Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ο ΕΠΑΙΝΟΣ!



Η ψηφιακή περσόνα του παρόντος ιστολογίου δε διακατέχεται από κανένα είδους σύμπλεγμα έναντι της Δημοτικής Αρχής, για τους απλούστατους λόγους, επειδή δεν προσβλέπει στην προσωπική προβολή και κάποιο συμφέρον, (για αυτό κρατά την ανωνυμία του), δε φιλοδοξεί να καταλάβει κάποιο αξίωμα στο Δήμο ή στο Ο.Χ. και δεν ανταγωνίζεται ούτε δημάρχους, ούτε αντιδημάρχους ούτε και δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι του είναι παντελώς άγνωστοι όπως και ο υποφαινόμενος σε αυτούς. Τα πάντα κρίνονται από τις πράξεις και μόνο από αυτές.

Ο στόχος μας είναι ένας και μοναδικός: Η καλυτέρευση της καθημερινότητάς μας. Αυτή η καθημερινότητα σχετίζεται με την καθαριότητα, με τις υποδομές, με τη συγκοινωνία και με τις υπηρεσίες ενώ οι απαιτήσεις μας σε αυτά τα ζητήματα, αρκούνται στα εφικτά από πλευράς του Δήμου στην παρούσα οικονομική και πολιτική συγκυρία.

Τη στιγμή που διαπιστώνουμε, ότι όχι μόνο τα εφικτά δε γίνονται αλλά αντίθετα από την αρχή της εγκατάστασή μας γίνονται προσπάθειες απαξίωσης του Ολυμπιακού Χωριού, τότε η αρνητική κριτική είναι φυσικό επακόλουθο.

Όταν όμως διαπιστώνουμε, ότι γίνονται θετικές προσπάθειες για την καλυτέρευση κάποιων πραγμάτων, όπως αυτή τη στιγμή που πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης και καθαρισμού στην «Πράσινη Ζώνη» από δυναμικό συνεργείο του Δήμου Αχαρνών, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να επαινέσουμε την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο και το Δήμαρχο για την πρωτοβουλία αυτή.

Παρόμοιες ενέργειες βοηθούν στην προσέγγιση των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού με το Δήμο ενώ αντίθετα κουτοπονηρίστικες ενέργειες όπως η κατάργηση του Πολεοδομικού Κέντρου του Ο.Χ., οδηγούν στην αντιπαράθεση και στην εχθρότητα.

Ελπίζουμε να υπάρξουν και στη συνέχεια παρόμοιες πρωτοβουλίες και εμείς εδώ είμαστε να τις επικροτήσουμε και να τις εκθεσειάσουμε.

Υ.Γ. Βεβαίως σε μερικά ζητήματα δεν αρκεί μόνο η πρωτοβουλία του Δήμου αλλά πρέπει και οι κάτοικοι να βάλουν το χέρι τους. Τουλάχιστον αυτοί που έχουν απέναντί τους την Πράσινη Ζώνη, θα μπορούσαν να καθαρίσουν το δικό τους τμήμα, που απαιτεί μια σακούλα σκουπιδιών και 20 λεπτά χρόνο. Προσωπικά πρωτοβουλία από το ΣΚΟΧ δεν περιμένω, διότι προς το παρόν κατατάσσονται στους «ρυπαντές» και όχι στους «καθαριστές».        

Βατοπεδινός

2 σχόλια:

  1. Βατοπεδινέ ,πρόσεξε καλά !
    Μετά την έκτακτη Γ.Στου ΣΚΟΧ αυτή την Κυριακή 21/10/2012 όπου ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΚΟΧ Η ΑΛΛΟΙΩΣ(πρόσφατη ξανα-μετονομασία) ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ και μέσα σε αυτό το πλαίισιο θα ανακοινωθούν και ενδεχομένως ψηφιστούν οι Ομάδες -επιτροπες υλοποίησης των θεμάτων του ΣΚΟΧ,θα συσταθεί ή επανασυσταθεί ξανά η Ομάδα επιβλεψης εργασιών και προβλημάτων κοινοχρήστων χώρων και άμεσα θα συνδράμει το Δ.Α στην καθαριότητα.Φυσικά μετά τον μεγάλο καθαρισμό της ΟΠΠΟΧΑ καμία κίνηση δεν έπραξε ο ΣΚΟΧ ,αν και κάποιοι προσπάθησαν να πείσουν για την αναγκαιότητα καθαρισμού στο Δ.Σ της απελθούσας διοίκησης ,αλλά τα φυσικά πρόσωπα της παρούσας διοίκησης είτε ορισμένα δεν ήξεραν που πέφτει ο ΣΚΟΧ,είτε ορισμένοι άλλοι -με γνωστό τρέξιμο σε στυλ Βέγγου-αν και είχαν ενταχθεί στην τότε ομάδα πρασίνου ,ουδεπόποτε παρουσιαστηκαν.,μάλλον γιατί δεν ηγούνταν αυτής!

    Πραγματικά ο Δήμος Αχαρνών κάνει πολύ καλή εργασία και καθαριότητα και του αξίζουν τα εύσημα ,αλλά και ο ΣΚΟΧ πρέπει να οργανώσει άμεσα ενα μεγάλο καθαρισμό προς βοήθειά του.Εμείς θα είμαστε ΟΟΟΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!
    Πρόσεξε καλά Βατοπεδινέ που κατηγορείς!Γιατί το κάνεις αυτό; Είμαι σίγουρος πως ο ΣΚΟΧ θα τα κάνει όοολα λουλάκι!
    Υ.Γ Νομίζω σε κάποιο φόρουμ έχει κάποιος βλάκας δώσει μια λύση απλή.Μάλλον το Δ.Σ ΣΚΟΧ δεν την έχει δει.Καλά αυτός ο βλάκς(άνευ ξ με τη νέα γλώσσα) ,αλλά ο ΣΚΟΧ μαθαίνω πάνε καλά τα οικονομικά του τώρα με τη νέα διοίκηση δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει λίγο τον Δήμο Αχαρνών για αυτούς τους κάδους;Κανένας φίλος εργολάβος από τους Θρακομακεδόνες να τα πάρει δωρεάν;Μήπως ο ΣΚΟΧ πρέπει να αναπτύξει πραγματικές σχέσεις και με τους γύρω μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποσύρθηκαν οι κάδοι!
    Πάμε κακά!
    Και τα κλαδιά!
    Ελπίζω να μην τα κάψουμε εκεί που τα κάψαμε στο πρόσφατο παρελθόν.
    Μη ξεχνάτε!
    Υπάρχει και εισαγγελέας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή