Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΡΕΚΒΙΕΜ!


Μια τελευταία ανάρτηση για το θέμα! 

Επειδή έχω εκφράσει την άποψή μου πολύ καιρό πριν για: το αν υπάρχει σχέση της απογραφής με την ανακήρυξη Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας ενός οικισμού και δε θα την επαναλάβω. Πάντως είτε έτσι είτε αλλιώς το θέμα της ανακήρυξης μιας περιοχής σε Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα σύμφωνα με τον "Καλλικράτη" είναι αποκλειστικό δικαίωμα του αρμόδιου Υπουργείου και μόνο. Η γνώμη του οικείου Δήμου μπορεί να ληφθεί υπόψη αλλά δεν είναι δεσμευτική. Τελεία και παύλα.  Με απλά λόγια: αν υπάρξει πολιτική απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου να γίνει το Ολυμπιακό Χωριό Δημοτική Κοινότητα, θα γίνει είτε το θέλει η Δημοτική Αρχή είτε όχι.

Βεβαίως, καθόλου δεν υποτιμώ  την περίπτωση, που ο οικείος Δήμος, στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος Αχαρνών, το ζητήσει με έγγραφό του από το αρμόδιο Υπουργείο, διότι είναι φανερό, ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα έως βεβαιότητα να υλοποιηθεί το αίτημα.

Όταν  οι προθέσεις γίνουν πράξη, θα λάβει ο καθένας μας την αρμόζουσα απάντηση. Διότι, ως γνωστόν, το αποτέλεσμα μετράει και όχι οι καλές προθέσεις και υποσχέσεις.

Σχετικά με την απογραφή των Φ.Α.Ο..
Όποιος ανατρέξει στις αποφάσεις των Καλλικρατικών Δήμων για τους Φ.Α.Ο., θα διαπιστώσει, ότι έχουν καταγραφεί πάμπολλοι μικροί και μεγάλοι οικισμοί ως αυτοτελείς, που έχουν δημιουργηθεί μετά την τελευταία απογραφή. Επίσης, υπήρξαν αντιδράσεις από διάφορους δημοτικούς συμβούλους ότι υπάρχει πιθανότητα να γίνουν οι αυτοτελείς οικισμοί τοπικές ή δημοτικές κοινότητες, εν τούτοις οι τελικές αποφάσεις ήταν θετικές ως προς την απογραφή των νέων αυτοτελών οικισμών. 

Πάντως  θεωρώ απίθανο να μην έχει αντίστοιχο Φ.Α.Ο για τις προηγούμενες απογραφές ο Δήμος Αχαρνών.

Με την απογραφή πληθυσμού το 1961 αναγνωρίστηκε ο οικισμός Ζοφριά, (το σημερινό Ζεφύρι) με 542 κατοίκους ως οικισμός και εν συνεχεία εντάχθηκε στο δήμο Αχαρνών. Το 1967 ανεξαρτητοποιήθηκε από τις Αχαρνές έγινε αρχικά Κοινότητα και μετά Δήμος. Μήπως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου φοβήθηκε ότι θα συμβεί κάτι παρόμοιο και αρνήθηκε να δηλώσει στους Φ.Α.Ο το Ολυμπιακό Χωριό ως αυτοτελή οικισμό;

Υ.Γ. Προσωπικά, όπως μου σύστησε πριν καιρό αναγνώστης του μπλογκ, αναμένω στο ακουστικό μου. 

Βατοπεδινός! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου