Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Απόσπασμα από το άρθρο του www.acharnorama.gr

"....Κατά την άποψή μας το Ολυμπιακό Χωριό καλώς δεν χαρακτηρίστηκε Αυτοτελής Οικισμός, καθώς υπάρχουν κι άλλοι παρόμοιοι οικισμοί σε όλο τον Δήμο των Αχαρνών. Με την «ταμπέλα» αυτοτελής οικισμός άλλο ένα «γκέτο» μέσα στην πόλη θα σχηματιζόταν δίχως ουσιαστικό λόγο. Όπως και σε άλλα ρεπορτάζ έχουμε αναφέρουμε η πόλη πρέπει να «δέσει» αρμονικά και όχι να κοπεί σε κομμάτια, που θα προβάλλουν επιδεικτικά είτε κοινωνικά, είτε οικονομικά, είτε περιβαλλοντικά στοιχεία προς τα έξω. Όπως ξανά έχουμε αναφέρει αντί να τρέχουμε για «ταμπέλες» καλύτερο θα ήταν να… πέσουν τα συρματοπλέγματα της ντροπής και να πραγματοποιηθούν έργα και κινήσεις, ώστε το Ολυμπιακό Χωριό, που είναι κομμάτι των Αχαρνών, απλά να έρθει ακόμη πιο κοντά στον κεντρικό ιστό της πόλης..."

Λίγες παρατηρήσεις!

1.  Ο αρθρογράφος ισχυρίζεται, ότι υπάρχουν και άλλοι παρόμοιοι οικισμοί στην πόλη των Αχαρνών. Προφανώς αγνοεί την πρόσφατη αθλητική ιστορία. Διότι ως γνωστόν παρόμοιος οικισμός σαν το Ο.Χ. δεν υπάρχει ούτε στις υπόλοιπες Αχαρνές ούτε στη Χώρα ολόκληρη και πρακτικά δε θα υπάρξει ούτε στο μέλλον.

2. Ο αρθρογράφος ισχυρίζεται, ότι υπάρχουν γκέτο στις Αχαρνές. Προφανώς θα εννοεί τον οικισμό των Ρομά εκτός και αν θεωρεί, ότι οι Αχαρνές αποτελούνται από ένα σύνολο γκέτο. Τον πληροφορώ ότι ουδείς στο Ο.Χ. αισθάνεται ότι βρίσκεται σε γκέτο. Αν ο αρθρογράφος αισθάνεται ότι ζει σε μια πόλη με γκέτο, είναι δικό του πρόβλημα και όχι των κατοίκων του Ο.Χ..

3. Ο αρθρογράφος ισχυρίζεται, ότι η πόλη πρέπει να δέσει αρμονικά και όχι να είναι διάφορα κομμάτια. Κατά πρώτο να τον πληροφορήσω, ότι θα πρέπει να μελετήσει με προσοχή όλες τις σχετικές μελέτες για το Δήμο των Αχαρνών και ιδιαίτερα τις αναφορές για τις αιτίες για το χάλι που επικρατεί και ίσως τότε να βγάλει τα σωστά συμπέρασμα για τους υπαίτιους και να μη ψάχνει φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν και οι ισχυρισμοί ότι θα προέλθουν δεινά, αν το Ο.Χ. χαρακτηριστεί αυτοτελής οικισμός, μάλλον γέλιο προκαλεί.  Ο αρθρογράφος ας ψέξει καλύτερα  τους άπληστους ιδιοκτήτες γης, (μεγαλύτερη απληστία δεν υπήρξε από συστάσεως Ελληνικού Κράτους), που δημιούργησαν αυτό το πολεοδομικό μπάχαλο, που στον αιώνα τον άπαντα δεν πρόκειται να διορθωθεί.

4. Για τα συρματοπλέγματα  του αρθρογράφου μπορώ να του δηλώσω, ότι μια χαρά είναι εκεί που είναι και δυστυχώς το Ο.Χ. δεν μπορεί να έρθει πιο κοντά, διότι το εμποδίζει η Λεωφόρος Κύμη.

Εν κατακλείδι τον πληροφορώ, ότι για να αισθανθούν πραγματικά οι κάτοικοι του Ο.Χ. ότι αποτελούν κομμάτι του Δήμου Αχαρνών, πρέπει πρωτίστως η Δημοτική Αρχή να το θέλει. Η συμπεριφορά τόσο του πρώην Δήμαρχου Φωτιάδη αλλά και του σημερινού, ήταν και συνεχίζει να είναι απαξιωτική, αδιάφορη και επικίνδυνη για τους κατοίκους του Ο.Χ.. Το μόνο τους ενδιαφέρον ήταν και είναι τα χρήματα που θα εισπράττουν χωρίς να προσφέρουν τίποτε.

 Βατοπεδινός

 Υ.Γ.1 Ευτυχώς υπάρχουν και βίντεο που αποδεικνύουν τη διαφορά λόγων και έργων του νυν Δήμαρχου!
Υ.Γ.2  Πάντως διαμαρτύρομαι για το γεγονός, ότι αρθρογράφος μας υποβίβασε σε απλό γκέτο από Κόσσοβο που ήμασταν την εποχή του Τσέλιγκα. 


2 σχόλια:

  1. Βατοπεδινέ απορώ που άφησες ασχολίαστη την τελευταία φράση: "Πρέπει να γίνουν έργα και κινήσεις, ώστε το Ολυμπιακό Χωριό, που είναι κομμάτι των Αχαρνών, απλά να έρθει ακόμη πιο κοντά στον κεντρικό ιστό της πόλης...".

    Απάντησέ του σε παρακαλώ, ως ειδικός επιστήμονας που είσαι, πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί μονάχα ως αποτέλεσμα ισχυρότατου σεισμού, αλλά εμείς δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο. Απεναντίας εργαζώμαστε προς την αντίθετη κατεύθυνση... και όπου μας βγάλει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Αναγνώστη!

    Το σχετικό χωρίο το άφησα ασχολίαστο λόγω αποριών, διότι δεν κατανόησα ούτε τη λέξη "έργα" ούτε τη λέξη "κινήσεις".

    Αν κατάλαβα καλά εσείς υποθέτετε, ότι με τη λέξη "έργα" ο συντάκτης εννοούσε ότι η Νέα Δημοτική Αρχή θα εφαρμόσει συμπιεστικές δυνάμεις με ταυτόχρονη διάβρωση του ενδιάμεσου χώρου και με αυτόν τον τρόπο θα βρεθούμε με το κεντρικό Μενίδι αγκαλιά στον Κάραβο!! Μα σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται να γίνει έργο και ως γνωστόν έργο στο Δήμο Αχαρνών στον παρόντα αιώνα δε βλέπω να γίνεται.

    Επίσης θεωρείτε ότι ο συντάκτης με τη λέξη "κινήσεις" εννοούσε τις τεκτονικές κινήσεις, οι οποίες θα παρήγαγαν το συγκεκριμένο έργο του εναγκαλισμού αλλά στην προκειμένη περίπτωση σας πληροφορών ότι απαιτείται διασύνδεση με τον Εγκέλαδο. Την έχει η Δημοτική Αρχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή