Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΡΗΣΗ: ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ!

Κυκλοφορούν διάφορες φήμες, ότι ορισμένες περιοχές του Δήμου Αχαρνών, οι οποίες γειτνιάζουν με το Ολυμπιακό Χωριό, δεν έχουν ενταχθεί στο ΓΠΣ των Αχαρνών και συνεπώς, κακώς δε μας όρισε η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια ως Αυτοτελή Οικισμό αφού η περιοχή δυτικά του Ο.Χ. (και της Λεωφόρου Κύμης δηλαδή Π.Ε. 19, Π.Ε.12 - ΙΚΑ, Βερόπουλος κλπ), είναι εκτός σχεδίου άρα τηρείται η  προϋπόθεση της απόστασης των 200 μέτρων και επομένως πρέπει  το Ο.Χ. να χαρακτηριστεί,  ως αυτοτελής οικισμός.
Επειδή πρόθεση του ΣΚΟΧ είναι να προσφύγει στο ΣΤΕ αλλά ως γνωστόν για αυτήν την πράξη απαιτούνται χρήματα και τα χρήματα δεν είναι  από την τσέπη κάποιου φιλάνθρωπου αλλά των  κατοίκων και επειδή, (κατά την άποψή μου), η υπόθεση είναι εκ προοιμίου χαμένη, αλλά ας δεχτώ και τη λαϊκή ρήση: η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, προτείνεται να ψάξει  ο Σ.Κ.Ο.Χ. καταρχήν για δωρεάν λύσεις για το ζήτημά μας.
Για παράδειγμα:
Να μελετήσουν πολύ καλά το ισχύον ΓΠΣ του Δήμου Αχαρνών ΦΕΚ 13/Δ/2004: Απόφαση 366/τροποποίηση ΓΠΣ του Δήμου Αχαρνών (Ν. Αττικής) και ιδιαίτερα: την παράγραφο 27 σημείο 1. Α. και α. και με λίγη καλή θέληση θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους πριν προβούν σε χρονοβόρες και ευρω-βόρες διαδικασίες.
Αν  πάλι θεωρούν, ότι  οι αποστάσεις που αναφέρονται στο άρθρο 3 του ΠΔ 168/2008 αφορούν τα κτίρια του ίδιου του Οικισμού (ενταγμένου ή όχι στο σχέδιο Πόλης) και όχι δύο γειτονικών οικισμών του ιδίου Δήμου, τότε, να ζητηθεί  γραπτή ερμηνεία του σχετικού ΠΔ από το νομικό τμήμα του αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών, για να μη ξοδεύονται τα χρήματα των κατοίκων που συνεισφέρουν στο ταμείο του Συλλόγου, στο γάμο του Καραγκιόζη σε περίοδο χαλεπών καιρών.   
Και αν τέλος πάντων δεν υπάρχει ξεκάθαρη ερμηνεία, δηλαδή αν τηρούμε ή δεν τηρούμε τις προϋποθέσεις του ΠΔ και αν η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ήταν ή δεν ήταν  νομότυπη, ας προσφύγουν στο ΣΤΕ με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 
Υ.Γ.1 Τώρα με το  WiFi  που έστησε ο Δήμος αρκεί ένα λάπτοτ για να έχουμε όλες τις πληροφορίες στη διάθεσή μας.
Υ.Γ. 2 Εφόσον λοιπόν ο αγώνας μας είναι να γίνουμε Δημοτική Κοινότητα, ας τηρήσει ο κ. Δήμαρχος την άλλη δυνατότητα, που δίνεται από τον Καλλικράτη, και την  οποία σε μία από τις θυελλώδεις συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου, ανέφερε. Και εμείς δε θα ξοδευόμαστε και ο κ. Δήμαρχος θα είναι συνεπής στις υποσχέσεις του.  
Εκτός θέματος
 Τι άραγε μήνυμα θέλει να μας στείλει ο Αντιδήμαρχος κ. Κόνταρης μέσω της συνέντευξής του στην τοπική εφημερίδα των Θρακομακεδόνων «Εν τη Πόλει», (Φύλλο Σεπτεμβρίου), περί αυτοτελών οικισμών και των προθέσεών μας για μελλοντική Δημοτική Κοινότητα; Δε γνωρίζει ο κ. Αντιδήμαρχος, ότι αυτό το υποσχέθηκε ο κ. Ντούρος; Αν δεν το γνωρίζει, ας ρωτήσει τον ίδιο!     


4 σχόλια:

  1. Καταρχήν η απόφαση δεν ήταν της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπως γράφεις, -αυτή απεναντίας έκανε δεκτές τις προσφυγές των κατοίκων- αλλά της ΑΝΑΡΜΟΔΙΑΣ "Στατιστικής Αρχής".

    Δεν με ενδιαφέρει, επίσης, ποια κριτήρια εφάρμοσε η Στατιστική Αρχή. Με ενδιαφέρει όμως τα όποια κριτήρια να είναι κοινά για όλους. Αυτό υπαγορεύει και το Σύνταγμα που μιλάει για ΙΣΟΝΟΜΙΑ και ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ.

    Ας μας εξηγήσει λοιπόν η Στατιστική Αρχή ποια κριτήρια πληρούσαν οι Θρακομακεδόνες και η Βαρυμπόπη που δεν πληρούσε το Ολυμπιακό Χωριό;

    Και μη μου πει κανείς πως οι Θρακομακεδόνες ήταν πρώην δήμος! Γιατί απλούστατα θα τους ρωτήσω που το είδαν γραμμένο αυτό; Ο Καλλικράτης, όσον αφορά τους πρώην δήμους, αναφέρεται σε αυτούς ως Δημοτικές Κοινότητες και όχι ως Αυτοτελείς Οικισμούς για τους οποίους έγινε όλη η ιστορία.

    Αλλά ακόμα κι αν καταπιούμε την απόφαση ως προς τους Θρακομακεδόνες, το θέμα εξακολουθεί να υπάρχει για την Βαρυμπόπη.

    Και πάλι μη μου πει κανείς πως η Βαρυμπόπη είναι θεσμοθετημένη ως οικισμός από παλιά κ.τ.λ. γιατί το Ολυμπιακό Χωριό είναι δημιουργημένο και ιδρυμένο ως ΟΙΚΙΣΜΟΣ και μάλιστα πρότυπος με νόμο του κράτους.

    Αυτά συμβαίνουν όταν οι Αρχές -ορθότερα αυτοί που τις εκφράζουν- ξεφτιλίζονται και αποδεικνύονται τόσο ΜΙΚΡΟΙ. Ευτυχώς για αυτούς, δεν έχω το σθένος του Αριστοφάνη να τους χαρακτηρίσω, αυτούς και τις αρχές τους, όπως τους αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ WIFI ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΧΩΡΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΖΩΝΗ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε λίγο προβλέπω πόλεμο μεταξύ οικισμού ΟΕΚ στην αγια άννα, του άλλου στις εργατικές και στο ολυμπιακό χωριό. Ολοι δημιουργήθηκαν ως πρότυποι και όλοι αναφέρονται ως οικισμοί.
    Ποιος από αυτούς έχει δίκιο;
    Εγώ πιστέυω και οι τρείς.
    Επίσης το παλιό μενίδι, ήταν το παλιο χωριό από έγινε το μεγάλο μενίδι. Για ιστορικούς λόγους να γίνει και αυτό οικισμός. Αρα 4 μέχρι τώρα.
    Μετά Λαθέα και Μπόσκιζα. Από τους πρώτους οικισμούς με αναβαθμισμένες συνθήκες. Αυτούς ας τους βάλουμε μαζί. Αρα 5 μέχρι τώρα.
    Στον Αγιο Ιωάννη το Ρώσο μένουν πολλοί εκ ρωσίας και πόντου καταγόμενοι. 6 μέχρι τώρα.
    Φυσικά έχουμε και τους οικισμούς αθιγγάνων. Για τους εκτός αχαρνών είναι φολκλορικό στοιχείο. Αρα 8. Μαζί με Βαρυμπόμη 9 και Θρακομακεδόνες 10. Εγώ αυτά προτείνω. Προτείνω δικαστήρια μέχρι τις επόμενες απογραφές για να δικαιωθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή