Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΩΝ ΛΟΚΡΩΝ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ - EΠΑΝΑΛΗΨΗ!

Στις 20 Οκτωβρίου του 2010 είχα αναρτήσει το παρακάτω κείμενο:
Η μόνη λύση που μας απομένει για να σωθούμε από την υποσχετολογία των Υποψηφίων Δημάρχων, (και Πρωθυπουργών θα συμπλήρωνα), είναι να εφαρμοστεί στο Δήμο Αχαρνών κατά το ήμισυ ένας εκ των νόμων των Επιζαφύριων Λοκρών και να αποτελέσει πιλοτικό πρόγραμμα για όλη τη Χώρα.
Ως γνωστόν ο Ζάλευκος, ο οποίος πρώτος καθιέρωσε το γραπτό ποινικό δίκαιο στους Επιζαφύριους Λοκρούς, καθιέρωσε κι ένα ειδικό άρχοντα που έφερνε την ονομασία "Κοσμόπολις" και ήταν ο καθ ύλη αρμόδιος για την ερμηνεία των νόμων.

Στην περίπτωση που κάποιος πολίτης αμφισβητούσε την ερμηνεία, που έδινε ο "Κοσμόπολις", είχε τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση στη συνέλευση των "Χιλίων", που αποτελούσε την ανώτατη κυβερνητική, δικαστική και νομοθετική αρχή. Στην ακροαματική διαδικασία που ακολουθούσε, αν δικαιώνονταν ο πολίτης τότε θανατώνονταν ο "Κοσμόπολις". Στην αντίθετη περίπτωση ο πολίτης, οποίος παρουσιαζόταν με θηλιά στο λαιμό, αυτοκτονούσε.
Προτείνω λοιπόν, να εφαρμόσουμε στο νέο Δήμαρχο Αχαρνών, μία Ζαλεύκεια παραλλαγή
Στο γραφείο του Δημάρχου να τοποθετηθεί ικρίωμα όπου θα υπάρχει η αντίστοιχη θηλιά. Στην περίπτωση που στο τέλος της 4ετίας ο Δήμαρχος δεν έχει υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, να «αυτορρυθμιστεί» τραβώντας τη θηλιά.
Με αυτόν τον τρόπο ουδείς εκ των Υποψηφίων Δημάρχων δε θα υπόσχεται πολλά και μη υλοποιήσιμα έργα και ταυτόχρονα θα περιορίζεται σε αυτά που είναι δυνατόν να πραγματοποιήσει. Επιπρόσθετα στη διαδικασία της εκλογής θα συμμετείχαν Πολίτες με θάρρος, με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, με επίγνωση των υποχρεώσεων που ανελάμβαναν και επομένως δε θα υπολόγιζαν το πολιτικό κόστος κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγραμμάτων τους ενώ θα ήταν εξαναγκασμένοι να επιλέξουν για συνεργάτες  ό,τι καλύτερο διαθέτει η τοπική κοινωνία.

Συνεπώς με βάση την αρχή της δικαιοσύνης θα έχουν ρυθμιστεί «επί δικαίω» οι σχέσεις των πολιτών με τους υποψήφιους Δημάρχους.

Αφού λοιπόν υπόσχεσαι, σημαίνει ότι είσαι σε θέση να υλοποιήσεις τα υποσχεθέντα. Εάν δεν τα υλοποιήσεις σημαίνει ότι με δόλιο τρόπο υφάρπαξες τους ψήφους μας άρα «αυτορρυθμίσου».

Δηλαδή ipso facto!

Στην περίτπωση εφαρμογής της Ζαλεύκειας παραλλαγής ο νυν Δήμαρχος μετά από 96 ημέρες θητείας θα εύρισκε τους προγόνους του και οι οποίοι θα είχαν μια καλή ευκαιρία να τους ενημερώσει για τους "νέους καταπατητές" της γης των.

Υ.Γ. Απορία!!! Οι απόγονοι του Αδριανού δεν πρέπει να διεκδικήσουν κομμάτι του Αδριάνειου Υδραγωγείου από το Ολυμπιακό Χωριό;

5 σχόλια:

  1. Πας φιρί-φιρί να μη μείνει δήμαρχος (και πρωθυπουργός) για δείγμα. Πού ζεις καλέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που ζω;
    Μα στην ιερή γη του παππού, προς παππού, γιαγιάς και προς γιαγιάς του κυρίου Ντούρου και λοιπών Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Αχαρνών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως να φύγουμε οι "αχάριστοι" από την "φιλόξενη" γη του Ντούρου και να πάμε στην Κουμουντούρου;

    ΥΓ: Τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα "κακής φήμης" εκεί, γιατί έχει αλλάξει η "χρήση γης". Ας κάνουμε και λίγο σολάριουμ για να μην έρθουμε σε αντίθεση με το περιβάλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε δεν λέω καλή ιδέα αλλά θα ξεσηκωθούν οι ντόπιοι. Είναι δυνατόν να κατοικήσουμε στη γη των προγόνων των Πακιστανών και των Ινδών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έγραφα πριν τις εκλογές του 2 γύρου!
    ....Για την περίπτωση του ηγέτη του λεγόμενου «ποιοτικού» ψηφοδελτίου είμαι επιφυλακτικός. Όταν μάλιστα παρατηρώ τη γνωστή φωτογραφία με την οποία προβάλλεται στις διάφορες ιστοσελίδες, νοιώθω ανατριχίλα. Προσωπικά δεν τσιμπάω. Και είμαι της άποψης στην περίπτωση που εκλεγεί, δεν πρέπει να του δώσουμε καθόλου χρόνο, τουλάχιστον σε αυτά που δεν απαιτούνται μελέτες, νομοθετικές ρυθμίσεις κλπ όπως καθαριότητα, φρεάτια όμβριων, συγκοινωνία και τα παρόμοια.

    Δυστυχώς δικαιώθηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή