Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!

Πολλοί συγχωριανοί μου έχουν απορία για τους λόγους που οδήγησαν το Δημοτικό Συμβούλιο στην αρνητική απόφαση να δηλωθεί στα Φ.Α.Ο. το Ολυμπιακό Χωριό ως οικισμός. Μεγαλύτερη ακόμη είναι η απορία τους, αν αληθεύει, για την παρέμβαση βουλευτών και υπουργών για να παρθεί αυτή η αρνητική για το Ο.Χ. απόφαση.

Προσωπικά δεν μπορώ να αναζητήσω τις αιτίες της άρνησης παρά μόνο στις ίδιες τις δημοτικές παρατάξεις που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο και στη στάση τους που είναι πεντακάθαρα ενάντια στους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού και φυσικά για δικούς τους λόγους, δεν επιθυμούν τη δημιουργία Δημοτικής Κοινότητας στο Ο.Χ.

Βεβαίως, αυτός που φαίνεται προς το παρόν ανακόλουθος με τις προεκλογικές του εξαγγελίες είναι ο κ. Ντούρος, που ως υποψήφιος Δήμαρχος υποσχέθηκε δημόσια, ότι θα κάμνει το Ο.Χ. Δημοτική Κοινότητα. Δικαίωμά του να τηρήσει ή να μην τηρήσει τις υποσχέσεις του αλλά  ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του στον κατάλληλο χρόνο.

Ας αιτιολογήσω όμως τον τίτλο του άρθρου.

Ένα βασικό ερώτημα που θα μπορούσε να θέσει κάποιος στο Δημοτικό Συμβούλιο των Αχαρνών, στον τοπικό τύπο, στον επιχειρηματικό κόσμο, στους ιδιοκτήτες γης και στους κατοίκους είναι:

Ωφέλησε το Δήμο ή τον έβλαψε η εγκατάσταση του Ολυμπιακού Χωριού; 

Η απάντηση προκύπτει από τη σύγκριση της προ Ολυμπιακού Χωριού εποχής και της μετά.

Κατά πρώτο, με την ευκαιρία της κατασκευής του Ολυμπιακού Χωριού, κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη για οργανική σύνδεσή του με τους υφιστάμενους οικισμούς, εντάχτηκαν μεγάλες εκτάσεις στο ΓΠΣ αφενός αποτρέποντας τη συνέχιση της άναρχης δόμησης στις εκτός Σχεδίου περιοχές κι αφετέρου δημιουργήθηκαν σημαντικές υπεραξίες σε ιδιοκτήτες γης αλλά και δυνατότητες εξέλιξης περιοχών που αναμφίβολα θα περίμεναν πολλές 10ετίες για να αξιοποιηθούν. Για παράδειγμα το τέρμα της οδού Ιβίσκου, ήταν ένας τυπικός σκουπιδότοπος.  

Η κατασκευή της Λεωφόρου Κύμης, μία εκ των δύο αξόνων υπερτοπικής σημασίας στην ευρύτερη περιοχή, έδωσε διέξοδο όχι μόνο στους Θρακομακεδόνες αλλά και σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού εντός και εκτός του Δήμου που εξυπηρετείται με ασφάλεια και ταχύτητα καθώς και στο ΒΙΠΑ της περιοχής.

Η λεωφόρος Θρακομακεδόνων στην περιοχή του Πανοράματος εξελίχθηκε μετά την κατοίκηση του Ολυμπιακού Χωριού σε εμπορικό δρόμο προσθέτοντας στους ιδιοκτήτες υπεραξία αλλά και έσοδα στον εμπορικό κόσμο των Αχαρνών.  

Η εγκατάσταση 10000 και πλέον κατοίκων στο Δήμο Αχαρνών ενίσχυσε και  ενισχύει σημαντικά οικονομικά τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα της περιοχής, γεγονός που σε καμία άλλη περίπτωση δε θα συνέβαινε. Αναρωτήθηκε κάποιος από τους αλλοφρονούντες δημοτικούς συμβούλους πόσα χρήματα συνεισφέρουν στην τοπική αγορά οι κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού; Ας αναρωτηθούν.

Ο ΟΕΚ επίσης παραχώρησε στο Δήμο το δικαίωμα να κληρωθούν 138 (;) οικογένειες δημοτών  του Δήμου Αχαρνών, ως ανταποδοτικότητα για την εγκατάσταση του Ο.Χ..

Με όσα αναφέρονται παραπάνω είναι φανερό, ότι ο Δήμος Αχαρνών ωφελήθηκε και ωφελείται τα μάλα χωρίς να ξοδέψει μια δεκάρα. Αντίθετα, όλο αυτό το διάστημα με πρωτεργάτες αφενός μερίδα του τοπικού τύπου που απαξίωνε και συνεχίζει να απαξιώνει τους κατοίκους του Ο.Χ. και αφετέρου η 4ετή θητεία του πρώην Δήμαρχου, που υπήρξε σχεδόν καθ΄ ολοκληρία εχθρική, δημιούργησε αρνητικό περιβάλλον στις σχέσεις των δύο πλευρών. Δυστυχώς υπάρχουν σοβαρές επιφυλάξεις ως προς τις προθέσεις και της νυν Δημοτικής Αρχής.   

Είναι φανερό ότι όσο συνεχίζεται η εχθρική αντιμετώπιση της Δημοτικής Αρχής, απέναντι στα ζητήματα του Ο.Χ., ανάλογη θα είναι και η στάση των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού απέναντί της.

Τέλος, θεωρώ ότι η ρήση του Αλεξανδρινού ποιητή και επιγραμματοποιού Καλλίμαχου:«Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος» ισχύει και στη δική μας περίπτωση.

Βατοπεδινός

Υ.Γ. 1. Οι καταστηματάρχες, οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και γενικά των διαφόρων υπηρεσιών, συμμερίζονται τους αλαλάζοντες δημοτικούς συμβούλους προεξέχοντος του Δημάρχου «περί καταπάτησης της γης των προγόνων»;  
Υ.Γ.2 Για τους Κ.Α.Π. σιγά μην ωφεληθεί το Ολυμπιακό Χωριό. Εδώ αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός οι εισπράξεις από τα δημοτικά τέλη, τους Κ.Α.Π. θα δούμε;  
Υ.Γ. 3 Όσο οι κάτοικοι δεν βλέπουν καλές προθέσεις εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, δεν πρόκειται να αλλάξουν στάση και η αντιπαράθεση κανένα δεν εξυπηρετεί. Ας το καταλάβουν επιτέλους οι Δημοτικοί Άρχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες για την προ Ο.Χ. και μετά κατάσταση, εδώ: http://courses.arch.ntua.gr/el/proseggiseis_toy_efarmosmenoy_astikoy_sxediasmoy_sthn_ellada/askhsh_sxediasmoy/sxediasmos/geniko_poleodomiko_sxedio.html

4 σχόλια:

  1. Αυτο δεν είναι σχόλιο για ανάρτηση...

    απλά σου επισημαίνω ότι κατά λάθος έχεις βάλει το λινκ που παραπέμπει στο σκληρό σου δίσκο και όχι στο Iternet.

    Ούτε αυτό είναι για ανάρτηση...

    Οι ΚΑΠ στους οποίους αναφέρεσαι, αυτή τη φορά δεν είναι μόνο του Δήμου. Εμπεριέχουν και το δικό μας κομμάτι. Τι λες να τους χαρίσουμε μαζί με τα άλλα; Γιατί απαξιώνεις τη συγκεκριμένη αναφορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για τη διόρθωση. Μπήκε η σωστή διεύθυνση.

    Η διαφορά μας στους ΚΑΠ είναι ότι με αυτήν την πολιτική που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής το Δήμαρχο, στο Ολυμπιακό Χωριό δεν πρόκειται να έρθει ούτε ένα ευρώ. Και το χειρότερο, δεν φαίνεται κανένα σημάδι, ότι κάτι άλλαξε από την προηγούμενη Δημαρχία.

    Θα προσφέρουμε χωρίς να προσφέρει τίποτε ο Δήμος; Ποιοι είμαστε τέλος πάντων οι Καραμουτζούνηδες;

    Πάντως, οι με΄χρι στιγμής χειρισμοί ήταν αναποτελεσματικοί.
    Στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί υπάρχει περίπτωση να γίνουν και σωστοί χειρισμοί (από οποιουσδήποτε) και να αναγνωριστούν; Αυτό μας έλειπε!!

    Χαβαλές να γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αλήθεια είναι ότι έγιναν πολλοί λάθος χειρισμοί και ας προβληματιστούν όσοι ασχολούνται...

    Τους βαρεθήκαμε πια. Ας φύγουμε απ' το Ο.Χ. να τους παρατήσουμε μόνους τους. Τους αξίζει η απομόνωση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή