Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΩ;;;;

  Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 12η ΤΑΚΤΙΚΗ Δημόσια συνεδρίαση του Σώματος που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (2ος όροφος Δημαρχιακού Μεγάρου) την Τρίτη 28 Μαΐου 2013 και ώρα 19:00

Ένα από τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου είναι και το παρακάτω θέμα:

6.  Έγκριση εκπόνησης δωρεάς μελέτης για το έργο: Ανακατασκευή κεντρικής πλατείας Μενιδίου από την ΜΕΤΚΑ Α.Ε. του ομίλου Μυτιληναίου.


Η  υποφαινόμενη ψηφιακή περσόνα, έχει επανειλημμένα εκπονήσει μελέτες για Δήμους και στην Αττική και αλλαχού, (μη καρφωθούμε αναφέροντας που ακριβώς), με μια προϋπόθεση:  Ότι στο όνομα του Συντάκτη θα υπήρχε και το όνομα κάποιου αναλόγων προσόντων με την υποφαινόμενη ψηφιακή περσόνα με δικαίωμα υπογραφής  ώστε να μην υπήρχε καμία γραφειοκρατική διαδικασία. 

Και πράγματι, έχουν εκτελεστεί έργα, χωρίς ο αρμόδιος Δήμος να επιβαρυνθεί για τη μελέτη και φυσικά χωρίς ο υποφαινόμενος να έχει οιονδήποτε όφελος. Διότι, στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να ισχύει το: Προσφέρω κάτι μόνο για ηθικούς λόγους και σε καμία περίπτωση για υλικούς ή και άλλους και σε περιπτώσεις που υπάρχει πράγματι οικονομική ανάγκη σε Δήμους, ειδικά τώρα στους δύσκολους καιρούς. Σημειωτέον, ο Φορέας απέφευγε όχι μόνο να διαθέτει χρήματα αλλά κέρδιζε και χρόνο από τη γραφειοκρατική διαδικασία της εκπόνησης μιας μελέτης. 

 Η συνυπογραφή σε ανάλογες περιπτώσεις απαιτούνταν λόγο του γεγονότος ότι το μελετητικό μου πτυχίο, μου επιτρέπει να το χρησιμοποιήσω μόνο για την εταιρία που εργάζομαι. Αυτόν τον περιορισμό, τον παρακάμπταμε με τη συνυπογραφή κάποιου μηχανικού ή και ανάλογης ειδικότητας επιστήμονα του αντίστοιχου Δήμου. 

Επομένως, εφόσον η εταιρία "Μυτιληναίος" προσφέρεται να συντάξει τη μελέτη δωρεάν, (και μπράβο της), να την κάνει με τον παραπάνω τρόπο και ο νοών νοείτω. Άλλωστε δε νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα.

Με αυτόν τον τρόπο δε χρειάζονται ούτε εγκρίσεις ούτε Δημοτικά Συμβούλια ούτε κανείς μπορεί να επικαλεστεί κάτι το επιλήψιμο!

Λέμε τώρα εμείς οι γραφικοί του Δήμου Αχαρνών για τις ξαφνικές αγάπες! 

Προσωπικά τίποτε δεν υπονοώ απλά περιγράφω μια πολύ απλούστερη και εύχρηστη διαδικασία.
 
Υ.Γ. Ο Δήμος σε αυτήν την οικονομική συγκυρία θα έπρεπε να ζητάει τη βοήθεια των επιστημόνων του Δήμου. Κάποτε στις δύσκολες συνθήκες της Χώρας υπήρχε η προσωπική εργασία. Σήμερα γιατί να μην υπάρχει η ανάλογη βοήθεια σε κάποια θέματα;


Βατοπεδίνος ο γραφικός!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου