Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ


Οι πεφωτισμένοι των Αχαρνών,(καμία σχέση με τους Ιλλουμινάτους), εκτός από εξυγιαντές των Ρομά, είναι και αναμορφωτές της Πόλης. Διαβάζω, ότι εκτός των άλλων «σημαντικών» παρεμβάσεων που θέλουν να κάνουν με την πρόταση για τροποποίηση του Γ.Π.Σ., όπως την κατάργηση πρασίνου στην Αγία Άννα, (σου λένε: γιατί να τρώνε πρασινάδα τα πρόβατα; Ας φάνε ξηρή τροφή, άσχετο βέβαια αν η «επιστημονική» τεκμηρίωση της πρότασης στον ΟΡΣΑ, θα πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων), αποφάσισαν να αναμορφώσουν και το Πολεοδομικό Κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού και να το μετατρέψουν σε Τουριστική Περιοχή - Αναψυχή.

Ως γνήσιοι Αναμορφωτές σου λένε: Εκεί κατοικούν καμιά δεκαριά χιλιάδες εργατάκια, αμόρφωτα φτωχαδάκια, το πολύ πολύ νάχουν βγάλει το Δημοτικό άρα πρέπει να επέμβουμε, (τι σόι αναμορφωτές είμαστε), για να τους βοηθήσει το φοβερό και τρομερό επιστημονικό προσωπικό του Δήμου ιδίως σε θέματα πολεοδομίας. Να μη ξεχνάμε, ότι ο Δήμος Αχαρνών αποτελεί πρότυπο Πολεοδομικής Ανάπτυξης, μοναδικό εν Ελλάδι. Συνεπώς, θα πρέπει, η πολεοδομική καρικατούρα του Ολυμπιακού Χωριού να διορθωθεί, για να ανταποκρίνεται πολεοδομικά στις νόρμες και στην κουλτούρα του  Δήμου Αχαρνών. Σκέψη λογική, καινοτόμα, επιστημονικά τεκμηριωμένη, με όραμα και πάνω απ΄ όλα βαθιά ανθρωπιστική για τους άμοιρους  κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού. 

Για αυτό, όπως η καλή νοικοκυρά πριν πεινάσει μαγειρεύει, εν προκειμένω οι πεφωτισμένοι των Αχαρνών, σκέφτηκαν, (και ορθώς σκέφτηκαν πριν από μας για μας), ότι πριν παραλάβουν τους κοινόχρηστους χώρους του Ολυμπιακού Χωριού, να μεριμνήσουν για τις απαιτούμενες πολεοδομικές αλλαγές ώστε στην κατάλληλη πολιτική συγκυρία να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και να αποδώσουν στους κατοίκους τουριστικές δραστηριότητες για την αναψυχή τους όπως: ξενοδοχεία, μπαρ, μουσικές αίθουσες λαϊκών ασμάτων, ΣΠΑ, πισίνες, λέσχες τεχνητών και τυχερών παιγνίων, ινστιτούτα χειρομάλαξης και γενικώς, ό,τι ενδείκνυται για την ψυχική, πνευματική και υλική απόλαυση των καημένων των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού, που άκουσον άκουσον οι βλάκες θέλουν, λέει, υποδομές, που να καλύπτουν τις πολιτιστικές και τις κοινωνικές ανάγκες τους!!!!

Υ.Γ. 1 Αλήθεια, ποιος παραπληροφορεί τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού, ότι ο Δήμαρχος και γενικώς το Δημοτικό Συμβούλιο,  θέλει το «φιλέτο» του πολεοδομικού Κέντρου για όφελος άλλων κατοίκων και όχι των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού;

Υ.Γ.2 Ο Κύριος Δήμαρχος είναι ένας Ειλικρινής Δημοτικός Άρχοντας, Οραματιστής, λειτουργεί πάντα ευσυνείδητα, με πλήρη διαφάνεια σε όλα τα μέτωπα και ό,τι υποσχέθηκε για το Ολυμπιακό Χωριό, το υλοποίησε μέχρι κεραίας.

Για αυτόν το λόγο εγώ ο  Βατοπεδινός του απονέμω τον τίτλο του ΕΥΕΡΓΕΤΗ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ και θα ψηφίσω το Συνδυασμό του στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Εν Ολυμπιακώ Χωριώ XXIII VII  MMXII 
   

9 σχόλια:

  1. Βατοπεδινέ, με αντιδράσεις οπισθοδρομικών και χωρίς όραμα πολιτών όπως οι δικές σου και των ομοίων σου, κινδυνεύει να χαθεί μια μοναδική ευκαιρία για το Ολυμπιακό Χωριό.

    Ξεχνάς ότι ο Δήμαρχος παρέλαβε μια πόλη "Σικάγο" και οσονούπω θα την παραδώσει ..."Τέξας"; Για το Ολυμπιακό Χωριό η λαμπρή προοπτική ακούει στο όνομα ..."Λας Βέγκας"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η καλύτερη συνοικία της πόλης εχει διαρκώς απαιτήσεις και μόνο παράπονα. Οι άνθρωποι που τους έτυχε το λαχείο να έρθουν σε μια τόσο όμορφη περιοχή έχουν παράπονα και μονο απαιτήσεις.
    Σε προσκαλώ αγαπητέ να έρθεις στο Μεσονύχι. Τόσα χρόνια ζούμε εδώ, τόσα χρόνια έχουμε σχέδιο και όμως όλες οι υποδομές καθυστερούν. Και εσύ τα θες όλα για πάρτυ σου. Οι δικές σας 10.000 ψυχές είναι άλλες από των άλλων.
    Δυστυχως έκανε η μύγα κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο. Γιατί δε φαντάζομαι στην πολυκατοικία που έμενες πριν στην πατησίων για είχες την ίδια διεκδικητικότητα. Η οποία καλό είναι να υπάρχει αλλα το Ολυμπιακό Χωριό είναι κάτι λιγότερο από το 1/15 του Δήμου. Αυτή η προσοχή του αρμόζει. Γιατί είμαστε και εμείς οι υπόλοιπο που ακόμα ο δρόμος δεν έχει διανοιχθεί ως το σπίτι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρόβλημά σας Αγαπητέ Αναγνώστη, φαίνεται να σχετίζεται με ένα διακαή πόθο μετατροπής του Ολυμπιακού Χωριού όπως τα αντίστοιχα χάλια πολλών συνοικιών της πόλης. Προφανώς για να μην υπάρχει κάποιος Οικισμός που να διαφέρει ποιοτικά. Όλοι στο ίδιο τσουβάλι!

    Τα χάλια των Αχαρνών, τα "έφτιαξαν" αυτοί που τα "έφτιαξαν", για τον εύκολο πλουτισμό. Ξεπούλησαν γη, χωρίς σχέδιο, προοπτική και στοιχειώδη πολεοδομική συνείδηση. Και αυτό το τίμημα πληρώνετε εσείς ως κάτοικος του Μεσονυχίου και λυπάμαι αλλά εμείς για αυτό δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη.

    Εμείς, Αγαπητέ Αναγνώστη ζητάμε το αυτονόητο. Αυτό που αδυνατείτε μάλλον να το κατανοήσετε και όχι μόνο εσείς αλλά και πολλοί άλλοι κάτοικοι. Διαφορετικά δε θα επιτρέπατε να συνεχίζεται χρόνια ολόκληρα η ίδια κατάσταση στις συνοικίες σας.

    Ο Δήμος Αχαρνών στο Ολυμπιακό Χωριό θα πρέπει να πράξει αυτά που έχει ως υποχρέωση να πράξει.Αυτό που έχουμε δικαίωμα, ως αξιοπρεπείς πολίτες να διεκδικούμε με τα χρήματά μας. Δηλαδή την καθαριότητα, τη συγκοινωνία, και το φωτισμό, για να αναφέρω το πιο απλά ζητήματα. Διότι μέχρι στιγμής μόνο εισπράττει και με τα χίλια ζόρια πράττει.

    Αγαπητέ!
    Να σας προβληματίζει το γεγονός, ότι η Δημοτική Αρχή ενώ δεν τακτοποιεί αυτά που πρέπει στο Μεσονύχι, στην Αγία Άννα, στην Αυλίζα, στην οδό Κύπρου, στο Κέντρο που με τη βροχή μετατρέπεται σε λιμάνι και με τόσα άλλα ανοικτά μέτωπα, αρχίζει να ασχολείται με άλλου είδους δραστηρίοτητες, όπως στο να αλλάξει τη χρήση γης στο Ολυμπιακό Χωριό.

    Εσείς πιστεύετε, ότι θα σας βοηθήσει, αν εδώ γίνει μια χαρτοπαικτική λέσχη, ένα ξενοδοχείο ή κάποια άλλη τουριστική ή μη δραστηριότητα;

    Δρόμο δεν έχετε ούτε τότε θα έχετε.

    Τέλος, σας επισημαίνω, ότι ουδόλως με απασχολεί, αν εσείς ως κάτοικος του Δήμου, δέχεστε μοιρολατρικά την κατάστασή σας. Εμείς σε επίδοξους "αναμορφωτές" και θα αντισταθούμε και θα τους αντιμετωπίσουμε κατάλληλα. Και ευτυχώς για μας αυτή η υπόθεση δεν εξαρτάται μόνο από τη θέληση του κάθε δημοτικού συμβούλου, του δήμαρχου ή των πολιτικών της περιοχής.

    Για αυτό να είστε βέβαιος και σας συστήνω απερίφραστα: πάψτε να δέχεστε μοιρολατρικά την κατάστασή σας και να "μασάτε" κάθε 4 χρόνια τις υποσχέσεις των διαφόρων σωτήρων. Πηγαίνετε λοιπόν στο Δημαρχείο και ζητείστε να σας ανοίξουν δρόμο για να πάτε στο σπίτι σας. Διότι το να αναλώνεστε στο σχολιασμό των άρθρων του παρόντος ιστολόγιου,(δράση που προσωπικά με τιμά), δρόμο στο σπίτι σας δε θα δείτε στον αιώνα τον άπαντα.

    Υ.Γ. Τελικά Αγαπητέ Αναγνώστη μου θυμίζετε το γνωστό αίτημα του γείτονα προς το Θεό: Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα και όχι να δοθεί και σε αυτόν μια αντίστοιχη. Πάντως σας πληροφορώ, ότι η δική μας κατσίκα δε θα ψοφήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα υποτίθεται πως πρέπει να πιστέψουμε ότι οι κάτοικοι της Αγ. Άννας και του Προφ. Ηλία χθες, του Μεσονυχίου σήμερα και αύριο κάποιας άλλης συνοικίας, διακατέχονται από ζήλεια, φθόνο, κουτοπονηριά και ασκούν κάθε τόσο κριτική - καρμπόν επειδή η συμπαγής εργατική τάξη του Ο.Χ. κρατάει ψηλά τον πήχυ των διεκδικήσεων. Ενώ -υποτίθεται επίσης- οι συνοικίες των Αχαρνών διεκδικούν ισονομία, ισοπολιτεία και εξίσωση δικαιωμάτων, αλλά ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ !!! Δικαίωμά του να πιστεύει ο παραπάνω σχολιαστής ότι θα βρεθεί έστω και ένας βλάξ να πιστέψει ότι οι κάτοικοι των Αχαρνών είναι συμβιβασμένοι και μοιρολάτρες. Μόνο αυτός κι οι όμοιοί του έθαψαν τον πήχυ στο χώμα για να μπορέσουν να τον περάσουν με το μοναδικό τρόπο που ξέρουν και μπορούν να το κάνουν: ΕΡΠΟΝΤΑΣ !!

    Τα λόγια του σχολιαστή είναι λόγια ανθρώπου (σωστότερα αχυρανθρώπου) που δεν βλέπει τίποτα πέρα απ' τα δικά του μικροσυμφέροντα και τα μεγάλα συμφέροντα που πιθανόν εκπροσωπεί. Είναι λόγια ανθρώπου ευνοημένου -και όχι αδικημένου, όπως μας παρουσιάζεται- που δε λέει να τραβήξει το δάχτυλο απ' το μέλι.

    Ευτυχώς όμως, δεν είναι όλοι έτσι. Υπάρχουν και σωστοί Ανθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά της πόλης. Κύριο γνώρισμά τους η ειλικρίνεια, ο αλτρουισμός και η πολλή δουλειά. Δεν χωρίζουν την πόλη σε δέκατα πέμπτα για να αποδώσουν, δήθεν, δικαιοσύνη. Βλέπουν τα προβλήματα της πόλης ΣΥΝΟΛΙΚΑ και οι προσπάθειές τους αφορούν το γενικό καλό και όχι ομάδες ή συνοικίες πατρικίων και πληβείων. Αυτοί όταν τους συναντάμε δεν κρύβονται, κάνοντας πως δε μας είδαν. Μας δίνουν το χέρι και τους το σφίγγουμε ειλικρινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Τάκιτος στο στομα του ήρωά του Γαλγάκου βάζει τη φράση: "Ubi solitudinem faciunt, pacem appellant", δηλαδή: όπου φτιάχνουν μια έρημο, λένε πως έφεραν την ειρήνη.

    Αντίστοιχα, εδώ ο κ. Ντούρος με την γενικότερη τροποποίηση του ΓΠΣ, φιλοδοξεί να φέρει όχι ειρήνη αλλά "πολιτισμό" στο Ολυμπιακό Χωριό μέσω της χαρτοπαικτικής λέσχης και άλλων τυχερών παιχνιδίων, επιχειρηματολογώντας, ότι με αυτόν τον τρόπο μας προστατεύει από την εξαθλίωση που θα επιφέρει στους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού η κατασκευή μιας υποτιθέμενης υπεραγοράς.

    Γεγονός είναι, ότι η Πολεοδομική Μελέτη και τα σχετικά Προεδριακά Διατάγματα, τίποτε τέτοιο δεν προβλέπουν! Ως προς τι λοιπόν η τροποποίηση;

    Άρα;;;;;;;;;;;;;

    Το λόγο πλέον και εφόσον προχωρήσει η ιστορία της τροποποίησης του ΓΠΣ, τον έχει ο ΟΡΣΑ και το Συμβούλιο Επικρατείας και όχι μόνο για το Ολυμπιακό Χωριό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την εισήγηση του Δήμου Αχαρνών, τη διαβάσαμε, τη μελετήσαμε και βγάλαμε τα συμπεράσματά μας. Απομένει η επιχειρηματολογία, (αν υπάρχει) και της άλλης εισηγητικής έκθεσης, (αν υπάρχει), που θα πείσει τον ΟΡΣΑ, να δεχτεί τη συντριπτική πλειοψηφία των ετοιμάτων του Δήμου, εκ των οποίων ένα μέρος είχε απορριφτεί στην τροποποίσηη του 2004.

    Άλλωστε η υπόθεση είναι: In saecula saecularum, δηλαδή ζήσε Μαύρε μου μέχρι τον Μάιο να φας χλωρό τριφύλλι!

    Ο ρόλος του ΟΡΣΑ σε γενικές γραμμές δίνεται στο παρακάτω κείμενο.

    ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑΣ (ΡΣΑ)

    Το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας (ΡΣΑ) θεσμοθετήθηκε με το νόμο 1515/85 με τον οποίον ιδρύθηκε και ο Οργανισμός Αθήνας (Βλέπε και Κώδικα Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας, άρθρα 8-22, ΦΕΚ 580Δ/99). Ο νόμος αυτός ορίζει ότι: Ρυθμιστικό σχέδιο ειδικά της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας (ΡΣΑ) είναι το σύνολο των στόχων, των κατευθύνσεων, των προγραμμάτων και των μέτρων που προβλέπονται από το νόμο ως αναγκαία για τη χωροταξική και πολεοδομική οργάνωσή της στα πλαίσια των πενταετών προγραμμάτων οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Ευρύτερη περιοχή Αθήνας για την εφαρμογή του νόμου αυτού είναι η περιοχή του νομού Αττικής και η Μακρόνησος εκτός από τα Κύθηρα.

    Το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας αποβλέπει στο σχεδιασμό και προγραμματισμό της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας μέσα στα πλαίσια της εθνικής χωροταξικής πολιτικής, στη χωροταξική δομή και οργάνωσή της σε επίπεδο περιφέρειας, στη χωροταξική διάρθρωση των τομέων παραγωγής, του συστήματος μεταφορών, της λοιπής τεχνικής υποδομής και του κοινωνικού εξοπλισμού καθώς και στην πολιτική γης και κατοικίας, στη λήψη μέτρων και στο σχεδιασμό για τη χωροταξική και τη νέα πολεοδομική δομή της πρωτεύουσας καθώς και στο σχεδιασμό περιοχών ή ζωνών ειδικού ενδιαφέροντος ή ειδικών προβλημάτων, στη λήψη μέτρων, όρων και περιορισμών για την εξασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος, στο συντονισμό των προγραμμάτων και των μελετών που έχουν σχέση με το ΡΣΑ και που εκπονούνται από όλους τους άλλους φορείς, προκειμένου να εξασφαλίζεται η εφαρμογή τους κατά τις διατάξεις του παρόντος και στον καθορισμό των απαιτούμενων για την εφαρμογή τους παρεμβάσεων, των προτεραιοτήτων πραγματοποίησης και χρηματοδότησης καθώς και των θεσμικών, οικονομικών και διοικητικών μέτρων που πρέπει να ληφθούν. Το πρόγραμμα προστασίας περιβάλλοντος, ειδικότερα, περιλαμβάνει τα μέτρα και τις κατευθύνσεις για την αναβάθμιση και προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας και ιδίως, μέσα στα πλαίσια των κείμενων διατάξεων, μέτρα για:

    Την οικολογική ανασυγκρότηση της Αθήνας, την προστασία της γεωργικής γης, των δασών, των υγροτόπων και των άλλων στοιχείων του φυσικού περιβάλλοντος.

    Την προστασία του τοπίου, των ακτών και των ειδικών περιοχών φυσικού κάλλους.

    Την προστασία της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
    Τον περιορισμό της ρύπανσης από κάθε πηγή και ιδίως την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, της ρύπανσης του εδάφους και των νερών και της ηχορύπανσης.
    Την αναβάθμιση ιδιαίτερα υποβαθμισμένων περιοχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η τροποποίηση του ΓΠΣ Αχαρνών,δύο στόχους έχει:
    Την κονόμα από τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και το στρατόπεδο "Καποτά"
    Και ψηφαλάκια από τη Φλόγα και τις λοιπές περιοχές.

    Εντάξει!
    Ο κάτοικος του Μεσονυχίου θα βολευτεί την επόμενη τετραετία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρόταση:

    Με βάση πληροφόρηση, ότι κάποιοι παροικούντες στην οδό Φιλαδελφείας συμμετέχουν σε "πολιτιστικές" δραστηριότητες που σχετίζονται με εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, θεωρούμε επιβεβλημένη να συμπεριληφθεί στην τροποποίηση του ΓΠΣ για το Ολυμπιακό Χωριό και η αλλαγή χρήσης των οδών: Καχιασβίλι, Μαραθώνιας διαδρομής, Χαλκιάς και Κεντέρη σε αγωνιστικό στίβο προς εξυπηρέτηση της συμπαθούς τάξης των φιλίππων. Που να τρέχουν οι άνθρωποι στο Μαρκόπουλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην Ελληνική Κοινωνία που ζούμε και η οποία γενικά παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αλλά σήμερα ακόμη πιο χαρακτηριστικά, αν θέλει κάποιος να επιβιώσει, ορισμένες φορές, πρέπει να αντιδρά ως ΓΕΡΜΑΝΟΣ!

    Για να καταλάβει κάποιος τι εστί Γερμανός, του οποίου τη νοοτροπία γαλούχησε ο Βίσμαρκ τον 19ο αιώνα, θα πρέπει να έχει υπόψη του, ότι κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, γείτονες κατήγγειλαν στις αρχές τους γείτονες, όταν δεν καθάριζαν τις πατάτες στο επιθυμητό βάθος που είχε καθορίσει η ντιρεκτίβα του Χίτλερ.

    Συνεπώς!
    Στις αυθαιρεσίες κρατικών ή άλλων οργάνων, οι απλοί πολίτες, όταν θίγονται ζωτικά τους συμφέροντα, θα πρέπει να αντιδρούν ως Γερμανοί και να μην αφήνονται στη μοίρα τους, για να μην κατηγορηθούν, τάχα μου, ως ρουφιάνοι, χαφιέδες, καρφιά κλπ κοσμητικά επίθετα.

    Για αυτό το λόγο δηλώνω: Όποιος τολμήσει κρατικός υπάλληλος να αποχαρακτηρίσει περιοχές, (στις υπόψη περιοχές που υπονοώ), χαρακτηρισμένες όχι μόνο ως δασικές αλλά και αναδασωτέες, να είναι βέβαιος ότι θα κάνει συντροφιά του Άκη.

    Όποιοι παρακολουθούν αυτό το μπλογκ, θα καταλάβουν τι εννοώ!

    Υ.Γ. Όταν κάποιοι δεν κατανοούν, ότι άλλα κόλπα εδώ δεν περνάνε, είναι καιρός να το κατανοήσουν με άλλο τρόπο!

    Βατοπεδινός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή