Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΜΑΡΙΩΡΗ, Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ!


Λένε, ότι η έκφραση: «Όλα τάχει η Μαριωρή ο φερετζές της έλειπε» αναφέρεται σε κάποια κακάσχημη χωρική, την οποία άπαντες οι συγχωριανοί της γνώριζαν την «ομορφιά» της αλλά αυτή επέμενε να κρύψει το πρόσωπό της , αν και δεν είχε τίποτε να κρύψει. Με απλά λόγια κανένα αίσθημα περιέργειας ή τέλος πάντων θαυμασμού και απορίας για το πρόσωπο της Μαριωρής από τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ αλλά και αυτών των περιχώρων. .
Η φράση επίσης, «όλα τα είχε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε», έχει την ίδια σημασία με τη λαϊκή φράση «Τι του λείπει του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι». Και οι δύο αναφέρονται πάντως στη ματαιοδοξία του ανθρώπου, του Οργανισμού, του Δήμου, της Περιφέρειας και εν γένει της όποιας Κυβέρνησης, που βάζουν φερετζέ ή/και φούντα παρόλο που είναι, βασικά «κακάσχημοι» και «ψωραλέοι».
Αντί λοιπόν να κοιτάξουν να συμμαζέψουν τα ασημάζευτα, κοτσάρουν το φερετζέ και νομίζουν, ότι με αυτόν τον τρόπο δε θα τους πάρουν είδηση ούτε οι συγχωριανοί τους ούτε οι γείτονες αλλά ούτε και οι ψηφοφόροι τους!  
Βρε καημένοι, οι άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη τους φερετζέδες άλλα πράγματα έχουν ανάγκη. Και μόλις τους δώσεις τα άλλα, τα απαραίτητα και στοιχειώδη, δώστους για το κερασάκι στην τούρτα και τους φερετζέδες.

Βατοπεδινός!

6 σχόλια:

  1. κε Βατοπεδινέ, με τον κ. Κώστα έχετε φοιτήσει στην ίδια σχολή να υποθέσω;
    Κουράγιο γιατί η μιζέρια είναι δυσβάσταχτο συναίσθημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται, ότι βιώνετε σε μεγάλο βαθμό τη μιζέρια για να τη ξέρετε και να την επικαλείσθε!

    Προσωπικά ούτε με αφορούν οι μίζεροι και ούτε τους λυπάμαι, είναι άξιοι της μοίρας των.

    Τους ρομαντικούς που πιστεύουν, ότι με τα καθρεφτάκια και τις χάντρες, που προσφέρουν κάτι λαμόγια, θα αλλάξει κάτι στη ζωή τους!
    Αυτούς πράγματι τους λυπάμαι!

    Και ευτυχώς για μένα εσείς δεν ανήκετε στους ρομαντικούς!

    Αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρία Αντουανέτα!!!

    «Οι άνθρωποι δεν έχουν ψωμί; Ας φάνε παντεσπάνι»,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το τελευταίο σχόλια ιστορικά δεν έχει επιβεβαιωθεί,δυστυχώς. χαχαχα
    Στην ουσία τώρα.
    Είναι πάντως περίεργο, ρε Βατοπεδινέ, που μερικοί κάνουν σχόλια ακριβώς εκεί που υπαινίσσεσαι κάτι, ενώ εκεί που μιλάς με στοιχεία, νόμους και αποφάσεις, λόγο δεν βρίσκουν...Νομίζω πως όντως "Όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται".χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ως ψηφιακή περσόνα έχουμε τονίσει και παλαιότερα, ότι αφενός τούτο το ιστολόγιο δε λογοκρίνει και αφετέρου δεν πουλάει τσαστιλίκι.
    Ως φυσική περσόνα στους τσάτσους κόβω και την καλημέρα!

    Υ.Γ. Ευτυχώς που κυκλοφορούν και βιντεάκια από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και μας ψυχαγωγούν στις δύσκολες στιγμές που περνάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "ενώ εκεί που μιλάς με στοιχεία, νόμους και αποφάσεις, λόγο δεν βρίσκουν..."

    Αμ εκεί πρέπει να δουλέψουν αφιλοκερδώς και νέα δάνεια γιοκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή