όσο και η αντιπολίτευση μείζονα και ελάσσονα, (με εξαίρεση τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι οποίοι γενικά έχουν «τρικυμία εν κρανίω» και απέχουν των λεγόμενων ιμπεριαλιστικών διαδικασιών των μονοπωλίων και των ΗΠΑ ), δεν επιθυμούν την ύπαρξή του.

Οι μεν της συμπολίτευσης πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφεύγουν διεκδικήσεις των Δημοτών και των Επιχειρήσεων σε ζητήματα που τους αδικούν ενώ η αντιπολίτευση μάλλον θα θεωρεί τον εαυτό της κατάλληλο αποδέκτη των παραπόνων τω ν Δημοτών.

Και οι μεν και οι δε, δεν μπορούν να ξεφύγουν από την μικροπολιτική που τους δέρνει αλύπητα και μάλιστα στις μαύρες και σκοτεινές ημέρες που διανύουμε.

Ελπίζω εκείνος ο Ραγκούσης να έχει λάβει ήδη το μήνυμα και να κάνει τις διορθωτικές αλλαγές που απαιτούνται και στο κάτω κάτω της γραφής να «εκβιάσει» τα Δημοτικά Συμβούλια με οικονομικές κυρώσεις, αν δεν εκλέξουν Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Επιτέλους λίγο σεβασμός δε βλάπτει!

Βατοπεδινός!

4 σχόλια:

  1. πολύ επιθετική θεσμολαγνεία, μπορεί και να πιστεύεις ότι θα λύσει ο "συμπαραστάτης" τα προβλήματα του ΟΧ, της ανεργίας, των απολύσεων, του μισομεροκάματου, της λεηλασίας εν γένειτης ζωής των νέων ανθρώπων και όχι μόνο, όταν οι κυβερνήσεις δεν θέλουν να τα λύσουν, το αντίθετο μάλιστα... σεβαστό;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σου πω!

    Πουθενά δε λέω ότι θα μου λύσει όλα τα προβλήματα ο θεσμός του Συμπαραστάτη. Με μεγάλη σαφήνεια αναφέρομαι στο ρόλο του.

    Φυσικά αυτά που αναφέρεις προς το παρόν δεν τα λύνει και δεν τα έχει λύσει κανένα από τα έως σήμερα κοινωνικοπολιτικά συστήματα που έχουν εμφανιστεί σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία.

    Ούτε οι υφιστάμενες κοσμοθεωρίες θρησκευτικοκοινωνικοπολικές δίνουν επαρκείς αποδείξεις ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Στο μέλλον θα δούμε.

    Συνεπώς θεσμοί που μπορεί να βελτιώνουν κατά κάτι την καθημερινότητα, αν και δεν είναι πανάκεια, δεν είναι και άχρηστοι.

    Η άποψη, ότι δεν χρειάζονται τέτοιοι θεσμοί, γιατί δεν μας λύνουν όλα τα προβλήματα εδώ και τώρα, δεν νομίζεις ότι είναι λίγο ακραίο;

    Ή μήπως πρέπει να υποθέσω, ότι οι θεσμοί δε μας χρειάζονται και αρκεί ο μεγαλοδύναμος!

    Πάντως εσύ και εγώ χάρη ενός θεσμού που λέγεται ΟΕΚ συνομιλούμε αυτή τη στιγμή.

    Υ.Γ. Προσωπικά χάρη στο συνήγορο του καταναλωτή με μία εμπεριστατωμένη αναφορά απέφυγα να πληρώσω παράλογες απαιτήσεις της ΚΟΣΜΟΤΕ! Δηλαδή με ένα συστημένο γράμμα απέφυγα τις όποιες δικαστικές διαδικασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στη λογική της εξομάλυνσης και της άμβλυνσης και του συμβιβασμού κινούνται όλα οι θεσμοί που λες κι εν τέλει γιατί να μην είναι άμισθη η θέση να δούμε πόσοι θα εκδήλωναν ενδιαφέρον; Αυτό δε σημαίνει ότι κάποιος δεν μπορεί να καταφύγει για να βρεί μιά άκρη αν βρει κι εγώ προσωπικά έχω βρει το δίκιο μου σε σχέση με διαφορά με τον ΟΤΕ από τον Συνήγορο του Πολίτη. Αλήθεια τί έργα γίνονται στα κτίρια του πυροσβεστικού σταθμού στο ΟΧ και υπάρχουν καλούπια από την πίσω πλευρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ ότι στα πλαίσια του συμβιβασμού κλπ κινούνται αυτού του τύπου ο θεσμοί αλλά μέχρι να βρεθεί ένα σύστημα που να μην απαιτεί παρόμοιους θεσμούς δεν είναι κακό που υπάρχουν.

    Για το δεύτερο που ρωτάς δεν γνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή