Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ!

Παραθέτω 3 βασικές παραγράφους από το δελτίο της Στατιστικής Υπηρεσίας για την απογραφή κτιρίων, οι οποίες παράγραφοι αποδεικνύουν την αδυναμία να απαντήσουν οι διαχειριστές επί των ερωτημάτων της καταγραφής των κτιρίων.

Τα ερωτήματα στη διεύθυνση:
http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/General/NWS_DT_CENSUS_BUILD_02_2011_GR.pdf   τα οποία πρακτικά όσοι είμαστε διαχειριστές δεν μπορούμε να απαντήσουμε.

1. Ποιο είναι το αντικείμενο της Απογραφής Κτιρίων; H συγκέντρωση πρόσφατων στοιχείων για τον οικοδομικό πλούτο της Χώρας και συγκεκριμένα η καταμέτρηση όλων των κτιρίων της Χώρας, με αναφορά στη βασική τους χρήση, στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώς και σε άλλα χαρακτηριστικά τους.

2. Ποιός θα συμπληρώσει τα ειδικά ερωτηματολόγια; Εντεταλμένος συνεργάτης της ΕΛΣΤΑΤ, ο Τομεάρχης, θα ζητήσει τις πληροφορίες για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων, κατά προτίμηση από τον ιδιοκτήτη του κάθε κτιρίου ή το διαχειριστή. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, οι πληροφορίες μπορεί να ζητηθούν και από κάποιο ένοικο του κτιρίου, εφόσον βέβαια αυτός τις γνωρίζει.

3. Ο απογραφέας θα επισκεφθεί τα νοικοκυριά που κατοικούν στα κτίρια; όχι  ο απογραφέας κατά την Απογραφή κτιρίων δε θα επισκεφθεί τα νοικοκυριά, θα συνεργαστεί μόνο με τον διαχειριστή ή θυρωρό του κτιρίου ή με κάποιον ιδιοκτήτη ή ένοικο ο οποίος θα είναι σε θέση να απαντήσει στις ερωτήσεις.

Συνεπώς:
1. άμεση ενέργεια.
Το ΔΣ του Συλλόγου απευθύνεται άμεσα στην στατιστική υπηρεσία,

Διεύθυνση: Πειραιώς 46 και Επονιτών, 185 10 Πειραιάς.
Τηλέφωνα: Τηλεφωνικό Κέντρο: 213 135 2000

και ενημερώνει την αρμόδια υπηρεσία ότι η καταγραφή των κτιρίων του Ολυμπιακού Χωριού πρέπει να γίνει μέσω του ΟΕΚ, ο οποίος όχι μόνο έχει όλα τα κατασκευαστικά στοιχεία αλλά είναι και ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ και ο μόνος αρμόδιος να δώσει ολοκληρωμένη απάντηση, με την υποσημείωση ότι οι διαχειριστές των κτιρίων του Ολυμπιακού Χωριού δεν είναι σε θέση να συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια., διότι δεν έχουν στα χέρια τους τα απαιτούμενα στοιχεία.

2. άμεση ενέργεια.
Το ΔΣ του Συλλόγου απευθύνεται άμεσα στον ΟΕΚ και τον ενημερώνει για το ίδιο θέμα και ζητεί να αναλάβει ανάλογη ο πρωτοβουλία προς την ΕΛΣΑΤ για την απογραφή των κτιρίων του Ολυμπιακού Χωριού, δηλαδή να στείλει το φάκελο των κτιρίων.

Πάρτε μπροστά!

Βατοπεδινός!


2 σχόλια:

  1. Πιο δυνατά! Μάλλον δεν ακούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τα αυτονόητα μιλάω!
    Αλλά μάλλον πρέπει να βγω στους δρόμους με την ντουντούκ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή