Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ!

Τέλος και ο Β΄ γύρος! Μας τελείωσε και ο Τσέλιγκας. Δε θα τα βάψουμε και μαύρα. Πήρε αυτό που το ανήκει.
Το μαύρισμα!
Θα του περισσέψει για το καλοκαίρι στην πλαζ!
Και εμείς αποφύγαμε την πίεση στα πλευρά μας από την πολύ αγάπη που επέδειξε στα 4 χρόνια της δημαρχίας του.

Για αυτές τις εκλογές θα πρέπει εμείς οι κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού να βγάλουμε και ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα και πρωτίστως αυτοί που ηγούνται του Συλλόγου, διότι σε αυτούς πέφτει το βάρος του συνομιλητή με τη Νέα Δημοτική Αρχή.

Κατά πρώτο, οι περισσότεροι υποψήφιοι αγνόησαν πλήρως το Ολυμπιακό Χωριό και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι δύο μονομάχοι του Β΄ γύρου. Αυτό δείχνει ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι ενδιαφέρονται για την ποσότητα  των ψηφαλακίων  της κάθε περιοχής και όχι για το συμφέρον της περιοχής, για το οποίο κόπτονται, ότι τους δίνει κίνητρο για να αφιερωθούν στα κοινά. Αυτό επίσης δείχνει ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι συνεχίζουν να  πολιτεύονται, στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται με τον «Καλλικράτη», με πεπαλαιωμένες αντιλήψεις.

Τα μπαστούνια, (εφόσον συνεχίσουν να σκέπτονται με αυτόν τον τρόπο), να είναι σίγουροι θα τα βρουν μπροστά τους.

 Οι δύο που συμπεριέλαβαν στο πρόγραμμά τους προτάσεις δηλαδή οι κ. Στριφτός και Κασσαβός, κρίνονται λίγες. Οι προτάσεις του Στριφτού εστιάστηκαν κυρίως σε δευτερεύοντα  ζητήματα ή που δεν μας αφορούσαν και σε αυτό που μας αφορούσε δηλαδή τους κοινόχρηστους χώρους, το είδε ως ευκαιρία εκμετάλλευσης και όχι φροντίδας.

Οι προτάσεις του Κασσαβού ήταν πιο προσεγμένες και εντός. Η δημοσιευμένη του όμως θέση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που είναι άκρως αντίθετη με τα συμφέροντα των κατοίκων του Ο.Χ., δεν αναιρέθηκε.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτής της εκλογικής μάχης που αφορούσε το Ολυμπιακό Χωριό, ήταν η αδράνεια του Δ.Σ. του Συλλόγου. Δεν διαμόρφωσε προτάσεις, δεν επέδωσε κανένα κείμενο προτάσεων στους Υποψήφιους Δημάρχους, δεν δέσμευσε κανέναν συνδυασμό. Δηλαδή δεν ακολούθησαν την πρακτική συλλόγων άλλων περιοχών των Αχαρνών, που και συνελεύσεις των κατοίκων συγκάλεσαν, παρουσία των υποψήφιων δημάρχων και συμβούλων και υπομνήματα με τις προτάσεις των τους επέδωσαν.

Περίεργη μπορώ να χαρακτηρίσω και τη στάση των υποψήφιων συμβούλων από το Ολυμπιακό Χωριό. Από κανέναν συνδυασμό δεν είδαμε να κάνουν οι υποψήφιοι σύμβουλοι κάτι ανάλογο με αυτό που έκαναν οι υποψήφιοι σύμβουλοι των Θρακομακεδόνων. Δηλαδή τη δημοσίευση των θέσεών τους για την περιοχή τους.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στην περίπτωση εκλογής των, ποιες θέσεις θα υποστήριζαν στα δημοτικά συμβούλια; Αν τις δικές τους, καλώς να τις υποστήριζαν, απλά δε θα αφορούσαν τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού αλλά την πάρτη τους.

Το χαμηλό ποσοστό που συνέλεξαν είναι απογοητευτικό αλλά αναμενόμενο και ελπίζω το πάθημα να γίνει μάθημα.

Το τελικό συμπέρασμα όμως παραμένει ένα και μοναδικό.

Τα συμφέροντα των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού σε σχέση με τη Δημοτική Αρχή, μπορεί να τα προωθήσει και να τα παλέψει αποτελεσματικά δυστυχώς ή ευτυχώς μόνο ο Σύλλογος Κατοίκων και κανένα μεμονωμένο πρόσωπο.

Για το αν είναι όμως αποτελεσματικός ή όχι ο Σύλλογος,  ισχύει το γνωστό κρητικό τετράστιχο:

Τα πορτοκάλια του χωριού
γεμίζουνε βαπόρι
ό, τι λογής είναι ο δήμαρχος
είναι κι οι ψηφοφόροι

Μη περιμένουμε κάτι διαφορετικό, αν συνεχιστεί η απαξίωση του Συλλόγου.

 Για το νέο Δήμαρχο θα τα πούμε ιδιαίτερα. Του αξίζει άλλωστε ιδιαίτερη αναφορά.

15 σχόλια:

  1. Ο νέος δήμαρχος κ. Ντούρος δεν παρουσίασε κανένα πρόγραμμα για το Ολυμπιακό χωριό, αλλά έταξε γενναιόδωρα να μας κάνει Δημοτική Κοινότητα.
    Την αμέσως πιο επιθυμητή κατάσταση μετά τον ανεξάρτητο δήμο.
    Του εύχομαι καλή επιτυχία στην υλοποίηση αυτής της προεκλογικής του εξαγγελίας και θέλω να πιστεύω ότι επιτέλους θα έρθουν καλύτερες ημέρες και για μας.
    Ελπίζω να εκτιμήσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του και να μην μας απογοητεύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το να έχεις ως αυτοσκοπό το πικάρισμα κάποιων, είναι αρκετά εύκολο. Αυτό που θέλει μια προσπάθεια είναι η εποικοδομητική κριτική και συζήτηση. Εάν είχες άγνοια των γεγονότων θα μπορούσα να δικαιολογήσω πολλά από τα γραφόμενά σου. Επειδή όμως αναφέρομαι σε γνωστές πληροφορίες (από σχόλια που έγιναν στο blog σου) και πάντως γνωστές στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, δεν δικαιολογείται να σφυρίζεις αδιάφορα.

    Το γεγονός που αγνοείς ή κάνεις πως αγνοείς -μακάρι να είναι όντως άγνοια και να μην οφείλεται σε εμπάθεια- είναι ότι ο νεοκλεχθείς ήρθε πριν μήνες και ζήτησε από μερικούς να ενημερωθεί και να ενημερώσει. Σχεδόν όλοι τον αγνόησαν ως αμελητέα ποσότητα. Κοινώς, περίπου τον «έφτυσαν» δηλαδή. Όταν ξανάρθε αργότερα, μίλησε με άλλους οι οποίοι τον ανέκριναν κυριολεκτικά. Σε πολύωρες συζητήσεις κατανόησε αρκετά πράγματα και δεσμεύτηκε σε σοβαρά ζητήματα, όπως π.χ. η Δημοτική Κοινότητα. Οι συμπολίτες αυτοί δεν έπαιξαν Λόττο. Διέκριναν σημαντικά πλεονεκτήματα, κυρίως στην προσωπικότητα και το βαθμό αξιοπιστίας του, και έτσι τον στήριξαν.

    Εύχομαι η συνεργασία των συλλόγων αλλά και ΟΛΩΝ των κατοίκων με τη νέα δημοτική αρχή να είναι σε άριστο επίπεδο και εποικοδομητική για το κοινό καλό. Αντιλαμβάνεσαι όμως, ότι ούτε στη συνεννόηση ούτε στον έλεγχο και στη λογοδοσία είναι δυνατόν να είναι εξίσου αποτελεσματικοί όλοι. Αλλιώς επικοινωνούν όσοι ανέπτυξαν ήδη ένα κώδικα και έχουν κεκτημένη ταχύτητα και αλλιώς εκείνοι που θα το επιχειρήσουν για πρώτη φορά. Το κυριώτερο: Ασφαλώς είναι αναφαίρετο δικαίωμα πολιτών και συλλόγων να ελέγχουν την εξουσία για πράξεις ή παραλείψεις. Όμως, κακά τα ψέμματα, με άλλο αέρα και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ελέγχει την εξουσία αυτός που της δίνει εντολή, ζητώντας και λαμβάνοντας δεσμεύσεις, και με άλλο αυτός στον οποίο απλώς έλαχε να την υποστεί.

    Επομένως, όποιοι και να είναι οι δικοί μας ευσεβείς πόθοι, καλέ μου συμπολίτη, αυτοί που έδειξαν ως τώρα κάποια κινητικότητα και ικανότητα -πολλοί ή λίγοι- το πιθανότερο είναι ότι δεν θα την χάσουν ξαφνικά. Μακάρι στη συνέχεια να εμφανισθούν και άλλοι -που σίγουρα υπάρχουν- με παρόμοια χαρακτηριστικά. Το εύχομαι ολόψυχα, αλλά θα το διαπιστώσουμε στην εξέλιξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Αναγνώστη!

    Εσείς οι κάποιοι μιλήσατε, υποθέτω σε γεύματα ή πιθανόν σε δείπνα!
    Εσείς οι κάποιοι επίσης είπατε τις δικές σας απόψεις.
    Και εσείς οι κάποιοι κρίνατε την αξιοπιστία του!

    Αν εσείς οι κάποιοι οι ενεργοί, αναλάβατε το ευγενές έργο, να προωθήσετε τα ζητήματα του Ολυμπιακού Χωριού ως Ιωάννηδες οι Ελεήμονες, καλώς πράξατε!

    Προσωπικά, έχω άλλη άποψη το πως πρέπει να προωθούνται τα ζητήματα αυτά, την οποίον και ανέφερα στο παρόν άρθρο.

    Πάντως, αν ιδρώσετε πολύ, να σας στείλω καμιά πετσέτα να σκουπίσετε τον ιδρώτα.

    Υ.Γ. Τα πάντα θα κριθούν στην πορεία. Υγεία νάχουμε και θα τα δούμε στην πράξη. Μια παροιμία λέει μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μη λές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε μου, έχεις επιλέξει την ανώνυμη κριτική και το δικαίωμά σου είναι καθόλα σεβαστό. Συμμετέχω (δικαιωματικά λόγω θέματος) στο blog σου, αλλά έχω ακριβώς το ίδιο δικαίωμα και συζητάμε με τους ίδιους όρους. Όταν κάποιος της παρέας, που είχε το θάρρος της γνώμης και της επωνυμίας του σου πέταξε κάποτε το γάντι, εσύ του υπενθύμισες πως το σπορ είναι το κρυφτούλι που παίζεται με αυτούς τους όρους. Και κείνος τους σεβάστηκε...

    Μιλάω για κρυφτούλι γιατί ούτε το μονοπώλιο της εξυπνάδας διαθέτεις. Όπως υποθέτεις εσύ έτσι «υποθέτω» και εγώ -να είσαι σίγουρος, και πολλοί άλλοι-, πολύ νωρίτερα και πολύ πιο εύστοχα από σένα. Δεν χρειάσθηκε να κουραστώ γιατί γνώριζα από καιρό ποιος βλέπει εχθρούς και στον ύπνο του, ποιος σκιαμαχεί με ανεμόμυλους και ποιος αποστασιοποιείται απο φίλους, βγάζοντας βιαστικά και επιπόλαια συμπεράσματα χωρίς τη βάσανο της κρίσης και της επιβεβαίωσης. Ναί, πράγματι! Στους 10.000 ένας και μοναδικός έχει αυτά τα χαρακτηριστικά ακριβώς! Και αυτός είσαι εσύ!

    Το πρόβλημά σου φίλε, είναι ότι δεν αντέχεις σε σοβαρή συζήτηση με επιχειρήματα. Οι τοποθετήσεις σου σε όλα τα θέματα είναι ρηχές και στις κρίσεις σου δεν δέχεσαι καμιά συζήτηση. Αλλά αυτό τελικά καταντά προπαγάνδα.

    Ώστε «Ιωάννηδες οι Ελεήμονες», έ !!! Αυτό όμως είναι λασπολογία. Τόσο πολύ τρομοκρατήθηκες ώστε βιάζεσαι να απομακρυνθείς ή να μας απομακρύνεις βρίζοντας;

    Με ενέταξες αυθαίρετα σε ομάδα και μου απέδωσες συγκεκριμμένες κατηγορίες. Το ίδιο λάθος έχεις επαναλάβει αρκετές φορές. Σου απαντώ με τον ίδιο τρόπο λοιπόν. Αλλά αφού είσαι ζαβολιάρης, από κρυφτούλι λέω να το γυρίσουμε σε πόκερ. Συμφωνείς; Αν αντέχεις τις αποκαλύψεις λοιπόν, να ξέρεις ότι θα πληρώσεις προηγουμένως ανάλογα. Αλλιώς ξέρεις... πάσσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς αγαπητέ και σε δεκατιανά και σε γεύματα και σε απογευματινά και σε δείπνα μιλήσαμε, και τις δικές μας απόψεις είπαμε, και την αξιοπιστία του κρίναμε!
    Εμείς [οι κάποιοι οι ενεργοί, αναλάβαμε το ευγενές έργο, να προωθήσουμε τα ζητήματα του Ολυμπιακού Χωριού ως Ιωάννηδες οι Ελεήμονες] διότι ξεμείναμε από κάτι Σταυροφόρους σαν και σένα!
    Και το κάναμε διότι ΕΣΥ ΔΕΝ ρώτησες, ΔΕΝ προσπάθησες, ΔΕΝ ήθελες, ΔΕΝ μπόρεσες, ΔΕΝ έχεις ομαδικό πνεύμα. Ανήκεις σε αυτές τις ομάδες που ζουν στην σκιά, παρασιτικά στις ράχες των άλλων ασκώντας “υψηλή” κριτική ΑΝΩΝΥΜΑ, φοβούμενος προφανώς την ευθεία αντιπαράθεση ή τον αντίλογο. Είναι εύκολο έτσι λοιπόν, να έχεις αυτά που θα ήθελες πάντα: Μόνιμα δίκιο και το αλάθητο του Πάπα.

    Θα ήθελα πολύ να μάθω –αν και είμαι σίγουρος πως δεν θα μου δώσεις ποτέ αυτή τη χαρά- τι έχεις κάνει ΕΣΥ, είτε σαν μονάδα είτε σαν μέλος κάποιας ομάδας, για το Χωριό. Τι ΕΧΕΙΣ προσφέρει εκτός από θεωρία, παροιμίες και πετσέτες σε αυτούς που ιδρώνουν. Ποια είναι η ΕΜΠΡΑΚΤΗ συμμετοχή σου στα κοινά. Φοβάμαι ότι ούτε να ακολουθήσεις δεν μπορείς, πόσο μάλλον να είσαι μπροστάρης. Γιατί όλοι όσοι εκτίθενται έχουν ταυτότητα και έχουν αποφασίσει να πληρώσουν το ανάλογο κόστος εάν χρειαστεί.

    Γράφεις [Τα πάντα θα κριθούν στην πορεία], που κάνουν οι άλλοι για σένα, συμπληρώνω εγώ.
    Γράφεις [Υγεία νάχουμε και θα τα δούμε στην πράξη], γιατί μόνο να βλέπεις μπορείς από τον καναπέ σου (ενίοτε και να σχολιάζεις!).
    Ας προσπαθούσες να βάλεις ένα λιθαράκι αντί να κλωτσάς από εμπάθεια τα λιθαράκια που βρίσκεις στο διάβα σου Σταυροφόρε!

    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΑΝΩΝΥΜΕ;

    Νάσος Βαλαβάνης

    Υ.Γ.
    Δεν με ενδιαφέρει αν θα το αναρτήσεις. Μου αρκεί ότι το διάβασες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Αναγνώστη,

    Τα βασικά έχουν απαντηθεί ήδη. Αλλά, ρε γαμώτο που ζεις;

    Η εξουσία που περιγράφεις, ήτοι η εξουσία του "ζήτα και θα λάβεις", ανήκει σε μία μόνο ομάδα ανθρώπων. Στα παιδιά! Είναι τα μόνα που ότι ζητήσουν, όντως θα το λάβουν. Και αυτό θέτει ερωτήματα παιδαγωγικά,ε;...Αστειεύομαι
    Η εξουσία, αγαπητέ, στο χώρο αυτό είναι κυρίως "δώσε και θα λάβεις", τελεία. Το αν έχεις άλλου είδους ικανότητες, οπότε και να μπορείς να τους πεις το "Δώσε μου! Αλλιώς..." χρειάζεται δουλεία, οργάνωση, διάλογο με τους κατοίκους κοκ. Και εκτός από τους ενθουσιώδεις διαλόγους των μπασκετών στις γενικές συνελεύσεις, οι κάτοικοι ακόμη δεν έχουν καταφέρει να μπουν σε δημόσιο διάλογο για τα προβλήματά τους.

    Τώρα το χαρτί μπήκε στην κάλπη. Ο πρώην απλός άνθρωπος, έγινε θεσμικό πρόσωπο. Ο Δήμαρχος.
    Οπότε το μόνο που μένει είναι το:
    Θα δούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 3 επισημάνσεις!

    1. Το μπλογκ εκφράζει προσωπικές απόψεις και όποιος σχολιάζει είτε μου αρέσει είτε όχι το ανεβάζω στην κοινή θέα. Όπως έχει ο κάθε αναγνώστης το δικαίωμα να έχει άποψη, υποθέτω ότι το ίδιο δικαίωμα έχω και εγώ, έστω αν είμαι 1 στους 10000. Άλλωστε το Σύνταγμα μου δίνει αυτό το δικαίωμα ή μήπως πρέπει να πάρω άδεια;
    Επισημαίνω ότι το συγκεκριμένο μπλογκ έκρινε μέχρι τώρα κυρίως τα προγράμματα και τους υποψηφίους Δημάρχους σε σχέση με το Ο.Χ.,όσοι εκ των υποψηφίων Δημάρχων είχαν. Άλλα μπλογκ και μάλιστα του λεγόμενου ποιοτικού συνδυασμού έριξαν λάσπη με το τσουβάλι. Ποιοτική βεβαίως.

    2. Προσωπική μου άποψη και πεποίθηση είναι ότι το αλισβερίσι στην πολιτική ζωή είναι δεδομένο. Δε ζούμε δα και στο Νότιο Πόλο!

    3. Προσωπικά από εδώ και πέρα τη Νέα Δημοτική Αρχή θα την κρίνω σε σχέση με την καθημερινότητα που αφορά όλα εκείνα τα θέματα για τα οποία η Δημοτική Αρχή οφείλει να προσφέρει στους δημότες της.

    Αυτά!

    Υ.Γ. Οι κωλοτουμπάδες δε με ενδιαφέρουν, ιδίως όταν χάνουν την ψυχραιμία τους. Γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχώς το μπλογκ δε μου δίνει τη δυνατότητα να δημοσιεύονται τα σχόλια απευθείας χωρίς την επέμβασή μου.

    Υ.Γ. Το επόμενο θέμα μου θα το αποστείλω στους 9999 κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού να μου το εγκρίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Nα πω ότι χαίρομαι που με επιβεβαιώνεις μέχρι κεραίας; Δυστυχώς δεν χαίρομαι καθόλου και θα ευχόμουν να είχα πέσει έξω! Η ταυτοποίησή σου με πλήγωσε και ξέρεις καλά ότι δεν ειρωνεύομαι. Κρίμα...

    Επί της ουσίας, για άλλη μία φορά, δεν απαντάς και πετάς τη μπάλα εκτός γηπέδου.

    Ουσιαστικά δεν θα είχα κανένα λόγο να επιχειρώ διάλογο μαζί σου πολύ περισσότερο όταν παρεμβάλλεται η μπούργκα. Αυτή απαλάσσει από την υποχρέωση της απόδειξης ισχυρισμών, ενώ απεναντίας ενθαρρύνει τον απερίσκεπτο καταλογισμό εναντίον δικαίων και αδίκων.

    Όμως, όπως πιθανόν παρατήρησες, σχεδόν όλες οι παρεμβάσεις που έκανα ήταν απαντήσεις σε θέσεις που έθιγαν συλλογικές κυρίως προσπάθειες στις οποίες συμμετείχα ή συμμετέχω... (Ξέρω, ετοιμάζεσαι να στείλεις πετσέτες). Παρ' όλα αυτά δεν δίστασα να χαιρετίσω και όποιες ορθές -κατά τη γνώμη μου- απόψεις, όπως π.χ. για τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

    Αν τελικά έχουν δικαίωμα έκφρασης όσοι αρνούνται να συζητήσουν τις απόψεις τους και περιορίζονται στο να κατακρίνουν από την αναπαυτική θέση του καναπέ και να στέλνουν "πετσέτες για τον ιδρώτα", έχω την "αντιδημοκρατική" άποψη ότι δικαιούνται πολύ περισσότερα αυτοί που ιδρώνουν. Αυτοί που κάνουν κατάχρηση της δημοκρατίας δεν δικαιούνται να την επικαλούνται.

    Τώρα, αν σου ζητήσω να αιτιολογήσεις τον χαρακτηρισμό "κωλοτουμπάδες" ή να αποδείξεις τον ισχυρισμό σου για πολιτικό αλισβερίσι με εμάς τους "Ιωάννηδες τους Ελεήμονες", προφανώς θα ματαιοπονήσω, γιατί όπως θα αποδειχθεί δεν πρόκειται καν να το επιχειρήσεις.

    Εδώ είμαι πάντως και όποτε κρίνω απαραίτητο θα παρεμβαίνω. Μην ξεχνάς ότι και "οι κρίνοντες κρίνονται". Aναπόδραστο για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΕΝ ΣΕ ΞΈΡΩ ,ΔΕΝ ΜΕ ΞΈΡΕΙΣ !ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΤ ΣΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΚΗ!ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑ!ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΛΕΣΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.
    ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΘΕΜΑ:ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΚΗΠΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΓΚΟΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Ο.Χ;ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ;
    ΕΧΕΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΟΥΣ;
    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΚΟΧ ΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ,ΕΙΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ 9999 ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ Ο.Χ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ;
    ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΣΚΟΧ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ να δεις πόσο πληγώθηκα και άλλοι τόσοι συμπολίτες μας που σας πίστεψαν.

    Δηλαδή εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στη βιασύνη μου φαίνεται ότι πήρα άλλα αντ' άλλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το βόδι απ' ό,τι διαπιστώνω είναι στη θέση του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εσύ και άλλοι τόσοι, δηλ. συνολικά ΔΥΟ μόνο;

    Τώρα με πληγώνεις ακόμα περισσότερο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μεγάλο μπέρδεμα. Σε ἀλλον απαντάμε και άλλος μας απαντάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή