Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;


Στις 29 Ιουνίου του 1874 δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Καιροί» το ιστορικό άρθρο του Χαρίλαου Τρικούπη με τίτλο «Τις πταίει»!

Στις 24 Ιουλίου του 2011 η εφημερίδα «Αχαρναϊκή» σχολιάζοντας την ιστορική διαδρομή του περίφημου δανείου της Goldman Sacks, μας πληροφορεί ότι:

- καλά έκανε ο κ. Στριφτός και το πήρε αφού είχε όραμα ο άνθρωπος αλλά θέλεις η συγκυρία, θέλεις η πλεονεξία, στη στροφή το δάνειο πήγε για βρούβες

- ακόμη καλύτερα, (μας πληροφορεί η συμπαθής εφημερίδα), έπραξε ο Φωτιάδης και σταμάτησε να πληρώνει τις δόσεις αφού λέει δεν του έδινε η Πολιτεία αυτά που δικαιούνταν (ελπίζω να μην εννοεί τα ΚΑΠ για το Ολυμπιακό Χωριό, γιατί κάτι τέτοιο μυρίζομαι)

Και αφού τους ρίχνει την κολυμβήθρα του Σιλωάμ  και τους απαλλάσσει των περαιτέρω ευθυνών, μας δείχνει τον κύριο υπεύθυνο: ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ και για να μην εκτεθεί περισσότερο τα «χώνει» ελαφρώς και στους τοπικούς άρχοντες.

Τα χρήματα όμως για το καθάρισμα του «χαλιού», όπως το ονομάζει ο συμπαθής αρθρογράφος, τα πλήρωσε το σύνολο των Ελλήνων Φορολογούμενων και εδώ δεν ισχύει το: «Μαζί τα φάγαμε» αλλά το άλλοι τάφαγαν και  άλλοι πληρώνουν.

Αντί λοιπόν η συμπαθής εφημερίδα να ρίξει όλη την ευθύνη εκεί που πραγματικά ανήκει, προσπαθεί να βγάλει λάδι τους ενόχους.

Αμ καημένε!
Ο ρόλος του τύπου δεν είναι να δίνει συγχωροχάρτια. Αυτή είναι δουλειά του Πάπα.

Βατοπεδινός!

Υ.Γ. Και μετά περιμένουν να πάνε μπροστά οι Αχαρνές! 

1 σχόλιο:

  1. Ενδιαφέρον άρθρο στην ιστοσελίδα:

    http://www.doxthi.gr/topika/axarnai/1498----goldman-sachs------

    της συντάκτριας Μένης Πιρπινιά
    Δευτέρα, 25 Ιούλιος 2011 19:22

    Η συντάκτης αναφέρεται σε δηλώσεις του κ. Ντούρου, ο οποίοι εκτός των άλλων δήλωσε: «Κάποιοι ήθελαν να έχουν πελατειακή σχέση με τους δημάρχους και αυτό έγινε και στην περίπτωση του δήμου Αχαρνών».
    Συνεπώς εκ εξ αυτών συνάγεται το συμπέρασμα, ότι το δάνειο δεν εξυπηρέτησε κανέναν ωφέλιμο σκοπό για το Δήμο και τους Δημότες παρά μόνο το ρουσφέτι.
    Θα δούμε και τα αποτελέσματα της Εισαγγελικής έρευνας και την ερώτηση του κ. Πρωτόπαπα για το συγκεκριμένο δάνειο.
    Και έπονται τα δάνεια του Φωτιάδη!

    Πάντως διαβάζω στο ιστολόγιο: http://7gymaxarnai.blogspot.com/2011/07/blog-post_4745.html των Αχαρνών, ότι ο κ. Ντούρος δήλωσε: πως ο Στριφτός καλά έκανε και πήρε το δάνειο και ο Φωτιάδης καλά έκανε και δεν πλήρωνε.

    Αν λοιπόν καλώς έγινε το δάνειο, μετά ο κ. Ντούρος γιατί μιλάει για κομματικές εξυπηρετήσεις ορισμένων κάποιων υπουργών προς τον κ. Στριφτό;
    Μήπως σε αυτό το δάνειο αποδίδει την πολιτική ήττα από τον κ. Στριφτό; Άγνωστες οι βουλές του Κυρίου.

    Τα δάνεια του Φωτιάδη θα τα πληρώσει ο κ. Ντούρος ή θα δει το Δημαρχείο σε πλειστηριασμό;

    Vatopedinos

    ΑπάντησηΔιαγραφή