Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ "ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ"!



Τελικά φαίνεται, ότι το καθεστώς της «Πράσινης Ζώνης» είναι κάτι σαν γόρδιος δεσμός. Σε κάθε δημοκρατικά ευνομούμενη Πολιτεία θα ήταν φυσικό η Διοίκηση, (στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος Αχαρνών), να είχε ενημερώσει προ πολλού  το Δ.Σ. του Συλλόγου των Κατοίκων του Ο.Χ., ποιες είναι η υποχρεώσεις του Δήμου για την «Πράσινη Ζώνη» και τι ακριβώς σήμερα ανήκει στη δικαιοδοσία του.

Φυσικά και εμείς, ως άμεσα ενδιαφερόμενοι, θα έπρεπε να είχαμε προβεί προ πολλού σε εκείνες τις ενέργειες, οι οποίες θα μας οδηγούσαν στην έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση.  

Οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, (χωρίς να είμαστε σε θέση να τις διασταυρώσουμε), τις δημοσιοποιούμε μήπως και βρεθεί μια άκρη για το καθεστώς της «πράσινης ζώνης» και για πρακτικούς λόγους.

1. Ότι ο Δήμος Αχαρνών έχει από το 2004 συμβατική υποχρέωση, να φροντίζει, καθαρίζει, κλαδεύει κλπ την «Πράσινη Ζώνη». Και αν είναι αλήθεια, γιατί τόσα χρόνια είχε αφεθεί στη μοίρα της; (Εννοείται, ότι την μεγαλύτερη ευθύνη στην περίπτωση αυτή την έχει η προηγούμενη δημαρχία του κ Φωτιάδη).

2. Ότι ο Δήμος Αχαρνών έχει παραλάβει μόνο τον ηλεκτροφωτισμό και τα πλακόστρωτα της «Πράσινης Ζώνης» και όχι το ίδιο το πράσινο; Κι αν είναι αλήθεια τότε σημαίνει, ότι σήμερα φροντίζει το πράσινο εξ αιτίας της συμβατικής υποχρέωσης και όχι γιατί την έχει παραλάβει εξ ολοκλήρου. Καλό θα είναι να έχουμε και μια απάντηση για το πότε θα παραλάβει και το πράσινο εφόσον ισχύουν τα παραπάνω.

3. Ότι ο Δήμος Αχαρνών δεν έχει παραλάβει τις γεωτρήσεις και ότι η διαχείριση της άρδευσης της «Πράσινης Ζώνης» ανήκει σε κάποια εταιρία, η οποία έχει διαθέσει προσωπικό προς τούτο.

Με λίγα λόγια, αν ισχύουν τα παραπάνω, πρόκειται για ένα αλαλούμ άνευ προηγουμένου και νομίζω, ότι είναι καιρός να παρθούν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες για να ξεκαθαριστούν αυτά τα ζητήματα.

1 σχόλιο:

  1. Βατοπεδινέ,για να επιβεβαιώσω τις πληροφορίες σου και ως επαγγελματίας του χώρου,υπάρχει στη διάθεσή μας μαρτυρία υπαλλήλου της εταιρίας για την Π.Ζ.Η σύμβαση βέβαια τελειώνει την πρωτοχρονιά.
    Αντε Καλά χριστύγεννα και μετά Του νέου χρόνου καλά νέα πράσινα τέλη στο Δ.Α
    Σημ:Θερμή παράκληση προς τους εποπτεύοντες μονίμους υπαλλήλους του Δ.Α της διεύθυνσης Περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του τμήματος Πρασίνου. Και στην Κα Προϊσταμένη του τμήματος του Βόρειου τομέα.
    Γνωρίζουμε πως με τα ΕΣΠΑ του Δήμου με σύμπραξη της ΜΚΟ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ και όλου του υπόλοιπου κορμού των ΜΚΟ(κατά τον Κο Γ.Γ.του Δ.Α) μπορέσατε και βοηθηθήκατε με την επάνδρωση δυναμικού για την Π.Ζ του Ο.Χ και κανεττε φιλότιμες προσπάθειες,τουλάχιστον για την καθαριότητα.Αυτό όμως που σε ανειδικευτους- άπειρους -εργάτες πρασίνου-εργαζόμενους δεν είναι εύκολο ,για όσους έμπειρους και επαγγελματίες είναι υποχρέωση και μέγιστο σφάλμα να μην το πράττουν κατα την εκτέλεση των καθηκόντων τους,την επίβλεψη δηλαδή και την κατεύθυνση.Παρακαλώ μην κλαδεύετε τόσο αυστηρά τα δέντρα που δεν πρέπει........,όπως τα μονόκλαδα ελαιόδεντρα.Σα σκιάχτρα μοιάζουν.Επίσης τον Ελαίαγνο.Μπορεί να αντέχουν στις χαμηλές θερμοκρασίες σύμφωνα με τη βιβλιογραφία,αλλά η πρακτική και ιδιαίτερα στο Ο.Χ έχει αποδείξει πως πολύ βαθιές και μεγάλες πληγές που δεν καλύπτονται εγκαίρως αφήνουν τον πάγο να εισχωρήσει και να τα κάψει.Είναι κρίμα.Έχουμε χάσει ήδη τα 3 από τα΄6 της δενδροστοιχίας στην Π.Ζ.Επίσης προσέξτε λίγο τις κλίσεις,πάλι η βιβλιογραφία λέει πως είναι ανθεκτικά στον αέρα,αλλά δεν πιάνει τα ανισοβαρή λόγω κόμης η τα κακοτοποθετημένα.Όλά έχουν το σημειό αντοχής τους και δεν πρέπει να τα επιβαρύνουμε περισσότερο με κλαδέματα οριζόντιας και κάθετης κρίσης.Σκοπός μας είναι τα διατηρήσουμε ,όχι να επισπέυσουμε τον κύκλο ζωής τους,άρα και τον δικό μας.Αν θέλουμε να έχουμε ξεκίνημα κόμης στα πεζοδρόμια μας στα 2-2,20 σύμφωνα με κάποια νομοθεσία και αρχές παρκοτεχνίας,ας τοποθετήσουμε εξ αρχήε δέντρα με το α σταυρωμα κλαδιών σε αυτό το ύψος και να στο συντηρούμε.Αυτά και για όσους επιθυμουν να φυτεύουν στα πεζοδρόμια,δίχως να γνωρίζουν τα θέματα και κυρίως να μελετοην.έστω και υποτυποδώς το χώρο και το χρόνο.Ιδιαίτερα στα στενά πεζοδρόμια ή στα στενά παρτέρια των πεζοδρομίων δεν πρέπει να φυτεύουμε ότι και ότι.Καλοί μου συμπολίτες,ρωτήστε τώρα για να αποφύγουμε στο μέλλον έξτρα τρεξίματα.Τα στενά παρτέρια των πεζοδρομίων είναι για θάμνους και όχι για δέντρα.
    Ευχαριστώ πολύ.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή