Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

Παραθέτουμε απόσμασμα της Εγκυκλίου της Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη των πυρκαγιών.


ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ &
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

ΘΕΜΑ : Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών
……………..
1.2 ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΙ  ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Η εκτέλεση προγραμμάτων μείωσης του κινδύνου με την προληπτική απομάκρυνση μέρους της βλάστησης (εργασίες καθαρισμού), γύρω από περιοχές ιδιαίτερης προστασίας (κτιριακές υποδομές και εγκαταστάσεις,  κατασκηνώσεις, αρχαιολογικοί χώροι, άλση, πάρκα, κλπ) και περιοχές που θεωρούνται λόγω της φύσεώς τους υψηλού κινδύνου (σημεία διέλευσης δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, δεξαμενές καυσίμων, χώροι  εναπόθεσης απορριμμάτων, κλπ)
αποτελεί ευθύνη των φορέων στους οποίους ανήκει ο χώρος.
(Πυρ.Διατάξεις4/2012,9/2000, 9Α/2005, Ν. 998/1979,ΚΥΑ12030/Φ109.1/1999, Ν.3852/2010, αρθ.94 παρ.1).

Η εκτέλεση αυτών των προγραμμάτων πρέπει να πραγματοποιείται στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου.

Θέματα που αφορούν την χρηματοδότηση των Δήμων θα δρομολογηθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά την εξασφάλιση των σχετικών πιστώσεων. Για την κατανομή των ανωτέρω πιστώσεων θα ληφθεί υπόψη η κατ όρθρο. 8 Ν. 3013/2002 σχετική εισήγηση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Τα έργα αυτά αφορούν κατά προτεραιότητα:
· την εκτέλεση προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου, σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας (άλση, πάρκα, κατασκηνώσεις, κλπ)
· την απομάκρυνση των υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης που ενεργείται για τους ίδιους λόγους από  ιδιοκτήτες σε περιβάλλοντες χώρους κατοικιών και οικοπεδικές εκτάσεις (Πυρ. Διάταξη 4/ 2012, Ν.3852/2010, αρθ.94 παρ.1).

Κύριοι του Συλλόγου!

Έχετε άμεση υποχρέωση να καταγγείλετε το Δήμο, ότι αδιαφορεί για τον καθαρισμό της πράσινης ζώνης στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στον Εισαγγελέα. 
Ήδη είχαμε 3 περιπτώσεις πυρκαγιάς.  
Ενεργείστε πριν είναι αργά!
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου