Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Η ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ!

Με τη συζήτηση για το αν είμαστε οικισμός ή όχι και τα συναφή, αρχίζουν να διαφαίνονται και οι προθέσεις του κ. Ντούρου  όσον αφορά τις δημόσιες υποσχέσεις του. Δηλαδή σκέφτηκε, ας φανώ «καλός» και «συμπαθής» στους κατοίκους του Ο.Χ. ,υποσχόμενος ότι θα τους κάνω Δημοτική Κοινότητα αλλά όταν θα γίνω Δήμαρχος, δεν είναι υποχρεωτικό και να την τηρήσω την υπόσχεση!!!

Για την τήρηση των υποσχέσεων ο καθένας κρίνεται στην κατάλληλη ώρα.

Τυπικά όμως πρέπει να επισημάνουμε,  ότι  η Πολεοδομία Αχαρνών έχει δίκιο τουλάχιστον για το  Ο.Χ. αφού τυπικά δεν έχει δοθεί διοικητικά στο Δήμο.

Η παράδοση του Ο.Χ. είναι φανερό ότι δεν μπορεί να δοθεί με τον αξιοσημείωτα  «περίεργο» τρόπο που επεδίωξε ο κ. Δήμαρχος,  δηλαδή δια του τεμαχισμού  και παράδοση τετράγωνο τετράγωνο. 
Αυτός ο τρόπος απαιτεί αρκετή φαντασία ή και κάποιες προθέσεις.  

Το Ολυμπιακό Χωριό δημιουργήθηκε με νομοθετική πράξη και ανήκει εξ  ολοκλήρου στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας  και οι κοινόχρηστοι χώροι και τα δίκτυα. Συνεπώς μπορεί να παραδοθεί με ανάλογη νομοθετική ή διοικητική πράξη στον αντίστοιχο Δήμο,  στου οποίου τα όρια ανήκει,  για να έχει τη δυνατότητα ο Δήμος να επεμβαίνει  στους κοινόχρηστους χώρους και στα δίκτυα.

Οποιαδήποτε βοήθεια που προσφέρει σήμερα ο Δήμος είναι στην καλή του θέληση και όχι ως υποχρέωση.

Μετά από 5 χρόνια από την παράδοση των κατοικιών στους Δικαιούχους οι μόνες πράξεις που μας συνδέουν με το Δήμο είναι τα ποσοστά των δημοτικών τελών και των φόρων καθώς και η «εργολαβική» συλλογή των οικιακών και άλλων απορριμμάτων.

Οι ευθύνες ανήκουν στους αρμόδιους που δεν έχουν λύσει το συγκεκριμένο ζήτημα δηλαδή της διοικητικής ένταξης του νεοσύστατου ΟΙΚΙΣΜΟΥ στο Δήμο Αχαρνών τουλάχιστον όσον αφορά τα δίκτυα και τη συντήρηση των κοινόχρηστων  χώρων και τις στάσεις των αστικών λεωφορείων αφού ως γνωστόν εμείς καταβάλουμε δημοτικά τέλη και φόρους.

Πρόταση:
Το Δ.Σ. του ΣΚΟΧ άμεσα να απευθυνθεί στη διοίκηση του ΟΕΚ ούτως ώστε να χαρακτηρίσει το Ο.Χ., αυτό που είναι, δηλαδή ως οικισμό και να αποστείλει γνωμοδότηση στα συναρμόδια Υπουργεία  ήτοι: ΥΠΕΚΑ, Υποδομών και Δημόσιας Διοίκησης και επιπρόσθετα στην Στατιστική Υπηρεσία τον πλήρη κατάλογο των κτιρίων με όλα τα στοιχεία που ζητείται στο ερωτηματολόγιο.

Υ.Γ. Διερωτώμαι χωρίς να έχω άμεσο ενδιαφέρον αλλά έμμεσο.  Η Βαρυμπόμπη κατά την Πολεοδομία Αχαρνών δεν αποτελεί αυτοτελή οικισμό; 

Βατοπεδινός

5 σχόλια:

  1. Είτε για παρανόηση πρόκειται είτε για "παρανόηση", το ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό επιδέχεται και άλλες ερμηνείες, που ένας αμερόληπτος τουλάχιστον θα τις ανέφερε. Εδώ ανεχόμαστε μια ζωή το δικομματισμό που μας έφτασε στο χάλι που είμαστε, ενώ στο τέλος "θα μας φάνε οι υποψίες", στο Σωτήρη το Ντούρο εξαντλείς Vatopedine τη βεβαιότητά σου;

    Όμως αν η παραπάνω εισήγηση, που εσύ χρεώνεις προσωπικά στον δήμαρχο, είναι "αξιοσημείωτα περίεργη", τότε πώς πρέπει να χαρακτηρίσουμε τη δική σου "συμβουλή" στο ΣΚΟΧ;

    Vatopedine διάλεξε:

    Εάν το Ολυμπιακό Χωριό ανήκει διοικητικά στο Δήμο Αχαρνών, που ανήκει σύμφωνα με τον Καλλικράτη, τότε δικαιώνονται οι κάτοικοι που παρενέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας απλά την εφαρμογή του Π.Δ. 168/2000 και όλα τακτοποιούνται αυτομάτως.

    Εάν, όμως, εκκρεμεί από τον ΟΕΚ και η διοικητική παράδοση, όπως διατείνεσαι μπλέκοντάς την με την παράδοση των δικτύων, τότε πάλι υπονομεύεται η Δημοτική Κοινότητα, γιατί πουθενά δεν προβλέπεται εναλλακτικός τρόπος καθορισμού αυτοτελών οικισμών για τις ανάγκες της απογραφής, εκτός του ανωτ. Π.Δ.
    Χώρια ότι Δημοτική Κοινότητα σε οικισμό που δεν ανήκει διοικητικά σε δήμο, απλά δεν νοείται!

    Δηλαδή αν σταθεί κανείς στο γράμμα του νόμου -κάτι πανεύκολο- προκειμένου να εμποδίσει τη Δημοτική Κοινότητα του Ο.Χ., δεν έχει παρά να ακολουθήσει την συμβουλή σου!

    Πώς είναι δυνατόν ο δήμαρχος να αποσύρει το θέμα αδειάζοντας εισήγηση και εισηγητή και εσύ να λες: "η Πολεοδομία Αχαρνών έχει δίκιο τουλάχιστον για το Ο.Χ.";;;!!! Μήπως εκεί που
    κυνηγούσες φαντάσματα τώρα σ' έχουν στρώσει εκείνα στο κυνήγι; Μόνο έτσι εξηγείται η παραζάλη σου.

    Υ.Γ. 1: Οι "αναξιοπαθούντες" της Βαρυμπόπης σε μάραναν! Όποιον τον νοιάζει νοιάζεται. Τί πιο απλό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Σχολιαστή!

    Αφού μελετήσετε σοβαρά τη σχετική παράγραφο του αντίστοιχου άρθρου του "Καλλικράτη", το ποιος δηλαδή νομοθετικά εισηγείται αν ένας οικισμός γίνεται Δημοτικό ή Τοπικό Διαμέρισμα και ποια είναι η δυνατότητα ενός Δήμου να το αποτρέψει, θα καταλάβετε, ότι αρκεί η πολιτική απόφαση του εκάστοτε Υπουργού Δημόσιας Διοίκησης, για να πραγματοποιηθεί. Για το Ο.Χ. έχει τόσα νομικά επιχειρήματα, που και αύριο το πρωί, αν το θελήσει, μπορεί να το κάνει.

    Ενημερωτικό για σας και πολύ διδακτικό και αιτία προβληματισμού θα είναι, να μελετήσετε τον τρόπο που ζήτησε ο κ. Δήμαρχος να αναλάβει το Ολυμπιακό Χωριό, όπως επίσης γιατί άφησε να γίνει η σχετική εισήγηση της Πολεοδομίας στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού είχε διαφορετική άποψη και μάλιστα είχε δώσει δημόσια υπόσχεση δύο φορές για την πρόθεσή του να γίνει το Ολυμπιακό Χωριό Δημοτική Κοινότητα.

    Επίσης, ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε το ΣΚΟΧ ότι δεν μας έχει παραλάβει. Τελικά το παρέλαβε και έχει λόγο ή δεν το παρέλαβε και δεν έχει λόγο;

    Εγώ, ως κυνηγός φαντασμάτων, κάτοικος του χωριού φάντασμα, δεν το κατανοώ. Το έχει παραλάβει ή δεν το έχει παραλάβει; Εσείς που είστε, (όπως φαίνεται), στα πράγματα, μπορείτε να μας το πείτε με βεβαιότητα;

    Δηλαδή είτε η διοικητική παράδοση συνεχίζει να εκκρεμεί και αν εκκρεμεί ισχύει ό,τι αναφέρω στο σχετικό άρθρο είτε δεν εκκρεμεί και σημαίνει απλά ότι ο κ. Δήμαρχος καμία όρεξη δεν έχει να γίνει το Ολυμπιακό Χωριό Δημοτική Κοινότητα.
    Διαφορετικά ποιος ο λόγος που η Πολεοδομία γνωμοδότησε, ότι δεν υφίσταται κανένας Οικισμός στο Δήμο Αχαρνών;

    Υ.Γ. 1 Το αν ενδιαφέρομαι και για τη Βαρυμπόμπη είναι δικό μου δικαίωμα και δεν σας αφορά. Εσάς πολύ σας κόφτει για τις προθέσεις του Δημάρχου, γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως Βατοπεδινέ, έχετε φάει τρελλό σκάλωμα εσείς εκεί στο Ολυμπιακό χωριό.
    Δεν αντιλαμβάνομαι αυτή τη διαφορετικότητα που θέλετε να έχετε ως προς την αντιμετωπιση.
    Είστε ή δεν είστε μέρος του νέου Δήμου;
    Αν είναι έτσι, ο Δήμος Αχαρνών που έχει περιπου 20 διαφορετικές περιοχές να κάνει 20 οικισμούς με στόχο να γίνουν δημοτικές κοινότητες.
    Μήπως ο οικισμός του Προφήτη Ηλία δεν ειναι οικισμός του ΟΕΚ;
    Να γίνει και αυτός Οικισμός στην απογραφή;
    Τη Βαρυμπόμπη που τη βάζεις;
    To Κεντρικό Μενίδι για ιστορικούς λόγους να γίνει επίσης κοκ..
    Αυτές οι επιδιώξεις είναι εκ του πονηρού. Κοιτάτε να αποτελέσετε μέρος του νέου δήμου γιατι με διαχωριστικές γραμμές δεν προχωράει το πράμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Η σχετική παράγραφος του άρθρου του Καλλικράτη" στην οποία αναφέρεσαι Vatopedine, είναι η παρ. 6 του άρθρου 283, την οποία πολύ ορθά και προπαντός έγκαιρα επικαλέστηκαν οι κάτοικοι του Ο.Χ. Αυτή η παράγραφος, λοιπόν, σε συνδυασμό με τον αυτοδίκαιο χαρακτηρισμό του Ο.Χ. ως Αυτοτελούς Οικισμού, βάσει του Π.Δ. 168/2008, που επίσης πολύ ορθά επικαλέστηκαν οι κάτοικοι, ΑΡΚΟΥΝ για την εκπλήρωση όχι μόνο του πνεύματος αλλά και του ΓΡΑΜΜΑΤΟΣ του νόμου για την Δημοτική Κοινότητα και ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ γι' αυτό που δικαιούνται.

    Θεωρώ "αξιοσημείωτα περίεργη" την επιμονή σου να θεωρείς το Ο.Χ. εκτός διοικητικής δικαιοδοσίας του νέου καλλικρατικού δήμου Αχαρνών, ακυρώνοντας πρακτικά και τυπικά τη δυνατότητα να χαρακτηριστεί Δημοτική Κοινότητα. Και αν ακόμα απογραφεί, όπως πρότεινες, με τη μεσολάβηση και τα στοιχεία του ΟΕΚ ως αυτόνομος οικισμός, ΑΦΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ, όπως διατείνεσαι, πώς είναι δυνατόν να γίνει ΔΗΜΟΤΙΚΗ Κοινότητα;

    Δεν είμαι διαιτητής για να με ενδιαφέρουν οι προθέσεις. Αυτές τις κρίνεις εσύ, μήνες τώρα, και τις προεξοφλείς πριν εκδηλωθούν! Εγώ κρίνω ΓΕΓΟΝΟΤΑ μόνο. Και γεγονός είναι ότι ο Δήμαρχος απέσυρε το θέμα με την ατυχή εισήγηση. Εσύ πες μας από πού συμπεραίνεις ότι ο δήμαρχος παρήγγειλε αυτήν την εισήγηση; Αν είχες περιοριστεί στην υπόθεση θα συμφωνούσαν ίσως και ΟΛΟΙ μαζί σου. Η βεβαιότητά σου απο πού πηγάζει; Από εμπάθεια στον Δήμαρχο ή σε αυτούς που τον στηρίζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο/η φίλος/η που σχολίασε το "σκάλωμα" του Ο.Χ. μου δίνει την ευκαιρία να πω ότι δεν γνωρίζω ούτε έναν συμπολίτη-κάτοικο του Ο.Χ. που να έχει την εντύπωση αυτής της διαφορετικότητας όπως την περιγράφει και κυρίως όπως την υπονοεί. Οι κάτοικοι του Ο.Χ. ανήκουν στην εργαζόμενη τάξη και η κοινωνική τους διαστρωμάτωση δεν διαφέρει από τον Μέσο Όρο των κατοίκων της Αττικής. Αντίθετα μάλιστα, εμείς ήμασταν αυτοί που αντιμετωπίσαμε λοιδορίες και ύβρεις (δεν θα πω περισσότερα για να μην αναμοχλεύσω πάθη και λάθη για τα οποία πιθανόν κάποιοι να μετάνιωσαν κιόλας).

    Αν ο προφήτης Ηλίας ή οποιοσδήποτε άλλος οικισμός έχει αφενός τις ανάγκες και αφετέρου τις προϋποθέσεις να γίνει Δημοτική Κοινότητα ας το ψάξουν και αν τους εξυπηρετεί ας γίνουν. Υπάρχει περίπτωση να εξυπηρετεί κάποιους οικισμούς η προοπτική της Δημ. Κοινότητας και να την αρνούνται οι κάτοικοί τους; Εσύ φίλε ή φίλη μου τι λες; Θα ήθελα την απάντησή σου σε αυτό.

    Για το Ο.Χ. όμως μπορώ να σου πω εγώ μερικούς λόγους. Είναι απομονωμένο και απομακρυσμένο από τον υπόλοιπο αστικό ιστό. Αυτό δημιουργεί ειδικές συνθήκες και ανάγκες που δεν έχουν άλλες περιοχές, π.χ. καταστήματα, αγορά, υπηρεσίες, ιατρεία, φροντιστήρια, συγκοινωνίες, καφενεία, καφετέριες, κινηματογράφοι, ψυχαγωγία γενικά, κοινωνικές υπηρεσίες, ΚΑΠΗ, Κέντρα Νεότητας κλ.π. Για σκέψου μόνο τι ντόρος γίνεται στο κέντρο της πόλης για το ΙΚΑ που απομακρύνεται; Όλα τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούμε εμείς για το σύνολο των απομακρυσμένων υπηρεσιών, εσείς τα επιστρατεύετε μόνο για το ΙΚΑ.

    Λοιπόν, τι λες; Είναι οι δικές μας επιδιώξεις εκ του πονηρού ή οι αστήρικτες επιφυλάξεις εκ του κουτοπόνηρου; (Δεν εννοώ προσωπικά εσένα, αλλά μιλώ γενικά).

    Και στο κάτω-κάτω ποιος σας είπε πως εμείς δεν θέλουμε να ενταχθούμε στο σύνολο και να παλέψουμε από κοινού για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της ευρύτερης περιοχής; Αν κάποιοι από σας κουράστηκαν, αγανάκτησαν και τα παράτησαν, τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν εμείς; Να τα παρατήσουμε επίσης για να μη διαφέρουμε στο χάλι; Εμείς πάντως επιχειρούμε το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή