Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΤΑ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!

Οι τούρκικες λέξεις “alis” και “veris” σημαίνουν λαβείν και δούναι και στην καθομιλουμένη αλσιβερίσι "παίρνω και δίνω" δηλαδή δοσοληψία ή αλλιώς   «δούναι και λαβείν».

Το φαινόμενο αυτό δηλαδή του αλισβερισιού ή του «δούναι και λαβείν» ήταν και είναι έντονο στην περίοδο των διαφόρου τύπου εκλογών.

Στις περιόδους μάλιστα των βουλευτικών εκλογών αποκτά το μέγιστο. Για αυτό άλλωστε ο κ. Πάγκαλος μας τοποθέτησε όλους στο ίδιο τσουβάλι και εκφώνησε την περίφημη φράση: «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ» υπονοώντας βεβαίως ότι εσείς μας ψηφίζατε και εμείς σας διορίζαμε στο Δημόσιο.

Η ίδια βεβαίως τακτική δηλαδή του αλισβερισιού ακολουθείται και στις λεγόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές όπου οι αποτυχόντες συνδυασμοί πλευρίζονται για στήριξη στο Β΄ γύρο. Φυσικά δε βρίσκομαι στις συζητήσεις αλλά θεωρώ ότι δεν απέχει μακράν της αλήθειας η προσέγγιση να γίνεται πάντα  ή σχεδόν πάντα με ανταλλάγματα δηλαδή τυπικά αλισβερίσια.

Για αυτό το λόγο αφενός δε με ξενίζουν ανακοινώσεις του τύπου: ο τάδε υποψήφιος Δήμαρχος έσφιξε τα χέρια με τον τάδε αποτυχόντα για το Β΄ γύρο υποψήφιο Δήμαρχο κι αφετέρου έχω την ελάχιστη φαιά ουσία για να υποθέσω γιατί αυτόν και όχι τον άλλον.

Υ.Γ. 1 Βρε σεις υποστηρικτές των ποιοτικών. Η λάσπη που πετάτε είναι τουλάχιστον ποιοτική;
Υ.Γ. 2  Αυτό που μπορώ να πω για μας είναι το: «Μαύρο φίδι που μας έφαγε»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου