ΕΘΝΟΣ της Παρασκευής 19/11/2010 και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=42228969
"Το ανώτατο δικαστήριο επιδίκασε 175.000 ευρώ σε συγγενείς 64χρονης που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο, εξαιτίας φρεατίου του οποίου το σκέπαστρο είχε μετακινηθεί".
"Ο Αρειος Πάγος έκρινε ότι οι δημοτικές αρχές οφείλουν να κάνουν συνεχείς ελέγχους στα φρεάτια για να διασφαλίζονται η ελεύθερη διοχέτευση των ομβρίων υδάτων και η ασφαλής κυκλοφορία οχημάτων και πεζών".
Να και το σκεπτικό:
"Σε καμία περίπτωση οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να επαναπαυτούν στο γεγονός ότι υπάρχει τηλεφωνική γραμμή όπου οι πολίτες μπορούν να ειδοποιούν για τυχόν προβλήματα και έτσι να αδρανούν οι ίδιοι για τα καθήκοντά τους, μετακυλίοντας ουσιαστικά το έργο τους σε τρίτους. Κατά τον ΑΠ, οι υπάλληλοι παραμένουν οι μόνοι αρμόδιοι, δεν μπορούν να επαφίενται στην ευσυνειδησία των πολιτών και είναι αδιάφορο (σχετικά με την ευθύνη τους για αποζημίωση) το γεγονός ότι το δίκτυο αποχέτευσης μπορεί να είναι μεγάλο και η συχνή παρακολούθησή του θα απαιτούσε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων, που δεν υπάρχει.
Απλά πράγματα!
Για το θέμα των ογκωδών απορριμμάτων!
Οι περισσότεροι Δήμοι έχουν κάποιο 4ψηφιο τηλέφωνο όπως ο Δήμος Αθηναίων, του Περιστερίου, Αμαρουσίου κλπ με το οποίο επικοινωνούν οι ενδιαφερόμενοι και γίνεται η σχετική παραγγελία.
Το αν δε συλλέγει ο Δήμος Αχαρνών τα ογκώδη και λοιπά απορρίμματα που προέρχονται είτε από την πράσινη ζώνη είτε από τους κήπους, δεν το γνωρίζω. Οφείλει όμως να το κάνει. Αφού δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, ο μόνος δρόμος είναι η καταγγελία στα αρμόδια όργανα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου