Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

Για τους παροικούντες και κατοικούντες την Ιερουσαλήμ!

Απόσπασμα εγκυκλίου ΥΠΕΚΑ!


ΥΠΕΚΑ 117840/1514/8-4-11 (ΑΔΑ:4ΑΓΕ0-Β):Προστασία και διαχείριση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου.

ΠΡΟΣ: Αποκεντρωμένες Διοικήσεις
της Χώρας
Γενικές Δ/νσεις Δασών &
Αγροτικών Υποθέσεων
Δ/νσεις Συντονισμού &
Επιθεώρησης Δασών
Έδρες τους

Αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, επισημαίνουμε τα εξής:

Οι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου «αποτελούν το εντελώς απαραίτητον δια την υγεία των ανθρώπων υποκατάστατον του φυσικού περιβάλλοντος εντός του αστικού ιστού», των οποίων «η διατήρησις αποτελεί υψίστην προτεραιότητα διά την προστασίαν της ποιότητος του αστικού περιβάλλοντος, εις τρόπον ώστε και ελαχίστης τοιαύτης εκτάσεως η απώλεια να λογίζεται ανεπίτρεπτος επιδείνωσις του οικιστικού περιβάλλοντος» (σκέψη 6η ΣτΕ 2242/1994).

Έχει δε κριθεί ότι, τα πάρκα και τα άλση που βρίσκονται σε κοινόχρηστο χώρο εντός ρυμοτομικού σχεδίου, εξομοιώνονται με τα δασικά οικοσυστήματα και υπάγονται στην ιδιαίτερη προστασία που θεσπίζεται για τα δάση και τις δασικές εκτάσεις με το άρθρο 24 του Συντάγματος (ενδεικτικά αναφέρονται, ΣτΕ ολ. 55/1993, 1118/1993, 1978/2002, 974/2005, ολ. 677/2010).

Μάλιστα, ο νομοθέτης δεν έδωσε ούτε τη δυνατότητα επιτρεπτής επέμβασης στις ανωτέρω εκτάσεις, πλην της διάνοιξης δημοσίας οδού (άρθρο 49 παράγραφος 1 νόμου 998/1979), διαμορφώνοντας καθεστώς σχεδόν απόλυτης προστασίας τους.
........................................................................................................
Παρακαλείστε για την εφαρμογή της παρούσης κατά την εκτέλεση των καθηκόντων σας.

Ο Ειδικός Γραμματέας Δασών

Γεώργιος Αμοργιανιώτης

Εν κατακλείδι
Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ (ΣΚΟΧ), ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προβούν στις ανάλογες ενέργειες για την προστασία της πράσινης ζώνης. Απευθυνόμενοι στον ΟΕΚ, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στο Δήμο και στη Γενική Δ/νση Δασών &
Αγροτικών Υποθέσεων.
Άπαντες έχουν ευθύνη!

Για τους κατοικούντες στην Ιερουσαλήμ τι να πω.
Πλήρης αναισθησία!
Χθές μόλις,  είδα κάποιους να κάθονται σε παγκάκι εμπρός από το καμένο τμήμα.
Και σκέφτηκα:
Είναι δυνατόν να μην τους ενοχλεί αυτή η κατάσταση που την τρώνε και θα την τρώνε καθημερινά στη μούρη τους; 
Δηλαδή, ντιπ κατά ντιπ! 


3 σχόλια:

  1. Μήνυμα από έναν παροικούντα την Ιερουσαλήμ.Ο ΣΚΟΧ είναι κλειστός αυτή την περίοδο!Είμαι βέβαιος πως έχουν γίνει και άλλες προτάσεις κατά καιρούς αλλά ,για λόγους που δεν καταλαβαίνω,δεν έχουν ολοκληρωθεί.Συναισθανόμενος το βάρος της ευθύνης,πρίν αποχωρήσω, θα προσπαθήσω να προωθήσω τις ενέργειές σου,φίλε βατοπεδινέ,αλλά θα σε παρακαλούσα με το α φως της ημέρας της α συνέλευσης του Δ.Σ ΣΚΟΧ,τον Σεπτ ,να προσέλθεις να παρουσιάσεις τις απόψεις σου και να βοηθήσεις το Δ.Σ να προωθήσει το καλό της Π.Ζ.Ίσως τα τελευταία γεγονότα ,φέρουν την αυγή.Να ξέρεις όμως ,πως αυτή, έρχεται πάντα νύκτα!
    Θα ανταμώνουμε συχνά!
    Ο Εθελοντής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρωτιόμαστε πως από την Μία ο πρώην Δασάρχης του Πεδίου του Αρεως προσυπογράφει και εγκρίνει εν ετει 2007-8 την Φυτοτεχνική Μελέτη Αναπλάσεως, ήτοι τον αποτυπωθέν ενταφιασμό τόννων μπετόν και διαστρωθέντων μαρμαροκυβολιθοστρώσεων {Σύμφωνα με την αναλυτική επιμέτρηση μας 6.000 κυβ.μέτρων Οπλισμένων σκυροδεμάτων ισοδύναμα με τον όγκο Μπετόν 6 εξαώροφων πολυκατοικιών} και από την άλλη με το σχετ.έγγραφο του με αρ.πρωτ.117840/1514 της 8/4/2011 αναρτηθέν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ σήμερα και εν ετει 2011 ...ως Ειδικός Γραμματέας Δασών θέτει σε εγρήγορση τους εμπλεκόμενους φορείς- υπηρεσίες ΥΠΕΚΑ - Υ.Εσωτερικών περί......
    ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ 'πάρκα-άλση'. !!

    Συγχρόνως ο πρώην προϊστάμενος του εν ετει ακόμη 2008-9 Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής με τα έγγραφα 693/03/04/2009 και 699/7/04/2009 ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ ....Να κατεδαφιστούν οι αυθαίρετες κατασκευές BETON και Οπλισμένων σκυροδεμάτων.

    και νά που φτάσαμε.


    AΝΑΠΛΑΣΕΙΣ" ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ: in "Post Mortem"

    ΓΟΛΓΟΘΑΣ εως το ΣτΕ & ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ.


    Στην ΗΜΙΤΕΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ που μας παρέδωσε το Ελληνικό Κράτος, ως φαίνεται με μια απλή ματιά απαντούμε:

    Παρεδόθη καθυστερημένα τουλάχιστον κατά 1+1/2 έτος.

    Αντί για Οικολογικού τύπου Ανάπλαση Πάρκου, είδαμε την κατασκευή - ενταφιασμό συνόλου κυβικών μέτρων όγκου μπετόν 6.000 κ.μ, δηλαδή όγκου μπετόν ισοδύναμων με τον όγκο μπετόν "6" 6όροφων πολυκατοικιών μέσα ............σε δασική έκταση.!!!

    Ο αρχικός προυπολογισμός στις τεράστιες πινακίδες 9,150.000 $ Ευρώ ( το έτος 2006 ) + 400.000 $Ευρώ με το νέο εγκριθέν κονδύλι για αποκατάσταση φθορών ? στην πλ.Πρωτομαγιάς + τις τυχόν αναθεωρήσεις, δεν προσέφερε τίποτα το ουσιώδες στο Πάρκο και τούτο διότι : ανύπαρκτες τουαλέττες, μη αναπλασθέν κτίριο Αλσους - Οικονομίδη, μή αναπλασθέν κτίριο Green Park, ανυπαρξία φύτευσης δένδρων υψηλής οροφής, σύμφωνα με τα έγγραφα των πρώην κων. Δασάρχη - Περιφερειάρχη η κεντρική πλατεία πλησίον πρώην περιπτέρου είναι αυθαίρετη { έγγραφα οικ.693/03/04/2009 - 699/07/04/2009 Γενικής Δνσης Περιφέρειας / Δνσης Δασών Αθηνών: Δασάρχης, με θέμα: Απόφαση Κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε δασική αναδασωτέα έκταση }....., η σφράγιση γής εδάφους από μή πορώδη υλικά σε δασική έκταση 1/4 της συνολικής των 235 στρεμμ.του Πάρκου {επιμέτρηση ειδικών επιστημόνων}, παρεμποδίζει ως τούτο γίνεται κατανοητό την διύγρανση και διαπνοή του εδάφους, τουτέστιν είναι ολωσδιόλου ΑντιΟικολογική.

    Όλα τούτα σε ευθεία αντίφαση με ότι αναγράφεται στην αναρτηθείσα πινακίδα πλησίον του μνημείου της Αθηνάς και ότι: το Εργον

    της Αναπλάσεως εν έτει Δεκ.2010............Ολοκληρώθηκε.!!!!!

    συνεχ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. !!!!!!!!!

    Με βαρύγδουπο τίτλο στην εφημερίδα τα Νέα της Κυψέλης Απρίλιος 2011, αναφέρεται ότι από την Περιφέρεια Αττικής διατίθενται επιπλέον κονδύλια 5,100,000 $ εκατ.ευρώ, που θα κατευθυνθούν και θα απορροφηθούν για τα έργα στο Αττικό Άλσος και το Πεδίον του Αρεως.

    Αλλά... Αναρωτιόμαστε εφόσον η Ανάπλαση ολοκληρώθηκε σύμφωνα και με επίσημες ανακοινώσεις στα ΜΜΕ-Blogs - εφημερίδες και σύμφωνα με την ανηρτημένη πινάκιδα, τότε πως δέν ολοκληρώθηκε, ? ;; δεδομένου ότι: τα διατηρητέα κτίρια Αλσος Οικονομίδη ειναι γιαπί - Green Park γιαπί και οχετός - Πλατάνια εστία μόλυνσης λόγω κωνώπων - ενα μέρος των περιφερειακών δρόμων περιμένει τις παλέτες των μαρμάρων.
    Οι δύο κτιστές τουαλέτες του πάρκου να μην λειτουργούν μαζί με τις βρύσες και λογικά σύντομα θα είναι ανύπαρκτες. Η κεντρική είσοδος της λεωφ.Αλεξάνδρας προς το μνημείο Αθηνάς περιφραγμένη ερμητικά με λαμαρίνες εργοταξιακού τύπου, τις δε βραδυνές ώρες να απαγορεύεται η πρόσβαση. Το Φυτώριο των 8,1/2 στρεμμ. να παραμένει αλάνα και η υποσχεθείσα κομποστοποίηση να παραμένει ως όραμα θερινής νυκτός ( τα χρήματα όμως να έχουν ήδη διατεθεί και ήδη απορροφηθεί !!). Οι επεμβάσεις στο διαμορφωθέν ξέφωτο λόγω αποψιλώσεων στο χώρο Αλίκη μολονότι παράνομες κατά την άποψη μας, σήμερα για την γύρωθεν βλάστηση είναι καταστροφικές.

    Επειδή λοιπόν εμείς θεωρούμε ότι μέρος των άνω χρημάτων θα διατεθεί για την αποπεράτωση των δύο διατηρητέων, Αλσος,Οικονομίδη - Green Park και λοιπές αποπερατώσεις, αναρωτιόμαστε τι είδους συντήρηση θα παρασχεθεί στο πολύπαθο αιωνόβιο Πεδίον του Αρεως των ΑΘΗΝΩΝ, αφου απο το άνωθεν δεύτερο κονδύλι, πολύ απλά ελάχιστα ΜΟΝΟΝ ψίχουλα θα απομείνουν, κατά την ταπεινή μας άποψη.


    Εν κατακλείδι μπορούμε να δηλώσουμε ευθαρσώς και απορούντες:
    ..................Γιατί να είμαστε όλοι οι Ελληνες βουτηγμένοι μέσα εκεί............. που επικαλείται ο κύριος {που ματιάσανε} απο την Τρόικα - ΔΝΤ και γιατί να τα έχουμε φάει όλοι μαζί.... εμείς οι Έλληνες ?;;;;;;;;;;;;;και να απαιτηθούν ....τα τάνκς για να προστατεύσουν τις τράπεζες?!!;;;;;

    Ας ανασκουμπωθούμε σήμερα λοιπόν όλοι εμείς οι 'Ελληνες και ας δουλέψουμε σκληρά ούτως ώστε να πειθόμεθα "τοις κείνων ρήμασι"!!!!

    ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ


    http://kyameftopedioareos.blogspot.com
    http://polmarkarch.wordpress.com
    www.asda.gr/elxproi

    ΑπάντησηΔιαγραφή