Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ


Διαβάζω σχόλιο στο τελευταίο φύλλο της τοπικής εφημερίδας «Αχαρναϊκή», ότι όχι μόνο υπάρχει αμφιβολία για το ποιοι ιδιοκτήτες γης εισέπραξαν χρήματα για απαλλοτριώσεις και γιατί κάποιοι άλλοι δεν εισέπραξαν από το δάνειο των 18.732.000 ευρώ επί δημαρχίας Τσέλιγκα αλλά και ενστάσεις από το νυν Δήμαρχο, ότι κακώς πληρώθηκε, ότι πληρώθηκε.

Αν κατανόησα καλά τα γραφόμενα του άρθρου, το πρόβλημα του Τσέλιγκα δεν ήταν η «ταμπακέρα» δηλαδή να εξηγήσει ποιος πήρε τα χρήματα της απαλλοτρίωσης, γιατί πήρε αυτός ο ιδιοκτήτης και δεν πήρε ο άλλος και γιατί κοστολογήθηκε τόσο ακριβά η γη αλλά «τάχωσε» στη Πολιτεία, που τάχα μου έχει σκοπιμότητα και δεν προχωράει τις εντάξεις των περιοχών στο σχέδιο πόλης. Λες και η Πολιτεία είναι η κακιά μάγισσα που εκδικήθηκε τον Τσέλιγκα.

Απλά όλα αυτά δείχνουν, ότι τελικά η ιστορία των δανείων του Δήμου δεν απέχουν πολύ των γνωστών θαλασσοδανείων και αυτοί που σήμερα και για πολλά χρόνια ακόμη θα την πληρώνουν  τη νύφη, είναι οι κάτοικοι αυτού του ταλαίπωρου Δήμου ενώ οι υπεύθυνοι της όλης κατάστασης, πίνουν στην υγεία των κορόιδων.   

Βατοπεδινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου