Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Η ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ!


Άκουσα, ότι ο κ. Δήμαρχος πρότεινε εφαρμογή της παραγράφου 5 του άρθρου 283 του Καλλικράτη για το ζήτημα του Ολυμπιακού Χωριού. Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Δήμαρχος μάλλον καπνογόνο κάλυψης πέταξε και όχι ότι πίστευε στην πρότασή του.
Για να μελετήσουμε λίγο το πρώτο μέρος της σχετικής παραγράφου:
«Με προεδρικό διάταγμα το οποίο εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ύστερα από σύμφωνη γνώμη των συμβουλίων των οικείων δημοτικών κοινοτήτων και γνώμη του δημοτικού συμβουλίου μπορεί να ανακαθορίζεται ο αριθμός και τα όρια των δημοτικών κοινοτήτων στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο των 100.000 κατοίκων»……….

Δηλαδή οι βασικές προϋποθέσεις είναι:

α) Η Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα που χάνει έκταση να δώσει σύμφωνη γνώμη σε κάθε περίπτωση και
 β) Ο πληθυσμός του Δήμου να είναι πάνω από 100000.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 ο Δήμος Αχαρνών είχε 75341 και η τότε Κοινότητα Θρακομακεδόνων 4780 δηλαδή σύνολο 80121.

Συμπέρασμα: που θα βρει τουλάχιστον 20000 δημότες ο κ, Δήμαρχος για να μπορέσει να εφαρμόσει την παράγραφο 5; Θα μαζέψει Πακιστανούς ή θα κάνει απογραφή και στα νεκροταφεία;

Ας υποθέσουμε όμως, ότι πληρείται η προϋπόθεση του πληθυσμού και της σύμφωνης γνώμης των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Αχαρνών, τότε ναι, θα μπορούσε να ανακαθοριστεί ο αριθμός των Δημοτικών Κοινοτήτων δηλαδή να προστεθεί ακόμη μία, δύο και δεκαδύο κοινότητες.

Αλλά εδώ ισχύει το ζήσε Μαύρε μου έως το Μάιο να φας χλωρό τριφύλλι, διότι ούτε τις 100000 χιλιάδες πληθυσμό μπορεί να πιάσει ο Δήμος αλλά ούτε φαίνεται ότι η Δημοτική Κοινότητα των Αχαρνών θα δώσει σύμφωνη γνώμη, όπως προκύπτει από την συμπεριφορά του Τοπικού Τύπου αλλά και διαφόρων δημοτικών συμβούλων και μάλιστα νέων, που έσκιζαν τα ιμάτιά τους για τη «γη των προγόνων» τους, τάχα μου.

Προσωπικά έχω την εντύπωση, ότι ο κ. Δήμαρχος θεώρησε, ότι μιλάει όχι σε Ολυμπιακοχωρίτες αλλά σε Κουτοχωρίτες!

Βατοπεδινός!  

Υ.Γ. Με βάση την πληροφόρηση που έχω, Θεωρώ υποχρέωσή μου να εκφράσω ευχαριστίες για τη στάση κυρίως του κ. Γρηγοριάδη, ο οποίος δείχνει το πόσο ανοικτόμυαλος είναι όσο και στον κ. Οικονόμου για τη  θετική τους στάση.    

5 σχόλια:

  1. Η πληροφόρησή σου για τους δύο είναι σωστή. Οι υπόλοιποι "ήξεις αφήξεις"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οικονόμου: ελπίζει ακόμα ότι μπορει να γίνει κάποιος άλλος δημος θρακομακεδόνων, ολυμπιακου χωριου, βαρυμπόμπης και αν πάρουμε και το κρυονέρι γιατί όχι

    Γρηγοριάδης: Δεν ειναι ανοικτόμυαλος και το ξέρεις. Περιορισμένης νοημοσύνης ίσως είναι.
    Καλό λοιπόν θα ήταν να μη βασίζεσαι στη γνώμη ανθρώπων που απλά σκέφτονται την πάρτυ τους. Χάνεις και το δίκιο σου φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Αναγνώστη!

    Μάλλον υποτιμάτε την νοημοσύνη μου!

    Ο Γρηγοριάδης κρατάει απλά την ίδια στάση που κράτησε και προεκλογικά για το Ολυμπιακό Χωριό και καλό θα είναι να ρίξετε καμιά ματιά στις προεκλογικές του δηλώσεις για το Ολυμπιακό Χωριό.

    Αν ξαναδιαβάσετε το άρθρο μου, θα δείτε ότι αναφέρουμε στο πρώτο σκέλος της παραγράφου 5 και όχι στην επέκταση των ορίων μαις δημοτικής κοινότητας, (που συν τοις άλλοις δεν είναι και εύκολο να γίνει). Συνεπώς η στάση του Οικονόμου είναι θετική σε σχέση με τον πολλά υποσχόμενο κ. Δήμαρχο που άλλα δήλωνε και άλλα πράττει.

    Δε θα φτάσουμε και στο σημείο να κατηγορούμε και αυτούς που ανεξάρτητα από τη σκέψη τους, είναι θετικοί!

    Έλεος!

    Υ.Γ. Ποιο δίκιο χάνω; Την άποψή μου για τον κ. Δήμαρχο; Ας γελάσω.
    Lapsus calami οι απόψεις μου για τον κ. Δήμαρχο. Έπεα πτερόεντα για τις υποσχέσεις του κυρίου Δήμαρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τις 100.000 κατά πάσα πιθανότητα θα τις πιάσει.
    Αλλού είναι η φάκα.
    Κάνε λίγη υπομονή και θα δεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορεί να τις πιάσει. Ποιος ξέρει πόσο κόσμο θα ε΄χει το καζίνο εκείνη την ημέρα. Πάντως το 2001, είχε μόνο 12.

    Πάντως φάκα δεν βλέπω. Άλλωστε τι νόημα έχει η όποια φάκα. Ή τηρεί ο Δήμαρχος τις υποσχέσεις του ή δεν τις τηρεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή